Малиноа
Публикувано: 04 January 2011 - 10:56 PM

Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг....... е посадил дърво.
http://www.nuadarits.net
Публикувано: 05 January 2011 - 12:02 AM
AllienWare, в 04 January 2011 - 05:53 PM, написа:
alexy, в 04 January 2011 - 10:27 AM, написа:
Човече невероятна простотия си написал.Много си объркал предназначението за което са селектирани едните и другите.Как може да сравняваш бойните териери с Малионоа или друга овчарка.Неуместно и несериозно е.За какъв праг на търпимост на болка говориш,това може да се констатира само когато става въпрос за кучешки бой.А когато става въпрос за преследване и задържане на човек,било то в градска среда или пресечена местност, с километри преследване?Тогава какво трябва да се изплюем върху възможностите на бойните териери щото срвнени с овчарките на следа и преодоляване на високи препятствия са направо жалки?
Александра, моето момиче, съзнавам че ще нараня крехката ти гейска душевност, но се налага.
Пача проста, ти от позицията на собственичка на бул и/или малиноа се изкашваш компетентно, ма урод, че нещо не разбрах ?
Кое от 2те имаш/си имала?
Това което говоря е истина, малиноата не може да се сравнява по твърдост и търпимост на болка с който и да е териер тип бул.
Условното разделение е: с/у хора, себеподобни, други животни!
С преследване и задържане на човек се справя добре и обучен пит. Според теб суот тимовете що пускат питове на тия места бе паляк, обучени единствено на атак дог, и след него влизат?
Гледам че си рядко проста и некомпетентна, а познанията ти за породи тип бул са крайно недостатъчни, формирани явно от съмнителни вестникарски бълвочи и клюки със съседките ти, за да обясняваш какво могат.
Питбулът е едно от кучетата които се катерят най-добре. Клипове и снимки има много в нета, ако желаеш може сама да поровиш.
Така че тук отново отбелявзваш 0 точки по компетентност и познания.
Без съмнение в съвремения свят ако може едно куче да бъде определено за универсално, то ще има бул в името - позна путко, говоря за питбула.
Прави впечатление, че паляците и конете с капаци веднага дриснаха, мухахахаа, къде сте тръгнали ве изтръпляци?!
Извънземниче,истината боли когато не я споделяш ,а?

п.п.Охооо,мишка ама това ти ли си бе,мислех че няма да те засека скоро.Сега се сетих кой си.Хари Потър нали?

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 09 January 2011 - 01:02 PM
Публикувано: 12 January 2011 - 10:41 PM
Алиен - Какви са тия малинойски хрътки ? Прага на болка на малиноите е по-нисък от колкото на бойните кучета . Психиката обаче по време на задържане на човек е друго нещо . Питбула обича много хората , не е като малиноата и след як тупаник току виж пуснал (не заради болката толкова) а малината ще се амбицира още повече да даде всичко от себе си . В примерът изключваме елементът на обучението . И буловете и малиноите са прекрасни работни кучета попаднали в правилни ръце . Който казва че питбула не е добро работно куче , нищо не разбира . . .
(имал съм и двете породи, за тва не можете да ми кажете и копче :) )
Naniox последното видео е мн добро . Че нещо ми писна само от клипове IPO в тази тема .
Давайте повече такива реални клипове и RING . . .
Публикувано: 13 January 2011 - 12:30 AM
Nomad, в 12 January 2011 - 07:46 PM, написа:
Е имах предвид наистина високи препятствия, 3 метрови стени(отвесни).Малиноата ще я прескочи,НОК и то,Добермана,Босерона ..... ама пита няма просто физическата възможност да го направи ,предвид по късите си крака и дължина на тялото.По по полегат ствол на дърво да,виждал съм пит как се катери като котка по дърво.А за другото имах предвид проследяване по следа,не догонване.

Публикувано: 13 January 2011 - 12:52 AM
alexy, в 12 January 2011 - 11:35 PM, написа:
Nomad, в 12 January 2011 - 07:46 PM, написа:
Е имах предвид наистина високи препятствия, 3 метрови стени(отвесни).Малиноата ще я прескочи,НОК и то,Добермана,Босерона ..... ама пита няма просто физическата възможност да го направи ,предвид по късите си крака и дължина на тялото.По по полегат ствол на дърво да,виждал съм пит как се катери като котка по дърво.А за другото имах предвид проследяване по следа,не догонване.
Така като спомена и се зачудих: Има ли в България развъдник за босерони?
Публикувано: 13 January 2011 - 01:26 AM
И това да кажеш че НОК скача повече от потбул показва непознаване на материята .
Публикувано: 13 January 2011 - 08:37 AM
п.п Като цяло нямах намерение да правя сравнения и съпоставки кой е по-по най,защото е несериозно така лаишки да се срвняват породите.Всяка има някакво достойно качество в повече от друга.Извини ме че съм предубедено настроен към мненията на собственици на питове които наричат висенето на клона работа.Ама като се замисля то на пита с много поколения наред точно това му е била работата.Не искам погрешно да ме разбереш,много ги харесвам питовете просто не са най добрия вариант според мен като формат и инстинкти за спортна дресура(ИПО,ШУТЦХУНД).

Публикувано: 13 January 2011 - 06:50 PM
Има цяла книга на английски под името "working pitbull" .
Ето и малко клипчета свързани с "носът им"
Да кажем че търсенето им е средно ниво