Dog.bg Форуми : Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

Към съдържанието

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни

#201 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 September 2010 - 02:51 AM

по казуса Първина
госпожата не е лекар, няма никакви права да лекува. След обаждане, че ако иска да работи като лекар трябва първо да завърши ветеринарна медицина ми обясни, че не й трябва, защото имала дарба.
Внимавайте с нея
Прокуратурата е сезирана
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 September 2010 - 09:01 PM

Валентин Иванов
http://bazar.bg/obiava.php?id=1047509

някой нещо?

Подател:Valio valio04@abv.bg <valio04@abv.bg>Качена снимка добави в адреси До: Относно:Re: Re: Re: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване ! Дата:Неделя, 2010, Септември 12 20:05:38 EEST
Много Ви благодаря за инфото,проблемът е,че не работя за момента,не живея сам и няма да чакам благоволението на другите членове в моето семейство за отглеждане на коте.Но след като не съм обезпечен,поне към момента,това ми е грижата.Само не ми е ясно,въпросният там чакъл,пясък,къде точно се изсипва,поставка ли има нещо,пратете ми снимка ако може ?!

За въпроса ви,честно казано не съм гледал дългосрочно и сериозно домашен любимец,все пак това е една грижа,а не предмет.Може би досега не съм имал такова сериозно намерение за отглеждане {}

-------- Оригинално писмо --------
От:
Относно: Re: Re: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване !
До: "Valio valio04@abv.bg"
Изпратено на: Неделя, 2010, Септември 12 16:44:59 EEST
Здрасти,

Малката е с хигиенни навици - чишка и ака в котешка тоалетна заедно с моята котка. В къщи са на бентонит, в предната й приемна мама е била на пясък, а докато беше много мъничка беше на кучешки памперси. Проблеми няма да имате ако решим да я вземете. В момента, в който влезе у вас и се почувства у дома си, просто трябва да й се покаже тоалетната и всичко ще е ОК.

Намерена е на улицата и, понеже след като е прибрана, е гледана с други котки, все още се нахвърля на храна много лакомо. Това ще е така докато не се успокои и приеме идеята, че за нея винаги ще има. Но до тогава ще трябва да се храни 2-3 пъти на ден. Аз я храня с гранули Роял Кенин и консерви Гурме. Предпочита консерви - хапки и пастети, умира за Уискас пауч за бебета.

На снимката са двете с моята хубавица. Дава се малкото сивичко нещенце.

Дано не те стресна, ама преди да продължим да си говорим аз имам въпроси:

Гледал ли си други животни?

Сам ли живееш?

Ако не - хората, с които живееш, съгласни ли са да гледате котка?

В началото ще трябва да се храни по 2-3 пъти на ден, за да не преяжда - имаш / имате ли време?

Разбира се, ако искаш повече инфо - пиши, ще отговарям.

-------- Оригинално писмо --------
От: "Valio valio04@abv.bg"
Относно: Re: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване !
До:
Изпратено на: Неделя, 2010, Септември 12 16:26:06 EEST
Да,обявата е актуална,ама ще ми дадете ли малко повече информация писмено за отглеждането,най-вече за тоалетната,защото досега не съм гледал котка вкъщи ?!

>-------- Оригинално писмо --------
>От: >Относно: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване !
>До: valio04@abv.bg
>Изпратено на: Неделя, 2010, Септември 12 16:14:43 EEST

>
>Здравейте
>
>Получено е запитване към Вас, за обявa от сайта Bazar.BG
>
>Въпрос от :
>Здрасти,Аз за обявата - има една 2,5 месечна сива красавица вкъщи, на която търся дом. Ако вашата обява още е валидна, пишете ми.
>
>
>Търся домашно коте за подаряване !
>http://bazar.bg/obiava.php?id=1047509
>

#203 Потребителят е офлайн   Polence Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 September 2010 - 08:33 PM

0888424466
не знам име
разговорът продължи по-малко от 5 минути
искат котка, малка, имат син второкласник
живеят под наем, на трети етаж, загубили са 3 котки, които "като се разгонят и слизат долу по ябълката, дето стига до терасата". малката щели да я кастрират, ама терасата не можело да обезопасят. ако искат животно, просто питайте за решение с терасата.
а господин Вальо от горния ми пост ме заплашва да ме съди...Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 27 September 2010 - 05:37 PM

Може би не чак за "черен" списък, но определено с повишено внимание към потребител COLT.
Ясно е, че е откровено срещу кастрациите. Особено на така наречените "породисти" животни, за чието задомяване се цани винаги пръв.
До колко е помогнал за нечие задомяване всъщност - нямам идея. Но тъй като не мога да ходя след него и да предупреждавам всички, в чиито теми пише, а също така нищо не му пречи да "помага" и на лс - заради това реших да напиша това тук.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#205 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 September 2010 - 06:08 PM

Беше писал по моя обява за лабрадор, искаше да ми разкаже повече за кандидатите, аз помолих те сами да направят това, ами не го направиха.

Аз не бих му поверила животно, на хора пратени от него, също!
User's Signature

Качена снимка

#206 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 October 2010 - 12:53 PM

Бях решила да не публикувам по-долното тук, но не ми остана избор!

Имаше кандидати за лабрадорката Фрдида, на Чери писа следната особа, притежаваща мейл:

ina_toteva@hotmail.com

Цитат

Здравей!

Казвам се Ина и от пръв поглед се влюбих във Фрида. Ако трябва, пеш ще ходя до Благоевград, за да я взема при себе си. Аз съм от София.

Прекрасното момиче ще е в добри ръце, у нас все се въртят животинки, но, откакто ни умря овчарката, все не можем да си харесаме кученце.

Това е от мен, чакам с нетърпение да ми пишеш, оставям ти всички възможни начини за контакт:

mail: ina_toteva@hotmail.com

на маен писа друга особа:

anna_bananna_bg@yahoo.com

Втората ми написа следното

Цитат

ina e moq priqtelka i tq 6te mi pomaga s otglejdaneto :) ,za6toto u tqh ima kotka i ne moje da gleda ku4e,a az taka ili ina4e iskam da si vzema i tq prosto mi predloji da mi pomaga finansovo i taka natatyk :) (ne 4e e neobhodimo prosto iska edin vid zaedno da go gledame,

На мен това ми се стори доста несериозно, а както ще видите по-долу, дори авторката му си го призна сама, след като и изтъкнах това, като причина за отказа си:

Цитат

neseriozna zvu4i,no ku4eto 6te6e da polu4i kakvoto mu trqbva...daje otgore.re6enieto e va6e.az ku4e 6te osinovq.problema v cqlata rabota e,4e be6e dobre da me uvedomite za re6enieto si :),a ne da chakam na slqpo.kakto i da e.radvam se,4e ku4eto ima stopanin either ways.

Уважаеми съфорумци, Вие как мислите, дали имам физическа възможност да уведомя например 50 човека, че не са одобрени?! Същата тази дама се пробва и за друго куче, е за него не се сърдеше, че не съм я уведомила, може би трябваше да изпратя препоръчано писмо в този случай?!

И накрая получих от първата следното:

Цитат

Ina Киш Toteva 08 октомври в 12:38 Докладвай
Елена,

Аз трябваше да бъда осиновител на Фрида заедно с Ани.

Не знам коя сила те е накарала да вярваш, че отношението ти беше коректно. Да уведомиш някого post facto за извършено от теб нещо, след като той те е питал, е наглост, не коректност.

Ани ти предложи да се срещнем с кучето, защо още тогава не отговори?

Нервира ме фактът с безочлиовто ти мълчание - можеше просто априори да кажеш, че кучето е обещано другиму, не да чакаме две седмици да благоволиш да пробваш схващането "мълчанието е злато". И то в случай, когато, убедена съм, бях първата свързала се с момичето от форума догбг за Фрида.

Ние куче ще осиновим, надявам се без твоя намеса Защото, повярвай ми, в състояние съм да ти попилея селската дебела мутра по софийските улици, които обхождаш, само защото са устроили транспорт от провинцията към столицата.

Аман от селска мафия. Изобщо, кой се обърка и реши, че от теб зависи нещо?!

Ще добавя само, тъй като и двете четат тук, че за добро или лошо, множеството от хората пишещи тук ми имат доверие и аз нямам никаква представа защо се объркват и ми дават кучетата си да им търся дом.

А на Гражданката Ина, ще напиша, че никой тук не толерира подобни епитети и заплахи и че още сега ще предприема предвидените от законите на България действия, извършващи се при получаване на явна заплаха за физическа саморазправа!
User's Signature

Качена снимка

#207 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 08 October 2010 - 02:41 PM

Така да вмъкна и аз нещо, че вчера време не ми остана. Така значи , внимавайте (за хората които подаряват КОТКИ) , има човек в гр.Пловдив , Кършияка , който според сериозни източници - в смисъл виждан е , мисля че и жалба е подавана, но не съм 100 % убедена, си взима котки, кога осиновени, кога от улицата с които си храни ротвайлера. Взима малки котенца , предимно бебета. До колкото разбрах от негови съседи така "разчиствал" улиците от бездомните. По принцип нямам против ротвайлерите, но този наистина е злобен (така е възпитан) , агресивен е и ходи без повод, постоянно. Нападал е кучета, на скоро мисля имаше случай с кокер който е убит от него, не знам име , казват му там с някакви прякори свързани с работата му , но когато го науча ще го напиша. Не , че не може да си измисли ново, разбира се. Все пак искам да предупредя, за да не попадне някое малко котаче в неговите лапи. Кучето не е виновно все пак, а стопанина. Преди за него имаше слух (казвам слух, защото не се разбра дали е истина, полиция идваше, но нищо не направиха), че участва в организация на бой с кучета, сега не знам колко е вярно това. .. за това и няма да претендирам че е истина. Просто хора внимавайте с котките.
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#208 Потребителят е офлайн   -Selene- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 October 2010 - 02:53 PM

Така,така.Хубаво е,че я има тая тема,макар че аз чак сега я виждам.Най-общо казано хората не бива да се доверяват на съмнителни хора,както и да уреждат всичко по телефона.Защото има много тъжни истории за животни в такива ситуации...Плакала съм на много от тях.И понеже четох някъде тука в тази тема,че със жалби не става,тогава какво може да се направи ако се появи такъв човек?Полиция може ли да се викне?Изобщо нещо може ли да се направи по въпроса освен лично да се щурмува,което аз лично,от гледна точка на това,че не искам сериозни конфронтации с никого не бих направила.
User's Signature

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...

#209 Потребителят е офлайн   elsss Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Веганство, животни, анатомия, мениджмънт, музика, природа, нощни разходки :) , кулинария , пътуване и други.

Публикувано: 08 October 2010 - 11:01 PM

Да задам един въпрос...значи днес две жени едната Лилия И....нещо си , изтрих имейла, ме попита за кучето (Теди), кога можела да го види, обаче след като и обясних , че ще искам повече инфо за нея и семейството си , изчезна, после пак се сети да пише , ама май не беше за теди , защото питаше за някакъв "пухкав" сладур :dh_188: . Другото което е още една жена ми писа Станислава Статева, та именно за нея да попитам , понеже си зададе доста кратичко въпроса , дали да и имам вяра? Ако някой знае , нещо за нея да каже. Ето го писмото и :

Здравейте,

Интересувам се от кучето.

Моля, пишете ми дали е валидна обявата и кога можем да го видим.

Благодаря Ви.

Аз и пратих един тест , който си измислих с въпросите, които мен ме вълнуват . Да видим дали ще отговори..
User's Signature

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.

#210 Потребителят е офлайн   Веселушка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 12:48 AM

Здравейте,
по обявата ми за Джиджи и Джоя ми писа един господин с имейл vencivd@abv.bg - само като го пуснете в гугъл се вижда, че човека се занимава с усилена покупко продажба на животни, продава питон, боксер, а ако се разровя повече, кой знае какво ще намеря.

#211 Потребителят е офлайн   Веселушка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 October 2010 - 12:06 PM

Показване на мнениетоВеселушка, в 10 October 2010 - 10:53 PM, написа:

Здравейте,
по обявата ми за Джиджи и Джоя ми писа един господин с имейл vencivd@abv.bg - само като го пуснете в гугъл се вижда, че човека се занимава с усилена покупко продажба на животни, продава питон, боксер, а ако се разровя повече, кой знае какво ще намеря.

Това е профила му в импулс - сложил си е снимка с питона

#212 Потребителят е офлайн   Zonker Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2010 - 12:59 AM

Това момче ми писа във Facebook за Рита: Кристиян Станиславов. Не знам дали е истинското му име. Отказа да ми каже от къде е , къде възнамерява да гледа кучето, дали преди е имал куче и тн. Държеше да говоря по телефона с баща му или с него за да "се разберем". Накрая се съгласи да говорим в скайп, но пак продължи да настоява да говорим по телефона. Скайпът му - dmx_94_96, при проверка в Google показа, че явно се занимават с развъждане и продажба на кучета и са от Варна. Подател на обявите е Станислав Куртев и някой си Георгиев, освен въпросния скайп са пунсати и тези телефони: 0894730792, 0887559942
User's Signature

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"

#213 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 November 2010 - 01:30 AM

Петър Узунов
гр. Пловдив
тел 0888277314
мейл moni_dari@abv.bg

Търгува с различни "породисти" кучета, в обявите си пише стандартните измислени catch phrases "много елитни родители", "много расов", "от родословни родители шампиони", "невероятен мъжлар", "запложда на 100 % без отказ"

Имаше и опити за осиновяване на приличащи на дадена порода кучета
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   Pupped87 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2010 - 09:33 PM

Oh cheta iz temata i mi nastryhva kosata, poneje imam tema che podariavam moita princeska...
Dnes mi se obadi edin gospodin 0899185137 kaza che e ot goce delchev, no kato go proverih v google mi izliza nqkkavo selo i che ima firma za plochki ili pone puska obiavi za tazi firma. Do tuk dobre, no vijdam che predi 3 meseca e iskal da osinovi edin doberman za bashta mu ok, ama na men mi kaza po telefona, che imal NOK koito predi dve sedmici pochinal, a predi tova karakachanka. Otdelno ne se predstavi, iska da doide da q vidi i vzeme vednaga. Chuvali li ste neshto za nego????

Моля, пишете на кирилица!
мод

User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   Кристина Икона

• Was it a dream...
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2010 - 11:27 PM

Некоректен "осиновител" от Фейсбук

http://www.facebook....100001218307748

16 годишно момиче на име Беатрис.
User's Signature

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза

#216 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2010 - 12:26 PM

Получих следното съобщение: тук. Припомнете си намерената информация за този потребител, публикувана в този списък и сами преценете дали молбата му трябва да се уважи.

#217 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 07 December 2010 - 12:34 PM

За този потребител са писали много хора - има си цяла страница.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#218 Потребителят е офлайн   Chupacabra Икона

• animal lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2010 - 12:40 PM

Именно.
За Рита ми писаха адски много хора, използващи автоматичната форма на bezdom.info.
Ще пейстна мейлите, които получих. Повечето са просто несериозни.

vladi <Stanistefanova@abv.bg>
imam m9jko 4isto bjlo ku4e kato nej i mu t9rsj drugar4e za k96ta s dvor 0896213178

(в последствие се разбра, че кучето е осиновено и не иска Рита за разплод, а за компания, но пък ще живеят на село, без да получават особено внимание предполагам)

kristiana <sellz.gomez@abv.bg>

Zdraveyte az sam ot varna no bih iskala da go vzema za selo brestak pi6ete mi na emaila

natali penkova
lisa_88@abv.bg

pri vas li e rita o6te

mitko
mitko_yambol@abv.bg

(празен е-mail)

раша <rasha_te @abv.bg>

все още ли е при вас рита ако е при вас ми пишете във кой град се намира или в коя област
(след пояснението, което направих, нямаше отговор)

iordan <mitko ivailovo>

nogomi xaresva telamie o889188111

dan4o <mirtko_ivailovo@abg.bg>

xaresax ku4eto obadise tel 0889188111

Илия Николаев Станев <erty1970@abv.bg>

MOLA PRATETE TEL ZA VRASKA BLAGODARA

mimi
mimi_1412@abv.bg

(празен е-mail)

pahten <pahten@abv.bg>

(празен е-mail)

Елена ely6@abv.bg

интересувам се. за кой град става въпрос

#219 Потребителят е офлайн   Punky Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2010 - 12:47 PM

Във Фейсбук се появи една нова особа, пише се Моника Градева, попаднах на имейла й moni_1102@abv.bg. Тя има навика да пише и разпитва за всички бездомни и безпородни (което представете си, колко е обнадеждаващо за хората, които спешно търсят дом на някое куче) и праща лични "как да се свържа с вас за кученцето?". Може и да не е лоша, ама не ми се вижда много надеждна
User's Signature

Beauty always comes with Dark Thoughts!

#220 Потребителят е офлайн   Jill Икона

Публикувано: 10 December 2010 - 01:38 PM

Здравейте, малко случайно (а може би не) попаднах на тази тема и направо се ужасих от определени моменти в нея. Наскоро и на мен ми се наложи да подарявам животинки и получавах всякакви имейли и обаждания (добре, че измежду тях се намериха свестни хора), но не съм си и представяла, че може да има същества, толкова нагли и бездушни като някои от описаните тук. Та идеята ми е, че повечето от хората, които пускат обяви за подаряване на спасени/намерени/т.н. животни вероятно също не си дават сметка, че животинчето може да попадне при такива "осиновители", а точно те ТРЯБВА да знаят за това, за да бъдат по-мнителни към хората, които се свързват с тях , както и да могат да споделят някъде определени свои подозрения. Мисля си да се заема със синтезирането на информацията, налична в тази тема и препратките към други подобни теми и да изготвя един ясен "черен списък", който и да бъде ъпдейтван през определено време. После идеята е този списък по някакъв начин да бъде предоставян на хората при публикуване на обява в по-популярните сайтове - примерно при попълване полетата на обявата, някъде да има предупреждение за "ненадеждните осиновители" с линк или директен файл за сваляне на списъка или нещо такова. Какво мислите за тази идея? Ще има ли ефект според вас?

• (18 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни