Кане корсо италиано
Публикувано: 14 February 2008 - 06:58 PM
ох, връщаме се от разходка сега...ОТНОВО НИЩО!
и щом се прибрахме - водичка и пиш в кухнята :'( :'( :'(
иначе страха вече го няма - без да иска душейки се навря до една кола и изпод нея се разлая някво куче,малкия се стресна в първия момент ,после спря и гледа към кучето, а аз като му казах с нормален глас "айде" - врътна се и продължихме разходката.
Една грижа по-малко,обаче сериозно се опасявам,че трябва да се взимат някви други мерки относно пишкането :(
и щом се прибрахме - водичка и пиш в кухнята :'( :'( :'(
иначе страха вече го няма - без да иска душейки се навря до една кола и изпод нея се разлая някво куче,малкия се стресна в първия момент ,после спря и гледа към кучето, а аз като му казах с нормален глас "айде" - врътна се и продължихме разходката.
Една грижа по-малко,обаче сериозно се опасявам,че трябва да се взимат някви други мерки относно пишкането :(
Публикувано: 14 February 2008 - 07:29 PM
Буч, но нали не било хубаво да се извежда веднага след ядене?! :rolleyes:
Ох, незнам вече какво да правя....
Иначе сутрин се събужда към 8:30 - 9 и веднага излизаме. Разходка около 30 мин. после храна. ляга си и спи,към 14ч обяд, игра,сън,18ч закуска,разходка,игра,сън,22ч вечеря,(снощи игра до 00:30) и сън.
През цялото време си пишка и ака абсолютно хаотично и не мога да му "хвана" някъв ритъм за да го извеждам точно тогава.
Разхождаме се и по 1-2 часа,но той стиска и чака да пишка(ака) в къщи.
Хич не обича да го разхождам по тревата и започва да се дърпа или да лапа абсолютно всичко каквото намери.Обаче по асвалта си ходи нормално,наперено и с кеф.
Къде бъркам?!?! :(
Ох, незнам вече какво да правя....
Иначе сутрин се събужда към 8:30 - 9 и веднага излизаме. Разходка около 30 мин. после храна. ляга си и спи,към 14ч обяд, игра,сън,18ч закуска,разходка,игра,сън,22ч вечеря,(снощи игра до 00:30) и сън.
През цялото време си пишка и ака абсолютно хаотично и не мога да му "хвана" някъв ритъм за да го извеждам точно тогава.
Разхождаме се и по 1-2 часа,но той стиска и чака да пишка(ака) в къщи.
Хич не обича да го разхождам по тревата и започва да се дърпа или да лапа абсолютно всичко каквото намери.Обаче по асвалта си ходи нормално,наперено и с кеф.
Къде бъркам?!?! :(
Публикувано: 14 February 2008 - 07:42 PM
Здравей elrisha,
Не мисля, че бъркаш :blink:
Дай му малко време и ще свикне. Това е същото като с хората - едни се учат по-бързо, други по-бавно.
Основното е сутрин, когото се събуди, бързо навън. Ама моменталически, преди да е свършил белята у вас. Така навън волю-неволю ще изпразни мехура и няма да може да устиска до вкъщи. Поне сутрин ако правите това, ще се усети, че разходката е и затова.
Не мисля, че бъркаш :blink:
Дай му малко време и ще свикне. Това е същото като с хората - едни се учат по-бързо, други по-бавно.
Основното е сутрин, когото се събуди, бързо навън. Ама моменталически, преди да е свършил белята у вас. Така навън волю-неволю ще изпразни мехура и няма да може да устиска до вкъщи. Поне сутрин ако правите това, ще се усети, че разходката е и затова.

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 14 February 2008 - 08:57 PM
а как да го "изхитря" ако преди да успея да отворя очи, той вече е свършил работата в банята? :rolleyes:
Публикувано: 15 February 2008 - 07:52 AM
Явно той се събужда преди теб, най-вероятно от зор, а времето му за разходка за него е късно и той затова си върши физиологичните нужди вкъщи. Малките кученца не могат да задържат повече от 5-6-7 часа.
Опитай да ставаш по-раничко, поне на първо време.
Когато си свърши нещата навън, незабравяй да го похвалиш с "Браво", погалване или някакво лакомство - винаги го поущрявай, когато направи желаното от теб действие.
Успех!
Опитай да ставаш по-раничко, поне на първо време.
Когато си свърши нещата навън, незабравяй да го похвалиш с "Браво", погалване или някакво лакомство - винаги го поущрявай, когато направи желаното от теб действие.
Успех!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 15 February 2008 - 03:38 PM
ева, на храната,която давам пише - по 210 гр.
Публикувано: 15 February 2008 - 06:53 PM
Заформихме агитка за утре! ;) ще викаме за Алирка! :->)
Публикувано: 15 February 2008 - 07:35 PM
shadow, реших да не го шашардисвам с толкова много кучета ...постепенно..първо с едно, после с три-четири..и на следващата изложба ще е с мен ;)