При заплождането какви правила трябва да знаем ?!?
Публикувано: 26 August 2007 - 11:30 AM
Ето една снимка на кучето ми и искам вашето мнение според вас как се развива за 11 месечно чау-чау,имам нужда да чуя мнението на някой спецялист.Сега на 26 октомври навършва 1 годинка и в нас ще има купон drink

Публикувано: 27 August 2007 - 12:46 PM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 27 August 2007 - 08:44 PM
Писах по-горе, че не става дума за България. Издаването на родословия, почива на принципа - щом майката ибащата имат родословия, няма пречка и техните поколения да имат. Това си е просто един документ за произход, и като такъв удостоверява единствено кои са родителите на кучето. В Унгария например на родословието слагат печат, който ти указва да обърнеш внимание, че някой от родителите е бил твърде млад, или че не е имал оценка от изложба примерно. Това естествено не значи, че на кучето нещо не му е на ред.

JulyVell Siberians
Публикувано: 28 August 2007 - 08:31 AM

Публикувано: 28 August 2007 - 08:38 AM
Публикувано: 02 October 2007 - 04:54 PM
Много мислих по въпроса за възрастта и доста попрочетох и съм съгласна с вас.(insult ,Huskypower ).Оказва се,че някой път се е налагало особенно за мъжко куче и няма проблем прави прекрасни бебета,при женските е рисковано докато не завършат развитието си.

Публикувано: 02 October 2007 - 08:14 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 October 2007 - 08:47 PM

Публикувано: 02 October 2007 - 09:02 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 02 October 2007 - 09:07 PM
Публикувано: 02 October 2007 - 09:11 PM
Ако не се лъжа май в Ита вет правят намазки също. Опита ми от прогестеронов тест се свежда до две кучета, на които също точно се определи момента. Проблема е само, че често е трудно да намериш доктор, който да знае при какви нива става това. Човек се учи от опита, та може и да научи някой доктор даже ако потрябва ;D ;)

JulyVell Siberians
Публикувано: 04 October 2007 - 02:23 PM

Публикувано: 05 October 2007 - 09:21 PM
Сега напълнява, има много резки промени в настроенията... По всичко личи, че е бременна.
Утре следобед сме на видеозон, макар че няма да разберем нещо ново, най-много да се опитаме да бройм кучецата, иначе не се и съмнявам че е бременна. :)
Прекалено рязко се промени, всичко води до това заключение, има си всички признаци... ;) ;D
Публикувано: 12 December 2007 - 12:00 AM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 12 December 2007 - 11:11 AM
http://dog.draminski.com/
Публикувано: 21 December 2007 - 07:31 AM
Ще дам два примера от моята практика. Преди 20 дена роди женска, която беше заплодена на 3-я ден от разгонването(първата капка кръв). Роди 11 бебета Английски булдог - 2-ро място във вечната класация на България за породата в която средното количество бебета в света е 3. Тази женска беше заплождана преди това два пъти неуспешно на 6-8 ден от разгонването.
Преди две години женска бе заплодена на 10-12 ден от разгонването. След това направих тест за прогестерон и я заплодих отново на 17-19 ден на същото разгонване. Роди 9 кучета на 60-я ден, смятан от 17-я ден от разгонването.
С тези два примера искам да кажа, че тези две женски никога нямаше да забременеят и да родят, ако се използваха познатите методи за опеделяне на овулацията. Техният шанс, а и нашият преди всичко, беше в използването на кръвен тест за прогестерон. С такъв тест може да се определи с точност до един ден кога да се пусне женската и е изключително полезен в случаи на заплождане в чужбина.
За подробности : 0888 66 13 72 Валери Пеев
Публикувано: 21 December 2007 - 10:57 AM
Има и други митове.......като "изкуствено заплождане",което в България не може са бъде извършвано/освен с изследователска цел.
Публикувано: 21 December 2007 - 01:01 PM

JulyVell Siberians
Публикувано: 21 December 2007 - 09:26 PM
Цитат
Това не е точно така, както го пишеш и въобще не е мит! :blink:
Изкуственото заплождане на кучета се практикува в България, на мен поне ми е известно от 4 год.,
тъй като приблизително тогава ми се наложи да използвам услугите на ветеринарна клиника в тази връзка!
п.п - забравих да добавя, че беше успешно и се родиха три кученца! :yahoo: