Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#141 Потребителят е офлайн   bobb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2008 - 03:16 PM

Имам не съвсем добре обмислено предложение.Предполагам ,че има възможност да се сложи на мнооого видно място нещо като важна тема :Преди да си вземеме куче: или нещо подобно,което да привлича вниманието на евентуалните бъдещи собственици.Просто да се набива на очи и да казва ясно и точно нещата,който човек трябва да знае.Не знам дали мястото е подходящо за мнението ми.

#142 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 10 May 2008 - 03:51 PM

Цитат

Имам не съвсем добре обмислено предложение.Предполагам ,че има възможност да се сложи на мнооого видно място нещо като важна тема :Преди да си вземеме куче: или нещо подобно,което да привлича вниманието на евентуалните бъдещи собственици.Просто да се набива на очи и да казва ясно и точно нещата,който човек трябва да знае.Не знам дали мястото е подходящо за мнението ми.
Доста подходящо е. Имаше такова предложение, ама нещо не се осъществи.
Трябва да се синтезира най-важното от всички тези теми, с нагледен материал - пострадали от зоомагазини и да се сложи на видно място.
Макар че в справочника по теми има линкове към основните теми по въпроса - те все пак са доста разводнени и определено са за четене от някой, който все пак иска да си загуби времето. Повечето хора, предполагам като видят толкова дълги теми няма да ги прочетат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#143 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 16 May 2008 - 05:17 PM

Идеята наистина е много добра. Мисля, че ще е в помощ на много хора. И може би е най-добре да се сложи на глвната страница с големи и открояващи се букви. И да бъде описано подробно какви са рисковете при закупуване на животно от такова място, а отдолу да бъдат описани различните случки на потърпевшите, но без излишни коментари от сорта на "Ох милото, а сега добре ли е" и подобни...И някоя и друга зловеща снимка с показно няма да е излишна...
User's Signature

Качена снимка

#144 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 May 2008 - 08:11 PM

Преди няколко дни видях животинката на едно момче, "опарено" от зоомагазин. Купил мини пинчер, който в момента е с размерите и телосоложението на булдог.
User's Signature

Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2008 - 08:04 AM

Цитат

То идеята си е супер  :->)
Само едно мъничко ме притеснява доста хора влизат тук след като са направили белята (покупката )
На мен ми се върти още една точно тази важна тема да се принтира и да се разлепи по зоомагазините  ;D ;D
Само трябва да измислим как да я напишем да е неразбираема за търговците

#146 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2008 - 08:08 AM

Цитат

Само трябва да измислим как да я напишем да е неразбираема за търговците

След като си кръщават борсите "развъдници" и така подлъгват хората - значи са много на ясно как точно да си пробутат с измама стоката  :rolleyes:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#147 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 04:22 PM

Здравейте,

Прочетох всички негативни мнения за зоомагазините и не мога да се съглася, че всички търговски представители са лоши. Взех си хъски от зоомагазин и смея да кажа, че съм доволна. Продавачката беше собственик на много красива дама (не съм сигурна за породата)  която беше в магазина, а мъниците ги пускаха да играят. На втория етаж на магазина- съответно ветеринарен кабинет. Получих невероятно полезни съвети как да се грижа за животинката и като подарък- храна Хилс (половин килограм), сух шампоан с изричната забрана да не  къпя кучето докато е малък, безплатни ваксинации , четчица със съвети за груминг, памперси и т.н.

За съжаление както разбрах от историите съм имала редкия късмет да попадна на свестни хора. Определено съм далеч от идеята да хваля търговията с животни, но да се забранява на клиента да пазарува от зоомагазин ми се струва нередно. Според мен ще е полезно за хората да се състави списък с магазини от които сте доволни (примерно - разнообразие от храна, отношение, не е задължително да ги препоръчвате за закупуване на животно), развъдници, които със сигурност предлагат чисти породисти животни и се гледат в добри условия. В този списък е хубаво да участваме всички, за да се избегнат грешки и нещастия. Ако има вече такъв- простете, не съм го забелязала и ще се радвам да го линкнете, за да го прегледам.

#148 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 04:26 PM

Ами да ви питам и вас, както питам и другите, които казват, че няма лошо в зоомагазините.
Вие, с покупката си сте помогнали това да го има и да продължава. Това хубаво ли е?
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 05:30 PM

Вижте какво, не харесвам хора които ми се нахвърлят и то безпричинно. Агресията ви е абсолютно необоснована. Аз не съм чудовище каквото се опитвате да ме изкарате защото съм си купила животно!

Още повече, че се осигурява дом, топлина, храна и грижи на кученце. Смятам се за отговорен човек и подхода ви е ужасно неправилен към това което исках да споделя.

Какво означава хубаво и лошо- разказах ви моята история която е смея да кажа добра. Зоомагазините не са единствените виновници, още по-малко са виновни купувачите. Вместо да си губите времето да се нахвърляте върху мен по форума като имате толкова негативна настройка и ви се прави нещо различно от приказване- направете нещо! Моето предложение е да се направи списък с лекари, развъдници, места които са проверени, с няколко описателни думи и мнения на хора които са изпитали метода и да е достъпно за всички които влизат във форума. Много ви е лесно да раздавате линкове и да създавате чувство за вина. Това което ми линквате няма да спре защото аз , Петко , Ганчо или Анчо откажем да купуваме нещо от зоомагазин. То ще се намали значително ако ние като купувачи и бъдещи собственици на домашен любимец, знаем от къде да вземем и какво. Естествено сама не мога да съставя подобен списък. Полезен  ще е и "черен списък" на местата които са абсолютно забранени. На практика нахвърляйки ми се вие създавате ужасно впечатление без да предложите нищо конструктивно. Лесно е да сочиш с пръст и да казваш - всички магазини са отвратителни места!

Мисля че  твърдението че всички магазини са едва ли не чудовища е неправилно по няколко причини, а именно:

- Там можеш да си купиш качествена храна за твоите любимци. Или може би вие bushkata тичате до Била, Метро или Ал март да пазарувате храната за вашите галеници?
- Там можеш да си купиш прекрасни аксесоари за новия член на семейството- от каишки, играчки, легълца, до панделки за връзване на козинка.
- Там се продават специфични продукти като шампоани и таблетки, памперси и много други полезни за отглеждането на вашето животинче неща.

Така че зоомагазините са мястото където отиваме за да може да направим живота на нашите любимци добър.

Моля без такива мнение чиято цел е единствено да си изкараш нещо на някого.

#150 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 05:47 PM

Това кога ще спрем да го четем, Буш? Имам чувството, че си говорим едно и също през горе-долу седмица. И всеки, купил куче от зоомагазин, не осъзнава какво всъщност е направил и утре ще го препоръча на съседа си. Това е тъжното в случая.
П.П. В магазина срещу дома ми, бяха започнали да зареждат един ужасен кашкавал- като подметка. Спрях да го купувам, както и всички останали. От кашкавала сега няма и помен. Примерът ми е търговски, щото продажбата на кутрета в зоомагазини си е чиста търговия.
П.П.2. След този пост, сигурно ще последват нови и нови, все сърцераздирателни- как ще си гледате кучето, ще си го обичате и т.н. Това не ме интересува- интересува ме това, че освобождавате нова клетка/аквариум за следващата "стока". Е, не че ви пука де..
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 06:03 PM

Цитат

Това кога ще спрем да го четем, Буш? Имам чувството, че си говорим едно и също през горе-долу седмица. И всеки, купил куче от зоомагазин, не осъзнава какво всъщност е направил и утре ще го препоръча на съседа си. Това е тъжното в случая.
П.П. В магазина срещу дома ми, бяха започнали да зареждат един ужасен кашкавал- като подметка. Спрях да го купувам, както и всички останали. От кашкавала сега няма и помен. Примерът ми е търговски, щото продажбата на кутрета в зоомагазини си е чиста търговия.
П.П.2. След този пост, сигурно ще последват нови и нови, все сърцераздирателни- как ще си гледате кучето, ще си го обичате и т.н. Това не ме интересува- интересува ме това, че освобождавате нова клетка/аквариум за следващата "стока". Е, не че ви пука де..

Аман от некултурни и неразбрани хора! Вадите си изводи и пишете заключение без реална обосновка. Нямам намерение да влизам в тона ви и да се принизявам до нивото ви.

По темата- кои са "за" да се направи списък с проверени места?

#152 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 06:06 PM

Цитат

Вижте какво, не харесвам хора които ми се нахвърлят и то безпричинно. Агресията ви е абсолютно необоснована. Аз не съм чудовище каквото се опитвате да ме изкарате защото съм си купила животно!

Не мога да разбера кьде видяхте агресия ? Защо ние бьлгарите сме такива , че когато някой не одобри нашето собствено мнение и веднага хоп "нападат ме " " агресия " , "злоба " и т.н. Още повече важи това в интернет ....
Ми никой не ви напада , просто ви показват друга гледна точка , барем ви светне нещо в главата , следващия пьт когато някой познат каже , че иска да се сдобие с домашен любимец
User's Signature

Качена снимка

#153 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 06:10 PM

И честно да си кажа не ми се вижда читава тая работа , ветеринарен кабинет сьс зоомагазин  да продава кученца !
Така че аз сьм против да се правят такива списьци !
Единствено подьржам закупуването на куче от легитимен развьдник или чрез клубове по породи . Знам че е наивно , но за мен , единствено това е правилния начин .
User's Signature

Качена снимка

#154 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 May 2008 - 06:14 PM

Ти не разбра ли - ще го светне да иде в същия зоомагазин и да си вземе от там, защото е доволна  :samoubiec:

Моят списък е:
1. от нито един зоомагазин не купувай нещо по-голямо от рибка или хамстер.
2. купувай храна, като преди това се консултирай за подходяща за вида и възрастта на кучето ти.
3. не купувай за храна замразени пилешки крака, глави и прочее рога и копита.
4. купувай аксесоари, играчки, четки, каишки, легълца, книги ....

И всичко това е проверено.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 06:18 PM

Jynkie, можете да си направите извод и от името на самият форум. Тук се обсъжда запазването на породите. Купувайки куче от зоо магазин Вие допринасяте за развъждането на не-породисти кучета, които носят някакви белези на определена порода. Всъщност вашето куче в момента може да е в цветущо здраве и да сте получили много подаръци с него, но това не е никаква гаранция, че в една зряла възраст, не дай си Боже, няма да се появи някаква наследствена болест. Най - елементарното, което може да Ви направи впечатление е как се гледат кученцата в тези магазини. Стоят затворени в клетки. А както казвате във Вашият случай са били събрани и на едно място, което пък от своя страна увеличава риска от заболяване на кученцата, защото те са бебета, нямат ваксини и ако едно е болно, то съвсем спокойно би могло да зарази всички останали, с които контактува. Полюбопитствайте в темите за различните породи как се гледат кученцата от развъдник. Дали стоят затворени в клетки, дали не се правят сума ти изследвания преди да се заплоди женското куче за да няма нежелани наследствени болести? Откровено казано купувайки от магазин Вие купувате безпородно куче едва ли не. Няма гаранция как ще изглежда Вашето куче след време, дали все още ще прилича на хъски, дали няма да е ужасно агресивно или плашливо. По тези и по още много съображения хората от форума са по - резки с привържениците на зоо магазините.
User's Signature

Качена снимка

#156 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 07:04 PM

Цитат

И честно да си кажа не ми се вижда читава тая работа , ветеринарен кабинет сьс зоомагазин  да продава кученца !

Мисля, че става дума за магазин с веткабинет. Такъв има в центъра на Сф. Тоя номер с безплатните ваксини и т.н. е се цел да те направят и клиент на кабинета. Но толкова доволните хора от милата дама и кабинета не знаят, че за този магазин имаше обяви в нета, че си търсят лекар. Интерсно кой е този лекар, който си няма собствен кабинет, та е отишъл там, независимо дали на процент или заплата.
Защото същата дама прави бизнес, не подбира персонала по знания и опит.
Същия този магазин се снабдяваше с котки по обяви. Обяви, в които се казваше, че иска коте за роднини. След което отивали в магазина за продажба. Собственичката си е намерила хитър начин да си доставя котки без пари. Сигурно е добър човек...

п.п. Същата тази жена изнася клетка с кученца на тротоара, за да си рекламира магазина, който не се вижда от улицата. Който не знае - има такава тема тук. Там е описано как чудесно си прекарват малките животни на тротоара в клетка.

Няма как да правиш бизнес с животи, много животи и да си читав.
User's Signature

#157 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 08:51 PM

Да наистина Jynkie е права и то в това,че хората в този форум предпочитат да бълват отрова вместо да обяснят спокойно за какво иде реч.
Точно и за това се поставих на мястото на такива хора и честно да си кажа и аз ако не бях част от този форум вече може би година,щеше да ми е неприятно някой да ми говори с този ...хъм хайде не агресивен,но "хаплив" и ироничен тон който блика от всяка тема към новодошлите.
Да,даа знам,че ви е писнало да обяснявате едно и също във всяка тема и,че не ви се повтаря само защото някой го мързи да чете,да ама като искате резултат ще повтаряте и то до припадък  :- и аз го правя и на мен ми е досадно,но друг начин няма.
С тези плоски коментарчета от по едно изречение,които наистина не съдържат нищо конструктивно кое,как и защо не трябва да се прави,не през седмица,а през ден ще се натъкваме на такива постове.
User's Signature

Качена снимка

#158 Потребителят е офлайн   Joana* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 08:58 PM

Цитат

Да наистина Jynkie е права и то в това,че хората в този форум предпочитат да бълват отрова вместо да обяснят спокойно за какво иде реч.
Точно и за това се поставих на мястото на такива хора и честно да си кажа и аз ако не бях част от този форум вече може би година,щеше да ми е неприятно някой да ми говори с този ...хъм хайде не агресивен,но "хаплив" и ироничен тон който блика от всяка тема към новодошлите.
Да,даа знам,че ви е писнало да обяснявате едно и също във всяка тема и,че не ви се повтаря само защото някой го мързи да чете,да ама като искате резултат ще повтаряте и то до припадък  :- и аз го правя и на мен ми е досадно,но друг начин няма.
С тези плоски коментарчета от по едно изречение,които наистина не съдържат нищо конструктивно кое,как и защо не трябва да се прави,не през седмица,а през ден ще се натъкваме на такива постове.

Абсолютно съм съгласна!!! Трябва да се проумее хората са почти като кучетата!За да научиш някой на нещо(бил той човек или куче) не е най-умно да го направиш на мешана салата, трябват тършение и повтаряне - това е тайната!!!

#159 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2008 - 09:05 PM

**БИЖУ**, така става, защото болшинството взема кучето и тогава започва да се интересува, всъщност и аз съм част от това болшинство, та и затова им писва. Едно 90% от кучетата, купени от зоо магазини (че и не само от там) се купуват само за "гъзария". Сега нали на мода е хъскито (примерно) и всеки иска хъски. Без да се интересува кой е баща му, майка му, дядо му или от какво е болно бяга да купи откъдето най - напред намери. Да не говорим и, че обикновените хора хал хабер си нямат какво е родословие, пък тези, които са го чували си мислят, че е излишен разход. И все пак аз си мисля, че най - важното е когато имаш достъп до информация да се "образоваш" по тези теми. Защото колкото повече нови потребители прочетат тази тема и специално този форум, толкова повече ще се разпространява информацията и рано или късно трябва да доведе до някакъв резултат.
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   Jynkie Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2008 - 01:01 PM

Благодаря за разбирането Бижу :). Както ви е ясно съм нов собственик и не мога за един ден да знам всички "тайни" във връзка с гледането на новия член на семейството. Прочетох много секции от форума в които имаше прекрасна информация, за която благодаря.

А относно въпросното родословие, честно казано не ме интересува. За мен е важно малкия ми палавник да е здравичък. Поинтересувах се за белезите на породата и ги прочетох внимателно сравнявайки с моето мъниче. Разбира се не съм специалист и мнението ми сигурно не е обективно, но за 90% от това, което видях като описание е характерно за Неро. Естествено въпроса със заболяванията от които има опасност при "негарантиран" произход определено ме притесняват, но съм убедена че със всичко ще се справим.

bushkata това което пишеш ми звучи хммм...неприятно. Защо просто не поясни, че нещата не са такива каквито изглеждат?

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни