Dog.bg Форуми : Кученца в клетка на тротоара -

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кученца в клетка на тротоара -

#61 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 February 2008 - 05:59 PM

Много жалко за животните :'(,а и това не е само там, а в повечето зоомагазини!!!

#62 Потребителят е офлайн   ini Икона

Публикувано: 08 April 2008 - 05:30 PM

Здравейте!
За пръв път видях въпросните кученца миналата седмица и ми стана много мъчно. Днес пък минах оттам - пак имаше едно нещастно бебе в аквариума. 
Та аз съм твърдо решена да не оставя нещата така и да подам сигнал до ветеринаромедицинската служба, също и до общината, защото освен другото не е редно по средата на тротаора да стърчат железа и аквариуми. Когато напиша нещо и т.н., мисля да го публикувам и тук, заедно с адрес и т.н., на който трябва да се изпрати с надеждата, че ще се намерят още хора, които ще се присъединят. :)
Поздрави!

#63 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 April 2008 - 06:10 PM

Цитат

Здравейте!
За пръв път видях въпросните кученца миналата седмица и ми стана много мъчно. Днес пък минах оттам - пак имаше едно нещастно бебе в аквариума. 
Та аз съм твърдо решена да не оставя нещата така и да подам сигнал до ветеринаромедицинската служба, също и до общината, защото освен другото не е редно по средата на тротаора да стърчат железа и аквариуми. Когато напиша нещо и т.н., мисля да го публикувам и тук, заедно с адрес и т.н., на който трябва да се изпрати с надеждата, че ще се намерят още хора, които ще се присъединят. :)
Поздрави!
:palec:
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#64 Потребителят е офлайн   ini Икона

Публикувано: 09 April 2008 - 06:04 PM

И така, въпросното нещо, би трябвало според мен да се нарече "сигнал" (не се смейте има такъв термин -
чл.29, ал.3 от Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите
Чл. 29.(3) Организациите и гражданите могат да отправят сигнали и жалби до контролните органи, съда и прокуратурата за нарушения на законите от държавни органи, длъжностни лица и граждани.)

Но как ще се казва не е толкова важно - би могло да се нарече просто "писмо", ако предпочитате, и да изглежда по горе -долу този начин:

До директора на РВМС - гр. София
Сигнал (или  Писмо, или Жалба)
от еди-кой си

Уважаеми г-н/ г-жо Директор,

обръщам се към Вас, в качеството Ви на контролен орган по спазването на Закона за защита на животните, за да Ви съобщя за следното нарушение на закона от страна на собственик на зоомагазин:
на бул. "Витоша" № 29 ....... (тук с едно - две изречения какво сте видели)
С уважение: . . . . . . . . .

За съжаление РВМС - София няма сайт и обявена ел. поща. Според сайта на Столична община, адресът на който може да се изпрати е

София, жк Банишора бл. 39, 
Регионална ветеринарномедицинска служба.

Опитах се да се обадя по телефона, но днес поне никой не вдигаше, може би защото беше около обяд. Обявеният в сайта на Столична община тел. е  (+359 2)833 4111

И така, ако минавате пак по "Витошка" и видите пак бебета в аквариум (пак добре, че са в аквариум, разбирам че преди са били в клетка) - ето ви структурата, просто напишете с едно - две изречения какво сте видели (за да не е съвсем еднакъв текстът на всички) и го пратете по пощата. Или пък дори просто се обадете по телефона. Шансът за проверка може да не е голям, но пък колкото повече хора сигнализират - толкова повече се увеличава. А и трябва поне да се опита. Аз ще започна, като изпратя моето писмо още утре или другиден.

#65 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 06:09 PM

Мисля, че за да има "тежест" трябва да се споменат всички членове, които се нарушават - от ЗЗЖ и ЗВД. Това е точно "гадната" част, с която не можах да се преборя.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#66 Потребителят е офлайн   ini Икона

Публикувано: 09 April 2008 - 09:28 PM

Не е необходимо. Това е работа на съответния орган, а не на гражданите :blink:
Умишлено съм се въздържала да го правя. Но, добре ще го напиша и в такъв вид.

#67 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2008 - 09:41 PM

Е не, добре, аз няма опит, за това се и допитвам. Това беше по-скоро питане.  ;)
User's Signature

#68 Потребителят е офлайн   Finve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2008 - 07:31 AM

Аз пък си мисля, че за да има тежест и най-важното резултат от този сигнал е хубаво да го изпратите с копие до още няколко институции. Ето как според мен трябва да изглежда частта на сигнала с адресатите:

До: Директора на РВМС - гр. София

Копие до:
Национална ветеринарно-медицинска служба

Копие до:
Областен управител на София-град

Копие до:
Кмета на Община София

Ако го напишете така и го изпратите до всички тези институции - ще има по-голям ефект и реакция поне на един от другите извън главния получател РВМС... И ефекта от изпращането на писмо с копие до други институции ще помогне РВМС да реагират по-адекватно...

Може да изпратите и копие до още други институции - аз например и до Министерския съвет и Министъра на земеделието бих изпратила, ей така - да стане шум

по смисъла вътре в самото писмо обаче съм твърде некомпетентна да коментирам, допълненията ми са само по оформянето на кореспонденцията до държавни и общински служби, та затова се включих
User's Signature

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]

Величието и моралният напредък на една нация    могат да се оценят по отношението й към животните"  Махатма Ганди

#69 Потребителят е офлайн   ini Икона

Публикувано: 11 April 2008 - 08:43 PM

Надявам се, че съм била полезна поне малко в "избистрянето" на това как трябва да изглежда едно такова писмо.
За желаещите да изпратят копие со НВМС - Национална ветеринарномедицинска служба
гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" № 15А,тел. 915-98-20
Ако някой има желание да напише нещо, но има някакъв проблем с оформлението - с удоволствие ще се опитам да помогна.
Сега остава наистина да го изпратим - просто в плик и по пощата или дори едно телефонно обаждане може да не са толкова добри, колкото личното подаване в деловодството, но са по-добри от нищо, нали?

#70 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2008 - 09:50 PM

Ако се прати по пощата - ще получим ли входящ номер?
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 April 2008 - 10:01 AM

Цитат

Ако се прати по пощата - ще получим ли входящ номер?

Трябва да се прати задължително с обратна разписка. Иначе не става, никой няма да го входира там.
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 06:00 PM

Значи нещо такова (комбинация от двете):

До: Директора на РВМС - гр. София

Копие до:
Национална ветеринарно-медицинска служба

Копие до:
Областен управител на София-град

Копие до:
Кмета на Община София

Сигнал (или  Писмо, или Жалба)
от еди-кой си

Уважаеми г-н/ г-жо Директор,
обръщам се към Вас, в качеството Ви на контролен орган по спазването на Закона за защита на животните, за да Ви съобщя за следното нарушение на закона от страна на собственик на зоомагазин:
на бул. "Витоша" № 29 ....... (тук с едно - две изречения какво сте видели)
С уважение: . . . . . . . . .

Някой има ли да добави още нещо?

Хора, дайте да понапишем и поизпратим малко писма? Пишем, пращаме по пощата с обратна разписка и готово.
Едно е да получат 2-3 писма, друго е да получат 50 (100, 150... :rolleyes:). Хм?
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2008 - 07:54 PM

на телефоните, които сте изброили никой не вдига от седмици. аз се мъча да звъня от около месец. ако намерим някакъв телефон, ще е от голяма полза също. аз имам опит така с общината, пиша, пиша инакрая нищо. но като звънна на 2-3 телефона повикам 5-10 минути и някой се сеща да се хване за работа. така, че ако знаете друг телефон казвайте
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   sad_animals Икона

Публикувано: 18 April 2008 - 03:39 PM

mislq 4e moga dosta ne6ta da kaja kakvo stava v tozi zoomagazin.pusnahte li ve4e jalba?koito se interesuva da mi pi6e na li4ni.

Моля, пишете на кирлица!
мод

#75 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 02 July 2008 - 11:52 AM

Ей, какво стана? Аз също съм виждала кученце в аквариум на Витошка - зимата. Имаше и надпис - нещо от рода, че им било топло на кученцата, да престанем да разпитваме защо така са ги изнесли. Идиотска работа!
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   snegi Икона

Публикувано: 11 September 2008 - 09:42 PM

Купих си кученце от същия този магазин Джунгла на Витоша без да съм запозната с нещата там и сега се боря със здравето на моето мопсче.Има кръв в изпражненията,повръща и ветеринаря ми каза,че може да е паровироза или незнам как беше тая гадна болест.Не съм от София и нямам време да ги посетя тия от магазина,но и без това им нямам вече доверие и освен да вдигна някой скандал друго едва ли мога да направя,но това няма да оправи кученцето ми.В момента на покупката направиха ваксина на кучето и му дадоха през устата нещо за вътрешно обезпаразитяване,всичко в един ден.Дадоха ми и паспорт,където отразиха само това,което направиха в момента,не видях да има друга ваксина,а знам че трябва да има още една,която е първа.Мопса е на 2 месеца и подозирам,че първата ваксина е пропусната и за това сега има такива проблеми.Лекарят още не е сигурен дали да даде такава диагноза,трябва да мине време и ще видим как са нещата,но ако нещо се случи с кучето ми на ония в Джунглата Господ да им е на помощ!Сигурно и моето мопсче е било в клетка на тротоара и то без ваксина,направо настръхвам като си го помисля!И е в пълна депресия,със сухо носле и тъжни очи,незнам как ще го оправям...

#77 Потребителят е офлайн   HRISI_1084 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 September 2008 - 12:33 PM

ох,snegi.тажно,е че твоята малка душичка страда,заради безхаберието на ненормални хора... :'(.искарено ви пожелавам да се оправите и всичко това да остане само лош спомен.иначе има ли някакво развитие на проблема в по-положителна посока?
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   Arneete Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 December 2008 - 03:10 PM

Ако трябва аз мога да ги снимам.Имам и един приятел на който баща му работи във вестник 24 часа!Тези хора заслужават да се държат и с тях така както със бедните създания  :'(
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 14 December 2008 - 04:05 PM

Arneete А, бре момиче, започни да гледаш датите на темите, а не да изравяш някакви теми от преди месеци, та дори и години и да спамиш с тъпотии.... :huh:
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 January 2009 - 11:14 AM

В отговор на жалба относно излагане на малки кучета в клетка на тротоара и нехуманно отношение във въпросния магазин, отговор от РВМС:

1. Комисия от РВМС-София провери обекта и констатира:

- На тротоара пред магазина не се предлагаха животни (ами естествено, проверката е направена на 3.12, малко е студено за това...)
- Кучетата в зоомагазина бяха ваксинирани, но не им бе поставен микрочип (знаем тези "ваксини", печати от несъществуващи лекари в Сърбия и Унгария, не случайно огромна част от кучетата от повечето зоомагазини се разболяват на втория ден след покупката, но РВМС признава ваксинацията...)
- Документация относно легитимността на магазина липсваше.

На продавачката С.Б. е връчено предписание за собственичката на магазина да се отстранят нередностите. (как магазин без документи за легитимност е оставен да работи, вместо да бъде затворен, докато не представи всички документи - не става ясно).

До 5 януари нередностите трябва да бъдат отстранени. Не знам как седи въпроса с това, кой  и дали изобщо ще  провери дали е направено каквото трябва.

Та така, който има желание  да пуска жалби и да изисква промени.
User's Signature

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни