Кученца в клетка на тротоара -
Публикувано: 08 April 2008 - 05:30 PM
За пръв път видях въпросните кученца миналата седмица и ми стана много мъчно. Днес пък минах оттам - пак имаше едно нещастно бебе в аквариума.
Та аз съм твърдо решена да не оставя нещата така и да подам сигнал до ветеринаромедицинската служба, също и до общината, защото освен другото не е редно по средата на тротаора да стърчат железа и аквариуми. Когато напиша нещо и т.н., мисля да го публикувам и тук, заедно с адрес и т.н., на който трябва да се изпрати с надеждата, че ще се намерят още хора, които ще се присъединят. :)
Поздрави!
Публикувано: 08 April 2008 - 06:10 PM
Цитат
За пръв път видях въпросните кученца миналата седмица и ми стана много мъчно. Днес пък минах оттам - пак имаше едно нещастно бебе в аквариума.
Та аз съм твърдо решена да не оставя нещата така и да подам сигнал до ветеринаромедицинската служба, също и до общината, защото освен другото не е редно по средата на тротаора да стърчат железа и аквариуми. Когато напиша нещо и т.н., мисля да го публикувам и тук, заедно с адрес и т.н., на който трябва да се изпрати с надеждата, че ще се намерят още хора, които ще се присъединят. :)
Поздрави!

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 April 2008 - 06:04 PM
чл.29, ал.3 от Закона за предложенията, сигналите, жалбите и молбите
Чл. 29.(3) Организациите и гражданите могат да отправят сигнали и жалби до контролните органи, съда и прокуратурата за нарушения на законите от държавни органи, длъжностни лица и граждани.)
Но как ще се казва не е толкова важно - би могло да се нарече просто "писмо", ако предпочитате, и да изглежда по горе -долу този начин:
Сигнал (или Писмо, или Жалба)
от еди-кой си
обръщам се към Вас, в качеството Ви на контролен орган по спазването на Закона за защита на животните, за да Ви съобщя за следното нарушение на закона от страна на собственик на зоомагазин:
на бул. "Витоша" № 29 ....... (тук с едно - две изречения какво сте видели)
С уважение: . . . . . . . . .
За съжаление РВМС - София няма сайт и обявена ел. поща. Според сайта на Столична община, адресът на който може да се изпрати е
София, жк Банишора бл. 39,
Регионална ветеринарномедицинска служба.
Опитах се да се обадя по телефона, но днес поне никой не вдигаше, може би защото беше около обяд. Обявеният в сайта на Столична община тел. е (+359 2)833 4111
И така, ако минавате пак по "Витошка" и видите пак бебета в аквариум (пак добре, че са в аквариум, разбирам че преди са били в клетка) - ето ви структурата, просто напишете с едно - две изречения какво сте видели (за да не е съвсем еднакъв текстът на всички) и го пратете по пощата. Или пък дори просто се обадете по телефона. Шансът за проверка може да не е голям, но пък колкото повече хора сигнализират - толкова повече се увеличава. А и трябва поне да се опита. Аз ще започна, като изпратя моето писмо още утре или другиден.
Публикувано: 09 April 2008 - 06:09 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 09 April 2008 - 09:41 PM

Публикувано: 10 April 2008 - 07:31 AM
До: Директора на РВМС - гр. София
Копие до:
Национална ветеринарно-медицинска служба
Копие до:
Областен управител на София-град
Копие до:
Кмета на Община София
Ако го напишете така и го изпратите до всички тези институции - ще има по-голям ефект и реакция поне на един от другите извън главния получател РВМС... И ефекта от изпращането на писмо с копие до други институции ще помогне РВМС да реагират по-адекватно...
Може да изпратите и копие до още други институции - аз например и до Министерския съвет и Министъра на земеделието бих изпратила, ей така - да стане шум
по смисъла вътре в самото писмо обаче съм твърде некомпетентна да коментирам, допълненията ми са само по оформянето на кореспонденцията до държавни и общински служби, та затова се включих

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 11 April 2008 - 08:43 PM
За желаещите да изпратят копие со НВМС - Национална ветеринарномедицинска служба
гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" № 15А,тел. 915-98-20
Ако някой има желание да напише нещо, но има някакъв проблем с оформлението - с удоволствие ще се опитам да помогна.
Сега остава наистина да го изпратим - просто в плик и по пощата или дори едно телефонно обаждане може да не са толкова добри, колкото личното подаване в деловодството, но са по-добри от нищо, нали?
Публикувано: 11 April 2008 - 09:50 PM

Публикувано: 13 April 2008 - 06:00 PM
До: Директора на РВМС - гр. София
Копие до:
Национална ветеринарно-медицинска служба
Копие до:
Областен управител на София-град
Копие до:
Кмета на Община София
Сигнал (или Писмо, или Жалба)
от еди-кой си
Уважаеми г-н/ г-жо Директор,
обръщам се към Вас, в качеството Ви на контролен орган по спазването на Закона за защита на животните, за да Ви съобщя за следното нарушение на закона от страна на собственик на зоомагазин:
на бул. "Витоша" № 29 ....... (тук с едно - две изречения какво сте видели)
С уважение: . . . . . . . . .
Някой има ли да добави още нещо?
Хора, дайте да понапишем и поизпратим малко писма? Пишем, пращаме по пощата с обратна разписка и готово.
Едно е да получат 2-3 писма, друго е да получат 50 (100, 150... :rolleyes:). Хм?

Публикувано: 13 April 2008 - 07:54 PM
Публикувано: 11 September 2008 - 09:42 PM
Публикувано: 03 January 2009 - 11:14 AM
1. Комисия от РВМС-София провери обекта и констатира:
- На тротоара пред магазина не се предлагаха животни (ами естествено, проверката е направена на 3.12, малко е студено за това...)
- Кучетата в зоомагазина бяха ваксинирани, но не им бе поставен микрочип (знаем тези "ваксини", печати от несъществуващи лекари в Сърбия и Унгария, не случайно огромна част от кучетата от повечето зоомагазини се разболяват на втория ден след покупката, но РВМС признава ваксинацията...)
- Документация относно легитимността на магазина липсваше.
На продавачката С.Б. е връчено предписание за собственичката на магазина да се отстранят нередностите. (как магазин без документи за легитимност е оставен да работи, вместо да бъде затворен, докато не представи всички документи - не става ясно).
До 5 януари нередностите трябва да бъдат отстранени. Не знам как седи въпроса с това, кой и дали изобщо ще провери дали е направено каквото трябва.
Та така, който има желание да пуска жалби и да изисква промени.