Кане корсо италиано
Публикувано: 30 January 2007 - 07:11 PM
twoofo, благодаря, че изрови темата за жлезите, голям зор видях и не я намерих.
За костите: ето какво цитирам
Няма съвременен материал на тема хранене, който да не забранява кокалите. (пък и в природата хищниците не ядат кокали). Всеки да прави каквото иска, аз давах прословутите телешки кокали, откакто не ги давам животът ни е по-лек cheers .
дман, Корсо мен, дъ Рипър, мим4е, много се разписват тук твоите приятели и роднини като ти се отправи предупреждение. Всички ти се радваме, че си обичаш кучето, само карай кротко. И не се прави на малоумен, че ще си докараш пореден бан и вече ще пропише баба ти сигурно.
Публикувано: 30 January 2007 - 07:13 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 07:18 PM
Цитат
по всяка вероятност, те тайно се събират по двойки и си постискват железите oo
Публикувано: 30 January 2007 - 07:20 PM
считам за нужно да цитирам постинга на д-р Гъдуларов, за който става дума.
------
Абе хора, някой от вас случайно да е чувал, че не се дават кости на куче - НИКАКВИ КОСТИ - нито главички, нито пилешки шийки, нито фенери и т.н.? В стомаха и червата на кучето и котката тези кости /дори сварените до омекване/ се смилат до калциев и магнезиев фосфат - т.е. ПЯСЪК!/ . Този пясък остъргва лигавицата на стомаха и червата и предизвиква тежки гастро-ентерити, хроничен запек и повръщане. Освен това предполагам се сещате, че пясъкът изобщо не е хранителен за вашите любимци! Какво ви пречи да сварите костите, да ги остържете хубаво / костния мозък и хрущялите също/ и да дадете храната в този вид /без самите кости, разбира се/с ориз, ювка или пълнозърнест хляб?
Аз лично оперирам поне 3-4 кучета и котки месечно задръстени с кости, а да не говорим с колко хронични гастрити се сблъсквам всеки ден!
Замислете се, всеки ден по Diskovery и Animal Planet гледате как се хранят хищниците - лъвовете убиват жертвата, след това хиените и лешоядиде я глозгат и какво остава накрая? - КОСТИТЕ И МАЛКО КОЖА! В природата почти никое животно не яде кости! Защо тогава си мислите, че домашните животни го правят?
------
Всеки решава сам b)
Публикувано: 30 January 2007 - 07:26 PM
Публикувано: 30 January 2007 - 11:41 PM
Важното е кучетата да са здрави!
Цитат
Малеей... ако някой има нужда от възглавница, да ви пратя по куриер, че да не спите на твърдо!?
Публикувано: 31 January 2007 - 12:03 AM
Публикувано: 31 January 2007 - 01:23 AM
Публикувано: 31 January 2007 - 09:47 AM
Я какво раздвижване има тука!
tanta, кучето ти е страхотно. super best И аз като останалите, в началото помислих, че е брат на нашите разбойници. Само не разбрах, как се казва кучо?
Темата за кокалите няма да я захващам и аз, но ми звучи направо нереалано на 9 месечно куче да му изстискват жлезата. Абсолютно безумие. oleeee
И накрая да да ви съобщя, че в Пазарджик има ново кучило корсовци, а ако е било успешно заплождането и на другата им кучка, съвсем скоро ще има и още едно.
Да поясня, че пазарчиклиите имат две женски кане корсо. Едната роди юни месец 2006г и тези дни разбрах, че отново има малки, а другата я видяхме с Chilly преди около 2 месеца. Бяха я довели в София да я заплождат и нея.
Преди няколко дни се свързаха две момчета с мен, които ще взимат малки от новото кучило, тъй че съвсем скоро очаквайте нови попълнения във форума.
Публикувано: 31 January 2007 - 10:10 AM
И аз реших в началото, че става въпрос за другата кучка, но уви - пак са заплодили и тази. bl)
Ето нейна снимка заедно с мъжкия, която имам пратена при предното и раждане. Доколкото разбрах е заплодена пак със същото мъжко куче.
Кали(Тук на 1г и 7 месеца. Сега трябва да е на 2г) и Нерон на 8г.
Прикачени файлове
-
IMGP0097.JPG (66.86K)
Брой сваляния: 95
Публикувано: 31 January 2007 - 10:25 AM
Средата на февруари хората с които се срещнах, ще ходят да си взимат кученца и съм се разбрала да отида с тях до там.
Ще взема фотоапарата, да направя малко снимки на двете кучки и бебетата, както и ще гледам да се сдобия с по пълна информация за тях. Засега знам само, че и двете женски са им от италиански развъдници, но нямам пълните им имена по родосливие и точно от кой развъдник са. Знам само, че черната им кучка е от същия развъдник от който е и мъжкия при който я водиха в Софияда я заплождат. Той се казва Грей и цвета му отговаря напълно на името. b)
Прикачени файлове
-
IMGP0235.JPG (87.35K)
Брой сваляния: 97
Публикувано: 31 January 2007 - 01:57 PM
Втората кучка и нея ли със същия татко са я заплодили? А ако кажеш и че са сестри?! Направо ме шашна с тия новини, то заприлича на puppy-farm тая работа....дано пишат тук хората, които си вземат бебета, все пак.
Публикувано: 31 January 2007 - 07:01 PM
Цитат
Втората кучка и нея ли със същия татко са я заплодили? А ако кажеш и че са сестри?! Направо ме шашна с тия новини, то заприлича на puppy-farm тая работа....дано пишат тук хората, които си вземат бебета, все пак.
И на мен като ферма ми звучи търси се кане корсо и дай да заплождаме на всяко разгонване. Много ми е интересно кой дава родословията ако въобще има и на какво ще приличат кучката и кученцата след някоя друга година.

In Life only Death is certain.
Публикувано: 02 February 2007 - 06:13 PM
Прикачени файлове
-
DSC00864.JPG (36.02K)
Брой сваляния: 80
Публикувано: 02 February 2007 - 06:20 PM
Прикачени файлове
-
DSC00870.JPG (36.9K)
Брой сваляния: 79