Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2281 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 05 February 2008 - 08:50 PM

Леелелел бебката е страхотна...и с тия бебешки очички :))) Да и изпапкаш сладката муцунка.А за лекар...мога да ти дам на лично съобщение коордиантите на моя лекар...аз съм доволна засега от него, но се придържам към това, което каза twoofo, че е много субективно...:)
User's Signature

Качена снимка

#2282 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2008 - 09:11 PM

Благодаря ви, хора! Много сте отзивчиви, наистина ми помагате.  :palec: Надявам се, че ще мога и аз с нещо да ви бъда полезна някой ден. Винаги съм на разположение.
Този лекар не ни е казал предварително за обезпаразитяването. Днес й сложи и лекарството за това и ваксината. Тя горката обаче след 10 минути всичко повърна и не знам какво й остана от това лекарство за обезпаразитяване.
Поздрави на всички от нас с Казя!
User's Signature

Качена снимка

#2283 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 05 February 2008 - 09:56 PM

И аз дадох координати. Обезпаразитяващо и ваксина в един ден ми се струва странно, мисля, че не е точно такава практиката  :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2284 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 10:35 AM

Ритка здравей, обезпаразитяването означава третиране против глисти! Това е задължително да се направи веднага. Понеже споменаваш че твоя лекар и е сложил препарат за обезпаразитяване, ми се струва че го бъркаш с третирането против бълхи (обикновено Фронтлайн). Това са различни неща. Ако не си третирала кучето против ГЛИСТИ, направи го. Има схема, всеки ще ти я каже, независимо какво твърдят тези от които си взела кучето.

#2285 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 01:21 PM

Аз до колкото разбирам ти е дал от пастичката за обезпаразитяване на бебета...но тя се дава няколко дни преди това, за да се види дали ще изкара нещо и ако изкара се повтаря пак след 2 седмици и чак тогава се слага ваксина...не знам какво е направил този лекар....аз поне знам, че така се прави...Сега ако изкара глисти може и да се наложи пак да се ваксинирате....за първи път чувам да се обезпаразитява и ваксинира в един ден....някаква нова практика може би :)
User's Signature

Качена снимка

#2286 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2008 - 04:36 PM

Не смея да се похваля направо, но..след 2 часа борба  - пишнахме и акахме на тревата!получихме много похвали и награди ,но преди това се борихме здраво,дърпахме към къщи,скачахме,молихме се...но лошата мама не ни пусна да се прибереме преди мечтаните нужди да се извършат на вън! ;D :yahoo:

Като си помисля още колко по 2 часа трябват..лекинко  ми прилошава :rolleyes:

Хора,кажете,нормално ли е кучето да се страхува от другите кучета?без значение колко са големи..само като ги чуе и хуква към входа или се сгушва в мен. Голямо шубе е!

#2287 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 04:44 PM

Спред мен той още се страхува от всичко...много стрес му се е насъбрало на бебето...Ред също го беше страх в началото, но от едно конкретно куче пред нашия блок...като го чуеше да излайва и на бегом вкъщи...но свикна вече.Просто бъди толерантна и не го натоварвай много с нови емоции, за да свикне с теб, обстановката и въобще новия живот... а за пишкането има време да се научи още е малък и приоритет трябва да ти е това да успокои и да му дойде самочувствието, че си в вкъщи с новата мама, пък след това ще се учите на хигиена... :) Занимавай го с нещо като сте навън...носи му играчки, мятайте пръчки или тичайте...нещо което му харесва, за да види че на вън е весело и приятно, а не изпълнено с чудовища дето искат да го хапнат за закуска :)И го хвали за всяко хубаво нещо което направи...всеки път като дойде при теб, всеки път, когато не се изплаши от някое куче и естествено като си "свеъши работата". Питай twoofo Алирка как преяждаше на всяка разходка в началото    :P хихихи и Ред се опитвах така, ама редовно забравях... :) Нали съм си блондинка по рождение... :)
User's Signature

Качена снимка

#2288 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2008 - 05:11 PM

редика, първоначално го разхождах без каишка,но като хукне и нито ме чува,нито разбира..страх ме е да не го сгази нещо..
и затова сега сме вързани...
носих играчки - не им обръща внимание,на пръчките -също.Само се ослушва,седи на дупето и ако стане - започва да се дърпа към входа.
Днес имахме лек напредък - стигнахме до края на блока,но не по тревата, а по улицата..после бъркаше всеки вход с нашия :rolleyes:
Ох.....

#2289 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 05:23 PM

Ооооо, моля те недей без каишка!Опасно е не само заради колите...ти още нямш контрол над кучето и не знаеш кога ще се стресне и ще забегне на някъде и дали ще го видиш повече...дръж го с нашийника и вкъщи, за да свикне поне с него...един фактор-страх по-малко.И се замисли тогава дали да не останете няколко дни вкъщи за да се пооспокои и след това лека по-лека да започнете с разходките....по често и по по-малко.Например 4-5 днвено за по 15-20 мин...на мен ми се струва вариант за да свикне...явно е доста стресиран миличкия бебо...прикотквай го с думи и лакомства да излиза, но за целта той трябва да е свикнал вече с теб и да идва с желание и въртеливо дупе към теб :)
Според мен трябва да останете няколко дни вкъщи, да се опознаете и т.н. Повечето кучета имат време да свикнат със стопаните си до като чакат третата ваксина и много по-бързо свикват и на вън, но вие нямахте това време, за това си го "откраднете". Няколко дни вкъщи няма да му навредат, даже напротив... е ти ще ходиш с парцала, но това е част от удоволствието да имаш бебе :)
Не знам.... да изкажат мнение и другите "колеги" ;), но на мен това ми се струва най-добре за момента.Страхът му ще отмине, но за целта му трябва спокойствие и стабилност.А и ти самата гледай да не се паникьосваш от другите кучета, за да не го притесняваш...дръж се спокойно все едно няма нищо...трудно е, на мен и до сега ми е трудно и от вътре всичко ми ври и кипи, да не ми пипне някой бебето случйно, но се старая да го правя...
Ако трябва тези дни на почивка от разходка започнете да излизате от вас само на площадката на етажа и се прибирайте, после до стълбите, после малко надолу и така постепенно до като стигнете навън...:) И през цялото време го карай сам да върви, а не да го влачиш...с някакво лакомство, с пляскане и весело викане...клякай и го викай при теб и като дойде го гушкай...
Дали е правилно да се изкажат и другите...
User's Signature

Качена снимка

#2290 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:38 PM

О, колко интересни неща ви се случват, разходките навън! Кога ще го дочакаме и ние?..
За лекарството - точно това беше, за глисти. Но не намерих нищо, може би не знам, как трябва до изглеждат.
Благодаря ви за координатите на лекарите, утре си записахме час за единия, да види нашата бебка. Защото вчера направо като парцалче беше, гореща, само плачеше и спеше. Много се притесних за нея.
Днес обаче е много по-добре, тича, играе, яде с апетит.
  Голям смях беше, като й донесохме първа кучешка играчка - гиричка със звънче. Тя я лаеше и скачаше до нея, никак не можеше да разбере откъде е този звук. ;D :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2291 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2008 - 05:47 PM

Поръчахме най-накрая от хубавата храна RC starter и RC babydog. Утре ще ни я доставят,защото намерихме само по поръчка, голямо търсене, а в нашите магазини в района няма starter, има само за по-големи кучета, от 5 мес.
Ех, като пораснем, живот и здраве, искам да се видим с вас, за да поиграем! :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#2292 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 05:59 PM

Ще се видим разбира се...  и аз нямам търпение групата да се увеличи :) Хубаво сте си поръчали храната...на чувала пише колко трябва да давате, ако се чудиш :)
Пуксай снимки на малката чочка да и се радваме и да ни подсеща и нашите магаренца, че някога са били малки, сладки и ставащи за мачакне в скута :)
User's Signature

Качена снимка

#2293 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2008 - 06:25 PM

редика,той с мен е свикнал..даже прекалено:) само по мен ходи,а през ноща иска да се гушкаме,ама не давам.
Обаче на вън..като клекна и го извикам - идва,но иначе си стоиме на една място ако ще и на Луната да се кача,нито пляскане,нито лакомства го вълнуват:)
А при среща с други кучета му говоря тихичко и нежно,че няма страшно, а нашия подпиква от шубе.

#2294 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 07:33 PM

хехеххе шубе такова... :) Ами не знам какво друго да ти кажа...това е което аз мисля....радвам се че поне с теб вече е свикнал...да го нацелуваш едно хубаво малкия страхливец  ;D  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2295 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 February 2008 - 09:42 PM

Цитат

при среща с други кучета му говоря тихичко и нежно,че няма страшно, а нашия подпиква от шубе

Когато кучето е стресирано, това поведение не се одобрява, говорейки тихичко и нежничко, както бях писала и по-горе. Просто бъди там, бъди спокойна, не го успокоявай, защото той не трябва да "мисли" че има повод за успокоение. Позволи му да го преодолее, не го изисквайот него. Като цяло е рано да се среща и с други кучета, той излиза само от 3 дни. А при неговата нервна система пък особено бих изчакала със срещите. И само на повод! Прекалено малък и нестабилен е за да е без повод навън. Може да вземеш или направиш дълъг повод - 2 или 5 метра и ако хукне лесно ще го настъпиш, но може и от това да се уплаши, че нещо го преследва (поводът).
На твое мястно бях изчакала с много от гореизброените нововъведения, знам, че искаш да сподяш с него всичко и нямаш търппение, но ми се струва че го пришпорваш, а той е чувствителна душица  :wub: Полееека-лееека въвеждай новите неща, всеки ден по малко напред, бъди търпелива. Не е малко -раздяла, пътувания, нашийник, повод, разходки по големия свят, срещи с непознати хора и кучета в един ден, за неговата нервна система това са доста дразнители  :rolleyes:

Стискам ви палци да напредвате с времето, хубаво е, че може да прекарваш толкова време с него! И не се травмирай прекалено, че не искаш да се държи еди как си, предаваш фрустрацията си и на него.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#2296 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 10:16 PM

twoofo тази снимка на Алирка  е страхотна...от бебешкия период :)
ритка: то няма как да ги сбъркаш, ако е имала глисти щеше да ги познаеш, особенно, ако си направила и по обстоен "оглед" на "уликата" :) Най-добре попитай и жената, от която я взе дали и е давала нещо за обезпаразитяване... а за това, че е била умърлушена попринцип е възможно след ваксина...ще чакаме да чуем какво е казал доктора...стискам палци всичко да е наред :)
User's Signature

Качена снимка

#2297 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 February 2008 - 10:17 PM

evadog:  а вие къде се загубихте?Не го крий малкия пакостник, похвали се с някоя друга беличка, с която те е изненадал :)
User's Signature

Качена снимка

#2298 Потребителят е офлайн   evadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 01:59 PM

redika,беличките нямат край на Емо но сега се притеснявам че не иска да яде от чувала с бейби дог.Аот насипната съща храна ядеше много лакомо до вчера.Даже се е кротнал днес което не е обичайно за него.Незнам може би защото сутринта му дадох хапче за обезпаризитяване,но при първото обезпаризитяване не му се загуби апетита.Винаги е бил много лаком.

#2299 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 04:14 PM

twoofo, пак те моля за консултация! Сега ни донесоха от RC starter.
Но не мога да разбера колко точно да й давам на ден. Върху пакета пише за 7 седмица кученце 380 г., като тегло на възрастно куче ще е 25 кг. Обаче теглото ще бъде според мен повече на възрастното кане корсо. Пък 380г. не ми звучи малко за нея. И още нещо. Пише, че се дава суха тази храна и отделно вода. Но ти мисля че каза, че трябва да се накисва. Как е по-добре според теб?
Ние днес бяхме в зона Б5 при твоя лекар, много сме доволни. И той каза да те питаме за повечето неща, защото знаеш по-добре от него даже :blink: Каза, че Казя е здравичка, нацелува я, тя също го хареса много. Ще ходим при него за втора ваксина. Голяма мъка ни е само пътуването с кола, че малката през цялото време плаче и й се повдига. Но на връщане успя да заспи, слава богу.
Извинявай, че те засипвам пак с въпросите, сигурно ти се струват досадни, но ти си най-опитен човек, който мога да питам. ;)
User's Signature

Качена снимка

#2300 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 February 2008 - 06:31 PM

ритка, няма проблем - накисвай с малко водичка. Аз забелязах,че моя хубостник като налапва сухите гранулки и след 10-ина мин. повръща и пак си го изяжда,което ме наведе на мисълта,че му е трудно да ги сдъвква и ги гълта направо. От вчера му накисвам и няма никакъв проблем, даже си сяда и внимателно си мляска, а не се нагълтва като крокодил ;)
Иначе за грамажа - каквото пише на опаковката ...

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни