Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2421 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 February 2008 - 05:23 PM

Цитат

Шадоу, вече се чудя и аз за какво ще става...освен за гушкане :rolleyes: ;D
Всички като го видят и почват да го мачкат, а той върти ли върти опашлето :o

;D Така са бебките. Спокойно, той си го носи в кръвта. Макар да е от друга порода, моето куче до година и половина бе абсолютен лигльо. Сега нещата се промениха. Навън се радва на всеки, който му обръща внимание, но вкъщи пиле не може да прехвръкне, ако не го пусна аз.  :yahoo:  Така че, нека го мачкат сега, да се социализира.  :blink: Пък като порасне, той сам ще си покаже, че е мъж на място!  :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2422 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 05:37 PM

знам,че е така ;)

сега ,освен гризането на дървени мебели,врати,каси,тръби,чехли,крака,ръце и т.н. , имаме и ново любимо занимание - от дебело въже му направих играчка с възли и малкия го налапва през средата, а аз дърпам :blink:и понеже на всякъде ни е хлъзгав пода, той се "вози" по дупе или се опитва да се задържи,но тегли здраво ,ръмжи, гледа ме право в очите и НЕ ПУСКА,докато не оставя въжето.

От два дена  разкъсва вестници на съвсеееееем малки късчета и обсибва с тях леглото си ,или ако случайно докопа някакъв парцал - прави го на лентички :rolleyes:

Свирещото пате вече не свири,щото му отхапа дупИто и влиза въздух,а изкуствената наденица ни е скучна ;D

#2423 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2008 - 05:45 PM

Честит празник и от мен на всички влюбени (а тук май-всички сме в малко  по-различни от човека същества).
И Ред е абсолютен лигоч :) На всеки се радва - без значение познати или непознати....мисля си, че дори и да влезе непознат вкъщи пак ще му се радва...кога ще възмъжее не знам...иначе вече пишка като мъж :) Ама само това от поведението му издава пола :) А децата от блока като го видят и все едно виждат ходещо плюшено мече...така го мачкат а той умира от кеф...и на разходките може да си прекара цялото време в краката на някой да го гали....а пък аз се дразня...и ревнувам  :izcherven:  Мой мъж ли е или на всички в крайна сметка!Ама ха!
Имам чувството, че винаги ще си остане такъв...
shadow: а ако някой тръгне да те удря как ще реагира?Пробвала ли си? Или  ако някой познат влезе във вас без ти да си там?Предишното ми куче не пускаше никой освен родата, ако ние не сме там....веднъж една приятелка на майка ми трябваше да вземе нещо от нас и и бяхме дали ключа и Блеки не я беше пуснала, а я беше виждала много пъти и и се радваше като идваше вкъщи попринцип...искам и Реди да е така :)
User's Signature

Качена снимка

#2424 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2008 - 05:46 PM

елриша: а на вънка как се държи?Има ли напредък освен онзи случай, за който писа? :)
User's Signature

Качена снимка

#2425 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 05:51 PM

Цитат

shadow: а ако някой тръгне да те удря как ще реагира?Пробвала ли си? Или  ако някой познат влезе във вас без ти да си там?Предишното ми куче не пускаше никой освен родата, ако ние не сме там....веднъж една приятелка на майка ми трябваше да вземе нещо от нас и и бяхме дали ключа и Блеки не я беше пуснала, а я беше виждала много пъти и и се радваше като идваше вкъщи попринцип...искам и Реди да е така :)

Да, отличен пазач е. Вкъщи допуска "с уговорки" дори мои приятели. Свикнал е сестра ми, дядо ми и чичо ми да идват, тях би ги пуснал дори като ме няма. От бебе ги познава и идват непрекъснато на гости. Започва да става все по-сериозен пес, което ме радва. Навън не съм го пробвала на лична защита, нямало е реална ситуация (чукам на дърво), когато да се е налагало да ме защити. Но тръгва без проблем на човек- в последно време се разхожда един циганин, диша лепило тук зад Хилтън. Обикалям го отдалеч, че Зарпа го бройка.  ;D
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2426 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 05:57 PM

Цитат

елриша: а на вънка как се държи?Има ли напредък освен онзи случай, за който писа? :)

никакво пикане и акане на вън! ако ще да връткаме кръгчета около блока и по тревата до припадък :(
стиска и като се прибере -в банята! :'( :'( :'(

#2427 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2008 - 06:02 PM

Не имах предвид със страха как е...то на тая възраст ще е цяло чудо, ако се е научил да ходи навън :) С другите кучета как се държи и бърза ли още за вкъщи?:)
А ти като се приберете и си свърши работата вкъщи караш ли му се и извеждаш ли го веднага на вън за да може да разбере? То като си е свикнал, че в банята може, сега трудно ще разбере, че вече не може, ако ти не му покажеш, че там вече не може, а може навън... :)
User's Signature

Качена снимка

#2428 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2008 - 06:06 PM

shadow: пробвай някой познат да тръгне да те удря уж да видиш каква ще е реакцията, моля те... :) На братовчед ми боксерката е супер лигла и се радва на всеки, ама дори и аз като замахна към братовчед ми и той се разпищи уж, че го боли и тя веднага идва и започва да ме лае и да ме гледа втренчено ала "Остави го или ще си изпатиш..." :) А непоносимост към наркомани, пияници, цигани или клошари като че ли всички кучета имат....от една възраст натам де :)
User's Signature

Качена снимка

#2429 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 06:09 PM

със страха мисля,че поотшумя проблема. Сега ако срещнем друго куче, първо сяда и гледа, чака другото да се приближи, не подпиква.Като се подушат едно хубаво става,поглежда го и му обръща гордо гръб(поне сутринта така направи) ;D
а с пишкането, първо се опитах да го отуча да го прави в кухнята(още не е схванал)и затова когато не си играеме,затварям вратата на кухнята,но тази на банята е винаги отворена, и той отива директно там.
Ако трябва на всяко негово пишкане вътре да го извеждам на вън, да ти кажа - не трябва да се събувам изобщо и все на вратата да стоя ;D ;D ;D
Иначе започна да влиза с по-малко молби в асансьора,но все още трудно и мъчно прекрачваме прага. Не го кефи и тва е :(Но аз съм упорита де ;)
Вчера една позната ме бъзика,че кучето било с моя характер - голям инат ;D

#2430 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2008 - 06:18 PM

Инат, инат, ама трябва да го пречупиш...:) А и това е, ако искаш колкото се може по-бързо да се научи да ходи навън си е голяма занимавка...но пък дава резултат и то бързо, според мен....аз също не успявам винаги да го правя, просто защото ме няма вкъщи, но когато сме вкъщи и го "хвана" веднага излизаме, което се е случвало рядко де...като беше по-малък (до преди месец) го разхождахме 3 пъти на ден горе-долу и сравнително бързо взе да си върши работата вън...сега го прави вкъщи през нощта, а през деня отдавна не се е случвало...а вечер, ако го разходим за малко преди лягане и издържа до сутринта, но не всяка вечер го правим... ВИНОВНА! :)
Хубаво е, че е взел  да осъзнава, че навън не е толкова страшно...другата седмица може и да получи награда затова, като дойдете с нас на  груповата разходка, а съм сигурна, че ще е доволен от това...ако не го е страх де :)
User's Signature

Качена снимка

#2431 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 06:58 PM

ох, връщаме се от разходка сега...ОТНОВО НИЩО!
и щом се прибрахме - водичка и пиш в кухнята :'( :'( :'(

иначе страха вече го няма - без да иска душейки се навря до една кола и изпод нея се разлая някво куче,малкия се стресна в първия момент ,после  спря и гледа към кучето, а аз като му казах с нормален глас "айде" - врътна се и продължихме разходката.
Една грижа по-малко,обаче сериозно се опасявам,че трябва да се взимат някви други мерки относно пишкането :(

#2432 Потребителят е офлайн   buch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 07:20 PM

Ами не знам но съм чел че след всяко хапване,пиене на вода или игра трябва да се извежда защото им се допишква
User's Signature

КУЧЕТО - КАКВО Е ТО ЗА НАС? НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ, НАЛИ?

Качена снимка

#2433 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 07:29 PM

Буч, но нали не било хубаво да се извежда веднага след ядене?! :rolleyes:
Ох, незнам вече какво да правя....
Иначе сутрин се събужда към 8:30 - 9 и веднага излизаме. Разходка около 30 мин. после храна. ляга си и спи,към 14ч обяд, игра,сън,18ч закуска,разходка,игра,сън,22ч вечеря,(снощи игра до 00:30) и сън.
През цялото време си пишка и ака абсолютно хаотично и не мога да му "хвана" някъв ритъм за да го извеждам точно тогава.
Разхождаме се и по 1-2 часа,но той стиска и чака да пишка(ака) в къщи.
Хич не обича да го разхождам по тревата и започва да се дърпа или да лапа абсолютно всичко каквото намери.Обаче по асвалта си ходи нормално,наперено и с кеф.

Къде бъркам?!?! :(

#2434 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2008 - 07:42 PM

Здравей  elrisha,
Не мисля, че бъркаш :blink:
Дай му малко време и ще свикне. Това е същото като с хората - едни се учат по-бързо, други по-бавно.
Основното е сутрин, когото се събуди, бързо навън. Ама моменталически, преди да е свършил белята у вас. Така навън волю-неволю ще изпразни мехура и няма да може да устиска до вкъщи. Поне сутрин ако правите това, ще се усети, че разходката е и затова.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2435 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 February 2008 - 08:33 PM

Хехехе хитър номер да се изработи малкия палавник...:) И Ред го бяха забелязала, че като се събудим ние сутрин и няма време за миене на очи, зъби и т.н. или трябва да го занимавам с нещо иначе пишка :)
User's Signature

Качена снимка

#2436 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2008 - 08:57 PM

а как да го "изхитря" ако преди да успея да отворя очи, той вече е свършил работата в банята? :rolleyes:

#2437 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 15 February 2008 - 07:52 AM

Явно той се събужда преди теб, най-вероятно от зор, а времето му за разходка за него е късно и той затова си върши физиологичните нужди вкъщи. Малките кученца не могат да задържат повече от 5-6-7 часа.
Опитай да ставаш по-раничко, поне на първо време.
Когато си свърши нещата навън, незабравяй да го похвалиш с "Браво", погалване или някакво лакомство - винаги го поущрявай, когато направи желаното от теб действие.
Успех!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#2438 Потребителят е офлайн   evadog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 03:29 PM

elrisha,ти по колко грама гранули даваш на ден?

#2439 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2008 - 03:38 PM

ева, на храната,която давам пише - по 210 гр.

#2440 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 February 2008 - 05:12 PM

Eва, elrisha храни с различна храна, ти се води по дозата на чувала за твоята храна. Определящото не е грамажа, а енергийната/хранителната стойност и усвояемост.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема