Кане корсо италиано
Публикувано: 04 April 2007 - 09:46 PM
Бебетата се очакват средата на април, и чаааак средата до края на юни ще могат да отидат при новите си стопани.
Това е относно кучилото за което се решихме. Февруарското кучило беше от друга кучка и малките до месец ще са готови за новите си домове, но нямам техни снимки, за съжаление s)
Публикувано: 05 April 2007 - 11:06 AM
Цитат
С оглед на това, че линка който дадох с подробния коментар към стандарта е от официалната страница на асоциацията на италиянските развъдчици на кане корсо(там има доста обяснения на какво влияят недостатците), предполагам, че с Eliminating faults се квалифицират недостатъци при които кучето не се допуска(вероятно не е изрично забранено, но не се предпочита) до развъдна дейност, но не пречат то да се явява на изложби и да получава добри оценки, ако има добър екстериор.
Също така, както е написала и twoofo, се явяват елиминиращ фактор и при сравнение с правилно куче и съответно това с Eliminating faults губи в надпреварата.
Разбира се това са мои съждения, но ми прави впечатление, че на няколко места се набляга на запазването на породата като работно куче и точно по тази причина се толерират определени качества, които обаче, ако липсват (както е например с обратната захапка) не са дискфалифициращ фактор, а по-скоро се избягват такива кучета при развъдна дейност.
Изглежда логично! Но аз нали съм "кон с капаци" и приемам написаното в страницата на FCI за правило. Но ако приемем, че стандартите публикувани в страницата им не са толкова подробни и че не обновяван скоро, ще простите лекото ми объркване! angelpik
Публикувано: 05 April 2007 - 04:42 PM
При ENCI са степенувани като: Faults, Eliminating faults и Disqualifying faults, а при FCI са Faults, Severe fauts и Eliminating fauts, но описанието на недостатъците е едно и също при различните степени.
Объркващото тук е, че са три степени и никъде не е дадено какво следва, ако кучето е с някой от недостатъците описани в Severe fauts.
Това е стандарта от ENCI http://www.enci.it/e...dard.php?id=343
А в прикачения файл този на FCI - този който прилагам е малко по-нов от този с който ти разполагаш(12.03.1999), но не вярвам да има съществени разлики.
Идентични са.
Прикачени файлове
-
343GB99_en.doc (746.5K)
Брой сваляния: 111
Публикувано: 08 April 2007 - 03:18 PM
Весели празници на всички любители на тази страхотна порода!!!
Ние се отказахме от женско,първо ще възпитаме Хан и после ще видим какво да правим.
Той започна да качва килца доста бързо,от онези дни имахме малко проблеми заради една женска каракачанка.
Сега започна супер бързо да се учи на команди,и много слуша.
Никога несъм си мислила че ще е толкова послушен,като имам на предвит какъв беше като по-малък.
Той вече не живее във къщата а от вън и точно от тогава започна да се променя.
Ето ви една снимка от днес.
zyzy пусни снимки на Неро ако имаш нови?
Прикачени файлове
-
DSC00054.JPG (59.98K)
Брой сваляния: 63
Публикувано: 09 April 2007 - 06:25 PM
BASIR
Прикачени файлове
-
basir_r.gif (292.84K)
Брой сваляния: 63
Публикувано: 09 April 2007 - 09:21 PM
Прикачени файлове
-
basir3.jpg (34.31K)
Брой сваляния: 59
Публикувано: 09 April 2007 - 10:17 PM
Кучето е било модел на породата, по който са се ориентирали още в зараждането на инициативите за спасение на корсите през 80-те. Родителите на Basir Dauno и Тipsi са били подбрани от Dr. Berber човекът, който е насочил вниманието към породата с цел нейното възстановяване и запазване и под чието ръководство е основана Societa Amatori Cane Corso. Качеството на кучилото от което е Basir и до ден днешен е мерило, но след напускането на асоциацията на Berber през 86та не е могло да бъде повторено.
После за модел при демонстрация на породните характеристики при регистрация в FCI през 1996 е използван Ch. Boris.
Ето го и него.
Прикачени файлове
-
Ch_Boris___model_za_FCI_96.jpg (35.31K)
Брой сваляния: 68
Публикувано: 09 April 2007 - 10:19 PM
Прикачени файлове
-
basir_a_legend_of_the_breed.jpg (9.32K)
Брой сваляния: 141
Публикувано: 09 April 2007 - 10:24 PM
Публикувано: 09 April 2007 - 11:03 PM
Публикувано: 09 April 2007 - 11:09 PM
Искам да ви попитам нещо. Понеже при немският дог не се разрешава кръстосването на някой цветове и се чудих и при канетата ли е така. Например черен и пясъчен кръстосват ли се ? Или син и пясъчен?
Ще ме извините ако даже сте го коментирали ама може и да съм пропуснала angelpik
Публикувано: 09 April 2007 - 11:19 PM
Публикувано: 09 April 2007 - 11:22 PM
Публикувано: 09 April 2007 - 11:42 PM
Допустими цветове по FCI са:
Black, plumb-grey, slate, light grey, light fawn, deer fawn, dark fawn and tubby (very well marked stripes on different shades of fawn and grey). In the fawny and tubby subjects there is a black or grey mask only on the muzzle and shouldn't go beyond the eye line. A small white patch on the chest, on the feet tips and on the nose bridge is accepted.
Публикувано: 10 April 2007 - 12:23 AM
А за цвят мерл ми стана любопитно , понеже при немският дог и чихуахуа се води борба да се премахне този цвят и се изключват от развъдна дейност. Кучетата остават просто домашни любимци. Поне за тези породи знам и за това само тях споменавам.
Публикувано: 10 April 2007 - 01:11 AM
За така наречените merl разцветки - не съм случвала на примери за такива проявления при корсите. Не съм запозната и кога се проявяват при договете, при тях все пак и арлекините са допустими. Мога да си представя че това играе роля. С чихитата пък хич ме няма r)