Кане корсо италиано
Публикувано: 08 September 2008 - 11:18 PM
Все пак избора си е твой, но моя съвет (а и съм сигурна, че и на всички други) е да не взимаш куче от България, колкото и да те убеждават, че е кане-корсо. До този момент развъдник няма, а има няколко човека, които въртят бизнес на гърба на породата...Успех в сдобиването с един прекрасен любимец!:)
А моят чочко вече откри, че може да се качва по стълбите и днес цял ден се катери и слиза...голямо забавление пада ;D С батко му Ред днес си играха доста добре(за първи път), като Ред му лапа цялата глава, чеше го по ушичките и коремчето и го хапва лекичко по крачетата, а малкият му го връща като го хапе гневно по увисналите устнички :) Ходихме на разходка с Реди (и Алирка) и като се прибрахме, Сър се радваше повече на Ред, от колкото на мен :o Целуваше го, скачаше му по главата, а аз седях от страни и си просех поне една целувка...е накрая ми даде де....и пак се върна при Ред... :( Голяма мафия се заформя от тия двамата калпазанковци ;D Преди малко го обвзе и някакъв внезапен прилив на енергия и търчеше като луд из къщата, гордо захапал една джапанка ;D Съвсем се отрака вече малката въшка :blink: Сега и двамата изморени са се проснали на дивана и хъркат ли, хъркат.... ;D
Публикувано: 08 September 2008 - 11:25 PM
Публикувано: 09 September 2008 - 01:09 PM
Мойте скъсиха дистанцията до 5см :->) ;Dоще няма игра ,конфликти също, лежат си един до друг и се гледат :blink:Греко определено вече предпочита компанията на батко си пред мойта и като го затворя в стаята надава вой до небесата :viking: ;D
Публикувано: 09 September 2008 - 03:49 PM
Дано успеете да ги видите :) Аз тръгвам пак към вилата. Ча0 за сега от нас :wub:
Публикувано: 09 September 2008 - 03:52 PM
Трети пост ми се губи.... кое грешно копче натискам ...... :rolleyes: :o :angry:
Исках пак да върна старата тема за ВИТАМИНИТЕ
Нашият "производител" Денис Али при всеки контакт ми напомня и настоява да даваме витамини за ставите (по-конкретно "dont forget about vitamins for joints ....not calcium ....joint vitamins like K9 complete motion or caniviton or aplazyl").
Засега не даваме, но дали не грешим?? Искаше ми се да чуя вашите мнения - и за самите медикаменти, и за идеята като цяло
Благодаря предварително
Публикувано: 09 September 2008 - 03:58 PM
Калций давах около един месец докато си сменяше зъбите. Вече го спрях, взехме й кръвна проба - съотношението калций/фосфор си е в нормата. След известно време пак ще вземем проба и калций ще давам само ако има нужда.
Давахме Мегадерм, беше изписан от лекар съпътстващо към лечението на кожен проблем.
Други добавки не давам и не смятам да давам профилактично, без да има доказана нужда от тях.
Публикувано: 09 September 2008 - 04:12 PM
Цитат
А СА37? ;D Бъзикам се! :P
Сърчо и Ред са разкошни заедно!! :wub: Ма малкия вярно много мънечък до батко си. ;D Иначе все голям ми изглеждаше...
Публикувано: 09 September 2008 - 04:23 PM
Цитат
Публикувано: 09 September 2008 - 04:34 PM
Цитат
А Денис явно му препоръчва да дава глюкозамин ;) Както и нашият развъдчик между другото, както и доста литература достъпна в нет-а. Според други източници пък, ако храниш с хубава храна -няма нужда от добавки. В крайна сметка всеки е отговорен за кучето си и решава с какво да храни и какви добавки да дава, като е добре избора да е информиран все пак. Винаги споделям само и единствено личен опит и мнение за да не въведа в заблуда някой.
Публикувано: 09 September 2008 - 04:35 PM
Бела, колкото до глюкозамина - да трябва да се дава. Но в някои храни го има и това трябва да се вземе предвид. Морски, ако не се лъжа храните с Адванс. Прочетете колко е глюкозамина и преценете дали да се добавя.