Dog.bg Форуми : Кане корсо италиано

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (255 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кане корсо италиано

#71 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 July 2006 - 12:56 PM

Ами аз лично имам информация за около 6-7 кучета в България. А в момента има две котила тамън. b)
Едното е в Пазарджик - 13 кученца родени на 15.06.2006, а другото е в Плевен от където си взех и аз - 17 кученца от които две са починали на следващия ден, а едно е с дефект в опашката(родени на 12.04.2006). След като аз взех Неро, останаха още 5 кученца - едно женско и 4 мъжки. Всичките са черни, само едно има с тигрова окраска. За сега знам, че във София има още един мъжкар от това котило - взел го един човек който има и голямо кане корсо.
И на двете кучки това е първа бременност.
Майката от която аз взех кученце е от Франция, с много добро родословие е и не малко шампиони в рода си, а бащата е от Хасково и е внасян от Унгария.
Ако някой се интересува, собственика в Пазарджик има в момента и едно котило кученца от породата Перо де Преса Канарио, които са също голяма рядкост у нас.

На породата съм запален почитател от доста години.
Първото видях преди около 10г в Италия и от тогава не съм спряла да мечтая да имам такова - тогава очаквах дете и приоритетите ми бяха други.
Сега синът ми е достатъчно голям за да разбере отговорността по отглеждането на кучето и аз спрях да пътувам постоянно(преди не можех да си позволя домашен любимец и по тази причина), най накрая осъществих мечтата си.
Харесвам породата както заради външния им вид и излъчването което имат, така и заради прекрасния характер, спокойствието и толерантноста им. Това са едни излючително интелигентни кучета, които лесно се поддават на дресура, обичливи, нежни и предани другари и в същото време прекрасни служебни кучета за охрана и защита.
Един нежен гигант - как да не се влюбиш в него. r)

#72 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2006 - 08:05 PM

Извинявайте, че пускам ново мнение под предното, но не мога да го редактирам - забелязах, че съм допуснала много елементарна грешка и съм писала котило вместо кучило. b)
Освен това забравих да попитам: има ли представа някой, проблем ли е за стандарта на породата, ако не са рязани ушите?

#73 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2006 - 04:55 PM

честито zyzy
много се радвам, че в БГ има все повече и повече фенове на тази порода - и аз много харесвам корсо
не е проблем нерязаните уши
проблем е неправилно поставените уши - тази порода не е селектирана с цели уши - така че рязането на ухото те отървава от тези проблеми
вие няма ли да режете ушите на кучо
п.п. пиши ми моля те на л.с. повече инфо за човека от където сте взели кученцето - интересува ме телефон ако може и цени
благодаря

#74 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2006 - 07:47 PM

zyzy, честито! Да ти е живо и здраво малкото Кане! Прекрасни кучета са! Пусни някоя снимчица b) Това, че си си взела кучето от Плевен значи ли, че си от там или по-точно да се изразя от тук, понеже аз съм от Плевен и много ще се радвам ако си имаме Кане Корсо в Плевен!Моля пиши ми на ЛС и на мен от кого си го взела, телефон....И ако си от Пл. и след два, три месеца като поотрасне кучо и ако си търсиш кучешка компания за разходки в Скобелевия парк разхождаме кучкарите нашите кучета Събираме се по 6-7 собственици и толкова кучета l) d)

#75 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2006 - 08:32 PM

Привет отново! b)

Пратих ви съобщения и на двамата.

Кучето е страхотно. Вече се отпусна окончателно в къщи и всички сме на върха на щастието - не можем да се отлепиме от него.
Оказа се много адаптивен и прие бързо промяната. Много е спокоен и уравновесен и адски бързо схваща всичко. Направо нямам търпение да почнем да се извеждаме на вън.

jurcheto, от София съм, но специално отидох до Плевен заради кучето. А
ако решиш да си вземеш куче от там, пиши за да зная. Хубаво е да се знаем, а и да е известно кое куче от кое кучило е, за да не ги омешеме след време при нови кучила. Породата няма клуб в България и трябва ние да следим да не ги изродим след време.

POWERPUFF блягодаря за инфото.
Проблема с ушите е, че е забранено от 2005г със закон рязането им и не съм сигурна, че някой ветеринар би си рискувал разрешителното, а освен това ми се струва доста нехуманно спрямо самото куче и не бих го направила освен, ако не е наложително.

#76 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 July 2006 - 09:09 PM

Хм, жалко, че не си от Плевен, но пък супер, че си в този форум. От доста време се надявах да се появи някой с Кане Корсо super best

Цитат

Проблема с ушите е, че е забранено от 2005г със закон рязането им и не съм сигурна, че някой ветеринар би си рискувал разрешителното

А колкото до забраната, има си я, но никой не е спряла!!! Ветеринарите си режат ушите, стига собственика да реши...аз май не съм виждала Корсо с уши... И чакаме скоро снимки 1super

#77 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2006 - 11:19 AM

zyzy,
благодаря за инфото - аз когато за първи път видях кане корсо се влюбих в тази порода, имам чувството че гледам някаква пантера - наистина са много красиви, могъщи и имат едно такова благородно излъчване w)
радвам се че в БГ има качествени екземпляри
поздравления за избора за порода
казваш, че заради забраната няма да режеш ушите на кучо а опашка има ли
на мен лично много повече ми харесват с рязани уши
айде чакаме снимки - пусни ако имаш и на родителите снимки
чао

#78 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2006 - 02:24 PM

Проблема със снимките е, че Неро е толкова черен и лъскав, че направо побърква експонометрите и на двата ми фотоапарата. От 30-на опита едвам успях да изкарам 5-6 що годе свестни снимки.

В момента нещо не работят таговете и затова направо ви давам адрес на който качих снимките.

http://picasaweb.goo...429461236908050

Прикачени файлове

#79 Потребителят е офлайн   jurcheto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 July 2006 - 03:02 PM

zyzy, Неро е голям красавец w) А относно ушите и аз като POWERPUFF харесвам Корсо с рязани уши , но като гледам малкия Неро е супер як с тези уши.А доколкото виждам опашката му е рязана....

zyzy, нещо не получих ЛС от теб, моля пак прати 1super Пиши как се държи в къщи, бели прави ли?

#80 Потребителят е офлайн   zyzy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 July 2006 - 02:43 PM

jurcheto пратих ти ЛС отново.

Кучо се държи страхотно в къщи - направо да не повярва човек. angelpik
От първия ден си хареса едно ъгълче между мебелите за свое и там си спи. Не предявява никакви претенции да се катери по мебелите и изобщо не идва да мрънка на маста. Лежи си на мястото или на някой килим и чака търпеливо да дойде неговия ред. Освен това май ще се окаже някакъв пълен педант. Всичките играчки си ги прибира и складира в легото, като задължително ги подрежда в стройна редичка покрай стената. l)

Много е любеобвилен, макар и някакси по мъжки - леко сдържан в ласките. Най-голямата проява на нежност е да дойде и да си сгуши за момент главата в теб или да те подбутне лекичко с нос по лицето. w)
Чувства се съвсем у дома си и не се притеснява и стряска от нищо. Вечер при нас има задължително поне по една заря, но хич не му пука от гърмежите и учудващо за мен дори прахосмукачката не го притеснява. bl)
Апартамента ни е на два етажа и неговот царство е на долния етаж. Седи си и спи спокйно сам там нощно време(спалните ни са на втория етаж). Вече два дни го оставяме за малко и сам в къщи. Онзи ден за 2 часа, а снощи за 4 и нямаше никакъв проблем - не е плакал изобщо и като се прибрахме спеше сладко-сладко.
Бели до сега не е правил никакви. Иначе е много игрив и му харесва да го дразня с някоя играчка и да му я хвърлям.
В началото направи един два опита да гепне някоя обувка и да я прибави в колекцията си от играчки, но след няколко строго казани "не" спря да се интересува от тях. Засега се научихме да сяда когато му слагам храната, но изпълнява командата и без лакомства.
Пада си леко послпалан. oo

Ако се сетя още нещо, ще пиша пак. b)

едит: забравих да ти отговоря за ушите и опашката.
Кученцата бяха с отрязани опашки, когато отидохме да ги видим. На мен също ми харесват много с отрязани уши, но не съм сигурна, че искам да причинявам това на Неро само защото на мен така ми харесва и да стресирам излишно мъника с манипулации които изобщо не са належащи.

#81 Потребителят е офлайн   POWERPUFF Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2006 - 09:44 AM

АААА
ИСКАМ ГОООО w)
СПОДЕЛИ МАЛКО ИНФО ОТ КУХНЯТА - КАКВО ПАПКА, КОЛКО Е ВИСОК, КОЛКО ТЕЖИ
ВСИЧКО ИСКАМ ДА ЗНАМ
ИЗЛИЗАТЕ ЛИ НА РАЗХОДКИ, КАК Е С ДРУГИТЕ ЖИВОТНИ

#82 Потребителят е офлайн   CoRso_Man Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 10:00 PM

някои знае ли саита на кане корсо,или някои ако има линк с много снимки на породата ,както и видео интересуваме заштото след една седмица ште имам такова ку4е и моито щте баде от плевен,което зна4и 4е моето и на ZYZY щте са братя.
User's Signature

Cane Corso - Italian Mastiff[br]Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 10:54 PM

;) Из "За кучетата и любимите им собственици"-ФИЛОСОФИЯ НА СТАНДАРТА НА КАНЕ КОРСО:"Какво представлява един стандарт? Това преди всичко е изброяване и подробно описание на особеностите на екстериора на куче от определена порода и възможните им отклонения, в чийто граници е възможно участието на кучето в изложби и допускането му до развъдна дейност.
Когато четем нашата "Библия" - стандарта - е необходимо да се замисляме и да подлагаме на съмнение неговия текст, както и съответствието му с правилата на генетиката и основните закони на развъждането на ЗДРАВИ кучета. Интерпретацията на стандарта е най-малкото невярна, ако резултатът от прилагането му е НЕздраво куче.

И така, именно ИТАЛИЯ като родина на нашата порода е компетентна за точния текст на стандарта, а също така и за неговите изменения (www.cane-corso.it). В този стандарт КАНЕ КОРСО се описва в неговата същност и външна форма. Наистина в стандарта се говори по-малко за характера му, от колкото за външния му вид.
В описанието на външността му всяка отделна част от тялото му се разглежда подробно. Но това съвсем не означава, че неговият нрав и характер е по-малко важен, от колкото главата и козината му, само защото в стандарта те са описани с повече думи. И преди използването на кучето за развъдна дейност е много желателно да се подлага на проверка не само външния му вид, но и наличието на поведение и темперамент, отговарящ на стандарта.
В раздела "Поведение и темперамент" на породата кане корсо се казва: "Интелектуално, активно и спокойно, ненадминато куче за охрана и защита. Послушно и нежно със собственика си, обича да бъде с деца и със семейство. Но, ако е необходинмо, то става страшен и храбър защитник на хората, дома и имуществото. Лесно се поддава на обучение." Използваната в стандарта глаголна форма е в сегашно време т.е "КАНЕ КОРСО Е", а не "КАНЕ КОРСО Е БИЛ". Следователно кучето не е бивш пазач и защитник, а този, който трябва да прави всичко това и сега, този, който и сега е пълен с огън и мъжество. Едва ли може да се желае нещо повече! Инстинк и темпераментен нрав, а не излежаващо се по цял ден на дивана куче и то отгоре на всичко страхливо!

Нерядко може да се чуе да се изтъква като препятствие за обучението на кане корсо за защита аргумента, че кучето ще стане опасно за околните. Но това съвсем не е така! Всъщност ние искаме да имаме куче, което е дружелюбно към човека, а не лесно излизащ извън кожата си невротизиран агресор. Нашето куче и след курса по дресура за защитна служба остава толкова дружелюбно към човека, каквото е било преди обучението. Главното е, че на тези занятия кучето се учи да се подчинява на волята на човека, учи се и да пробужда и едновременно да контролира своите вродени инстинкти. Столетията живот в сурови исторически усоовия, много жестокият естествен подбор е позволил да оцелеят само най-добрите, силните и умните представители на тази уникална порода. И, следователно, всички тези свои най-добри породни качества те са предали на потомците си.
Какво е наследила породата в резултат на еволюцията си? Ние виждаме най-красивото куче - с тази функционална красота, която винаги прави силно впечатление защото изглежда, че всеки детайл от тялото му е създаден за изпълнение на конкретна функция.
Наследената от многото исторически задължения необикновенна разностранност, с която и сега се отличава кане корсо, позволява кучето едновременно да съчетава не само отличен екстериор, но и значителни работни качества. Т.е. това, за което постоянно мечтаят собствениците на кучета от други породи - куче за изложби, за работа и просто компаньон - се обединяват в най-добрите и достойни представители на породата кане корсо.

Абсолючно устойчивата по порода психика без съмнение позволява да се извежда на изложби куче, което притежава пълен набор от рабитни качества, при това без да се опасявате от неподходящо поведение. Кане корсо няма да ви подведе! Именно в този момент се проявяват всички присъщи на породата качества, кане корсо веднага разпознава експерта (съдията), като дори му позволява да докосва зъбите му! В това сме се убеждавали многократно при извеждането на своите питомци, които притежават многобройни награди - обикновено задължително и титлата Best of Breed (BOB).

И ако вече сте взели окончателно решение за избор на порода и кане корсо e кучето, за което сте мечтали, то вземете още едно важно решение: Че кучето ви трябва да се обучава и дресира, проявявайки своите големи способности, с които го е надарила природата.
Защо да се спори за достойнствата на работните и изложбените кучета - просто трябва всичко това да се съчетава достойно, отчитайки всички изисквания на стандарта!!

Людмила Овчаренко

И отдолу снимката на :
YURI (ТАНГО) ИМП. ИТАЛИЯ

(Asia х Rueda)

Мультичемпион, Юн. Чемп. России,Чемп.России, Молдовы, Латвии, Эстонии, Литвы, Балтии, Белоруссии.
ОКД-1, ЗКС-1,Т-1

Прикачени файлове

• Прикачен файл  01.jpg (57.79K)
    Брой сваляния: 600

#84 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 10:57 PM

;) АЛЬВИТТОРИО (НЭШ)

(Дорсдоф Витто х Белл Патриция)

Чемпион России

Прикачени файлове

• Прикачен файл  08.jpg (40.02K)
    Брой сваляния: 613

#85 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 11:02 PM

;) Кутре Кане Корсо от руския развъдник"CANE PER LA VITA"

Прикачени файлове

• Прикачен файл  15.jpg (39.15K)
    Брой сваляния: 547

#86 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 11:03 PM

Oще няколко снимки от същия развъдник..

Прикачени файлове

• Прикачен файл  04.jpg (68.45K)
    Брой сваляния: 540

#87 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 11:05 PM

;) Госпожа ЕЛЕНА РАПОПОРТ-собственичка на развъдника"CANE PER LA VITA" с нейните питомци

Прикачени файлове

• Прикачен файл  18.jpg (69.59K)
    Брой сваляния: 558

#88 Потребителят е офлайн   mitaksi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 11:06 PM

Тия кучета са ми фаворити след знаете кои r) , аз съм противник на купирането на уши, но тука си трябва, това куче го виждам винаги така...и има бебета кане и дого канарио в София вече...

#89 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 11:07 PM

стандарт ПОРОДЫ КАНЕ КОРСО

Синонимы. Фермерская сторожевая собака.

Страна происхождения. Италия.

Общий вид. (рис.1) Название породы, предками которой были римские молоссы, происходит от латинских слов «cohors» (apx. «chors», «cors») «охранять и защищать фермерский двор», и «саnе» собака, а не от Корсики, как это кажется на первый взгляд. Это крепкая, сильная, импозантная собака средних размеров с длинной массивной мускулатурой, выведенная из-под молосских собак, завезенных римлянами, в провинциях южной Италии Фаджа и Бари.

Половой тип. Ярко выражен. Кобели крупнее и мускулистее сук.
Недостатки. Незначительные отклонения от полового типа.
Пороки. Суки в кобелином типе.

Особенности поведения и характера. Это уравновешенная собака с подвижным типом нервной деятельности и преобладанием активно-оборонительной реакции прекрасный сторож и телохранитель. По своему характеру кане энергичная, бдительная, недоверчивая к посторонним, но обожает своих владельцев и их домочадцев, а также хорошо справляется с пастушьей работой.

Тип конституции. (рис.2)Крепкий, с элементами сырости, мускулатурой атлета и тонкой, плотно прилегающей, пигментированной кожей, несколько свободной на голове.
Недостатки. Незначительные отклонения от типа конституции.
Пороки. Легкость, сухость, рыхлость сложения; ожирение.

Рост. Высота в холке: у кобелей 6268 см, у сук -5864 см.
Допускаются отклонения от минимальной и максимальной границ роста в пределах 2 см.
Пороки. Рост выше или ниже указанного.

Формат. Слегка растянутый.Индекс растянутости 110.
Пороки. Квадратный или растянутый формат.

Шерстный покров. Шерсть короткая, густая, хорошо прилегающая, блестящая, прямая, со слабо выраженным подшерстком.
Пороки. Длинная, волнистая шерсть.

Окрас. Черный, свинцово-серый, синевато-серый , светло-серый, светло-рыжий и темно-рыжий с черной маской, палевый с серой маской, тигровый, черно-тигровый, серо-тигровый.Допускается небольшое белон пятно на груди и на кончиках лап.
Пороки.Любой другой окрас.

Голова. (рис.3)Большая, мастифоподобная.

Череп широкий, плоский между ушами, по длине соответствует 6466% от длины головы. Дуги скуловых костей скорее широкие, чем длинные.

Лоб слегка выпуклый. Затылочный бугор уплощен. Переход от лба к морде резкий, с углом, открытым вверх (из-за конвергенции верхней линии черепа и спинки носа).

Морда хорошо заполнена под глазами, короче черепа (3436% от длины головы),(рис.4) крепкая, квадратная, с прямой спинкой носа. (рис.5)

Мочка носа крупная, черная (у собак серого окраса может быть темно-серой), с хорошо раскрытыми ноздрями. Верхняя губа закрывает край нижней челюсти. Челюсти крупные, массивные, нижняя челюсть чуть длиннее верхней.(рис.6)

Пороки. Клиновидная голова, параллельные линии черепа и морды, вздернутая морда, неполная пигментация мочки носа, длинная верхняя или недоразвитая нижняя челюсть.

Уши. (рис.7)Высоко поставленные (над скуловыми дугами), остро купированные в виде равностороннего треугольника.

Глаза. Средних размеров, овальные, прямо поставленные, чуть выпуклые, желательно более темные в тон окраса. Веки сухие, плотно прилегающие.

Зубы.(рис.8) Тесный перекус. Прямой и ножницеобразный прикусы допускаются.
Недостатки.. Отхот по резцам более 0,5 см.

Шея. Сильная, сухая, мускулистая, равна длине головы.

Холка. Выражена, мускулистая, широкая, приподнята над прямой линией верха. Лопатки длинные, косо поставленные, плотно прижаты к спине.
Недостатки. Слабоватая холка, чуть свободные лопатки.
Пороки. Легкая, узкая или загруженная холка, свободные, отвесные или косые лопатки.

Спина. Прямая, крайне мускулистая и крепкая.
Недостатки. Слабоватая, узковатая спина.
Пороки. Слишком длинная или короткая, узкая, слабая, провисшая или горбатая спина.

Поясница. Короткая и крепкая.
Пороки. Узкая, длинная, слабая поясница.

Круп. Длинный, широкий, умеренно скошенный.
Пороки. Узкий, чрезмерно длинный или короткий, узкий, резко скошенный или горизонтальный круп.

Хвост. Высоко поставленный, толстый у основания, купированный (4 позвонка), прямой, при возбуждении и в движении приподнимается до линии спины.
Пороки. Хвост несущийся свечкой или над спиной, хвост в виде ручки чайника.

Грудь. Глубокая, умеренно широкая, просторная, длинная.
Пороки. Узкая, слишком длинная, мелкая или бочкообразная грудь.

Живот. Умеренно подтянут.
Пороки. Прибрюшистость или живот с подхватом.

Передние конечности. Плечи сильные. Локти направлены назад и прижаты к корпусу. Предплечья прямые и очень крепкие. Пясти упругие, отвесные.

Задние конечности. Бедра длинные, широкие, крепкие, мускулистые. Голени плотные, сильные. Углы скакательных суставов умеренные. Плюсны плотные, отвесные.

Лапы. Кошачьи, задние менее компактные, чем передние.
Пороки. Заячьи, плоские, распущенные лапы, размет, косолапость.

Движения. Свободные, размашистые.
Пороки. Иноходь.

Дисквалифицирующие пороки. Крипторхизм одно- или дву-сторонний; полудлинная, волнистая шерсть, очесы; любой окрас, не предусмотренный стандартом; большие белые пятна в окрасе; дивергенция линий черепа и спинки носа («даун-фейс», орлиный профиль, или рамзесовский нос), римский нос с опущенной мочкой носа, депигментация мочки носа; , расходящееся косоглазие; частичная, одно- или двухсторонняя депигментация век; недокус; куцехвостость (врожденная или искусственная).

#90 Потребителят е офлайн   alrock Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2006 - 11:10 PM

;) ПЕЛЛЕГРИНО САНТИ ВИШЕ

(Альвитторио х Жвью Серджини)

Юный Чемпион России

Прикачени файлове

• Прикачен файл  02.jpg (36.69K)
    Брой сваляния: 483

• (255 Страници) +