Кане корсо италиано
Публикувано: 26 November 2007 - 09:30 PM
Всяко куче може да е опасно, някои изискват много опитни стопани за да не са заплаха. Това, в добавка към начина ви (на семейството) на отглеждане на кучетата предполага почти катастрофа. Знам, че и този път все едно нищо не пиша - ако сте решили да правите глупости, надали който и да е от някакъв си форум ще ви откаже. Но все пак ще ти кажа - НЕ си взимайте поредно куче, било то корсо или друго. Гледайте си тези който имате по възможно най-добрия начин и не подхранвайте агресия у тях. Още едно куче ще влоши много положението с останалите две. Не търсете "жена" на Хан и въобще тия идеи с размножаването не са за вас. Не мога да ти дам конкретен съвет за отучване на кучето да хапе, зашото знам че при вас положението е комплексно. Не е въпрос на трудно куче, проблемът е човешки.
Хубаво е да се намери подходящ дом за младата женска. Ако вие не я вземете (което според мен би било по-добрият вариант и за вас и за нея) - пишете. Сигурно ще и намерим добър дом и стопани.
Публикувано: 26 November 2007 - 10:07 PM
Цитат
Всяко куче може да е опасно, някои изискват много опитни стопани за да не са заплаха. Това, в добавка към начина ви (на семейството) на отглеждане на кучетата предполага почти катастрофа. Знам, че и този път все едно нищо не пиша - ако сте решили да правите глупости, надали който и да е от някакъв си форум ще ви откаже. Но все пак ще ти кажа - НЕ си взимайте поредно куче, било то корсо или друго. Гледайте си тези който имате по възможно най-добрия начин и не подхранвайте агресия у тях. Още едно куче ще влоши много положението с останалите две. Не търсете "жена" на Хан и въобще тия идеи с размножаването не са за вас. Не мога да ти дам конкретен съвет за отучване на кучето да хапе, зашото знам че при вас положението е комплексно. Не е въпрос на трудно куче, проблемът е човешки.
Хубаво е да се намери подходящ дом за младата женска. Ако вие не я вземете (което според мен би било по-добрият вариант и за вас и за нея) - пишете. Сигурно ще и намерим добър дом и стопани.
Точно така, twoofo, много хубаво му го каза на това дете, дано този път да се вслуша в думите ти.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 26 November 2007 - 10:41 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 07:06 PM
Публикувано: 27 November 2007 - 09:08 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 27 November 2007 - 09:12 PM
Цитат
премахнат линк
Мими ,да няма нещо общо с вас?Гледам един и същ град!?
Мимче, имаш ли да кажеш нещо по обявата? Странно съвпадение, колко кане корсо има в Ботевград :viking:
buch, понеже трудно се описва цвят - eто този и близки на него бежови оттенъци спадат към fawn.
Публикувано: 28 November 2007 - 10:15 PM
Цитат
Какво значи прекрасни екземпляри? :o Обикновенно качествата на едно куче се оценяват по определен ред все пак. ;D
Публикувано: 29 November 2007 - 08:35 PM
Публикувано: 29 November 2007 - 09:18 PM
Цитат
Дали може малко повече информация за развъдника в италия - име, собственик и други такива, щото ми е много интересно, понеже ние си търсим кучета от чужбина, а в българия имало такива и ние незнаем затова.
Публикувано: 30 November 2007 - 08:34 PM
Публикувано: 30 November 2007 - 09:08 PM
Цитат
явно или аз не задавам добре въпросите ли не ме разбирате. обикновенно развъдниците имат имена и кучетата европейски шампиони също. дали е възможно да напишете имената им???
Публикувано: 30 November 2007 - 09:59 PM
Чувала съм за кучетата в Пазарджик, с pyts смятам няма смисъл да питаме дали са извеждани някога за оценка, където тъй да се каже биха добили и публичност. Независимо от родословието, едно куче доказва екстериорните си качества, като бива оценявано спрямо стандарта на породата - то, а не роднините му. Аз също не разбрах защо така не се споделят имената на кучетата от "един наи известните развадници в италиа", аз лично с моите скромни познания не съм наясно с дейността на този развъдник, не намирам и тяхно куче в FCI база данни :rolleyes: така че ми е трудно да си създам картинка. Други известни италиански развъдници са ми в полезрението може би, но никога не е излишно да научим нещо ново.
Ако имате желание споделите с нас малко повече информация за кучетата, ако може с факти, като започнем с имената им. Знам, че има хора от форума, които са ги виждали - аз не съм сред тях, така че не мога да изкажа мнение. Радвам се, ако има добри кучета тук, но не ми харесва факта, че оставят поколение без документи. Не мисля, че е градивно за породата - напротив.
Публикувано: 02 December 2007 - 10:52 AM