Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни
Публикувано: 22 April 2009 - 09:58 AM
Читател на сайта За Перник, съобщи за наличието в града ни на железничар, който убивал кучета, след като ги вземал от обяви подарявам кучета . Читателят помоли да публикуваме информацията, за да бъдат по - предпазливи тези от нас, които подаряват кученца. Ето какво ни написа Владимир Кръстев:
Наскоро чух нещо фрапиращо от баща си и желая да го споделя с Вас, за да може повече перничани да научат. В Перник има някаквъв извратен железничар, който имал кучета за бой. Ровел си човека из обяви и в момента, в който попадне на обява Подарявам се заинтригувал. Нали е железничар и пътува навсякъде по БГ. Свързва се със собстевениците на кучето, убеждава ги да му го подарят, че е много добър, ще се грижи за тях, обича кучета и тн. Уговарял си среща и при 1-ва възможност той отива там, взима невинното създание и всичко е точно, до момента в който не се прибира в къщи! Убива кучето, разфасова месото или направо го хвърля на издивелите си псета и всичко приключва! Така той озлобява кучетата си (пък и ги храни на аванта ), за да бъдат озлобени в боя. Това може би е нещо като бизнес . Хора ВНИМАВАЙТЕ на кой подарявате кучето си и особено ако съвпада с тази история. Жалко на къде отива света!
Публикувано: 22 April 2009 - 10:34 AM
alisa, в Apr 22 2009, 10:58 AM, написа:
Читател на сайта За Перник, съобщи за наличието в града ни на железничар, който убивал кучета, след като ги вземал от обяви подарявам кучета . Читателят помоли да публикуваме информацията, за да бъдат по - предпазливи тези от нас, които подаряват кученца. Ето какво ни написа Владимир Кръстев:
Наскоро чух нещо фрапиращо от баща си и желая да го споделя с Вас, за да може повече перничани да научат. В Перник има някаквъв извратен железничар, който имал кучета за бой. Ровел си човека из обяви и в момента, в който попадне на обява Подарявам се заинтригувал. Нали е железничар и пътува навсякъде по БГ. Свързва се със собстевениците на кучето, убеждава ги да му го подарят, че е много добър, ще се грижи за тях, обича кучета и тн. Уговарял си среща и при 1-ва възможност той отива там, взима невинното създание и всичко е точно, до момента в който не се прибира в къщи! Убива кучето, разфасова месото или направо го хвърля на издивелите си псета и всичко приключва! Така той озлобява кучетата си (пък и ги храни на аванта ), за да бъдат озлобени в боя. Това може би е нещо като бизнес . Хора ВНИМАВАЙТЕ на кой подарявате кучето си и особено ако съвпада с тази история. Жалко на къде отива света!
http://www.standartn...8F%D0%B2%D0%B8-
Публикувано: 26 April 2009 - 07:38 PM
Публикувано: 17 May 2009 - 02:29 PM
Публикувано: 17 May 2009 - 09:48 PM
кикита, в Apr 26 2009, 08:38 PM, написа:
Ох, чак сега виждам.... От този телефон ми звъняха за Оги, поне 4-5 пъти. Дете/деца.. Когато накрая казах, че Оги е подарен искаха да знаят на кой сме го дали.... Явно е много несериозна и детска работата... или друго...
Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 May 2009 - 11:13 PM
Публикувано: 22 May 2009 - 01:57 PM
amstela, в May 21 2009, 09:13 PM, написа:
Според теб,на когото му звънне вивателски номер,трябва да ти пише лс и т.н. По-добре напиши номера,за да стане по-лесно !!!!!!
Публикувано: 22 May 2009 - 04:15 PM
Димитър Димитров, който искаше за вземе Бъкси- мейл suf_effe@abv.bg, skype suf_effe- родава полупитове за 50 лева.
Мариан Кас (вероятно касабов) от Самоков, тел.0895133990-занимава се с боеве по инфо на мой колега от Самоков.
От тел. 0894767620, от Герман, звъня за Бъкси в 6,30 сутринта, имал уж старо куче стаф, което го дава на приятел и иска Бъкси!
Публикувано: 22 May 2009 - 08:34 PM
sladko_angel4e, в May 22 2009, 02:57 PM, написа:
amstela, в May 21 2009, 09:13 PM, написа:
Според теб,на когото му звънне вивателски номер,трябва да ти пише лс и т.н. По-добре напиши номера,за да стане по-лесно !!!!!!
Предполагам, че няма особено много "далавераджии" с глас на момиченце, които се обаждат да те питат за каквото там имаш животно за подаряване Номерът завършва на 38- надявам се да е достатъчно вече!
Все пак това са си лични данни...
Публикувано: 25 May 2009 - 04:06 PM
Получавам:
Цитат
From: patokadonaldduck@abv.bg
To: bushkata@hotmail.com
Subject: kuchetata
zdraveite :) kazvam se yanko i iskam kucheta namiram se v Smqdovo no nqmam vuzmojnost da go vzema ot Blagoevgrad zatova turs obqva s dostavka
Аз питам:
Цитат
Относно: RE: kuchetata
До:patokadonaldduck@abv.bg
Imate obqvi v neta, 4e podarqvate ku4eta, zastoto sa vi mnogo. Ne razbiram zasto sega otnovo imate nujda ot novi?
Отговаря:
Цитат
From: Yanko Parushev (patokadonaldduck@abv.bg)
To: bushkata - (bushkata@hotmail.com)
zashtoto ve4e nqmam imam samo 1-no i to rodi 2 malki oba4e te sa zapazeni za edni hora i zatova pak i te ne satvat za dim.lubimec az ppak tarsq dom.lubimec drugite mi kucheta sa ve4e podareni no tursq neshto s dostavka ako otgovarqte na tezi usloviq pi6ete
pozdravi
qnko:)
Човека не с лошо, но нещо много ги въди, събира, ражда, раздава...
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 May 2009 - 11:47 PM
Публикувано: 28 May 2009 - 12:36 PM
bushkata, в May 25 2009, 05:06 PM, написа:
.....................................
Човека не с лошо, но нещо много ги въди, събира, ражда, раздава...
Същият:
Yanko Parushev <patokadonaldduck@abv.bg>
Zak
" ot tri meseca si tarsa kuche no nikoi ne predlaga dostavka molq vi pone vie ne badete kato drygite namiram se v Smqdovo"
Публикувано: 10 June 2009 - 09:47 AM
ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СТАВАТ ЗА СТОПАНИ СПОРЕД МЕН!
Публикувано: 15 June 2009 - 01:24 PM
Някъде по-нагоре във изказванията прочетох нещо за цитирам: "Майа - детето, раздаващо кученца наляво, надясно". Думите май са на bushkata.
Дъщерята на моята приятелка си осинови кученце точно от кученцата на Майя. Изобщо не ги раздава наляво и надясно, а много внимава на кого ги дава. И изобщо не е дете, а е момиче на 20 години. Просто прави добро на хората, спасявайки животните, които въобще не са нейни. Понякога се заблуждаваме в другите хора, но не бива да сме и толкова мнителни. Тя - Майя, освен че се грижи прекрасно за сладурите, на които търси дом, води ги на ветеринар и ги обезпаразитява, много внимава на кого ги дава, проверява нещата, поддържа контакт с осиновителите, изисква данни за тях. Така, че, специално за нея съм сигурна, че всичко е наред. Ветеринарят на приятелката ми каза, че кученцето взето от Майа е изключително здраво и добре гледано кученце. ТЯ ПРОСТО ИСКА ДА ПОМОГНЕ!
Публикувано: 15 June 2009 - 01:57 PM
annacrumova, в Jun 15 2009, 02:24 PM, написа:
Някъде по-нагоре във изказванията прочетох нещо за цитирам: "Майа - детето, раздаващо кученца наляво, надясно". Думите май са на bushkata.
Спасява и задомява куче, но кучето не е кастрирано и след време ражда.
Задомява бебето й ... отново без да го кастрира, като то ще живее в двор.
От една тема - котило в кашонче:
Цитат
На следващия ден едно момченце, с което се разбрахме по скайп, дойде със сестра си. Аз вече бях взела и двенките сестрички у нас и хората си избраха едното, което вече се казва Сузи. Остана последната сладуранка. Няколко дни по-късно дойде едно много готино момиче за писанката. Оказа се, че дори след месец заминават за Кипър. Малката се казва Лъки.
За мен това е безразборно раздаване.
Пак от нея:
Цитат
Имате ли идея какво значи 21(!!!!) животни раздадени за месец? То само за срещи и оглеждане на кандидатите няма да ти стигне месеца. Но като не правиш предварителни срещи, нито проучвания, нито нищо - просто даваш на всеки явил се - може и да надхвърлиш тази бройка.
Относно това, че е на 20 години ... Начинът на писане и действие не предполагаше по-голяма възраст от 15. Объркала съм се явно, но ако погледнете нейните теми, ще видите как масово е нарична "детето", явно не само аз я оценявам така.
От тези неща аз съм си изградила мнение. И не мисля, че бъркам.
Чудесно е, че иска да помага. Но нека не е на норма. По-добре по-малко, но отишли при сигурни стопани.
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 15 June 2009 - 03:33 PM
Публикувано: 15 June 2009 - 03:35 PM
Просто е добре да се помага с разум, не само с емоция.
Че критикуваме грубиянски понякога е факт. Но и има какво да се научи в тези теми.
Публикувано: 15 June 2009 - 09:22 PM