Кане корсо италиано
Публикувано: 09 March 2008 - 08:57 PM
Публикувано: 09 March 2008 - 10:55 PM
Кога ще се присъедините към нас на разходките? :)
Публикувано: 09 March 2008 - 11:35 PM
Цитат
Кога ще се присъедините към нас на разходките? :)
ами вече сме на линия. нали трябва да се социализираме. не може само с буда. ще е добре да се срещнем когато е удобно за всички
Публикувано: 10 March 2008 - 12:59 AM
При нас положението е трагично - шубето ни е подгонило яко..бягаме панически при всеки шум..нещо с психиката ни куца и днес ми казаха,че може да са кофти гени..
Но какво да се направи - такъв ми бил късмета.Ще си обичам кучо ако ще и цял живот да го водя само на каишка....
Публикувано: 10 March 2008 - 02:06 AM
Но какво да се направи - такъв ми бил късмета.Ще си обичам кучо ако ще и цял живот да го водя само на каишка....
[/quote]
кучето ти е бебе. :huh: какво очакваш? B)
Публикувано: 10 March 2008 - 10:50 AM
Да ако едно куче е плахо това може да е и генетически обусловено. Както и придобито. Да, когато не се реагира адекватно, проблемът се засилва. А когато се реагира адекватно пък резултатите не идват от днес за утре. Трябва МНОГО да работиш над връзката си с кучето, знам, че общо взето си пиша за тоя дето духа и че аз не съм човекът който да ти каже как, но поразтърси се, чети, гледай, учи се. Ако кучето ти има доверие, ако връзката ви е силна, ако то те смята за негов водач (тези неща искат много усилия от твоя страна, както и време) ще те боготвори и винаги ще те държи под око, а като се уплаши от нещо ще идва при теб. Съвсем не е необичайно куче бебе да се плаши от гърмежи, фойерверки, заря, пиратки и подобни. С куче бебе много се внимава, особено с такова с по-слаба нервна система, всяка новост се въвежда внимателно, за което те съветвах в началото. Неприятен инцидент с гърмежи може да му остане травма за цял живот, особено ако след подобно събитие настане паника, викане, търсене на кучето, суетене, после гушкане, възклицания и подобни силни емоции. Не те осъждам, просто така стоят нещата. Случилото се трябва да се забрави и да продължите напред. Ти си човекът, който формира поведението и характера на Кхан, не го слагай в рамки, не му лепи етикети, че е такъв и такъв не подхождай с предразсъдъци към него, не драматизирай, не преувеличавай , в противен случай го превръщаш точно в това, от което се опасяваш.
Успех!
Pyts, ще се радваме да се видим уикенда. Тази седмица пропуснахме срещите, но вече сме на линия и ще се радваме да се видим. Както и с другите бандити ;)
Публикувано: 10 March 2008 - 11:06 AM
Този менторски тон не ми харесва! Разбирам,че има хора,които се вживяват като специалисти по всичко,но хайде ако обичаш, да не си разваляме отношенията!
Много е лесно да обвиниш ,особено когато нито познаваш човека, за когото говориш,нито виждаш какво му е отношението,реакциите и как си възпитава животното!
Мислиш ли,че не търся,чета,гледам ,уча,кансултирам със специалисти?
Хайде,моля те, вживявай се пред някой друг, но с мен се дръж нормално! Най-малкото не сме на едни години!
Лек ден!
Публикувано: 10 March 2008 - 11:24 AM
Публикувано: 10 March 2008 - 11:52 AM
--------------------------------------------------------------------------
Извинявай,Мира, кои са тези "неспециалисти" и изобщо хората,които живеят с мен,виждат как се отнасям с кучето си та чак и изводи са направили?
Знаете ли,смятам,че ще е по-добре да спра с писането си в този форум!
Благодаря за разваленият ми рожден ден!
Живейте си със здраве!
Публикувано: 10 March 2008 - 01:18 PM
twoofo, мисля че все пак този форум е създаден точно затова да се съветваме с хора, имащи кучета и с опит за гледане. Всички ние гледаме и търсиме информация в интернет. Но тук сме живи хора и като има някакъв малък или голям проблем, или просто искаме да споделим нещо с приятелите от форума, та затова питаме специалисти като теб и други. Защото кучета за нас не са само животни, а са членове на семейства.
А ние много сме щастливи, че накарая открихме бащата на нашата Казимира. Оказа се, че наистина е от Италия и е много красив!
Пускам няколко нови снимки от нашата красавица. Скоро,скоро вече ще излизаме, още 18 дена вкъщи ни остават!
Публикувано: 10 March 2008 - 02:07 PM
Нещо криворазбрано се получи - да, точно за това е форумът да се споделят мнения, но хора - няма специалисти при тази порода в нашата страна още, всички се учим. Моля името ми да не бъде спрягано по този начин - смешно е. Споделям мое лично мнение, като всички останали. Съжалявам ако тонът ми понякога е рязък, това си ми е особеност, а не лично отношение. Това се опитах да обясня - аз бих се радвала ако някой може да ми каже аз какви грешки правя с моето куче, в отглеждането му и се радвам, когато случа на човек, който може да погледне от страни и да ми каже откровено къде греша, защото аз съм прекалено погълната от нея за да го забележа. Не критикувам никой, но когато се иска съвет, който в случая може да е само мнение, зашото няма общовалидна истина в отглеждането на кучетата, а после се приема негативно - оттеглям се. Елриша не ме разбра, не твърдя, че си гледа кучето лошо. Спирам да си пъхам носа, където не ми е работа, грешката е моя.
Публикувано: 10 March 2008 - 02:29 PM
ритка: Супер е малката и много е пораснала и е загладила и лъснала косъма :) Хубавица... :) Значи след 3 седмици (по моите изчисления) ще се радваме на най-малката бебка в групата :) Какво по-хубаво от това :yahoo:
Ние с Реди този уикенд сме на линия и се надявам да се съберем една голяма група и да побъркаме парка с нашите меченца :) pyts и присъствието е задължително :P
Публикувано: 10 March 2008 - 05:40 PM
Обезпаразитяване по-принцип правихме 3 пъти. Обаче първия път да не го броим, че е повърнала веднага всичко още пред лекаря. И нищо не изкара после. Така че на практика стават 2 пъти, като първия път изкара много, а втория не съм забелязала да е имало нещо. :blink: