Публикувано: 08 September 2008 - 11:18 PM
casisa в България няма регистриран развъдник за кане-корсо. Ако искаш да си вземеш кученце, най-добре е да се обърнеш към някой развъдник. Има достатъчно близко до България. От личен опит ти казвам, че не е добре да взимаш кученце от друго място (като зоомагазин, агенция или човек). Защо можеш да прочетеш няколко страници назад, както и в темите "Бях излъгана от зоомагазин" и други подобни. Там ще се начетеш на истории за кучета, които са или болни, или нямат нищо с породата за която са взети или...са умрели :( Или трите неща заедно.
Все пак избора си е твой, но моя съвет (а и съм сигурна, че и на всички други) е да не взимаш куче от България, колкото и да те убеждават, че е кане-корсо. До този момент развъдник няма, а има няколко човека, които въртят бизнес на гърба на породата...Успех в сдобиването с един прекрасен любимец!:)
А моят чочко вече откри, че може да се качва по стълбите и днес цял ден се катери и слиза...голямо забавление пада ;D С батко му Ред днес си играха доста добре(за първи път), като Ред му лапа цялата глава, чеше го по ушичките и коремчето и го хапва лекичко по крачетата, а малкият му го връща като го хапе гневно по увисналите устнички :) Ходихме на разходка с Реди (и Алирка) и като се прибрахме, Сър се радваше повече на Ред, от колкото на мен :o Целуваше го, скачаше му по главата, а аз седях от страни и си просех поне една целувка...е накрая ми даде де....и пак се върна при Ред... :( Голяма мафия се заформя от тия двамата калпазанковци ;D Преди малко го обвзе и някакъв внезапен прилив на енергия и търчеше като луд из къщата, гордо захапал една джапанка ;D Съвсем се отрака вече малката въшка :blink: Сега и двамата изморени са се проснали на дивана и хъркат ли, хъркат.... ;D