Кане корсо италиано
Публикувано: 04 March 2007 - 05:01 PM
според съдията буда трябва да яде повече и да тича повече.
според него не е ясно изразен пола на кучето. това е от днешната изложба.
ние сме много доволни от представянето си. стоически издържахме голямото закъснение и организационните неуредици bl) . на следващата изложба се надяваме да се представим още по добре.
Публикувано: 05 March 2007 - 03:55 PM
Цитат
Цитат
радвам се за интереса.
Кане корсо е многостранна работна порода. Интелигентни са, атлетични, подвижни и притежават голяма издръжливост. Средна на ръст порода молоси, мускулести, компактни без излишна тежест, с природен инстинкт за защита, но въпреки това лесни за обучение, послушни и верни на семейството.
Типично за корсо е че приема всичко принадлежащо на стопанина си присърце. Това включва други негови домашни любимци и деца. Към непознати са недоверчиви, ето защо стопанина трябва да покаже ясно че гостите са близки хора и те да не се държат по начин, който кучето може да интерпретира като заплашителен още от вратата. Но след като стопанина демонстрира близост с тях, а не напрежение в нечие обкръжение и кучето го приема.
На социализацията трябва да се обърне голямо внимание, от ранна възраст към хора, както и към животни. Просто инстинктът им да защитават е силен и не трябща да се допуска да са прекалено 'защитаващи' а това се постига чрез социализацията.
По отношение на деца, кучето би било отдадено на вашите деца, внимание трябва да се обръща отново на това да не ги защитава прекалено много, примерно от други деца ако играта им загрубее. Тъй като са едри кучета трябва да се внимава с малки деца все пак ако кучето е по-непохватно в движенията си.
често са доминантни, но веднъж докажете ли кои е шефът, задържането на този статус е сравнително лесно.
Изискват стопани с постоянен подход към тях, които биха обърнали внимание на социализацията им, не че е трудна, просто трябва да е редовна и от малко кутре.
P.S. А, гледам че Chilly ме е изпреварил. Радвам че може да пише някой който наблюдава кането си с деца отблизо и може да ни разкаже после bravoS
Chilly снимката е страхотна, защо не си ни зарадвал с нея по-рано worthy
Към непознати са недоверчиви
това явно по никакъв начин не се отнася за буда, а той по всички останали показатели е 100% кане корсо. недоверието обаче изобщо отсъства. l)
Хан е доста недоверчив към непознати
pyts и на мен ми изглежда малко дребен Буда,на другата изложба повече
1super 1super
но като гледам и из другите форуми се оплакват от съдията s)
Публикувано: 05 March 2007 - 06:33 PM
много тича,много беше послушен
ето ви линк към албума http://snimka.bg/alb...album_id=111109
Прикачени файлове
-
DSC00009.JPG (75.63K)
Брой сваляния: 74
Публикувано: 05 March 2007 - 07:16 PM
Според мен макар че сте с двор трябва да го разхождате и натоварвате допълнително, дворът не е достатъчен, нужни са разходки както за психиката така и за физиката му. Но вие май напоследък и по мечешки срещи и други такива мероприятия ходите така че сигурно се радва на тази възможност. Само така!
Хан е много пораснал и се е пооформил!
Публикувано: 05 March 2007 - 07:35 PM
Цитат
Според мен макар че сте с двор трябва да го разхождате и натоварвате допълнително, дворът не е достатъчен, нужни са разходки както за психиката така и за физиката му. Но вие май напоследък и по мечешки срещи и други такива мероприятия ходите така че сигурно се радва на тази възможност. Само така!
Хан е много пораснал и се е пооформил!
апетит имаме достатъчен, но явно всичко което хапне изгаря, понеже тича мноооого. не мисля, че трябва да тъпча кучето за да стане културист. в стандарта ясно си пише мерки и теглилки. и ние сме точно там. сигурен съм, че буда е в супер форма, понеже така изглежда и си му личи.
Публикувано: 05 March 2007 - 07:46 PM
Ако все пак ви си струва че всичко изгаря понеже е енергичен може да пробвате с по-калорична храна. Че не трябва да си тъпчеш кучето е ясно, даже е отрицателно да го, обаче ако е доста подвижен е важно да му даваш по-богата храна, с по-голямо съдържание на протеини примерно, не заради културизъм, а за да си набавя нужното. Това бяха принципни приказки. Но както казах и преди малко, не мисля че е слаб Буда. А и доколкото знам и храната му хич не е лоша wink
След като е в добра форма - няма по-хубаво от това! super best
Публикувано: 05 March 2007 - 07:49 PM
Прикачени файлове
-
Dunya1.jpg (271.74K)
Брой сваляния: 72
Публикувано: 05 March 2007 - 07:59 PM
Ние сме на кръстопът дали да се отрежат опашката и ушите на кучето като престигне от Италия
Моля дайте съвет!!!
Аз и тате искаме да си бъде така както е,бате иска да му се купират
Ще излгежда така,мислия че и така е хубаво
Прикачени файлове
-
kimba003.jpg (19.39K)
Брой сваляния: 74
Публикувано: 05 March 2007 - 10:18 PM
Прикачени файлове
-
Copy_1_of_picture011.jpg (76.29K)
Брой сваляния: 73