Кане корсо италиано
Публикувано: 28 November 2007 - 10:15 PM
Цитат
Какво значи прекрасни екземпляри? :o Обикновенно качествата на едно куче се оценяват по определен ред все пак. ;D
Публикувано: 29 November 2007 - 08:35 PM
Публикувано: 29 November 2007 - 09:18 PM
Цитат
Дали може малко повече информация за развъдника в италия - име, собственик и други такива, щото ми е много интересно, понеже ние си търсим кучета от чужбина, а в българия имало такива и ние незнаем затова.
Публикувано: 30 November 2007 - 08:34 PM
Публикувано: 30 November 2007 - 09:08 PM
Цитат
явно или аз не задавам добре въпросите ли не ме разбирате. обикновенно развъдниците имат имена и кучетата европейски шампиони също. дали е възможно да напишете имената им???
Публикувано: 30 November 2007 - 09:59 PM
Чувала съм за кучетата в Пазарджик, с pyts смятам няма смисъл да питаме дали са извеждани някога за оценка, където тъй да се каже биха добили и публичност. Независимо от родословието, едно куче доказва екстериорните си качества, като бива оценявано спрямо стандарта на породата - то, а не роднините му. Аз също не разбрах защо така не се споделят имената на кучетата от "един наи известните развадници в италиа", аз лично с моите скромни познания не съм наясно с дейността на този развъдник, не намирам и тяхно куче в FCI база данни :rolleyes: така че ми е трудно да си създам картинка. Други известни италиански развъдници са ми в полезрението може би, но никога не е излишно да научим нещо ново.
Ако имате желание споделите с нас малко повече информация за кучетата, ако може с факти, като започнем с имената им. Знам, че има хора от форума, които са ги виждали - аз не съм сред тях, така че не мога да изкажа мнение. Радвам се, ако има добри кучета тук, но не ми харесва факта, че оставят поколение без документи. Не мисля, че е градивно за породата - напротив.
Публикувано: 02 December 2007 - 10:52 AM
Публикувано: 02 December 2007 - 11:58 PM
Цитат
Къртиш, пич! :mazohist:
Публикувано: 03 December 2007 - 02:50 PM
Във вторник престигна кучката,човек който я докара каза че предишните и стопани са я били,я са искали да я направат куче за бой но явно не става за това/.Дойде доста слабичка и напашена,като я докараха беше около 40кг и се броеха ребрата.Не е агресивна нито към хора нито към кучета и като ги изведа с Хан на разходка пада голема веселба.Кучето също имаше и конюктивит но вече почти е излекуван и качи още некое кило.Ето снимка от деня в който я докараха,скоро ще направа нови да видите каква е разликата ;D
Публикувано: 03 December 2007 - 09:05 PM
кане корсо,ако не се лъжа,каква е тази кучка сега?????някой ще отвори,който не е виждал никога корсо и ще си помисли,че това е породата :huh:
съобразявайте се малко поне.
bORIS.KUMANOW заради твоя правопис ми трябваше време за да разбера какво имаш предвид :sos: :viking: :mazohist:

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 03 December 2007 - 11:50 PM
Естествено това е ориентировъчно, а не абсолютно задължително. Алира в момента е на 7,5 месеца и е 33кг, имай предвид разликата мъжко/женско куче. Аз одобрявам мнението, че едно подрастващо е по-добре да е в долната граница на обичайното тегло за възрастта - спортна форма така да се каже. Това, колко едро ще стане едно куче е генетично обусловено, а прехранването в крехка възраст може да има доста негативни последствия за правилния растеж, особено при едрите породи. Като гледам Арес няма проблеми със затлъстяването, което е добре. Доста е пораснал от последната снимка, на тази възраст растат с часове B)
Мимчето, не знам каква колекция от кучета си правите, това си е ваше решение, но мисля, че и на теб ти я ясно доколко горното куче е подходящ пример за тази тема., ето ТАЗИ е доста по-подходяща. И аз пиша там, по повод "русото" си куче. Независимо всичко - дано има по-добър живот отколкото при старите си стопани и набийте си го в главиците, че никое куче "не става" за бой, нито кане корсо - за бой стават само хората, които си го мислят! :huh:
Публикувано: 04 December 2007 - 07:03 PM

Вход

Горе
Цитиране +