Малиноа
Публикувано: 16 December 2010 - 09:19 PM

Which is harder? To raise a child or train a dog? The child can talk and tell what he wants. Although this may not be displeased by what you do about him! The dog can not speak, to say what he wants. But this is not a barrier to retain his overwhelming love and respect to you! For a your dog you will be always best of best.
Публикувано: 17 December 2010 - 08:24 PM
И най-доброто от всички малинки.http://www.youtube.com/watch?v=x6w_o5OTvQQ&feature=related
Публикувано: 17 December 2010 - 09:07 PM
ако бях ме на нашата поляна е едно ... но за мен и нас ...София и Варна -километри -друго място и постижение като първа изява и за мен и куче е много

издънки и шампион -корено различна разлика-това могат да го разберат хора на моя хал
обичам "роботизирани кучета"поздрав за всички които НЕ могат да го постигнат и само плюят
Публикувано: 27 December 2010 - 08:09 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 27 December 2010 - 10:24 AM

Публикувано: 01 January 2011 - 03:27 PM
Публикувано: 04 January 2011 - 01:00 AM
И не забравяйте да глаусвате за коледен турнир!!!

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 04 January 2011 - 05:47 AM
Като физиология съм изключително доволен от това което се получи от моята хрътка.
Като характер и обучение има какво да се желае ( тук отчитам грешките си).
За плюсовете на породата няма да пиша, който има малинка ги знае.
Нещата, които не ми харесват - колкото и разни овчари и овчарки от сравнително често пишещите тук, в темата на малинойския хрът се опитват да хиперболизират качествата на въпросните помияри,
няма как да не се набие на очи липсата на достатъчна твърдост, невисокия праг на търпимост на болка и типичната гейска мекота характерна за повечето западни овчари.
Разбира се сравнението е спрямо териерите от тип бул.
Еталонът в това отношение.
И въпреки че покрай бултериера кучката разви някои специални умения, има още много каквото да се желае.
Публикувано: 04 January 2011 - 11:22 AM
AllienWare, в 04 January 2011 - 02:52 AM, написа:
няма как да не се набие на очи липсата на достатъчна твърдост, невисокия праг на търпимост на болка и типичната гейска мекота характерна за повечето западни овчари.
Разбира се сравнението е спрямо териерите от тип бул.
Еталонът в това отношение.
Човече невероятна простотия си написал.Много си объркал предназначението за което са селектирани едните и другите.Как може да сравняваш бойните териери с Малионоа или друга овчарка.Неуместно и несериозно е.За какъв праг на търпимост на болка говориш,това може да се констатира само когато става въпрос за кучешки бой.А когато става въпрос за преследване и задържане на човек,било то в градска среда или пресечена местност, с километри преследване?Тогава какво трябва да се изплюем върху възможностите на бойните териери щото срвнени с овчарките на следа и преодоляване на високи препятствия са направо жалки?