Главата на НОК- изражение на същноста на породата
Публикувано: 31 January 2008 - 06:22 PM
Публикувано: 08 February 2008 - 12:42 AM
Цитат
Хубава снимка на Nando vom Gollerweiher B)
Публикувано: 08 February 2008 - 12:53 AM
Цитат
Защото хората имат над 100 годишна традиция в развъждането на тази порода,а ние малко над 10-15 годишна...ей за това... :'(
Публикувано: 08 February 2008 - 09:40 AM
Цитат
Тук мога да оспоря ама няма да го сторя защото ще стане дъъъълга тема.
Доста "видни" членове,съдии и развъдчици са пренебрегвали правилата в Германия...и то си има описани случаите макар истината не винаги да е това за което се представя.
Пресен пример за преди 2 години...как завиден развъдчик пройзвел не едно елитно куче,съдия от световен ранг продава кученце което се оказва,че бива лишавано от родословие поради налични на ЕД при майката която обаче незнайно как с тези лакти предната година е заела 26 място в класа си на световното.
Мога да пиша още много ,но мисля че всеки след като има претенции да разбира от породата е длъжен да намира източници и да се информира....за останалите както е казала народа "камбаната не бие два пъти" :-
Публикувано: 08 February 2008 - 01:25 PM
Цитат
Тук в Б-я наистина айде да не кажа всички ама едно 70% развъждат некачествени кучета.Не сега да се обидят някой хора които пишат тук или пък след моя пост да се изпишат разни романи за просветляване,че не е така ... защото дори самите тея хора отлично знаят,че е така ...
Наскоро станах свидетел на един много интересен разговор за тази прекрасна порода .... А именно,че това е най-разпространената порода в България "немска овчарка и за 70лв можеш да намериш" .. с извинение към нещастните животинки ама на пазара се предлага и куцо и сакато пък и се заплождат знайни и незнайни кучета.Може би германците просто развъждат не с цел печалба,ами за да подобрят породата и ясно си личи в предната снимка какво са постигнали.А тук майкооо само като влезна в мамче.към или далавера просто искам да обърнете внимание на хилядите обяви за "елитни немски овчарки" .... ужасно е :-
Аз мога да кажа,че изобщо не съм специалист по породата въпреки,че гледам
две "псевдо" овчарки и поне си го признавам,че наистина на фона на онова куче предпочитам да скрия моите ... не защото не ги обичам,всеки си обича кучето,но просто сега забелязвам,че разликите са от тук до небето :rolleyes: ...

Публикувано: 08 February 2008 - 01:49 PM
Ако Германците не развъждаха за ПАРИ,а само за подобряване на породата как си обясняваш факта,че там куче достигнало титла Световен шампион се продава на скромната сума от 400 000 евро?!?
Защо няма кучка която да е влезнала в разплод,да има поне SchH 1, Kkl 1 , HD normal и да струва по-малко от 2 000 - 3 000 евро ?!?!
Всичко на навсякъде е за пари , но не това е най - важното .... важното е кой колко влага за да има претенции след това ?!?
Защото едно е да храниш с гранули от по лев и петдестет килото и друго е ако даваш по 7 до 9 лева за килограм качествена храна ...!!!
Има разлика и между това да гледаш по 1 000000 кучки и от това да има най-много 4 или 5 и да даваш оптималното за тях и за това техните кученца да се развиват добре!
При положение че се влагат много пари,време и кученцата са в перфектно съсатояние цената трябва да бъде висока за да се оцени от евентуалният купувач....народа е казъл"Нож и куче не се подаряват!"...
А иначе кученца има и по 50 лева на пазара.....има и подарък.....всичко има.....но за щастие в БГ си има и пазар за хубави кученца и има хора които оценят това което даден развъдчик е направил за кучилото и малките са в отлично състояние от планирана и обмислена връзка,родителите са здрави и всички се отглеждат в нормални условия.....
Публикувано: 08 February 2008 - 01:53 PM
Което пък ми напомня на една снимка на един от бебоците ми Кеш където съм с едни скъсани маратони....но както вече е ясно когато човек има кученца у дома всичко останало е на заден план или поне при мен е така,а виждам че има и колеги навън които забравят всичко около себе си напълно отдадени на малките създания :blink:
Публикувано: 08 February 2008 - 02:03 PM
Може би наистина германците го правят за пари,но пък за българите ако чуят сума от 400 000евро за куче ще припаднат и ти го знаеш добре ;)...
Може би има и такива хора които ще ги дадът,но аз мисля,че все още сме такава страна,че тази сума е непосилна за един българин да я отдели за куче ...това е друг въпрос.
Важно е да напредваме може да е бавно,но славно както се казва ;)
А иначе това с чорапките и на мен ми стана много смешно ;D ;D ;D

Публикувано: 08 February 2008 - 03:16 PM
Публикувано: 08 February 2008 - 05:11 PM
Цитат
Цитат
Доста "видни" членове,съдии и развъдчици са пренебрегвали правилата в Германия...и то си има описани случаите макар истината не винаги да е това за което се представя.
Пресен пример за преди 2 години...как завиден развъдчик пройзвел не едно елитно куче,съдия от световен ранг продава кученце което се оказва,че бива лишавано от родословие поради налични на ЕД при майката която обаче незнайно как с тези лакти предната година е заела 26 място в класа си на световното.
Мога да пиша още много ,но мисля че всеки след като има претенции да разбира от породата е длъжен да намира източници и да се информира....за останалите както е казала народа "камбаната не бие два пъти" :-
Да съгласна съм че и в Германия има хора които пренебрегват правилата, но когато се разбере това,си получават заслуженото.Докaто в България има хиляди примери за такива злоупотреби и хората продължават да си развъждат безнаказано.
В Бг по-голямата част от кучетата са без Sch1, Kkl1 и снимка за дисплазия или ако имат такива са фалшиви тогава за какви 2000 - 3000 еuro да говорим.Без никакви вложения няма как да се изкара печалба.
И не си мисли че хората не се интересуват и не четат и ако има някакви измами по другите държави на фона на тях положението в БГ е трагично.
Но хайде стига сме спамили по темата.
Ето една чудесна глава на едно чудесно куче. ;)
Публикувано: 08 February 2008 - 05:26 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Да съгласна съм че и в Германия има хора които пренебрегват правилата, но когато се разбере това,си получават заслуженото.Докaто в България има хиляди примери за такива злоупотреби и хората продължават да си развъждат безнаказано.
В Бг по-голямата част от кучетата са без Sch1, Kkl1 и снимка за дисплазия или ако имат такива са фалшиви тогава за какви 2000 - 3000 еuro да говорим.Без никакви вложения няма как да се изкара печалба.
И не си мисли че хората не се интересуват и не четат и ако има някакви измами по другите държави на фона на тях положението в БГ е трагично.
Но хайде стига сме спамили по темата.
Ето една чудесна глава на едно чудесно куче. ;)
Няма начин да закупиш куче от Германия с фалшиви :
SchH , Kkl , HD защото там ДНК теста е задължителен и той потвърждава и подсигурява всичко това!
А самите изпити по SchH се провеждат при отворени врати на полигона в дадена Областна или Местна група.
Освен много хора там присъстват и лица от самият клуб които следят за правилното протичане на изпита.
Така че измами няма как да станат пред очите на стотици хота,защото там изпити се правят с най-малко 20 кучета....сложи техните стопани,други членове на клуба и зяпачи....и се замисли как аджаба може да стане измама!!!
Кьорунг в Германия също много трудно се дава на дадено куче....за Kkl 1 няма да говоря...изискванията са доста завишени!
HD + ED изследванията в Германия са най-строго контролираните по цял свят.
Лично съм снимала няколко свои кучета там и знам колко са стриктни и колко малко е нужно да бъде отклонението в някои ъгъл при измерването за да решат,че не е а-нормал а примерно е фаст нормал или нох цугеласен.
И не се ЗАБЛУЖДАВАЙ , че в БГ няма кучета със истински покрити в Германия изпити и кьорунзи,а също така и снимани за дисплазия там.
Има само че има и група комплексари на които това не им изнася защото виждат всъщност колко назад са те и усещайки че гроздето е на високо то започва "УЖ" да става кисело ;)