Кане корсо италиано
Публикувано: 11 February 2008 - 10:28 PM
Публикувано: 12 February 2008 - 09:47 AM
Цитат
Elrisha, с удоволствие ще дойдем, ако искате, според мен ще му трябват не повече от десетина минути за да се отпусне и да разбере, че няма нищо страшно. Така или иначе трябва да започнеш да го срещаш с всякакви кучовци, малки и големи, за да започне да се адаптира към външния свят. И Рамон го беше яко шубе в началото, но го оставих без да се притеснявам и без да му обръщам кой знае колко внимание в такива "страшни" моменти. Лека-полека бебето си свикна, а напоследък даже и да досажда на всякакви видове и размери кучета.
Публикувано: 12 February 2008 - 09:55 AM
Ще се радвам да се видим уикенда!А сега отиваме да се бориме със страха на вън ;)
ПС: Имах въпрос за първото хранене сутрин - Веднага ли след като се събуди кучо давате храната или изчаквате малко?
И докато се напапаме и излезем - кучо е пишкал поне два пъти и акал веднъж на вестника в банята...та на вън няма какво да прави(освен да го е шубе)
Публикувано: 12 February 2008 - 10:02 AM
Цитат
Много ще се радваме ако можем да се порадваме на живо на сладурите! :wub:
Мисля, че този уикенд ще е идеално да се порадвате, предвид изложбата в зала Христо Ботев. Повече инфо за нея очакваме от twoofo. Отделно, със сигурност сте добре дошли на срещите ни, които вече се превърнаха в съботно-неделна традиция B)
Публикувано: 12 February 2008 - 10:04 AM
Цитат
Ще се радвам да се видим уикенда!А сега отиваме да се бориме със страха на вън ;)
ПС: Имах въпрос за първото хранене сутрин - Веднага ли след като се събуди кучо давате храната или изчаквате малко?
И докато се напапаме и излезем - кучо е пишкал поне два пъти и акал веднъж на вестника в банята...та на вън няма какво да прави(освен да го е шубе)
Аз лично сутрин първо го разхождам, след това яде...
Публикувано: 12 February 2008 - 10:26 AM
Цитат
Здравей elrisha,
доколкото си спомням твоят мъник отскоро е при теб и това също е от значение да се чувства малко несигурен.
А почти всяко малко куче в началото се плаши навън и това си е в реда на нещата.
Ако по принцип е по-плашлив, без значение дали има други себеподобни или не, с времето постепенно ще се "окупити". Затова, според мен, е по-добре първо да свикне с разходките навън и това е най-добре да стане само с вас двамата, и постепенно да започнеш да го събираш с други кучета, и аз като shadow, за предпочитане с кучета със сходна до неговата възраст. Трябва да се чувства сигурен и щастлив, че е навън и тогава сам ще се заиграва с другите.
Ще се адаптира, но трябва време и търпение.
Успех!
Цитат
По-добре е да го храниш след разходка и да са минали поне 20-30 мин. от нея. От разходката кучетата се превъзбуждат. Храненето трябва да стане след като кучето е поотпочинало и се е успокоило. Така се предпазва стомаха.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 12 February 2008 - 10:49 AM
А той след разходка обикновено заспива веднага.
Публикувано: 12 February 2008 - 11:27 AM
Elrisha, ние и до ден днешен първо извеждаме кучетата и след това закусваме и т.н Кучетата също хапват след разходка и почивка, както е казала dmm. След като стане със сигурност ще му се пишка, носи го веднага на вън, общо взето от пижамата скачаш в ботушите и тичаш долу с него. Може да е за кратко, колкото да си свърши нуждите, а по-дългата ви разходка да е малко по-късно, когато и ти си бодра вече.
Страхотни снимки на Тангра! Не се е загубила zyzy, щом му е правила снимки значи ;)
Относно изложбата в Христо Ботев, ето я темата - тук- начален час 9ч. но зрителите са добре дошли и в по-късен час.
А сега да ви представя ТЕТРА, сестричката на малкия Хан/Кхан (elrisha последно така ли ми остава името на малкия по родословие ТИМ) която от вчера е българче и тормози кака си Алира, а днес ще отиде в новия си дом в Габрово.
Баща: Timoniere Marlo
Mайка: Elva del Dyrium
Уговорено е да пристигне с купирани уши и на снимките е още с пластири, но си личи каква е чаровница. Ако има някое по-палаво пале от Алира в групата до момента, това може да е само тя струва ми се. Нахакана мадама с характер, ще пада озъптяване на опърничавата :wub:
Публикувано: 12 February 2008 - 01:09 PM
Ако кучето е с редовни ваксини и обезпаразитявания, принципно може да влезе като зрител, но има изложби на които ограничават достъп на кучета, които не участват. За БГ изложбите това нормално се разбира в деня на изложбата. Изложбите не са подходящо място за контакти с други кучета, често кучетата са изнервени от обкръжението и обстановката се нажежава допълнително.
Публикувано: 12 February 2008 - 02:19 PM
Но след дефилето на Корсовците, веднага ще изкочим за една дълга и изтощителна разходка B)
Публикувано: 12 February 2008 - 02:50 PM
направо не можах да я позная!
ох, с тия уши...много се замислям....
виждам ,че татко пак е обрал наградите ;)
Алира как се представи?
разказваааай! :->)
Публикувано: 12 February 2008 - 02:53 PM
Мисля,че ще е по-малко подпикването така и после като дойдат батковците и каките вече ще сме леко поотракани ;)
Публикувано: 12 February 2008 - 03:51 PM
Junior Best in Show - Diva Sangue Magnifica, победителката в Junior Class. Aлира има още доста хляб да изяде дето се вика, съдиха я с критерии за отраснало куче, а тя още по много параграфи е бебешор, но беше събиране на опит и впечатления и за двете ни. Моля се само да си стегнем колибка с дворче час по-скоро и да ми изорат двора 2-3 корси. :yahoo:
Публикувано: 12 February 2008 - 04:14 PM