Черен списък на осиновители, злоупотреби с животни
Публикувано: 10 September 2010 - 02:51 AM
госпожата не е лекар, няма никакви права да лекува. След обаждане, че ако иска да работи като лекар трябва първо да завърши ветеринарна медицина ми обясни, че не й трябва, защото имала дарба.
Внимавайте с нея
Прокуратурата е сезирана

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 12 September 2010 - 09:01 PM
http://bazar.bg/obiava.php?id=1047509
някой нещо?
Подател:Valio valio04@abv.bg <valio04@abv.bg>

Много Ви благодаря за инфото,проблемът е,че не работя за момента,не живея сам и няма да чакам благоволението на другите членове в моето семейство за отглеждане на коте.Но след като не съм обезпечен,поне към момента,това ми е грижата.Само не ми е ясно,въпросният там чакъл,пясък,къде точно се изсипва,поставка ли има нещо,пратете ми снимка ако може ?!
За въпроса ви,честно казано не съм гледал дългосрочно и сериозно домашен любимец,все пак това е една грижа,а не предмет.Може би досега не съм имал такова сериозно намерение за отглеждане {}
-------- Оригинално писмо --------
От:
Относно: Re: Re: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване !
До: "Valio valio04@abv.bg"
Изпратено на: Неделя, 2010, Септември 12 16:44:59 EEST
Здрасти,
Малката е с хигиенни навици - чишка и ака в котешка тоалетна заедно с моята котка. В къщи са на бентонит, в предната й приемна мама е била на пясък, а докато беше много мъничка беше на кучешки памперси. Проблеми няма да имате ако решим да я вземете. В момента, в който влезе у вас и се почувства у дома си, просто трябва да й се покаже тоалетната и всичко ще е ОК.
Намерена е на улицата и, понеже след като е прибрана, е гледана с други котки, все още се нахвърля на храна много лакомо. Това ще е така докато не се успокои и приеме идеята, че за нея винаги ще има. Но до тогава ще трябва да се храни 2-3 пъти на ден. Аз я храня с гранули Роял Кенин и консерви Гурме. Предпочита консерви - хапки и пастети, умира за Уискас пауч за бебета.
На снимката са двете с моята хубавица. Дава се малкото сивичко нещенце.
Дано не те стресна, ама преди да продължим да си говорим аз имам въпроси:
Гледал ли си други животни?
Сам ли живееш?
Ако не - хората, с които живееш, съгласни ли са да гледате котка?
В началото ще трябва да се храни по 2-3 пъти на ден, за да не преяжда - имаш / имате ли време?
Разбира се, ако искаш повече инфо - пиши, ще отговарям.
-------- Оригинално писмо --------
От: "Valio valio04@abv.bg"
Относно: Re: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване !
До:
Изпратено на: Неделя, 2010, Септември 12 16:26:06 EEST
Да,обявата е актуална,ама ще ми дадете ли малко повече информация писмено за отглеждането,най-вече за тоалетната,защото досега не съм гледал котка вкъщи ?!
>-------- Оригинално писмо --------
>От: >Относно: Въпрос към Вас относно обява в Bazar.BG: Търся домашно коте за подаряване !
>До: valio04@abv.bg
>Изпратено на: Неделя, 2010, Септември 12 16:14:43 EEST
>
>Здравейте
>
>Получено е запитване към Вас, за обявa от сайта Bazar.BG
>
>Въпрос от :
>Здрасти,Аз за обявата - има една 2,5 месечна сива красавица вкъщи, на която търся дом. Ако вашата обява още е валидна, пишете ми.
>
>
>Търся домашно коте за подаряване !
>http://bazar.bg/obiava.php?id=1047509
>
Публикувано: 20 September 2010 - 08:33 PM
не знам име
разговорът продължи по-малко от 5 минути
искат котка, малка, имат син второкласник
живеят под наем, на трети етаж, загубили са 3 котки, които "като се разгонят и слизат долу по ябълката, дето стига до терасата". малката щели да я кастрират, ама терасата не можело да обезопасят. ако искат животно, просто питайте за решение с терасата.
а господин Вальо от горния ми пост ме заплашва да ме съди...

Публикувано: 27 September 2010 - 05:37 PM
Ясно е, че е откровено срещу кастрациите. Особено на така наречените "породисти" животни, за чието задомяване се цани винаги пръв.
До колко е помогнал за нечие задомяване всъщност - нямам идея. Но тъй като не мога да ходя след него и да предупреждавам всички, в чиито теми пише, а също така нищо не му пречи да "помага" и на лс - заради това реших да напиша това тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 08 October 2010 - 12:53 PM
Имаше кандидати за лабрадорката Фрдида, на Чери писа следната особа, притежаваща мейл:
ina_toteva@hotmail.com
Цитат
Казвам се Ина и от пръв поглед се влюбих във Фрида. Ако трябва, пеш ще ходя до Благоевград, за да я взема при себе си. Аз съм от София.
Прекрасното момиче ще е в добри ръце, у нас все се въртят животинки, но, откакто ни умря овчарката, все не можем да си харесаме кученце.
Това е от мен, чакам с нетърпение да ми пишеш, оставям ти всички възможни начини за контакт:
mail: ina_toteva@hotmail.com
на маен писа друга особа:
anna_bananna_bg@yahoo.com
Втората ми написа следното
Цитат
На мен това ми се стори доста несериозно, а както ще видите по-долу, дори авторката му си го призна сама, след като и изтъкнах това, като причина за отказа си:
Цитат
Уважаеми съфорумци, Вие как мислите, дали имам физическа възможност да уведомя например 50 човека, че не са одобрени?! Същата тази дама се пробва и за друго куче, е за него не се сърдеше, че не съм я уведомила, може би трябваше да изпратя препоръчано писмо в този случай?!
И накрая получих от първата следното:
Цитат
Елена,
Аз трябваше да бъда осиновител на Фрида заедно с Ани.
Не знам коя сила те е накарала да вярваш, че отношението ти беше коректно. Да уведомиш някого post facto за извършено от теб нещо, след като той те е питал, е наглост, не коректност.
Ани ти предложи да се срещнем с кучето, защо още тогава не отговори?
Нервира ме фактът с безочлиовто ти мълчание - можеше просто априори да кажеш, че кучето е обещано другиму, не да чакаме две седмици да благоволиш да пробваш схващането "мълчанието е злато". И то в случай, когато, убедена съм, бях първата свързала се с момичето от форума догбг за Фрида.
Ние куче ще осиновим, надявам се без твоя намеса Защото, повярвай ми, в състояние съм да ти попилея селската дебела мутра по софийските улици, които обхождаш, само защото са устроили транспорт от провинцията към столицата.
Аман от селска мафия. Изобщо, кой се обърка и реши, че от теб зависи нещо?!
Ще добавя само, тъй като и двете четат тук, че за добро или лошо, множеството от хората пишещи тук ми имат доверие и аз нямам никаква представа защо се объркват и ми дават кучетата си да им търся дом.
А на Гражданката Ина, ще напиша, че никой тук не толерира подобни епитети и заплахи и че още сега ще предприема предвидените от законите на България действия, извършващи се при получаване на явна заплаха за физическа саморазправа!
Публикувано: 08 October 2010 - 02:41 PM

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 08 October 2010 - 02:53 PM

If you want to touch Me - touch the sun,
if you want to catch Me - catch the wind,
if you want to smell Me - smell the blood,
if you want to kill Me - kill the death,
if you want to live - be Me...
Публикувано: 08 October 2010 - 11:01 PM

Здравейте,
Интересувам се от кучето.
Моля, пишете ми дали е валидна обявата и кога можем да го видим.
Благодаря Ви.
Аз и пратих един тест , който си измислих с въпросите, които мен ме вълнуват . Да видим дали ще отговори..

Don't go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.
Публикувано: 11 October 2010 - 12:48 AM
по обявата ми за Джиджи и Джоя ми писа един господин с имейл vencivd@abv.bg - само като го пуснете в гугъл се вижда, че човека се занимава с усилена покупко продажба на животни, продава питон, боксер, а ако се разровя повече, кой знае какво ще намеря.
Публикувано: 11 October 2010 - 12:06 PM
Веселушка, в 10 October 2010 - 10:53 PM, написа:
по обявата ми за Джиджи и Джоя ми писа един господин с имейл vencivd@abv.bg - само като го пуснете в гугъл се вижда, че човека се занимава с усилена покупко продажба на животни, продава питон, боксер, а ако се разровя повече, кой знае какво ще намеря.
Това е профила му в импулс - сложил си е снимка с питона
Публикувано: 22 October 2010 - 12:59 AM

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 04 November 2010 - 01:30 AM
гр. Пловдив
тел 0888277314
мейл moni_dari@abv.bg
Търгува с различни "породисти" кучета, в обявите си пише стандартните измислени catch phrases "много елитни родители", "много расов", "от родословни родители шампиони", "невероятен мъжлар", "запложда на 100 % без отказ"
Имаше и опити за осиновяване на приличащи на дадена порода кучета
Публикувано: 11 November 2010 - 09:33 PM
Dnes mi se obadi edin gospodin 0899185137 kaza che e ot goce delchev, no kato go proverih v google mi izliza nqkkavo selo i che ima firma za plochki ili pone puska obiavi za tazi firma. Do tuk dobre, no vijdam che predi 3 meseca e iskal da osinovi edin doberman za bashta mu ok, ama na men mi kaza po telefona, che imal NOK koito predi dve sedmici pochinal, a predi tova karakachanka. Otdelno ne se predstavi, iska da doide da q vidi i vzeme vednaga. Chuvali li ste neshto za nego????
Моля, пишете на кирилица!
мод
Публикувано: 13 November 2010 - 11:27 PM
http://www.facebook....100001218307748
16 годишно момиче на име Беатрис.

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 07 December 2010 - 12:34 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 07 December 2010 - 12:40 PM
За Рита ми писаха адски много хора, използващи автоматичната форма на bezdom.info.
Ще пейстна мейлите, които получих. Повечето са просто несериозни.
vladi <Stanistefanova@abv.bg>
imam m9jko 4isto bjlo ku4e kato nej i mu t9rsj drugar4e za k96ta s dvor 0896213178
(в последствие се разбра, че кучето е осиновено и не иска Рита за разплод, а за компания, но пък ще живеят на село, без да получават особено внимание предполагам)
kristiana <sellz.gomez@abv.bg>
Zdraveyte az sam ot varna no bih iskala da go vzema za selo brestak pi6ete mi na emaila
natali penkova lisa_88@abv.bg
pri vas li e rita o6te
mitko mitko_yambol@abv.bg
(празен е-mail)
раша <rasha_te @abv.bg>
все още ли е при вас рита ако е при вас ми пишете във кой град се намира или в коя област
(след пояснението, което направих, нямаше отговор)
iordan <mitko ivailovo>
nogomi xaresva telamie o889188111
dan4o <mirtko_ivailovo@abg.bg>
xaresax ku4eto obadise tel 0889188111
Илия Николаев Станев <erty1970@abv.bg>
MOLA PRATETE TEL ZA VRASKA BLAGODARA
mimi mimi_1412@abv.bg
(празен е-mail)
pahten <pahten@abv.bg>
(празен е-mail)
Елена ely6@abv.bg
интересувам се. за кой град става въпрос