Кане корсо италиано
Публикувано: 09 March 2005 - 10:36 PM
Мама е по- скоро малко страшна като визия, но като се има в предвид породата- тук дамите са малко по- страшни от господата. В смисъл са малко по- ниски и това им придава повече "маса" в сравнение с другия пол (горе сивия е страхотна "кака"но не изглежда толкова масивна и страшна, защото е с няколко години по- млада). Искам да напомня на останалите, че това не е бойна порода и не става за битки с други кучета, защото просто гена му е да защитава а не да напада инстинктивно както правят някои други породи. Все пак всичко опира до възпитанието, което не отменя казаното по- горе от мен. Това е порода кучета, които са идеални компаниони и придават едно приятно спокойствие във всяко семейство а външният вид достатъчно респектира всеки с нечитси помисли спрямо стопаните на кучето. МОЛЯ ВИ ХОРА, НЕПРАВЕТЕ ТОВА С ТЯХ
Тук Чара и Стефани само си играят, но като знаем поради какви причини у нас в повечето случаи се развъждат бойни кучета просто ме хваща страх като си помисля, че някой може да използва такова прекрасно животно за битки.

Тук Чара и Стефани само си играят, но като знаем поради какви причини у нас в повечето случаи се развъждат бойни кучета просто ме хваща страх като си помисля, че някой може да използва такова прекрасно животно за битки.

Публикувано: 09 March 2005 - 10:39 PM
Papugay...Както сивите така и пясъчните,еленовите носят рецисивен ген и теzи цветове са рядко сре6тани и zа това и черните и тигровите са толкова често сре6тани.Цените на сивите и цветовете от пясъчен до еленов са често двойно по-скъпи от черните и тигровите.Мен лично никога не ме е превличал тигровият цвят при която и да е порода.А черното е последният вариант на които бих била съгласна ако кучето е качественно.
Публикувано: 09 March 2005 - 10:43 PM
Да,така е..доста хора се интересуват от породата...една тема съм отворила в един друг хорум,zа6тото тук не мога да качвам снимки и цялата процедура е крайно неприятна и бавна..та ако иска6 погледни в категория Животни в www.all.bg
Cane Corso Italiano !!!
Cane Corso Italiano !!!
Публикувано: 16 March 2005 - 01:45 AM
Доста снимки на кане корсо r) word, файла е в този формат. Защо ли не ти го чете ?
Прикачени файлове
-
SC060181.JPG (10.61K)
Брой сваляния: 1169
Публикувано: 16 March 2005 - 01:45 AM
d)
Прикачени файлове
-
SC060031.JPG (17.96K)
Брой сваляния: 981
Публикувано: 16 May 2005 - 08:49 AM
Я едно ?-сче от мен за изложбата в Ниш. Та там видях онзи прекрасен екземпляр от любимата порода и ми е любопитно да разбера то участва ли в някоя от категориите и ако "да", може ли малко повече инфо, моля. cl) Единствения "недостатък" ако може така да се каже (поне за мен) бе нивото на скъсената му опашка (нито къса, нито дълга). bl)
Публикувано: 16 May 2005 - 09:01 AM
Кой по точно ? Имам снимки на кане корсо от Ниш, ще ти ги добавя по късно в форума, а в Ниш кане корсо - BEST PUPPY - 3 м
Публикувано: 09 December 2005 - 04:55 PM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 December 2005 - 10:17 PM

Хубавото на тази порода е че не само добре изглежда а и добре работи.
Националният клуб на Италия е въвел изпити за селекциопнна годност ,което е много правилно и важно за развитие и бъдеще на породата.
http://amstaf.hit.bg