На всякъде слушам за уголемено сърце, а не знам какво означава. И за това реших да попитам тук.
Какво е уголемено сърце?
Как да се предпазим или всъщност нужно ли е да се предпазваме?
Уголемено сърце
Публикувано: 02 August 2007 - 05:15 PM
дилатативната кардиомиопатия е заболяване, което се появява при кучета първично при старост и неправилно отглеждане /затлъстяване/, както и вторично при редица други сърдечни и съдови заболявания, както и при заболявания на дихателната система. Предпазването е правилно отглеждане на кучето, както и навременни мерки при установяване на сърдечносъдов или респираторен проблем.

ветеринарен кабинет "Д-р КОКО" гр. Пловдив
тел: 0887415207 032/693578
Аз не съм най-добрия лекар, аз просто си върша работата.
Публикувано: 04 August 2007 - 09:53 AM
Моето куче е с този проблем.Направи веднъж нещо като пристъп.Не можеше да диша,давеше се.След рентгеновата снимка се разбра какво е.Направихме и по-дълъг курс с антибиотик и сега е добре.Но вече по всяко време може да получи пак такъв пристъп.Пазим се от слънцето и не се натоварваме много сега.При нея е от старост,вече е на 11 години.И така.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Welcome to yani4ka's zoo world :)

Публикувано: 05 August 2007 - 09:48 AM
уголеменото сърце е признак на няколко заболявания и не се лекува с антибиотици.Едно от тях е наистина разширеното/дилатираното/ сърце и е с доказана генетична предразположеност/предаване/ при някои породи,като добермани,немски овчарки,нюфаудлени,колита и др.
Страница 1 от 1