Кане корсо италиано
Публикувано: 12 December 2006 - 12:17 AM
Това е страницата на италиянският клуб на Кане Корсо. На същото място межете да прочетете доста интересни неща по стандарта. Разяснения които едва ли, ще срещнете някъде другаде. Тълкуванията и разясненията са писани от най-големият специалист и познавач на тази порода. 1super
Изключително интересни и полезни са The standard и Comments on the Standard
Публикувано: 12 December 2006 - 12:22 AM
Публикувано: 12 December 2006 - 12:49 AM
Публикувано: 12 December 2006 - 12:49 AM
Прикачени файлове
-
P1010160.JPG (78.98K)
Брой сваляния: 99
Публикувано: 12 December 2006 - 01:36 PM
Една молба имам, тъй като това ми е породата фаворит за сега, нека не си разваляме форумчето за любимите кучета заради някакви, сори че ще го кажа корсомен-а, ама много неуместни коментари. Предлагам останалите, като по-зрели и уравновесени личности да не му се връзват много-много, че се разваля така приятната ми тема с разправии. Корсомен, снимката на едно куче никога не може да е така показателна за външния му вид, камо ли ръст, тегло и т.н Ако снимам корсо с некупирани уши отдолу нагоре, мога и немски дог да ти го изкарам и обратно. Хубаво е и да престанеш с този бой с кучета, честит ти заслужен бан по случая.
Та, исках да питам pyts, кои са тези бебета, дай някаква информация за тях, моля. Да не би Буда да е сред тях или са "пресни" бебета l)
Аз планирам надявам се в скоро време едно голямо приятелче от тази порода, и се побърках да търся къде ли не, да се записвам в списъци и т.н Ако някой има информация, с която може да ми помогне някак си, много ще се радвам на съдействие.
Разбирам, че майката на Неро, Тангра и Хан е с издадено от Франция родословие или т.е тя е от Франция? A кой е бащата на момчетата, и не разбрах ще му бъде ли издадено родословие, или няма, или не се знае? Как е името на майката по родословие никъде не се споменава май или аз съм пропуснала? Искам да си направя картинка за корсовците в България, а ми е доста трудно, едва ли не си мислех, че сте единствените вашето корсо семейство и сивото корсо от последната изложба, после обаче открих още един сладур, при това светла разцветка, но не мога да се свържа със собственика, а и имам само 1 снимка на кането...
Много ми се иска да ги видя на живо корсовците, възможно ли е да се присъединя към някоя от разходките ви с черните братя? В момента не съм в България, но от следващата седмица, когато кажете. Много ще се радвам, ако сте съгласни zyzy и Chilli. А pyts ако каже къде се разхождат може и там да намина. Дано не станах нагла bl)
Публикувано: 12 December 2006 - 03:21 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 03:22 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 03:59 PM
колкото до родословията и родителите на нашите кучета: Маиката е от Франция но сега е тук в Бг и тук е заплодена от един мъжкар чиито произход е от Сърбия и е с добро родословие. Собственика му е един от големите "кучкари" в Бг и по принцип взима само добри кучета. Та нашите кучета, Неро, Тангра Хан и Аро, са от първото раждане на тази женска която е на 3,5 години. в по-предни страници zyzy е пуснала линк със снимки където може да я видиш . Аз от 4 години се занимавам изключително с тази порода защото напълно покрива всичките ми представи и изисквания за куче. Просто съм се вманиачил, като всеки който се е докоснал до породата. Смятам, че тази женска е много добра и не мисля, че в Бг има по-хубава за момента. Ако те интересува можем да те свържем със собственика и да се включиш в следващо кучило. Няма да сбъркаш. А, щях да забравя, майката се казва Тера и папката с нейните снимки в линка на zyzy е озаглавена така.
Публикувано: 12 December 2006 - 04:05 PM
Поздрави ! 1super
Публикувано: 12 December 2006 - 04:10 PM
Публикувано: 12 December 2006 - 04:10 PM
Поблемът е, че майката изобщо не е регистрирана в БРФК, а връзката не е обявена когато е заплождана. Доколкото разбрах това е сериозна пречка за издаване на родословия на кучилото, тъй като няма как да се докаже вече, че кученцата са точно от тези родители.
Иначе и мъжкият и женската са с родословия, но на майката не е експортно и съответно тя не фигурира в нашата федерация.
едит: Chilly, ще идвате ли днес с Тангра в парка?
Публикувано: 12 December 2006 - 04:14 PM
Цитат
Поздрави ! 1super
Ето zyzy е най-активна в това отношение и прави доста по въпроса но ще видим дали ще успеем.
Публикувано: 12 December 2006 - 04:37 PM
Цитат
Притеснява ме факта, че ако съдим по липсата на данни за други кучета, ще се получи една роднинска корсо популация, в основата на която ще е Тера, макар и да е добра женска. А нямайки и родословия, ще започнат да се губят връзките да се заплождат братя и сестри и т.н от незнание, хубаво ще е да се преборите с родословния проблем. Стискам палци! super best
Ще се видим на разходка значи и ще си говорим за кучовците, аз още съм в разузнавателния период r)
Публикувано: 12 December 2006 - 04:45 PM
Казвам го не назидателно, а като симпатизант на кане корсо и болезнен свидетел на бездействието на клуба на моята порода (където все пак клуб съществува, поне имаме родословия, но сме много далеч от истината).
Не е нужно непременно да се създава клуб, макар, че е желателно. Обърнете се към киноложките дружества, правете, струвайте, но не се оставяйте на самотек и сляпа вяра на големи кучкари.
Публикувано: 12 December 2006 - 05:58 PM
Проблемите идват основно от това, че собственика е пълен дилетант по отношение на правилниците на БРФК и е допуснал множество грешки.
1. Изобщо не е обявил и регистрирал кучето тук и съответно то не съществува в регистрите на федерацията.
2. Не обявява връзката и успешното заплождане и съответно никъде не е записано раждането на това кучило.
От там вече започват и мъките. Въпреки родословията и на двамата родители, няма как да се докаже документално, че тези кученца са точно от тях за да им се издадат родословия.
Публикувано: 12 December 2006 - 06:06 PM
Не се сърдете, при това положение няма представители на породата в Бг и е излишно да се говори за клуб.