Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 185
  • 186
  • 187
  • 188
  • 189
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#3711 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 July 2008 - 11:37 AM

Цитат

Един поздрав от родата ;)
Марло, Артур и Клето B)

Супер, че развиват това у корсото. Те са порода подходяща за лична защита и не знам някой в БГ дали работи с кучето си в тази насока? В случая, от това което се вижда, не ми хареса работата на фигуранта. Но това са си мои съждения и е дълго за обяснение. Не е важно кучето просто да хапе, важно е кога и как го прави.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#3712 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 11:57 AM

Доколкото успях да си преведа :rolleyes:те не са обучавани и това е един вид експеримент.(другите ,които са чели коментарите за клипа да помагат в превода ;D)
поне на мен не ми е известно някой тук да работи в тази насока, то не са кой знае и колко представителите на породата :blink:но пък може и да има някой ентусиаст :blink:
по темата, ей това клипче много ми харесва :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3713 Потребителят е офлайн   ZzIT@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 12:10 PM

на мен пък ето това =>http://www.youtube.com/watch?v=ar7RLTN5LJw  ;)

#3714 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 July 2008 - 12:19 PM

Къде са тези коментари за превод - аз виждам само 3те коментара под клипа, в които не пише нищо особено - един комшия се е изказал, както и някакви други впечатлени, но не и обяснения, пропускам ли нещо?
Това, което знам от Бранко е, че не е обучавал нито едно от кучетата си за лична защита, но всички са "тествани на ръкав" както той казва  т.е дали кучето показва защитен инстинкт, при какви ситуации, в каква степен без да е обучавано. Демонстрирал ми е с Боки, който почина (таткото на Буда) - като накара уж случаен минувач да ми скочи насреща. Кучето ме виждаше за първи път, аз държах повода, реакцията беше мигновена. Не се смятам за достатъчно компетентна за да коментирам колко добре или зле е било, иначе shadow мисля, че имаш право за фигуранта.

В този дух, мен ме е впечатлявало това и това което е едно и също куче, като постижение за молос.
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#3715 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 July 2008 - 12:24 PM

Предполагам, че eleanor_a има предвид коментарите в Balkan kinology ;) Точно това са обясненията - че кучетата не са обучавани и това им е първа "среща" с ръкав - цитирам по памет, защото постовете са от преди няколко дни и в момента нямам време да ги намеря точно.
User's Signature

Качена снимка

#3716 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 12:27 PM

О, ясно. Там не съм влизала отдавна  ;)
User's Signature

Качена снимка

#3717 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 12:29 PM

Цитат

Къде са тези коментари за превод

сори аз не се доизказах, имах предвид коментарите в сръбския форум.но явно що-годе съм разбрала правилно, точно тестване на ръкав е било това както си написала :blink:
а фигуранта грам не мога да коментирам ,защото съм "гола и боса" по темата :blink:

пп.Bella C.N.  ме е изпреварила :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3718 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 09:50 PM

Фиона днес беше активна, явно си отспа. Е под активна да разбираме 10 минути игра после 1 час спане  ;D . Много бързо се учи. Не че се занимавам да я дресирам, ама си разбира всичко. Общо ваето кокер на 2 години  :o . Направо се чудя, дали ще й наваксам на интелекта. Смяната на храната привърши и изака черни оформени лайненца и ме зарадва. Имаме си нови снимки с новите играчки, ама батко Владо потурчи някъде кабела за телефона и не може да ги качи. (Мастичката си казва думата  :P ). Е това са засега новините от Фиона-Пресс  :blink: . Утре пак, ако не ви отегчаваме.
User's Signature

Качена снимка

#3719 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 July 2008 - 10:39 PM

Кратко и ясно! И ме развесели...;D ;D ;D
Нека сега събира сили момето, че на есен, като свършат отпуските и започнат корсо-срещите ще й дойде нанагорно офанзивата от игри и емоции с побратимите. ;)
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#3720 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 July 2008 - 10:40 PM

Цитат

Много бързо се учи. Не че се занимавам да я дресирам, ама си разбира всичко. Общо ваето кокер на 2 години  :o . Направо се чудя, дали ще й наваксам на интелекта.

Aйдеее още един в клуба  ;D Това повечето сме го забелязали и сме си говорили, че от малки са ни изумявали бебетата със скоростта с която учат. И не си го въобразявам - 3ма треньори са се изненадвали приятно в мое присъствие, особено след насадената идея, че повечето молоси са темерути.  ;D Учим изключително бързо, а дали изпълняваме зависи от мотивацията като при всички :blink: А на щуротиите - на това не знам дали ще и наваксаш, аз все си мисля че няма с какво да ме изуми, ама нейсе - намира си!

Честитки и за повишената активност, пък ако започне да си наваксва момата ще гледаме да сме съпричастни  ;D  И сложи този кабел на едно място в края на краищата, така ще можем и ние да подсказваме къде да го търсиш.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#3721 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 10:22 AM

Че учат бързо наш'те маймуни е факт - веднага разбират какво се иска, но че са темерути не смея да отричам ;D Особено на фона на кокер ;)/понеже владо даде примера, а аз имам и дългогодишен личен опит/. При нас мотивацията е трудна и задължително трябва да е разнообразна - за лакомства и играчки не й дреме въобще, стандартни корекции пък съвсем не я впечатляват, така че се налага да измисляме нови и нови маймунджилъци :blink: Преди изпълнение на нова команда задължително гледа въпросително, после мисли дали има смисъл да я изпълни :P, пък на края ако я наградя с лакомство мисли дали трябва да го изяде и почва да дъвче с удивително старание някакви микроскопични парченца и това продължава докато разбере, че няма мърдане B)
User's Signature

Качена снимка

#3722 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:12 PM

Eй, здравейте корсовци! Ние вече се върнахме най-накрая! И много ни домъчня за компанията.  Поздравления зя новите малки красавци!!! Супер са!
Нашата момица порасна вече и заприлича на жребец  ;D  Лудетина си е както и преди. Но сега си имаме и нов проблем - не ще да яде и това е! Вече пробвахме и разни комбинации от сърца, бъбреци, телешко, ориз и подобни, смесени с Роял Канин. Два-три пъти мина хитринката, но сега и това не минава. Не ще от хубавата(полезна) храна, а само глезотийки. Та имам към вас въпрос- дали в този случай да й даваме някакви витамини и калций? И изобщо как да реагираме? посъветвайте, моляяяяя....
И много искаме да се срещнем с голямата компания да си поиграем заедно. :wub: :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#3723 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 July 2008 - 06:18 PM

ритка , добре дошлиии!
звънкай утре да се разхождаме заедно  ;)
а за яденето...пробвахте ли да я подържите малко гладна?

#3724 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:24 PM

здравей, Елриша! Как е нашия Кхан в тези жеги? Абе, не знам, колко дълго трябва да е на гладно. Сутрин се отказва да яде и на обяд също, вечер с големи усилия и каране изяжда половин порцийка. Разбира се става дума за Рояла. Иначе ако и даваш попарка с млеко и хляб или истинско месце и други вкуснотии - пляска си добре. :rolleyes:
User's Signature

Качена снимка

#3725 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 06:26 PM

ще звънна задължително, сега ми свърши ваучера, утре ще заредя. Иначе ние сме на задължителна разходка вечер от 19.00 на езерото. Много ще се радвам да ви видя.Има много за разказване, много ни домъчня за вас!
User's Signature

Качена снимка

#3726 Потребителят е офлайн   pyts Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 08:41 PM

Цитат

Eй, здравейте корсовци! Ние вече се върнахме най-накрая! И много ни домъчня за компанията.  Поздравления зя новите малки красавци!!! Супер са!
Нашата момица порасна вече и заприлича на жребец  ;D  Лудетина си е както и преди. Но сега си имаме и нов проблем - не ще да яде и това е! Вече пробвахме и разни комбинации от сърца, бъбреци, телешко, ориз и подобни, смесени с Роял Канин. Два-три пъти мина хитринката, но сега и това не минава. Не ще от хубавата(полезна) храна, а само глезотийки. Та имам към вас въпрос- дали в този случай да й даваме някакви витамини и калций? И изобщо как да реагираме? посъветвайте, моляяяяя....
И много искаме да се срещнем с голямата компания да си поиграем заедно. :wub: :wub: :wub:

като не иска да яде не я насилвай. остави я без ядене и после като огладнее ще си изяде гранулите ;D

#3727 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:00 PM

ок! Ще се възползвам от съвета, ще видим, колко ще издържи глезлата! Благодаря ви, явно има само една рецепта за това ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

#3728 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:07 PM

Ее, ми и на мен да ми пробутват разни сухари, а ако не ги ща да ми дават манджички, няма да се прецаквам да се тъпча с дърдонките.  :yahoo: Те псетата са умнички, гледат си интереса. Давай й само гранули. Купата да седи 2 минути- който ял, ял. Даваш пак порцията на следващото хранене и ще се научи, че трябва да папа овреме.  :wub:
П.П. Друг е въпроса, че може от жегата да не й се папа. То на кой ли му се яде на тия градуси... освен на Алира, предполагам.  ;D :wub:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#3729 Потребителят е офлайн   ритка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:09 PM

А между другото за витамините. Тук имаме до нашето езеро компания от различни породи кучета. И много от тях, независимо, че хранят с Рояла, дават и някакви витамини (нещо ми звучи като АС 37) може би бъркам. Вие давате ли нещо на корсовците? понеже никой не ми е отговорил за това, та питам пак. Защото нали сега расте и като пропуска яденето, няма ли опасност за здравето, за костната система и тъй нататък. :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3730 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 July 2008 - 09:14 PM

Цитат

Вие давате ли нещо на корсовците?

Не, само гранула, ама хубава.
Ето ни с новата играчка:
Качена снимка