Цитат
Мисля, че ще трябва да се занимавам с италиански, за да разбера какво общо имат тези кучета с тематиката на породата. Да не става въпрос а някакви италиански приумици? Това, че са rustici, да го разбирам като, че са старотипни ли или че това са кучета снимани из села и паланки, съпровождащи живота на италианците по селата? Ставам смешна с моите догадки. n)
bonboni, Аrechi има доста нетипична и тясна глава предполагам , че ти харесва това че е прибран и по-стегнат от повечето други обаче.
Надявам се скоро да има чуждестранно посещение на добри корси, защото от такива снимки човек може да си направи погрешно впечатление за породата. Кучетата на тях са доста разнотипни и според мен нетипични. Все пак са само снимки, но няма как да сбъркаш бяло кучо с кане корсо. bl)
Анче, в Италия кане корсо си дворно куче, работно куче и куче-пазач по фермите, така че не се чуди много, че са в такива условия. Според мен това не са снимки на кучета отглеждани и развъждани целенасочено.
http://www.ilcontado.../images/br3.jpg Флавио Бруно е човекът от снимката, който се е занимавал с тазвъждането на породата кане корсо в италия. всичките кучета от снимките са негови и са представители на породата преди верме.