Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#2821 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 March 2008 - 08:25 PM

я го поснимай малко твоя убустник ;D ;D

#2822 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 10:16 PM

ZzIT - Тангра не е от Сърбия. От Бг е (Плевен) и няма родословие.
Чета с интерес разразилия се спор. Родословието за мен е документ който показва до известна степен потеклото на едно куче но няма много общо със самото куче (конкретния екземпляр). Важно е какво представлява самото куче, как изглежда и какъв характер изгражда СЛЕД взимането и отглеждането му. Смятам че трябва да се занимаваме повече със самите кучета, гледането и правилното им развитие отколкото да се дуелираме с папироси. Съгласете се, че всеки може да плати висока цена за куче с голям потенциал и родители шампиони и да му изкриви задницата и да го направи истерично например.
Та това което искам за кажа е че родословието радва по скоро стопаните но няма никакво отношение към самото куче. Ако беше обратното, то тогава във форума по-добре да публикуваме копия от документи и по изложбите да се "наддава" само по документи. Аз поне, когото видя едно красиво и добре развито куче, последното нещо което ще попитам е дали има родословие. И то не защото моето куче няма, взех го с ясното съзнание, че няма а защото виноги съм се интересувал от самото куче а не от историята му. Предполагам, че ще предизвикам различни отговори и мнения, няма пробл. бих отговорил само на сериозни и аргументирани такива.

#2823 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 10:37 PM

Съгласна съм, че най-важно е самото куче и начина му на отглеждане, но тук става въпрос за друго - Бозата заяви, че в Сърбия кучетата били не знам си какви, а в Пазраджик били най-добрите...което е смешно само по себе си...
а и все пак нали идеята е да пази и развива една порода и в крайна сметка това е целта на развъдниците, а че може да има страхотни кучета и без родословие не мисля че някой го оспорва (особенно аз след като имам тази прелест в дома си без родословие  :P , ама съм си и скромна)
Chilly кажи ми и ти като собственик на батко, той кога започна да се усеща? Беше ми казал, че още не е напълно, но все пак кога забеляза първите "пориви" ?:)
User's Signature

Качена снимка

#2824 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:01 PM

буда започна да се проявява като мъж, още от самото начало, но той не е толкова доминантен, за разлика то малката хала, която е супер доминантна.

та мнението ми по повод на родословията е следното: самия документ помага косвенно да се развиват породите, както и кинологията. за мен е важно да знаеш какво е потеклото на на кучето ти и какви гени носи и ако можеш да помогнеш за развитието. разбира се, че е важно как се гледа самото куче. без родословие е безумие според мен да се заполждат кучета, защото се получават големи недоразумения и дивотии, още повече, че се намираме в бг. 

#2825 Потребителят е офлайн   Chilly Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:05 PM

I Маркес и Тангра някъде между 10 и 12 месечна възраст. Това е валидно за всяко мъжко куче независимо от породата. Разбира се има и изключения.

#2826 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:10 PM

Мерси за отговорите и на двама ви :) Не съм имала мъжко куче до сега и за това ми е интересно :) А дали е доминантен не мога много да преценя още...Как да разбера?
User's Signature

Качена снимка

#2827 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:14 PM

Исках да ви попитам дали подлагате кучетата си на някакво по-специално обучение?Имам в предвид дали развивате вродените му инстинкти ( като изключим научаването на познатите команди-легни, седни и т.н)?Задавам този върпос, тъй като до този момент не открих отговор в темата или да е обсъждано, но признавам може да не съм видяла добре! ;)

#2828 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:16 PM

Цитат

Мерси за отговорите и на двама ви :) Не съм имала мъжко куче до сега и за това ми е интересно :) А дали е доминантен не мога много да преценя още...Как да разбера?

при chilly или zuzu има една моя италианска книга за кане корсо, в която има тест по който можеш да определиш дали кучето ти е доминантно или не.  

#2829 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:19 PM

ами моля тогава чили или зузу, в който е книгата да пусне този тест!Моля! :)
User's Signature

Качена снимка

#2830 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:20 PM

ZzIT@ какво по-точно имаш предвид?
User's Signature

Качена снимка

#2831 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:27 PM

Сигурно има предвид защита. Корсо са си охранителни кучета. Някой работи ли в тази посока с кучето си?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#2832 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:29 PM

Цитат

Сигурно има предвид защита. Корсо са си охранителни кучета. Някой работи ли в тази посока с кучето си?

Да, точно за това имах предвид, но не изведнъж забравих думата и се изказах по-така... :rolleyes:

#2833 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 11:39 PM

аз ЗА МОМЕНТА не мога да си представя Кхан като охранител ;D така се радва на всеки,че чак понякога ми става криво. Вчера идва един куриер и докато търся да му върна ресто,малкия седи до него на площадката и го гледа все едно го познава от години. После отиде до стаята ми и му донесе един мой чорап. ;D ;D ;D Яко пази! ;) ;D ;D ;D

#2834 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:41 PM

Цитат

аз ЗА МОМЕНТА не мога да си представя Кхан като охранител ;D така се радва на всеки,че чак понякога ми става криво. Вчера идва един куриер и докато търся да му върна ресто,малкия седи до него на площадката и го гледа все едно го познава от години. После отиде до стаята ми и му донесе един мой чорап. ;D ;D ;D Яко пази! ;) ;D ;D ;D

Ще започне да пази, ама има мнооого време. Дотогава си пази чорапките!  ;D :wub:
User's Signature

Качена снимка

#2835 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 March 2008 - 11:42 PM

до тогава ще изнесе къщата малкия ^_^

#2836 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 March 2008 - 11:50 PM

Ами аз поне Ред не го уча на такива неща...изчаквам го да попорастне, а после ако не прояви някакви реакции ще му мисля :)
User's Signature

Качена снимка

#2837 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 March 2008 - 11:57 PM

Цитат

по добре да е добронамерен, че като порасне ще ти е невъзможно да го удържаш. буда е добронамерен към хората и съм много спокоен. иначе винаги нащрек. когато беше на 5 месеца ми счупи предното стъкло на колата с глава. когато съм се заглеждал и не съм бил нащрек ме е повалял на замята с едно единственно дръпване.

#2838 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 12:00 AM

Добронамерен-да. Но според мен си носят охранителния инстинкт в кръвта. Буда, като си е в двора, не пази ли? Навън ако някой ти посегне, повиши тон или друго, няма ли да реагира?
User's Signature

Качена снимка

#2839 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 March 2008 - 12:06 AM

Цитат

Добронамерен-да. Но според мен си носят охранителния инстинкт в кръвта. Буда, като си е в двора, не пази ли? Навън ако някой ти посегне, повиши тон или друго, няма ли да реагира?

щом съм си в къщи е едно, като ме няма става друго. буда е много спокойно куче и много трудно можеш да го провокираш. малката обаче е нещо съвсем различно. реагира и само на повишаване на тон. в двора няма как да се влезе. само при мое присъствие.

#2840 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 March 2008 - 12:09 AM

при мен за сега единственото дето не слуша по време на разходка е,че като се разлигави и започва да си дъвче каишката, да я тегли и скача да ми ръфне ръкава,а аз му викам НЕ,тупвам го по муцуната(дори съм го тръшкала по гръб)нооо...за сега няма оправия.

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни