Dog.bg Форуми : Нов дом и нов живот за Бамби

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нов дом и нов живот за Бамби

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 August 2007 - 02:13 PM

Бамби е на две години. Мелез между коли и овчарка, но повече прилича на овчарка. Прекарала е живота си до сега на верига, по врата козината й е много къса от нея.
Ражда от първото си разгонване до сега -всеки път. Не я хранят. Съседи оставят храна на вратата, но стопанина я оставя да се развали, просто защото не се сеща да я даде на кучето. Като си покани гости пържи кюфтета на двора, на 2 метра от нея и през ум не му минава да даде и на нея.
След месеци преговори успях да го склоня да я даде да я кастрираме. В приюта бяха ужасени от стъчащите й ребра, които се скриват от козината, иначе ще е трагична гледка. От лошия живот има анемия. В момента се захранва и лекува.
Ако се намери някой, който да я хареса и да й даде наистина нормален живот - няма да я връщаме на стопанина. Но ако никой не я поиска, ще съм принудена да му я дам обратно. Там ще умре сигурно до една година.
А тя е красива, млада и бекрайно мила и любвеобилна, спокойна и лесно обучаема - това е взела от характера на овчарката.

Ето я и нея, моля се да й излезне късмета и някой да й даде нормален живот:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 August 2007 - 10:14 PM

Боже, колко е красива въпреки всичко .... Дано да има късмета някой да я хареса!

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 09 August 2007 - 11:23 AM

s) Много мъчно ми стана... s) s) s) Дано някой поиска да вземе това прекрасно куче...

#4 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2007 - 10:25 AM

Бамби търси дом спешно... Вече не може да остане в приюта ... ще се наложи да я върна на идЕота, който я докара до това състояние... s)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#5 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2007 - 02:36 PM

Бързам да кажа, да се похваля, макар че сърцето ми още е свито - намерихме дом на Бамби.
Ще живее на двор, човека има опит с кучета, обича ги, хареса я много. Погали я и й каза "Ма ти си родена на Благовец! Толкова си мила." - тя му размаха опашка и това беше.
Ще се чуваме по телефона, ще я навсестя също след едно известно време - да я видя как е.

Дай боже, от сега натам само хубави новини от нея.

Благодаря ви на всички за подкрепата. :D
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 August 2007 - 03:42 PM

bravoS bravoS bravoS
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 12:25 AM

поздравления, Бушка!
Не, за да развалям добрата новина, а за да се види от какво си я спасила, публикувам една от многото подобни жалби напоследък, тази е от днес...правете си сметката за какво става дума s) (махам някои "лични" данни, защото не съм искала разрешение)

"пиша ви с желанието да споделя една нечовешка, садистична и повече от грозна постъпка, тъй като за съжаление аз съм абсолютно безсилна пред нея. Мои приятели живеят на ул. ..... във столичния квартал ..... Точно срещу тяхното блокче има къща с двор. В този именно двор съвсем скоро, по особено мъчителен начин е починало едно куче. Историята била следната: обитателите на къщата очевидно не живеели постоянно там, но пък си "гледали" куче, или по точно завързали куче. Първоначално се появавали по веднъж на седмица, когато му "подхвърляли" по нещо. В останолото време животинката гладувала и виела по цели дни и нощи. Посещенията на домакините обаче, станали все по - нарядко и кучето започнало да линее. Моите приятели се опитали да го спасят носейки му храна, но в следствие на големите жеги и обезводняването, в крайна сметка животинчето издъхнало в ръцете на приятелката ми. .... Истината е, че ми е трудно да се сетя за по - бавно и садистично убийство на живо същество и в този смисъл много Ви моля помогнете да не се случват такива неща или поне на де остават безнаказани"
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 07:55 AM

munk, това звучи кошмарно, просто си го представям... s) n)
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 08:34 AM

Късметлийка,честито и на двете! Дълъг и щастлив живот за Бамби в новия й дом super best

П.С. Относно написаното от munk ,във вилната зона на нашия град подобни гледки са обичайно ялвение.Вързани за по метър груб синджир кучета, на открито без количбка даже ,които от неистово обикаляне са направили цели дупки около дървото за което обикновено са вързани. Слаби, недохранени и ужасно виещи и лаещи срещу всичко живо.Това всъщност е и целта на"стопанина" bash
Нямам сърце да заснема такива гледки за да видите за какво става дума.

#10 Потребителят е офлайн   munk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 09:10 AM

много тегава ситуация, ... как точно да се подходи за живите вързани кучета. не ми е много ясно от гледна точка на закона, ако се пусне сигнал за неспазване на глава 7-ма от ЗВД, какъв тип предписания може да се издадат от инспектори, след като в този случай не говорим за животновъден обект, а за частна собственост (чисто юридически де, защото животните по нашите закони са със статут на вещи и имущество), а дали въобще някой ще се хване да ги гони с глоби, ме съмнява..въобще тази процедура никак не ми е ясна, а и съм сигурна, че защото никой вероятно не я е пробвал как работи, няма и утвърдена практика..но все от някъде трябва да се започне

а за умрялото кученце..пратих тук-таме запитване до разни познати юристи, които ни помагат, дано измислят нещо...
всякакви идеи от форумците са добре дошли s)

(ама това си е голям офф-топик..тук си е за Бамби 1super , която ще е щастлива занапред)
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 09:16 AM

Цитат

(ама това си е голям офф-топик..тук си е за Бамби 1super , която ще е щастлива занапред)

Тъкмо нейния случай може да помогне на други нещастници.
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   QueenMargo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 August 2007 - 10:17 AM

Цитат

Цитат

Тъкмо нейния случай може да помогне на други нещастници.

Абсолютно! 1super
За такива случаи трябва да се говори, все повече и повече, и да сме информирани, как точно може да се действа - предвид положението и обстоятелствата в България.

Браво, munk!

Цитат

..пратих тук-таме запитване до разни познати юристи, които ни помагат, дано измислят нещо...
всякакви идеи от форумците са добре дошли  s)

Честито на Бушито и Бамби! cheers

w) Ех, " вечеряли сте с Господ " ! angelpik nok

Буши, пожелавам ти желязно здраве, изключителни сили в борбата
и отворени врати - още повече занапред!

Както и на всички с големи сърца - за каузата! Поздрави! BEER

Бъдете успешни! 1super

#13 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 01:47 PM

При Бамби има промени - така или иначе онзи човек, който я искаше не я взе.
Но за това пък сега живее вече седмица в апартамент, при една от гледачките от приюта.
Разказа ми, че докато била там я извеждала на разходки извън приюта и: "Стана едно такова.. нали разбираш?" b) Разбирам и още как. Измежду всички, с които се сблъскаш, изведнъж се появява някое, което се оказва много специално за теб и ти "влиза под кожата".
Така Бамби се озовала в нов дом, има си за компания миролюбиво хъски.
В началото ядяла, ядяла, сякаш всеки миг ще свърши...
Сега започнала да схваща, че там храна ще има постоянно и се поуспокоила.
Спяла в леглото с новата си стопанка, която е една прекрасна жена.
Та така.
Сега вече съм сигурна, че Баби е в сигурни и любящи ръце.
User's Signature

#14 Потребителят е офлайн   QueenMargo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 01:52 PM

1super bravoS w) victoryVVV BEER nok

#15 Потребителят е офлайн   sad eyes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 02:00 PM

Цитат

"Стана едно такова.. нали разбираш?"

И аз разбирам, когато се случи няма логично обяснение. Сега просто съм щастлива със Сара.
Пожелавам го и на Бамби и нейния истински ЧОВЕК , този път завинаги
w) super best

#16 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2007 - 02:11 PM

Цитат

............ "Стана едно такова.. нали разбираш?"  b) 

Ама пък като стане това, дето го разбираме, е направо невероятно! Нека са добре и Бамби и добрата и стопанка!
User's Signature

прочети правилата за подписите

#17 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 11:06 PM

Най-сетне да покажа момичето  :wub:
Освен, че е спокойна, гальовна,  любвеобилна и безкрайно добра, вече е и охранена (дори леееко дебеличка  :blink:), но най-изумителното е промяната в козината й. Тя, нали е 50% коли, та явно гена на колито неясно защо изведнъж е решил да се прояви.  Дългата й козина е опадала, цвета й е изсветлял, направо си е оранжева. В първия момент помислих, че има грешка и е друго куче  :o Но очичките ... погледа й си е същия.
Има си приятел - 9 годишно хъски, когото дори тормози - яде му от паницата и му се кара.
Живее обичана и спокойна при един чудесен човек.
Тя е просто едно куче с много, много късмет.
Вижте сега снимките и се чудете на нейната пълна промяна  :shock::

ПРЕДИ:
Качена снимка

И СЛЕД:
Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Извинете ме за многото снимки,но съм много щастлива и исках да споделя  :->)
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 11:20 PM

Наистина е различна, щастливка е! :wub:
User's Signature

прочети правилата за подписите

#19 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2007 - 11:26 PM

Цитат

Наистина е различна, щастливка е! :wub:

Само ушите й са същите  ;D
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   papisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2007 - 07:58 AM

историята е наистина трогателна
Бамби е наистина прекрасна и късметлийка  :yahoo:
пожелавам им дъъълъг и игрив живот  :wub:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2