- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Курцхаар
Публикувано: 14 January 2005 - 06:16 PM
Голям образ беше този сладур b) b) Вечно душеше из въздуха и наостряше мигновено вниманието си, чуеше ли плясък на крила. Горките кокошки на баба ми - без вина виновни излязоха (и те бяха включени в категорията пернат дивеч bl) )
b)
Публикувано: 14 January 2005 - 09:57 PM
Цитат
Цитат
Искам да питам-има ли нещо общо между куцхаара и дратхаара? d)
Това са си две различни породи. Курцхаарът е с къс косъм а Дратхаарът е с твърд и по-дълъг косъм /има брада, мустаци, вежди/, което го прави по- издръжлив при неблагоприятни климатични условия, но има и своите по-слаби страни: има по-бавен стил на работа от Курцхаара и по-слабо обоняние от него.
Публикувано: 14 January 2005 - 10:25 PM
Цитат
Голям образ беше този сладур b) b) Вечно душеше из въздуха и наостряше мигновено вниманието си, чуеше ли плясък на крила. Горките кокошки на баба ми - без вина виновни излязоха (и те бяха включени в категорията пернат дивеч bl) )
b)
Да така е страшно се впечатляват от миризми - но това им е в природата. Страшно енергични кучета са. Разходка само на повод е абсолютно недостатъчна за тях. Имат нужда от редовни тренировки вклячващи голямо натоварване. В противен случай домът Ви става "кабрио" :-))))
d)
Публикувано: 15 January 2005 - 12:26 AM
Цитат
b)
Доброто обоняние е едно от най-ценените качества у GSP. И наистина реагират много интересно на различни миризми, но когато става въпрос за пернат дивеч реакцията е винаги една и съща - стойка.
Публикувано: 15 January 2005 - 11:33 AM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 17 January 2005 - 02:54 PM

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ
Публикувано: 18 January 2005 - 09:58 AM
Много се подразних, когато миналата събота видях един гладкокосмест ягтериер (аз съм горещ фен на твърдокосместите) пред НДК да тича като отвързано куче (ама че сравнение l) ) и на въпроса ми използват ли го за лов, стопанката му отговори презрително: Не, ЕСТЕСТВЕНО bl) ! Аз не съм привърженик на лова!
А аз питам - тогава за какво отглеждаш този съвършен ловец??? bl) bl) bl) И как можеш да наричаш "естествено" това, че лишаваш животното от природните му заложби??? a)
Публикувано: 18 January 2005 - 03:30 PM
Но съм на мнение, че поне трябва да има възможност човек който си взима ловно куче да го гледа добре (за кучето) и да му дава възможност да тича.За това и не се радвам много на дядото и бабата, които гледат кучето на мойта приятелка...те си мсилят че не му липсва нищо, защото си има легло и ядене (даже многжко ядене), но без движение...не става r)

Публикувано: 18 January 2005 - 06:33 PM
Тези кучета имат нужда от голямо натоварване d) , най-добрия начин е лов /скоро гледах филм за ловните породи, в който казаха че едно ловно куче може да измине над 200км. по време на лов/, това не може да се замести с каквато и да било разходка. Затова моето куче ходи редовно на лов, тъй като аз съм ловец /и това е предпочитаната от мен порода/.Тази порода /както повечето/ би се чувствала по удобно в къща, но ако се подсигурява достатъчно движение не е никакъв проблем да живее и в апартамент /дори е с къс косъм и това е чудесно/.
По отношение на превръщането на работните кучета в "декоративни" /ако може така да се каже/, аз също не съм съгласен, но е факт че това се случва и с много други породи. Може би в желанието си да подобрят екстериора на определена порода, много развъдчици забравят да развиват и нейните работни качества, а точно това е било в основата на създаването и.
Публикувано: 18 January 2005 - 10:13 PM
Цитат
Не е задължително да убиваш. Аз почти всеки ден тренирам кучето си на яребици например, но без да ги убивам. Освен това може ти да му залагаш птици. Просто спорт - това харесвам. А той също. r) r)
Публикувано: 24 January 2005 - 10:41 AM
http://free.bol.bg/a...Champ.%20DK.pdf
r) r)
Това са резултатите от Световното първенство "Field Trial" за Германски късокосмест птичар /Курцхаар/ в Испания 17.02.2004г.
Публикувано: 16 February 2005 - 10:36 PM
Днес гледах по една програма-ловна за Курцхара как лови. Първо бяха много кучета и ловяха някакви сърни...те не са ли птичари? А после ловиха и пилци...
А като се докопам и до моя си компютър ще видя и резултатите...Ку4ето ти участвал ли си?

- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »