Dog.bg Форуми : Бях излъгана от зоомагазин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (16 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бях излъгана от зоомагазин Оцени темата: -----

#301 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 June 2009 - 08:20 AM

Показване на мнениетоsav, в Jun 29 2009, 08:38 AM, написа:

Деси, какво се случва като се открие по-рано, така или иначе дефекта е непоправим?

Йоана, да сравняваш кученце с бебе е малко глупаво. Като не ти пречи глухотата и парите не са важни за теб, вземи го ти.

Най-малкото НЕ се заблуждават евентуалните бъдещи собственици и всеки може сам да вземе решение дали да би могъл да се занимава с такова животно. Не се допуска елементът на емоционална травма или неудобство, което са ти причинили. Защото не можеш да отречеш, че си ги преживял, нали? Ако знаеше, че това куче е глухо щеше да вземеш решение дали, въобще искаш да полагаш специализирани грижи за домашния ти любимец, а не да те поставят в такава тъпа ситуация. Обикновено се търсят подходящи собственици и не се продават, в тези държави има и специални центрове за работа с такива животни, но това е идеалната ситуация, в повечето случаи (за съжаление) ги евтаназират. Добре, че двустранно глухите не са толкова голям процент, та все пак може да се намери за някои от тях добър собственик.
И да, съгласна съм, че е глупаво да се сравнява човек с куче. Най-малко води до лошо възпитание на евентуален домашен любимец. Просто се губи контролът, а за кого какво е важно - не съм в състояние да се произнасям за непознати.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#302 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 June 2009 - 09:59 AM

Йоана, да сравняваш кученце с бебе е малко глупаво. Като не ти пречи глухотата и парите не са важни за теб, вземи го ти.

С ОГРОМНО удоволствие бих го взела, но имам 3 кучета и не мисля, че имам възможност да гледам още едно .Нека го вземе някой, който ще може да се грижи за него и да му обръща достатъчно внимание.За по-нататък бих си помислила , но тогава вече би било късно.1 бебе имам да възпитавам и да обгрижвам , 1 баба на 14 години за гледане и 1 младок на 2 години :smile: А това за бебето да права си глупаво е !
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#303 Потребителят е офлайн   sav Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 06:34 PM

Знаете ли, историята (с дефектните животни), може да се погледне и под малко по-различен ъгъл. Не случайно споменах че преди всичко се ръководехме (при подмяната) от невъзможността за правилно обучение на кучето, както и че искахме средствата по закупуването да отидат за специализирано обучение, защото искаме домашният ни любимец да има активен живот (а кое евентуално би му попречило ще разясня след малко). Уви, ситуацията се разви различно. Че изживяхме трудно момента с раздялата, да DessyD така е.

Но има и нещо друго, което бих искал да обсъдя с вас. Представете си, чисто хопотетично, че в един прекрасен ден глухото куче се нахвърли върху дете в парка. И поради дистанцията между нас, лошото или никакво обучение, невъзможността да му въздействам с команди (гласови), не успея да предотвратя атаката навреме?
Вероятно ще ме опонирате, че с правилна дресировка това не може да се случи, и вероятно сте прави! Но точно това е и част от проблема, как да съм убеден, че кучето е "сигурно", след като немога да осигуря нормално обучение?

Лично за мен, сигурността на хората около нас (като част от моите разбирания за обществото в което живея), винаги ще надделява над привързаността ми към едно животно! Ето поради този факт неразбирам хората които не събират фекалиите на кучетата си, другите дето хранят помиярите около блока (щото и те носели душа), а също и всички онези шизофренично-маниакално увредени хора, които сравняват куче с човек!

Поздрави на всички, мисля с това да приключа по темата. Отдавна съм спрял да агитирам хората "за съветска власт", джакитата са прекрасни кучета, надявам се всички наши питомци да са здрави!

#304 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 06:49 PM

Време беше да се прекрати.
Смисълът на разговора изобщо не е вашето решение. Вашето решение си е ваша работа и никой не е в правото си да ви чете морал, че сте държали на някакво споразумение. Много развъдчици биха предложили споразумения за всякакви случаи, защото развъждането не е точна наука.
Смисълът е, че живототното не трябва и не може да бъде обект на търговия или бизнес.
Търговията с кучета е забранена от сериозните киноложки организации, а в хубавите държави - и от закона.
Не е нужно да вадите от девет кладенеца вода, за да доказвате колко коректни са търговците на животни, защото те са морално сбъркани. Има достатъчно неща, с които могат да търгуват, долу лапите от живота.

И преди да ми зададете дежурния въпрос - а ръзвъдчиците да не би да подаряват? - ще ви кажа какво имам предвид под търговия: купувам за лев, продавам за два с цел печалба. Не създавам, не влагам страст и не гоня идеали.
Целите на развъжането са съвсем други и то не бива да попада в категория бизнес. И хората на изкуството продават своите творби, но това не е прекупвачество. Развъдчик, който гледа на това като на бизнес, е същият боклук като търговците, има и такива и те трябва да се гонят от храма.

#305 Потребителят е офлайн   yoana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 June 2009 - 06:58 PM

Решението какво ще правиш с кучето си е твое :smile: Не искам да натрапвам мнението си и да те уча какво да правиш , но ще кажа , че слуха на кучетото не е най-важен при обучението.То вижда и с това си сетиво би могло да разбере доста от основните неща.Постъпил си както си взел за добре и нито аз нито никой друг може да те съди :smile: Съжалявам ако съм казала нещо което не ти е харесало :smile:
User's Signature

Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее
...
Just another heart in need of rescue
waiting on love's sweet charity
an' I'm gonna hold on for the rest of my days
'cos I know what it means to walk along the lonely street of dreams.
Качена снимка

#306 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 29 June 2009 - 07:07 PM

Показване на мнениетоmil_, в Jun 29 2009, 07:49 PM, написа:

Смисълът на разговора изобщо не е вашето решение. Вашето решение си е ваша работа и никой не е в правото си да ви чете морал, че сте държали на някакво споразумение. Много развъдчици биха предложили споразумения за всякакви случаи, защото развъждането не е точна наука.
Смисълът е, че живототното не трябва и не може да бъде обект на търговия или бизнес.
Търговията с кучета е забранена от сериозните киноложки организации, а в хубавите държави - и от закона.
Не е нужно да вадите от девет кладенеца вода, за да доказвате колко коректни са търговците на животни, защото те са морално сбъркани. Има достатъчно неща, с които могат да търгуват, долу лапите от живота.

И преди да ми зададете дежурния въпрос - а ръзвъдчиците да не би да подаряват? - ще ви кажа какво имам предвид под търговия: купувам за лев, продавам за два с цел печалба. Не създавам, не влагам страст и не гоня идеали.
Целите на развъжането са съвсем други и то не бива да попада в категория бизнес. И хората на изкуството продават своите творби, но това не е бизнес. Развъдчик, който гледа на това като на бизнес, е същият боклук като търговците, има и такива и те трябва да се гонят от храма.

:rc_036:

#307 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 07:28 PM

Показване на мнениетоmil_, в Jun 29 2009, 05:49 PM, написа:

Целите на развъжането са съвсем други и то не бива да попада в категория бизнес. И хората на изкуството продават своите творби, но това не е прекупвачество. Развъдчик, който гледа на това като на бизнес, е същият боклук като търговците, има и такива и те трябва да се гонят от храма.

:ba_025:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#308 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 01 July 2009 - 02:41 PM

mil_, по-точно не може да се каже!
Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 August 2009 - 10:22 AM

Имам нужда от съдействие за случай, касаещ тази тема, от деен човек от ловешко, който може да пише жалби. Моля, ако някой иска да съдейства, да ми пише на лс.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#310 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2010 - 10:15 PM

http://forum.dog.bg/...BF%D0%B8%D1%86/
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#311 Потребителят е офлайн   shikinova Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 18 December 2010 - 05:16 PM

Здравейте приятели! Преди три седмици си купих мини пинчер от развъдник, като в него кучетата са отглеждани и обслужвани от ветеринар - Росица Първина, град София, тел. 0879035117. Развъдникът се намира в къщата й в Костиндброд, но има магазин и клиника в Люлин 8, в близост до Била, след бензиностанция Лукойл. Кучето, което този "ветеринар" ми продаде беше с парвовироза, корона вирус, изоспори и разбира се нейната гаранция, че то е ветеринарно обслужено и отгледано с мнооого любов и гушкане. Няма да коментирам погрешния ми избор да се доверя на тази жена. След проведеното лечение, в момента кучето ми расте здраво. Потърсих госпожата, от която желая да ми върне заплатената за лечението сума, която разбира се започва с думите "Имам 20 лева в джоба и три деца". Целта на тази тема е да популяризираме имената на магазини, ветеринарни клиники и развъдници, от които сме били потърпевши ние и нашите домашни любимци. Оттук нататък аз ще потърся своите права, като ще се обърна към КЗП, РВМС, данъчните, медиите и адвокат, за да си получи заслуженото този "ветеринар", който се опитва да спечели клиенти. Няма да позволя аз и моето куче да се присъединм в групата на хората, които седят и чакат някой да направи нещо, за да се разрешат подобни проблеми, докато тази "търговия" става все по-нагла и неконтролируема. Най-лошото в случая е, че тази жена отглежда в къщата си още много кучета, зайци и дори бебета в инкубатор. Всички знаем колко заразна и опасна е парвовирозата. Ще копирам и линк с нейна обява в опит да предпазя следващите купувачи. Като доказателство за моите думи мога да предоставя проведени разговори и епикриза. Разбира се, нямам фактура и касова бележка и не се и учудвам - след направената справка се оказа, че г-жа Росица Първина не декларира своите доходи, тъй като фирмата на нейно име е с едва 13 лева капитал. Горката жена...чудно, откъде ли тогава има 20 лева в джоба?!

http://www.topobiavi.com/...

Мод: Прочете темите в този раздел и ще разберете, че мястото от което сте си взели кученцето не е никакъв развъдник, а най-обикновена ферма за кучета. Линкът към обявата е премахнат, защото и лошата реклама е реклама!

#312 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 07:33 PM

Надявам се да ни държите в течение какво се случва с вас - до какво са довели вашите действия, в търсене на правата ви.
User's Signature

#313 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 07:45 PM

Въпросната продава мини пинчери, чихуахуа "целогодишно", както и "персийски" котки. Айде, направо цитирам "кучета,котки,гризачи,фретки,мини зайчета собствено производство,отглеждани от ветеринар".
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#314 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 January 2011 - 07:54 PM

Първина не е нито лекар,нито развъдчик тук във форума е писано доста за нея.Чудя се как само не се научиха хората,че легитимния развъдник произвежда дадена порода-една порода не 100.И хората си мислят,че колкото повече животни са включени в списъка толкова са професионалисти :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   айша_86 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2011 - 10:04 PM

Показване на мнениетоshikinova, в 18 December 2010 - 04:21 PM, написа:

Здравейте приятели! Преди три седмици си купих мини пинчер от развъдник, като в него кучетата са отглеждани и обслужвани от ветеринар - Росица Първина, град София, тел. 0879035117. Развъдникът се намира в къщата й в Костиндброд, но има магазин и клиника в Люлин 8, в близост до Била, след бензиностанция Лукойл. Кучето, което този "ветеринар" ми продаде беше с парвовироза, корона вирус, изоспори и разбира се нейната гаранция, че то е ветеринарно обслужено и отгледано с мнооого любов и гушкане. Няма да коментирам погрешния ми избор да се доверя на тази жена. След проведеното лечение, в момента кучето ми расте здраво. Потърсих госпожата, от която желая да ми върне заплатената за лечението сума, която разбира се започва с думите "Имам 20 лева в джоба и три деца". Целта на тази тема е да популяризираме имената на магазини, ветеринарни клиники и развъдници, от които сме били потърпевши ние и нашите домашни любимци. Оттук нататък аз ще потърся своите права, като ще се обърна към КЗП, РВМС, данъчните, медиите и адвокат, за да си получи заслуженото този "ветеринар", който се опитва да спечели клиенти. Няма да позволя аз и моето куче да се присъединм в групата на хората, които седят и чакат някой да направи нещо, за да се разрешат подобни проблеми, докато тази "търговия" става все по-нагла и неконтролируема. Най-лошото в случая е, че тази жена отглежда в къщата си още много кучета, зайци и дори бебета в инкубатор. Всички знаем колко заразна и опасна е парвовирозата. Ще копирам и линк с нейна обява в опит да предпазя следващите купувачи. Като доказателство за моите думи мога да предоставя проведени разговори и епикриза. Разбира се, нямам фактура и касова бележка и не се и учудвам - след направената справка се оказа, че г-жа Росица Първина не декларира своите доходи, тъй като фирмата на нейно име е с едва 13 лева капитал. Горката жена...чудно, откъде ли тогава има 20 лева в джоба?!

http://www.topobiavi.com/...

Мод: Прочете темите в този раздел и ще разберете, че мястото от което сте си взели кученцето не е никакъв развъдник, а най-обикновена ферма за кучета. Линкът към обявата е премахнат, защото и лошата реклама е реклама!

г-жо рябвало е да се информирате преди да вземете кученцето за мястото от където го вземате!
защо не си взехте пинчар от някой развъдник? :ae_085:

• (16 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни