Кане корсо италиано
Публикувано: 23 August 2007 - 03:47 PM
Алира колко тежеше когато беше на 2месеца
Ето и снимка
Прикачени файлове
-
DSC00093.JPG (40.61K)
Брой сваляния: 114
Публикувано: 23 August 2007 - 07:07 PM
Аз няма да отговарям на подобни въпроси. Вие сте безнадежден случай. Тъй като отговорни за това са вашите родители, не виждам смисъл за обяснения защо кучета не се използват за разплод ей така. Още повече тези кучета. Надявам се някога да има контрол на това кой какво куче може да притежава и как да го гледа, както и контрол на случайното размножаване.
Цитат
Към всички: щом искате да "размножавате" - поне идете на няколко изложби (защо не международни, там ще имате конкуренция, сред която ще можете да блеснете, а и за БГ ще ми отговорите, че всичко е нагласено. Идете навън тогава. Изложбите за това са измислени, за да се оцени кое е наистина най-доброто), вижте какво ще кажат съдиите за кучето Ви, интересувайте се от породата и след като си отговорите на въпросите "С какво моето куче ще допринесе за тази порода?", "Какво в моето куче не е съвсем наред и по какъв начин то би могло да бъде подобрено в поколението му?", "Какъв тип би трябвало да бъде мъжкият/женската за моето куче, за да създам нещо по-добро от родителите?", тогава заплождайте. И още повече при толкова проблемна порода. Няма за пореден път да говоря за ентропиум, и без друго никой не може или не иска да си набие в главата колко важно е това всъщност.
Да, и на мен отначало ми се струваха паричките доста; да - и аз си мислех за неродословен шар-пей. Да имам, не да го развъждам. Което от своя страна в никакъв случай не значи, че ще заплождам родословните ми такива, ако не са здрави, не им са направени всички нужни изследвания или не са получили нужните оценки за допускане за развъдна дейност. Колко от писалите тук, че имат бебета, сте вложили пари и време за да изследвате кучетата си за тазобедрена и лакътна дисплазия, бруцелоза, patella, преди да ги размножавате? Защото това е, което правите, а именно - да размножавате. Развъждането е на светлинни години от това, което правите, развъждането има цел (ще ви помогна - подобряване на породата, избягване на генетично заложени болести, да продължавам ли?), развъждането се планира, избират се кучета, които са подходящи едно за друго, така че едното да покрива недостатъците на другото, и още милион неща. И на мен всичко това ми се стуваше бошлаф-работа, но за малкото време, през което притежавам шар пей съм се постарала да потърся и намеря информация. Но явно на други просто не им се занимава. От това не печели нито породата, нито собствените ви кучета. От правилното РАЗВЪЖДАНЕ не се изкарват пари, само се влагат. От РАЗМНОЖАВАНЕТО печелите само вие, финансовото ви състояние и егото ви.
Базата на родословията е племенната книга, в която се вписват всички кучета около 45-тия ден след раждането, а внесените - когато им бъде заверено експортното педигри. Пише го на доста места, казвам го по спомени, а който го интересува ще намери и ще прочете кое, какво и как. А и да не забравяме, че много от родословните кучета не са подходящи за разплодна дейност. За неродословните си има експертна оценка.
Публикувано: 23 August 2007 - 07:19 PM
Junior European Winner - Sangue Magnifica Ariane
Прикачени файлове
-
P1000697r.jpg (95.58K)
Брой сваляния: 107
Публикувано: 23 August 2007 - 07:24 PM
Прикачени файлове
-
P1000704r.jpg (129.5K)
Брой сваляния: 108
Публикувано: 23 August 2007 - 07:29 PM
Прикачени файлове
-
P1000706r.jpg (88.86K)
Брой сваляния: 102
Публикувано: 23 August 2007 - 07:35 PM
още снимки
Прикачени файлове
-
P1000669r.jpg (85.48K)
Брой сваляния: 97
Публикувано: 23 August 2007 - 08:03 PM
Цитат
още снимки
Алира е по хубава
Публикувано: 23 August 2007 - 08:04 PM
Цитат
Аз няма да отговарям на подобни въпроси. Вие сте безнадежден случай. Тъй като отговорни за това са вашите родители, не виждам смисъл за обяснения защо кучета не се използват за разплод ей така. Още повече тези кучета. Надявам се някога да има контрол на това кой какво куче може да притежава и как да го гледа, както и контрол на случайното размножаване.
Цитат
Към всички: щом искате да "размножавате" - поне идете на няколко изложби (защо не международни, там ще имате конкуренция, сред която ще можете да блеснете, а и за БГ ще ми отговорите, че всичко е нагласено. Идете навън тогава. Изложбите за това са измислени, за да се оцени кое е наистина най-доброто), вижте какво ще кажат съдиите за кучето Ви, интересувайте се от породата и след като си отговорите на въпросите "С какво моето куче ще допринесе за тази порода?", "Какво в моето куче не е съвсем наред и по какъв начин то би могло да бъде подобрено в поколението му?", "Какъв тип би трябвало да бъде мъжкият/женската за моето куче, за да създам нещо по-добро от родителите?", тогава заплождайте. И още повече при толкова проблемна порода. Няма за пореден път да говоря за ентропиум, и без друго никой не може или не иска да си набие в главата колко важно е това всъщност.
Да, и на мен отначало ми се струваха паричките доста; да - и аз си мислех за неродословен шар-пей. Да имам, не да го развъждам. Което от своя страна в никакъв случай не значи, че ще заплождам родословните ми такива, ако не са здрави, не им са направени всички нужни изследвания или не са получили нужните оценки за допускане за развъдна дейност. Колко от писалите тук, че имат бебета, сте вложили пари и време за да изследвате кучетата си за тазобедрена и лакътна дисплазия, бруцелоза, patella, преди да ги размножавате? Защото това е, което правите, а именно - да размножавате. Развъждането е на светлинни години от това, което правите, развъждането има цел (ще ви помогна - подобряване на породата, избягване на генетично заложени болести, да продължавам ли?), развъждането се планира, избират се кучета, които са подходящи едно за друго, така че едното да покрива недостатъците на другото, и още милион неща. И на мен всичко това ми се стуваше бошлаф-работа, но за малкото време, през което притежавам шар пей съм се постарала да потърся и намеря информация. Но явно на други просто не им се занимава. От това не печели нито породата, нито собствените ви кучета. От правилното РАЗВЪЖДАНЕ не се изкарват пари, само се влагат. От РАЗМНОЖАВАНЕТО печелите само вие, финансовото ви състояние и егото ви.
Базата на родословията е племенната книга, в която се вписват всички кучета около 45-тия ден след раждането, а внесените - когато им бъде заверено експортното педигри. Пише го на доста места, казвам го по спомени, а който го интересува ще намери и ще прочете кое, какво и как. А и да не забравяме, че много от родословните кучета не са подходящи за разплодна дейност. За неродословните си има експертна оценка.
И питам само на каква възраст е най-добре да се пускат...
Публикувано: 23 August 2007 - 08:38 PM
Цитат
Мисля, че ще трябва да се занимавам с италиански, за да разбера какво общо имат тези кучета с тематиката на породата. Да не става въпрос а някакви италиански приумици? Това, че са rustici, да го разбирам като, че са старотипни ли или че това са кучета снимани из села и паланки, съпровождащи живота на италианците по селата? Ставам смешна с моите догадки. n)
bonboni, Аrechi има доста нетипична и тясна глава предполагам , че ти харесва това че е прибран и по-стегнат от повечето други обаче.
Надявам се скоро да има чуждестранно посещение на добри корси, защото от такива снимки човек може да си направи погрешно впечатление за породата. Кучетата на тях са доста разнотипни и според мен нетипични. Все пак са само снимки, но няма как да сбъркаш бяло кучо с кане корсо. bl)
Анче, в Италия кане корсо си дворно куче, работно куче и куче-пазач по фермите, така че не се чуди много, че са в такива условия. Според мен това не са снимки на кучета отглеждани и развъждани целенасочено.
http://www.ilcontado.../images/br3.jpg Флавио Бруно е човекът от снимката, който се е занимавал с тазвъждането на породата кане корсо в италия. всичките кучета от снимките са негови и са представители на породата преди верме.
Публикувано: 23 August 2007 - 08:55 PM
Предците на днешните кане корсо без съмнение са били доста по-разнородни и мека казано видът им е доста отдалечен от този на съвременното корсо.

Предполагам само професионалист може да използва такива кучета и селектирайки да извлече нещо ценно и типично за днешния търсен вид на породата. Не е тайна, че не особено качествени екземпляри могат да дадат отлично поколение, но трябва опитен развъдчик и селекционер. Самите кучета от снимките не са най-типичните кане корсо, които съм виждала r) За някои е ясно, че са с примеси....
Публикувано: 23 August 2007 - 08:56 PM
Прикачени файлове
-
cane_corso_book.jpg (381.66K)
Брой сваляния: 99
Публикувано: 23 August 2007 - 09:36 PM
Прикачени файлове
-
IMG_0417r.jpg (33.63K)
Брой сваляния: 91
Публикувано: 23 August 2007 - 09:59 PM
Ето ни нас под масата преди месец r)

Публикувано: 23 August 2007 - 10:02 PM
Публикувано: 23 August 2007 - 10:15 PM
Проблема при едрите породи е, че поради размерите си лесно гълтат по-дребни предмети в бебешката си възраст, когато така или иначе пъхат всичко в устата си. От Алира с нейните 18-19кг на 4 месеца трябва да се пази всичко що е по-дребно от топка за тенис n)