Кане корсо италиано
Публикувано: 03 May 2006 - 01:25 AM
Последната фотографија е од изложбата во Скопје,трите Кане Корсо се на еден човек,од Ниш.
Кане Корсо е прекрасна раса,кога ке се запознаам подобро со форумов,ке ставам некоја фотографија од моите кучиа.
Поздрав,Димос
Публикувано: 14 May 2006 - 06:57 PM

Публикувано: 20 May 2006 - 09:18 PM
Прикачени файлове
-
DSC_0383.jpg (48.51K)
Брой сваляния: 570
Публикувано: 15 June 2006 - 06:43 PM
Цитат

Ей този сладур, който гледаш например струва 1 300$
Аа,и пясъчните са готини,Кането на чичо ми беше пясъчно с черна маска на Лицето.Супер са super best super best super best w)
Публикувано: 17 July 2006 - 11:17 AM
От няколко дни си имаме кученце от тази порода в къщи и всички сме много щастливи.
Мъника е страхотен - едно много спокойно и умно кученце. Голям красавец е и е много сладък и забавен. w)
От известно време, посещавам сайта и чета форума, а снощи се регистрирах за да споделя голямата си радост с вас и да се присъединя в редиците ви. :)
Специално искам да изразя голямото си възхищение от сайта и хората които пишат тук, и помагат със съветите си на такива като мен.
Поздравявам ви за страхотния сайт!
ПП: Надявам се да се обади още някой стопанин на куче от тази страхотна порода.
Публикувано: 17 July 2006 - 11:26 AM
Разкажи, откъде го взе ? Кане корсо не е много разпространена порода в България, виж в Сърбия и Македония ги има. Тук съм виждал, ако не се лъжа само едно куче от породата на изложбите.
Как избра точно тази порода и защо ?
Публикувано: 17 July 2006 - 12:56 PM
Едното е в Пазарджик - 13 кученца родени на 15.06.2006, а другото е в Плевен от където си взех и аз - 17 кученца от които две са починали на следващия ден, а едно е с дефект в опашката(родени на 12.04.2006). След като аз взех Неро, останаха още 5 кученца - едно женско и 4 мъжки. Всичките са черни, само едно има с тигрова окраска. За сега знам, че във София има още един мъжкар от това котило - взел го един човек който има и голямо кане корсо.
И на двете кучки това е първа бременност.
Майката от която аз взех кученце е от Франция, с много добро родословие е и не малко шампиони в рода си, а бащата е от Хасково и е внасян от Унгария.
Ако някой се интересува, собственика в Пазарджик има в момента и едно котило кученца от породата Перо де Преса Канарио, които са също голяма рядкост у нас.
На породата съм запален почитател от доста години.
Първото видях преди около 10г в Италия и от тогава не съм спряла да мечтая да имам такова - тогава очаквах дете и приоритетите ми бяха други.
Сега синът ми е достатъчно голям за да разбере отговорността по отглеждането на кучето и аз спрях да пътувам постоянно(преди не можех да си позволя домашен любимец и по тази причина), най накрая осъществих мечтата си.
Харесвам породата както заради външния им вид и излъчването което имат, така и заради прекрасния характер, спокойствието и толерантноста им. Това са едни излючително интелигентни кучета, които лесно се поддават на дресура, обичливи, нежни и предани другари и в същото време прекрасни служебни кучета за охрана и защита.
Един нежен гигант - как да не се влюбиш в него. r)
Публикувано: 17 July 2006 - 08:05 PM
Освен това забравих да попитам: има ли представа някой, проблем ли е за стандарта на породата, ако не са рязани ушите?
Публикувано: 18 July 2006 - 04:55 PM
много се радвам, че в БГ има все повече и повече фенове на тази порода - и аз много харесвам корсо
не е проблем нерязаните уши
проблем е неправилно поставените уши - тази порода не е селектирана с цели уши - така че рязането на ухото те отървава от тези проблеми
вие няма ли да режете ушите на кучо
п.п. пиши ми моля те на л.с. повече инфо за човека от където сте взели кученцето - интересува ме телефон ако може и цени
благодаря
Публикувано: 18 July 2006 - 07:47 PM
Публикувано: 18 July 2006 - 08:32 PM
Пратих ви съобщения и на двамата.
Кучето е страхотно. Вече се отпусна окончателно в къщи и всички сме на върха на щастието - не можем да се отлепиме от него.
Оказа се много адаптивен и прие бързо промяната. Много е спокоен и уравновесен и адски бързо схваща всичко. Направо нямам търпение да почнем да се извеждаме на вън.
jurcheto, от София съм, но специално отидох до Плевен заради кучето. А
ако решиш да си вземеш куче от там, пиши за да зная. Хубаво е да се знаем, а и да е известно кое куче от кое кучило е, за да не ги омешеме след време при нови кучила. Породата няма клуб в България и трябва ние да следим да не ги изродим след време.
POWERPUFF блягодаря за инфото.
Проблема с ушите е, че е забранено от 2005г със закон рязането им и не съм сигурна, че някой ветеринар би си рискувал разрешителното, а освен това ми се струва доста нехуманно спрямо самото куче и не бих го направила освен, ако не е наложително.
Публикувано: 18 July 2006 - 09:09 PM
Цитат
А колкото до забраната, има си я, но никой не е спряла!!! Ветеринарите си режат ушите, стига собственика да реши...аз май не съм виждала Корсо с уши... И чакаме скоро снимки 1super
Публикувано: 19 July 2006 - 11:19 AM
благодаря за инфото - аз когато за първи път видях кане корсо се влюбих в тази порода, имам чувството че гледам някаква пантера - наистина са много красиви, могъщи и имат едно такова благородно излъчване w)
радвам се че в БГ има качествени екземпляри
поздравления за избора за порода
казваш, че заради забраната няма да режеш ушите на кучо а опашка има ли
на мен лично много повече ми харесват с рязани уши
айде чакаме снимки - пусни ако имаш и на родителите снимки
чао
Публикувано: 19 July 2006 - 02:24 PM
В момента нещо не работят таговете и затова направо ви давам адрес на който качих снимките.
http://picasaweb.goo...429461236908050
Прикачени файлове
-
000_0051.jpg (36.81K)
Брой сваляния: 510
Публикувано: 19 July 2006 - 03:02 PM
zyzy, нещо не получих ЛС от теб, моля пак прати 1super Пиши как се държи в къщи, бели прави ли?
Публикувано: 20 July 2006 - 02:43 PM
Кучо се държи страхотно в къщи - направо да не повярва човек. angelpik
От първия ден си хареса едно ъгълче между мебелите за свое и там си спи. Не предявява никакви претенции да се катери по мебелите и изобщо не идва да мрънка на маста. Лежи си на мястото или на някой килим и чака търпеливо да дойде неговия ред. Освен това май ще се окаже някакъв пълен педант. Всичките играчки си ги прибира и складира в легото, като задължително ги подрежда в стройна редичка покрай стената. l)
Много е любеобвилен, макар и някакси по мъжки - леко сдържан в ласките. Най-голямата проява на нежност е да дойде и да си сгуши за момент главата в теб или да те подбутне лекичко с нос по лицето. w)
Чувства се съвсем у дома си и не се притеснява и стряска от нищо. Вечер при нас има задължително поне по една заря, но хич не му пука от гърмежите и учудващо за мен дори прахосмукачката не го притеснява. bl)
Апартамента ни е на два етажа и неговот царство е на долния етаж. Седи си и спи спокйно сам там нощно време(спалните ни са на втория етаж). Вече два дни го оставяме за малко и сам в къщи. Онзи ден за 2 часа, а снощи за 4 и нямаше никакъв проблем - не е плакал изобщо и като се прибрахме спеше сладко-сладко.
Бели до сега не е правил никакви. Иначе е много игрив и му харесва да го дразня с някоя играчка и да му я хвърлям.
В началото направи един два опита да гепне някоя обувка и да я прибави в колекцията си от играчки, но след няколко строго казани "не" спря да се интересува от тях. Засега се научихме да сяда когато му слагам храната, но изпълнява командата и без лакомства.
Пада си леко послпалан. oo
Ако се сетя още нещо, ще пиша пак. b)
едит: забравих да ти отговоря за ушите и опашката.
Кученцата бяха с отрязани опашки, когато отидохме да ги видим. На мен също ми харесват много с отрязани уши, но не съм сигурна, че искам да причинявам това на Неро само защото на мен така ми харесва и да стресирам излишно мъника с манипулации които изобщо не са належащи.