Dog.bg Форуми : При заплождането какви правила трябва да знаем ?!?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

При заплождането какви правила трябва да знаем ?!? Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 August 2007 - 09:04 PM

Мда, и моите мисли вървят в тази посока.
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 August 2007 - 11:30 AM

Изчетах доста внимателно спора които се води и всъщност реших да не пускам кучето ми сега през декември,както каза Норт Фейс по добре да изчакам до следващото разгонване през пролетта r) тогава Белла вече ще е на 1г и 9 месеца и мисля че ще бъде напълно нормално да стане майка и да си имаме едни мечета w) w) w) Само че относно мъжки bl) харесала съм си Торнадо той също е чау-чау цвят крем..обаче все още е рно и не съм осъществила контакт със стопанина.
Ето една снимка на кучето ми и искам вашето мнение според вас как се развива за 11 месечно чау-чау,имам нужда да чуя мнението на някой спецялист.Сега на 26 октомври навършва 1 годинка и в нас ще има купон drink
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2007 - 12:46 PM

Huskypower аз съм съгласна с тези разсъждения,само се чудя как при положение,че има правилник за развъждане на клуба да не се заплождат до дадена възраст са се дали родословия на бебетата,интересува ме това по преценка на отг. по развъдна дейност ли е и допустимо ли е?
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 August 2007 - 08:44 PM

При положение, че има правилник с фиксирана възраст, както е тук, тогава не може да има "преценка" на отг. по развъждане. Иначе за какво ще е този правилник...
Писах по-горе, че не става дума за България. Издаването на родословия, почива на принципа - щом майката ибащата имат родословия, няма пречка и техните поколения да имат. Това си е просто един документ за произход, и като такъв удостоверява единствено кои са родителите на кучето. В Унгария например на родословието слагат печат, който ти указва да обърнеш внимание, че някой от родителите е бил твърде млад, или че не е имал оценка от изложба примерно. Това естествено не значи, че на кучето нещо не му е на ред.
User's Signature

HUSKYPOWER - THE POWER WITHIN!
JulyVell Siberians

For the world I'm just a person, for my dogs I'm just the world!

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2007 - 08:31 AM

Разбрах те,но смисъла на правилника не е ли щом не се спазва да има някакви наказания(много силно казано е,но в такъв аспект)?Има клубове,които не дават родословия на всички бебета-давам пример само.В някои правилници пише,че щом връзката не отговаря на правилата за заплождане се счита за невалидна и родословия на бебетата не се дават.Интересно ми е има ли логика това нещо или няма смисъл?
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 August 2007 - 08:38 AM

Въпрос на клубна /федеративна/ политика - в крайна сметка кучетата са с ясен произход, защо да нямат родословия? И по-добре ли е да се остави кучило без родословие, когато се случват такива грешки? Санкции има всякакви - може развъдчика да плати родословията тройно, а може да не му издадат и да го спрат от развъждане примерно. Мои познати /не в Бг/ имаха същия проблем, но при тях женското беше на 14 месеца, а мъжкия голям. И на тях издадоха родословия, кученцата станаха чудесни.
User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2007 - 04:54 PM

Кой ден от цикъла на женската е най добре да се покрие?
Много мислих по въпроса за възрастта и доста попрочетох и съм съгласна с вас.(insult ,Huskypower ).Оказва се,че някой път се е налагало особенно за мъжко куче и няма проблем прави прекрасни бебета,при женските е рисковано докато не завършат развитието си.
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2007 - 08:14 PM

За кой ден от цикъла е най удачно покриването?  Това е индивидуално. При различните женски е различно. Най -общо казано най-често това са дните от 9 до 12-ти ден, но има случаи, когато това е най-удачно към 7-8 ден или дори след 15-16 ден, човек трябва да си знае кучето просто.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2007 - 08:47 PM

като за първи път се покрива как да разбера кога,по какво се разбира?
User's Signature

#50 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2007 - 09:02 PM

Разбира се по поведението на женската. Освен това кучето както знаеш не се запложда на първото разгонване, така че можеш да наблюдаваш разгонванията и промяната в поведението преди да дойде момента на заплождане. Когато женската не е готова, тя обикновенно гони мъжкия, сяда , ръмжи и т.н. Когато е готова отмества опашка и стои, като по този начин показва, че позволява покриването. Общо взето отместването на опашка, скимтенето и търсенето на мъжки са признаци, че момента или е дошъл или наближава. Има женски, които по-лесно се дават, а има и такива, които са по-трудни. Ако човек не може да прецени точно кога е подходящия момент и ако няма възможност да прави срещи на двойката кучета докато стане работата, (например при заплождане в чужбина) тогава може да се направи прогестеронов тест - взима се кръв и се изследва нивото на прогестелона, само че често се наляга през ден два да се прави това, за да се разбере кога точно е момента. При заплождане в чужбина и при дълъг път някои женски са в стрес, което повлиява и на цикъла им и се случва да не хванат. За това може би е добре кучето да свиква да пътува на по-дълги разстояния от малко.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2007 - 09:07 PM

bonboni, не знам защо в БГ обикновена вагинална намазка не се прави от всеки ветеринар, в чужбина всеки вет го прави. На нашата булка, която е от другия град,  сме го правили в "Син Кръст", познаха деня, беше на 12 ден. Това обаче не тест на прогестирон, а само вагинална намазка при която се броят клетки.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 October 2007 - 09:11 PM

Преди когато съм питала за такава намазка, са ми казвали че не се правело щото нямало материали  :o
Ако не се лъжа май в Ита вет правят намазки също. Опита ми от прогестеронов тест се свежда до две кучета, на които също точно се определи момента. Проблема е само, че често е трудно да намериш доктор, който да знае при какви нива става това. Човек се учи от опита, та може и да научи някой доктор даже ако потрябва ;D ;)
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 October 2007 - 02:23 PM

заплождането ще е в чужбина,а и в случая кучката не я гледам аз,ще наблюдават пък дано да имаме късмет.Ще попитам за този тест ,благодаря :)
User's Signature

#54 Потребителят е офлайн   Ерика Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 October 2007 - 09:21 PM

На Ерика и правиха такъв тест в Итавет в края на Август, тъй като планирахме да я заплождаме в Чехия.Направиха теста, Ерика тръгна, след 1 седмица се върна.
Сега напълнява, има много резки промени в настроенията... По всичко личи, че е бременна.
Утре следобед сме на видеозон, макар че няма да разберем нещо ново, най-много да се опитаме да бройм кучецата, иначе не се и съмнявам че е бременна. :)
Прекалено рязко се промени, всичко води до това заключение, има си всички признаци... ;) ;D 
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Konan03 Икона

• OWNER-IW KENNEL "PHILIPOPOLIS"
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:dog"s

Публикувано: 12 December 2007 - 12:00 AM

израждал съм  много кучила догови та знам и щастливи и не щастни мигове, вижте на  БРЕМЕННОСТ какво съм написал.  Палома роди 14 догчета породисти арлекин  8  и5 черни без брак и  в стандарта, бърках и си ги вадих,доктора ме заряза, 11 живи 4 мъртви издърпах,1 разложено на 3 ден с инжекцията за прочистване се изхвърли с 1кофа нечистотии кучката едвам на умря друг др викнах Карагъозов  /пловдив/    и я върна от мъртвите кожа и кокал.  Не яде не пие с дни.                    аз обслужвах децата  на 2 часа с НАН1  всичко стерилно после ги изхождах с влажна салфетка и потупване,след 1 седм. тя влезе в ритъм.  но не забравяйте  винаги на едрите породи за да не ге смажат по невнимание мамите децата се слагат и махат 2 седмици на часове да сучат.  това е .  Гаро
User's Signature

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND

#56 Потребителят е офлайн   seska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2007 - 11:11 AM

Аз си купих от Холандия Ovulation Detector for dogs, но е полско производство. Бях принудена, защото във Варна по никакъв начин никой от ветеринарите ни не можеше да изследва кой е нашия най-подходящ ден за заплождане и така вече три пъти си пропускам померанката, тя е трудна за разгадаване, разгонва се безкръвно и мисля, че е готова само еден единствен ден, странен модел :rolleyes:. Надявам се новата машинка да ми върши добра работа в развъдника с години, мисля че това е много нужен уред, особенно когато ти предстои заплождане в чужбина. Още не съм изпробвала действието на детектора, когато това стане ще споделя с вас впечатленията си.
http://dog.draminski.com/
User's Signature

Kennel "Foxy nose" - kleinspitz & pomeranian
http://www.foxynose.com/

#57 Потребителят е офлайн   Valeri Peev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2007 - 07:31 AM

За да определиш най-правилно деня,в който да заплодиш, е необходимо да определиш деня, в който е настъпила овулацията. Овулацията се "командва" от прогестерона. Външните прояви на разгонването, обаче, такива като цвят на кръвта, подуване на вулвата, поведенчески прояви - дали дава на мъжкия, сядане, ръмжене, хапане(може да е и от стеснителност), се "командват" от естрогена. Много често когато говорим за "проблемни женски", това са случаи, когато пиковете в нивата на тези хормони се разминават във времето. Затова женската проявява всички външни признаци на готова за заплождане, но всъщност и е рано или вече е късно.
Ще дам два примера от моята практика. Преди 20 дена роди женска, която беше заплодена на 3-я ден от разгонването(първата капка кръв). Роди 11 бебета Английски булдог - 2-ро място във вечната класация на България за породата в която средното количество бебета в света е 3. Тази женска беше заплождана преди това два пъти неуспешно на 6-8 ден от разгонването.
Преди две години женска бе заплодена на 10-12 ден от разгонването. След това направих тест за прогестерон и я заплодих отново на 17-19 ден на същото разгонване. Роди 9 кучета на 60-я ден, смятан от 17-я ден от разгонването.

С тези два примера искам да кажа, че тези две женски никога нямаше да забременеят и да родят, ако се използваха познатите методи за опеделяне на овулацията. Техният шанс, а и нашият преди всичко, беше в използването на кръвен тест за прогестерон. С такъв тест може да се определи с точност до един ден кога да се пусне женската и е изключително полезен в случаи на заплождане в чужбина.

За подробности : 0888 66 13 72 Валери Пеев

#58 Потребителят е офлайн   AXEL Бултериерът Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:ветеринарен лекар<br />

Публикувано: 21 December 2007 - 10:57 AM

Овулацията не се "командва" от прогестерона,а от съвсем друг хормон.................добре е по темата да пишат компетенти ветеринарни лекари,а не кучкари с опит-за да не въвеждат в заблуждения хората!!!!!!!!
Има и други митове.......като "изкуствено заплождане",което в България не може са бъде извършвано/освен с изследователска цел.

#59 Потребителят е офлайн   Huskypower Икона

• Rebel At Heart!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2007 - 01:01 PM

Тогава ще се радвам да ни обясниш повече, за това как стават нещата с овулацията, ролята на прогестерона и този "друг хормон" вместо да използваш многоточие. И какви митове за изкуственото, че отдавна много хора ко практикуват и тук/не говоря за замразена семенна течност/ и то съвсем успешно. Не разбрах точно целта на поста ти, но позволи и развъдчите, които не са от вчера да поназнайват нещичко за развъждането.
User's Signature

JulyVell Siberians

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   kayo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 December 2007 - 09:26 PM

Цитат

Има и други митове.......като "изкуствено заплождане",което в България не може са бъде извършвано/освен с изследователска цел.

Това не е точно така, както го пишеш и въобще не е мит!  :blink:
Изкуственото заплождане на кучета се практикува в България, на мен поне ми е известно от 4 год.,
тъй като приблизително тогава ми се наложи да използвам услугите на ветеринарна клиника в тази връзка!
п.п - забравих да добавя, че беше успешно и се родиха три кученца!  :yahoo:
User's Signature

Beagle
[br]БЪЛГАРСКИ КИНОЛОЖКИ КЛУБ БИГЪЛ - bkkbeagle@gmail.com

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема