Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#3791 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 July 2008 - 03:48 PM

Фиона е в клетката докато е сама. Това са 3-4 часадневно, през които спи, обикновено. Не я притеснява изобщо. Вътре си има вода и играчки. И не е само, за да не прави бели, а и заради не си навреди. Ясно е, че може да се нагълта с какво ли не. Клетката е с размери 118 на 80 см. Достатъчно е просторна.
Освен това, мисля е добре от малко кучето да свиква с неща, които биха били проблем впоследствие. Клетка и малки пространства, намордник, миене на зъби, манипулации. Добре е да са навик, а не да се сблъска с тях в кризисна ситуация.
User's Signature

Качена снимка

#3792 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 03:49 PM

Да, клетката никога не бива да се използва за наказание, спасяването на покъщнината е страничен ефект ;) Проблема е, че повечето хора възприемат клетката като нещо ужасно, докато кученцата явно я приемат без подобни резерви, стига тя да е направена привлекателна за тях по подходящия начин. Както казва и vlado zoo, предпазва кучето от самонараняване. Ние поради нежеланието си да ползваме клетка, на излизане изключваме бушоните, което е леко досадно упражнение, но на този етап - необходимо, въпреки, че засега няма интерес към кабели и контакти.
User's Signature

Качена снимка

#3793 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 03:50 PM

Цитат

Клетката е с размери 118 на 80 см. Достатъчно е просторна.

ааа мерси! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3794 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 03:51 PM

аз до колкото знам,кучето само си избира къде да му е убежището...поне предните ми две кучета така правеха.
Незнам...всеки сам си решава..просто си представям ако Кхан го напъхам в клетка и тръгна да излизам от къщи...животното ще полудее..буквално! Той и без да е в клетка прави лудница ако го оставиме сам..т.е. плаче,лае,дращи по вратата,но не разкъсва мебели или друга покъщнина...

Иначе за транспортиране или стационар..все си мисля,че ако се наложи ще мисля варианти...

Не съм взимала клетка,мисля и да не го правя...привърженик съм на свободата и липсата на решетки пред погледа на хора и животни  ;)

#3795 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 03:53 PM

Цитат

просто си представям ако Кхан го напъхам в клетка и тръгна да излизам от къщи...животното ще полудее..буквално
Именно! Защото не е свикнал. Като се награждава вътре кучето, като с храни вътре. Като не се затваря излишно, даже се кефи.
User's Signature

Качена снимка

#3796 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 03:54 PM

Владо, за жалост не можеш да ме убедиш по никакъв начин,че една клетка може да е просторна!Нито,че не можеш да си реорганизираш къщата така,че кучето да няма достъп до вредни за налапване неща!

Я си представи теб да те затворят в тясно пространство,дали ще ти е супер гот и дали няма да ти се отрази на психиката?

ПП: ти как разбра,че се кефи - каза ти го на уше ли? :rolleyes:

#3797 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 03:59 PM

Цитат

ПП: ти как разбра,че се кефи - каза ти го на уше ли? :rolleyes:

Отговарям без да съм Владо: предполагам, че сама си ходи в клетката и си я ползва и през останалото време като "къща". Както всяко друго куче, което се оттегля на предпочитаното си за почивка или игри място.
User's Signature

Качена снимка

#3798 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 04:04 PM

Абсолютно точно. elrisha, не те убеждавам да вземеш клетка. Изказвам моето мнение. А то е, че това не е издевателство. Последното, което искам е да мъча кучката си.
User's Signature

Качена снимка

#3799 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:13 PM

"предпочитаното" от кучето или от стопанина място?
хора,това е моето мнение и наистина не виждам доводи,които да ме убедят в противното.

#3800 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 18 July 2008 - 04:19 PM

elrisha, отиди на някоя изложба. Виж колко са спокойни кучовците в клетките и си спят блажено насред целия хаос.
Аз умирам от яд, че не го научих моя на времето. Това ни е струвало много стрес (повече на него) на изложба, където не мога да му предоставя негово си местенце и го мъкна на повода с мен дори във ве-цето.
Същото важи за пътуване с бус, заминаване на почивка. Навсякъде кучето си има своята къща.

#3801 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:22 PM

elrisha, аз не те убеждавам да купуваш клетка ;) Относно

Цитат

"предпочитаното" от кучето или от стопанина място?
, макар и без клетка, ако предпочитаното от кучето ми място ми причинява дискомфорт или аз намирам, че не е удачно по каквито и да било причини да се разполага на въпросното място, то категорично ще го примамя да започне да предпочита предпочитаното от мен място :blink: И Белла първоначално не си харесваше леглото, предвидено за нея в хола, но като видя че игрите и почерпките се случват предимно там, вече си го ползва самоинициативно.
User's Signature

Качена снимка

#3802 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:25 PM

Мил,Ходих на изложба..имаше кучета в клетки,да - лежаха свити,щото няма на къде да мърдат или лаеха през решетките,докато свободнодвижещите се просто се подушваха едно друго и махаха с опашка.
Ако кучето не му понася цялата дандания покрай изложбите,то от какъв зор ще го мъчи човек? За да си начеша егото,че има шампион?

Четох някъде из форума,че едно от изискванията за представяне на куче по изложби е именно спокойното му поведение...

#3803 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:29 PM

Не мога да ви насмогна,ей!Докато си напиша отговора и вече има по  едно-две нови мнения ;D

Бела,аз съм на мнение,че кучето не е част от интериора, а живо същество и когато се предприемат стъпки да вземеш приятел у дома си,то предварително трябва да си настроен,че ще трябва да се съобразяваш с разни неудобства  ;)

#3804 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:35 PM

;D естествено, че си права принципно. Но тъй като подхвана въпроса за предпочитанията - моето куче много силно предпочита да копае пръстта от саксиите, да яде килими и краката на масите, да ни яде ръцете, да си яде акото, утре може да реши, че предпочита да гони колите с лай.......Мислиш ли, че съм се примирила с тези й предпочитания? Смятам, че човек и куче трябва да живеят в абсолютен комфорт заедно - останалото е мъчение и за двете страни. Човек гледал кучета обикновено знае, че никак не е трудно да накараш кучето да иска това, което искаш и ти и именно така ставате най-добри приятели. С "разни неудобства" се съобразявам до момента в който ги преодолея.
User's Signature

Качена снимка

#3805 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:45 PM

оо,всички тези неща ги е правил и моя хубостник..с изключение яденето на акитата си.
но не го затворих в клетка, а преместих саксийте(с някои даже се разеделих окончателно),краката на столовете,масата и разни шкафчета се оставиха да бъдат ръфани докато им се насити и реши,че е по-интересно да ръфа топка,въже и др.играчки, а мебелите ще бъдат оправени.
Приготви се психически и физически ръцете ти да бъдат ръфани дооооста време,защото това е един вид общуване и единстеното,което ще се промени е,че като порасне още малко няма да стиска чак толкова със зъби и ако кажеш "ох" - ще спре,ще те погледне нежно и ще те близне по сръфаното място ;D

малеей,сега се замислих какво ли ще стане когато започне да скача ...  ;D

#3806 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:51 PM

Скача, скача - не се притеснявай ;D Повече се притеснявам за полилея на съседите отдолу.
Останалите неща вече не ги предпочита особено - предпочита други, специално предвидени за целта, които някой хитро й е намекнал, че са доста по-готини и ако се занимава с тях има наградки и целувки и борби и всичко, което обича;)
User's Signature

Качена снимка

#3807 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2008 - 04:54 PM

Цитат

Бела,аз съм на мнение,че кучето не е част от интериора, а живо същество и когато се предприемат стъпки да вземеш приятел у дома си,то предварително трябва да си настроен,че ще трябва да се съобразяваш с разни неудобства  ;)

Мисля ,че всички сме наясно с това :blink:още повече ако не се лъжа на никой от тук пишещите корсото не е първо куче ,а също болшинството сме хора на възраст :blink:което ме кара да мисля ,че никой не го е взел просто ,за да му бъде част от интериора.Това ,че всеки има различно виждане относно кое най-добро за куч е най-вероятно от натрупания минал и настоящ опит :blink:или поне при мен е така.Няма място за спор :blink:

пп.айде дайте някоя снимка да оплакнем очо :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#3808 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:56 PM

еее,съседите може да си сложат плафон,че да не се клати поне ;D

бтв,моя скача само на вън. вкъщи е много тих,спокоен и мързелив ;D само два пъти дневно идва и ми носи дебелото въже да си играем на дърпанка. Останалото време го проспива,но пък щом излезем и наваксва целият сън с игри.

#3809 Потребителят е офлайн   Bella C.N. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:58 PM

Черпя те една снимка, ама скоро и от теб ще чакаме ;D
User's Signature

Качена снимка

#3810 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 July 2008 - 04:59 PM

eleanor_a , то това е ясно,ама знаеш ли какви хора има..хем пак са на възраст ;D Скоро четох за такива,дето оперират гласните струни на кучето си...да не им прави шум,разбираш ли... :rolleyes:

Белла, хубави столове и маса,не виждам наръфано ;D ;D ;D А кучо е.....разкош! :wub:

• (255 Страници) +
  • « Първа
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни