Кане корсо италиано
Публикувано: 27 October 2008 - 04:40 PM
здравейте и от нас! ;)
гледам,размествания,подфоруми..малейй,обирках се чак! ;D
сега къде да си пуснеме новите снимки?! :rolleyes:
гледам,размествания,подфоруми..малейй,обирках се чак! ;D
сега къде да си пуснеме новите снимки?! :rolleyes:
Публикувано: 06 November 2008 - 10:07 AM
Ооо да, пораснала е още момата Кази! :wub: Как сте - проядохте ли или още е капризна? Ако искате да се "преместим" в Говорилня, понеже тази тема чукна доста страници :rolleyes:
Публикувано: 08 November 2008 - 10:52 PM
Здрасти първо на всички! :blink:Реших да споделя една случка която ми се случи днес!Излизам от един магазин в Бургас..и какво да видя едно момиченце/12-14годишно/държи едно мъжко корсо на една доста тъничка каишка.И с моето излизане този кучешки субект се втренчи в мен и аз като го видях се втрещих като си спомних за предишния си опит/по принцип имам страх,защото съм хапана 3-4пъти като единият път са ме шили/,а и тази порода съм я виждала само на снимки но не на живо.И така..това куче ме погледна и не си отлепи погледа от мен докато не се отдаличихме с нашите,а аз направо откачих при мисълта какво може да се случи ако реши да ми връхлети!!!
П.С.това куче ми направи страхотно впечатление,то беше уникално...този поглед няма да забравя никога...макар да се интересувам от кинология дори с известен респект,той изглеждаше толкова умен и респектиращ!само не знам тази порода дали е злобна???!!!!??? :(
П.С.това куче ми направи страхотно впечатление,то беше уникално...този поглед няма да забравя никога...макар да се интересувам от кинология дори с известен респект,той изглеждаше толкова умен и респектиращ!само не знам тази порода дали е злобна???!!!!??? :(
Публикувано: 08 November 2008 - 11:41 PM
:kuchence: Първо злобата не е до порода...но по така зададения ти въпрос, отговора ми е следния: Всички корсовци, които познавам са абсолютни лиглиовци и постоянно търсят човешко внимание. Погледа им става страшен от размерите, не от друго... :) Не знам конкретното куче какво е, но щом си е стояло кротко с 12 годишното момиченце, на тънък повод...и само си е гледало, може би ти става ясно, че не е бил агресивен :) Надали родителите и биха дали да го разхожда, ако беше обратното (въпреки че идиоти всякакви....).
А за това, че е бил уникален...напълно ти вярвам...всички корсовци са такива :P
А за това, че е бил уникален...напълно ти вярвам...всички корсовци са такива :P
Публикувано: 10 January 2009 - 08:23 PM
Здравей, Диди! :)
В България няма развъдник за кане-корсо. Най-близко можеш да си вземеш от Сърбия или Румъния, където има развъдници за породата. В темата за "Развъдници, връзки и кучила" можеш да намериш доста подорбен списък с развъдници от много страни и сама да започнеш кореспонденция с някои от тях. Можеш да разгледаш и снимките на кучетата им, както и да ги попиташ всичко, което те интересува.
Не се подлъгвай по обявите, които има в интернет за продажба на кане-корсо от елитни родители и т.н. в България. Пак повтарям, че все още няма регистриран развъдник у нас. Моя съвет е да разгледаш сайтовете на развъдниците и да си избереш, този който най ти допада... Успех! :blink:
В България няма развъдник за кане-корсо. Най-близко можеш да си вземеш от Сърбия или Румъния, където има развъдници за породата. В темата за "Развъдници, връзки и кучила" можеш да намериш доста подорбен списък с развъдници от много страни и сама да започнеш кореспонденция с някои от тях. Можеш да разгледаш и снимките на кучетата им, както и да ги попиташ всичко, което те интересува.
Не се подлъгвай по обявите, които има в интернет за продажба на кане-корсо от елитни родители и т.н. в България. Пак повтарям, че все още няма регистриран развъдник у нас. Моя съвет е да разгледаш сайтовете на развъдниците и да си избереш, този който най ти допада... Успех! :blink:
Публикувано: 14 January 2009 - 06:45 PM
Здравейте!
От известно време се 4удя нещо...
Ако гушкам мъжкото ку4енце от малко,позволявам му да спи при мен на леглото,и си го глезя най редовно,ще бъде ли ефективен паза4?
Вси4ки тези ласки пре4ат ли?
Трябва ли да сме строги непрекъснато се питам...
От известно време се 4удя нещо...
Ако гушкам мъжкото ку4енце от малко,позволявам му да спи при мен на леглото,и си го глезя най редовно,ще бъде ли ефективен паза4?
Вси4ки тези ласки пре4ат ли?
Трябва ли да сме строги непрекъснато се питам...
Публикувано: 14 January 2009 - 08:13 PM
Моето мнение е, че ласките в подходящ момент т.е тогава когато кучето е в стабилно психическо състояние - не пречат на това кучето да е "пазач", макар че не знам какво влагате в това, надявам се здравословната степен на "пазач" - т.е по моя представа при заплаха за семейството кучето да забележи, че се случва нещо нередно, да е на щрек, да предупреди и при нужда да се намеси? Когато се предлагат в неподходящ момент - нестабилно състояние като страх или агресия например, ласките могат да навредят. Ако прекалявате с предлагане на удобства за кучето - дали ласки или качване по легла, отстъпване на човешките "собствености" (място, храна, предмети) на кучето , без балансираща дисциплина - имам предвид правила, а не побой (както някои хора "дисциплинират") може да спомогне отключването на проблеми особено с по-доминантно куче, каквито са доста корси. Човекът и кучето си разменят ролите и без да се усетите кучето започва да командва парада - пример би могло да бъде недопускане на вас или друг член на семейството на дадено място като дивана, леглото, около неговата купичка за храна, агресия при хранене или при опит да се отнеме предмет от него. Това може и да не му пречи да е "ефективен пазач" какъвто е въпроса, но може да се окаже прекалено ефективен в един момент, до степен която на здравомислещ човек няма да се хареса.
Всъщност този въпрос за кане корсо ли се отнася, конкретно куче или просто опипване на почвата преди сдобиване с такова?
Всъщност този въпрос за кане корсо ли се отнася, конкретно куче или просто опипване на почвата преди сдобиване с такова?

Вход

Горе
Цитиране +