Подарявам - търся дом /котки/
Публикувано: 14 September 2008 - 11:45 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
ЗА СВЕТА МОЖЕ ДА СИ НИКОЙ,
НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
http://www.db-tierhilfe.de/index.php
http://grijaipodslon.hit.bg/
Публикувано: 15 September 2008 - 09:06 AM

Публикувано: 15 September 2008 - 05:01 PM
2 много сладурски котета, женски, дългокосмести, едното е бяло с рижаво и малко черно (на снимките) другото е бяло и черно
възраст - на около 2 месеца
появили са се в двора на леля ми и са си намерили някакво времено убежище, но не могат да останат там. Леля ми не може да ги приеме, защото вече си има 2, и аз си имам 2 разбойника, а ще е добре да топлят скута на някой грижовен стопанин.
Едното е много мило и даде да го снимат, а другото е малко плашливо и не го улови апарата.
Така да се каже - котетата се подаряват. Намират се в центъра на София. За повече подробности единствено на този телефон: 0887122887 Маргарита

Публикувано: 15 September 2008 - 05:08 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 16 September 2008 - 10:38 PM

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
ЗА СВЕТА МОЖЕ ДА СИ НИКОЙ,
НО ЗА НЯКОЙ СИ ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
http://www.db-tierhilfe.de/index.php
http://grijaipodslon.hit.bg/
Публикувано: 23 September 2008 - 08:32 PM
Спасен също от улицата. Много любвеобвилен и чаровен.
Търсим му спешно дом, защото е спасен от същото момиче, което ще бъде изгонено заедно с него и другото котенце, което е спасила на улицата, ако хазяйката й разбере, че ги крие и се грижи за тях в квартирата си.
Ще сме благодарни на всеки, който може да помогне дори и с временен дом на първо време.
От София сме, но не е проблем, ако човекът, който иска да помогне да намерим дом на този пухчо е от друг град.
0897311186 - Елица
и
0897786144 - Дора
e-mail: georgievaelitsa@gmail.com
Публикувано: 25 September 2008 - 09:19 PM
Мъжко котенце на около три - четири месеца.
Намерено е днес сутринта в най-поройния дъжд в окаяно състояние, мокро, зъзнещо, намацано с блажна боя по едното задно краче, мяукащо жално в една капандура на панелка.
Незная колко време е прекарало навън, нямаше бълхички като го прегледах. Изкъпах го, стоплих го и следобяд го заведох на моя ветеринар. Който го прегледа и каза, че е здраво, не е настинало от пороя, все пак ме посъветва да го следя и ако има нещо обезпокоително веднага да го заведа пак. Дадохме му пастичка против глисти.
Котето е страшен красавец, социализирано, общително, много доверчиво. Личи, че е домашно, знае какво е хладилник и първата му работа бе да се завре цялото в него. Знае какво е котешка тоалетна и как да я използва. Не изпитва никакъв дискомфорт от апартамента, а дори напротив, сякаш цял живот е било точно в този апартамент. Не е агресивно към котките ми, дори иска да се гушка с тях, но те го хъскат и нападат.
Оставих обяви, че е намерено въпросното котенце в зоомагазините на нашата улица, както и при ветеринаря ми, на спирката и входовете на близките до мястото, където го намерих блокове.
Все пак смятам, че не се е изгубило или избягало.....мисля, че е изхвърлено.
И друг път се е случвало в квартала ми да се губят котки и работата на всеки стопанин е първо да иде в зоомагазините и при ветеринаря, където оставя съобщение, че котето е изгубено и координати ако някой го намери. На мен лично ми се е случвало да намирам изгубено коте, да го приютя и да го върна след това на собствениците. Частта на квартала, където живея е такава, че всичко се знае веднага от коткарите и кучкарите. А аз днес следобяд разпитах и никой не бе чувал да се търси изгубено коте.
Сега котето е във временен дом в кв. Бункера, при жена, която има две котета, които не са така агресивни към него, както моите и куче пудел. Оказа се, че не се страхува от кучето.
Търсим си апартамент или къща - без значение, за постоянен дом и разбира се обичливи и грижовни стопани :blink:
Котьо е много умничък, толкова е сладък. А в транспортната клетка се държа, сякаш е пропътувал в нея целия свят надлъж и шир. :blink:
П.П.
Снимчиците ги направих преди да го изкъпя, за да мога веднага да разлепя обявите. Но въпреки това си личи какъв бонбон е :blink:
От София съм.
0897311186 - Елица
georgievaelitsa@gmail.com
Публикувано: 25 September 2008 - 09:32 PM
Ако не се получат нещата, поне ще дам всичко от себе си да му намерим заедно дом.
А докато е при нас ще му направя паспорт, ще получи вет.грижи и най - добрата храна + 2 броя лаещи, които ще го учат как се правят белите..:kisel: :kotence:
Публикувано: 25 September 2008 - 11:46 PM
Публикувано: 26 September 2008 - 04:43 PM
относно глухото мърканче.
Искрено, честно, директно и открито и разказах кои сме ние, как живеем, какво ми е отношението към котките, какъв опит имам и прочее.
След като й се обадих преди дни по гсм -а
(номера взех отново от тук)влязохме в скайп и отново надълго и нашироко започнах да обяснявам какво предлагам, какви сме, що сме и прочее.
Имахме уговорка на другия ден да дойдат те с Мъника до мен, да го срещнем с кучетата за да видим как реагира то на лаещи.
Първом предложих да ида с такси до квартирата на жената приютила го, но след като узнах, че се намира в Горна Баня и предвид тяхната опция за автомобил - предложих другия вариант - те да ни посетят..
На другия ден след 10 часа очаквах позвъняване от вало според уговорката ни.
До ранния следобед нямаше такова.
Влязох в скайп и научих от вало, че жената намерила и приютила Мъника го е дала на нейна колежка, да го откара в Панагюрище при майка си.
Временен подслон с евентуална опция за постоянен.
Доста се подразних признавам, реагирах грубо в скайп на вало, обзе ме яд, че от Горна Баня котачето е заминало за Панагюрище без да имам възможност да го зърна дори!
А научих, че е заминал след като предложих да опитам да му направя поне няколко снимки със сапунерката си..
..
Не зная дали Мъника
( той си няма временно име, нито ветеринарен паспорт; има си само 1 вътрешно обезпаразитяване и къпане с човешки сапун)се страхува от кучета!
Не зная дали аз ще се справя като временен подслон, или като кандидат - стопанин.
Как мога да зная това?!
Когато подновихме кореспонденцията с вало, но тук на лични съобщения в първото си писмо в отговор на мое - вало ми написа ако съм искала да помогна наистина ето сега имало други котета търсещи помощ.
Отговорих, че помагам, когато имам възможност и че искам да подам ръка точно на Глухото Котенце.
За мен Глухото коте е Специално! :wub:
..
Не зная какво ще стане, но зная, че с общи усилия щяхме да дадем по - голям шанс на малкия чудесник да намери възможно най - добрия стопанин котколюбец..
Моето предложение все още е в сила, вало.
Сърдечен поздрав, ваша:дури
Публикувано: 26 September 2008 - 05:06 PM
Дори (тъй като тя явно не пуска още обяви - има само една в Без дом) видях, че Дени е пуснала обяви за това коте в други форуми.
Не е лошо да се информирт хората, какво се случва с животните, търсещи дом (драснете един ред "задомен"), особено когато търсите помощ и тези хора опитват да ви помогнат. И особено след прочуствената тема, пусната тук.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 September 2008 - 07:56 PM
То търси дом! Постоянен дом! Временният дом не е постоянен. И утре - събота, то ще напусне временния си дом в Панагюрище. Връща се тук в София.
В момента, в който намерим дом за него, ще уведомя всички, както съм правила преди, фиксирам случая на Мики. Не само че съобщих, но писах и на лични съобщения до хората, които бяха лично загрижени за съдбата му.
Постнах и снимки от новия му дом. Друг е въпросът, че Мики вече го няма. Спестих тази история на читателите на форума, изстрадах си болката и толкова!
Но НИКОГА не бих пропуснала да осведомя за някое от котенцата, на които търся дом, дали са били задомени, къде са били задомени и пр.
И моля за още нещо. Да проявите разбиране.
Между мен и Дури назря недоразумение, което исках да разрешим помежду си, но тя е преценила да го направи обществено достояние.
Искам да кажа само, че въпреки нейното решение, аз не смятам да правя обществено достояние личен проблем, който не касае никой друг освен нас двете и няма връзка със съдбата на котенцето, макар и на първо четене да не изглежда така, заради умело направеният пост.....
Има начин, по който ние да разрешим това недоразумение или проблем, но той не е в общественото пространство.
Това тук не е медия. Нито става дума за сензации.
Така че, нека гледаме първо добруването на животинките и това как да осигурим безопастността им и доброто обгрижване, а личните противоречия да си останат лични и да не пречат на задомяването им!
Публикувано: 26 September 2008 - 08:13 PM
Какви са тия глупости дет пишете, моля?!
"аз не смятам да правя обществено достояние личен проблем, който не касае никой друг освен нас двете и няма връзка със съдбата на котенцето, макар и на първо четене да не изглежда така, заради умело направеният пост....."
Аз нямам проблем с Вас.
Ако Вие имате такъв с мен - сега научавам това.
Не обичам мишкуване, несериозно отношение, не обичам "скрито - покрито".
От 20 септември Ви пиша в майл.бг за котенцето!
Дни по - късно пускате разни крокодилски теми из фели сайта!
Ако не сте ме одобрили ни за временен приютител, ни за кандидат - стопанин защо вчера ми предлагате да помагам на друго котаче?!
Искам да помогна на Дефи
(Деф Лепърд това е името, което искам да му дам за временно)или Мъникът както му казвахте Вие.
Ако отказвате моята помощ - ок, ваш избор.
Но какви са тия дивотии за личен конфликт дет пишете и занимавате аудиторията с измишльотини?!
Беше права..като ми каза да не се доверявам на пишман задомители..
Но аз искам да помогна на Дефи!И не ме интересува при кого е..
Не ме оставяйте с впечатление, че сте тотално несериозна личност.
Това истина ли е:котето го няма?!
Как го няма?!
От 20 ти септември мисля за него и не спирам да Ви пиша за него и мисля всякакви варианти - за него, за Глухото Котенце и храна му взех..
Исках да Ви дам неща за него ако се окаже, че не приема кучета..
Оооо!..
:mazohist: :samoubiec:
Публикувано: 26 September 2008 - 09:22 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 26 September 2008 - 09:46 PM
Вижте, Дури, опитвам се да разбера желанието Ви за показност, но не мога!
Не съм аз тази, която "мишкува". Всичко Ви написах в писмото си до Вас вчера на лични съобщения. Бях напълно искрена във всяка своя дума.
Сега вече започвам да съжалявам, че не го запазих.
Явно няма да се откажете от идеята да правите обществено достояние, неща, които никого не засягат освен мен и Вас!
Аз нямам проблем с Вас и от начина, по който съм комуникирала с Вас в мейлите и Скайп това си личи. Когато четях мейлите Ви бях убедена, че съм попаднала на точния човек, до момента, в който не проведохме Скайп разговорите с Вас.
Приех Ви съвсем нормално и непредубедено, ако не беше така нямаше въобще да се занимавам да комуникирам с Вас, неколкократно си позволих дори да Ви благодаря, за жеста, който искате да направите към котенцето, но Вие високомерно ме набедихте, че драматизирам. От този момент аз вече незнаех как да комуникирам с Вас и как да се изразявам, за да не ме приемете погрешно!
Още няколко пъти се опитах да бъда директна и искрена с Вас, но Вие ме стреснахте с груби коментари и споменатото надменно отношение.
Колкото и да Ви се иска, няма как да ме накарате да бъда груба с Вас, просто това не ми е присъщо.
Ако не исках Вие да сте временен осиновител, нямаше въобще да водим разговори. Щях да Ви го кажа, както Ви изказах вчера в писмото си всичките си съмнения, опасения, колебания и тревоги. Не се притеснявам да кажа на някого какво мисля. Разбирате ли? Аз исках да се видим лично, да разговаряме, както се бяхме уговорили. Разберете: Обстоятелствата ни попречиха, не някаква зла воля свисше! За какво ми е да се разбирам с Вас? Да се уговаряме? Да коментираме, ако не съм искала да сте осиновител? Аз да не съм мазохист и насила да си прося сръдните и недоволството, с което ме заляхте? И щях ли да Ви пиша писмо, в което да Ви предлагам да започнем отначало предвид това, че може да сме сгрешили по някакъв начин една спрямо друга? Щях ли да Ви давам информация, че Мъникът отново ще си дойде в София? И щях ли да Ви питам, дали все още искате да го вземете временно? Щях ли да Ви моля да обмислите добре решението си, предвид факта, че ми казахте, че котките не са Вашата стихия и Ви е страх от тях? Аз не Ви познавам така добре, както може би други хора от форума, които са наясно, че могат да Ви имат доверие. Длъжна бях да проверя добре човека, при който би могъл да иде Мъникът.....Опитът ме е научил да бъда крайно предпазлива!
Както всеки сигурна съм от този форум би проверил човека отсреща, преди да му повери живота на някое животинче.
Можете да ме наричате до безкрай пишман задомител и несериозна, но това не ме интересува, важни са фактите - задомените от мен животни и дали живеят добре в новите им домове и с новите си стопани. Аз сама за себе си зная, че подхождам сериозно към всяко свое начинание и особено към тези, които касаят други живи същества. Проверявам многократно осиновителите и преди и след задомяването. Хората, които ме познават знаят каква съм и това ми е достатъчно.
Недоразумението, което възникна между нас, Вие превърнахте във фиаско. Разбирам разочарованието Ви, но сме зрели хора и в живота има ОБСТОЯТЕЛСТВА, които не винаги можем да предвидим и не сме отговорни за тях.
За всеки човек е така, не за мен или за Вас, за всеки!
Колкото и да сте ядосана на стеклите се обстоятелства Ви моля, осъзнайте се!
Не пречете на котенцата да намерят дома и стопаните, които заслужават, само заради накърненото Ви его!
Аз Ви казах и вчера, че съм готова да приема помощта, която предлагате, защото ми направи впечатление постът, в който молите, котенцето да бъде дадено на Вас.
Помислих, че този път сте искрена.
И за да се уверя дали не греша, реших да пробвам Вашата искреност, като Ви спомена за другото коте. А и когато човек иска да помага безрезервно и всеотдайно не подбира нуждаещите се от помощ.....
Сигурно си имате Вашите основания, за което няма да спорим, няма за какво просто.
Ако бяхте прочели поста ми внимателно щяхте да разберете, че не става дума за Мъника, а за Мики....
Както и да е.... Виждам че изчитате хората до толкова внимателно, доколкото ги и изслушвате....
Не злоупотребявайте с думите ми, разбирате ли, тук не е мястото да доказваме коя от нас е по-умела в словесната еквилибристика. И не е мястото, където някой казва на някого :" Всичко, което кажете от този момент насетне, може да бъде използвано в съда срещу Вас!"
Аз поне не съм такъв човек и може би точно това Ви амбицира да се опитвате да продължавате да ме провокирате.
За мен няма значение.
Дори в този свой пост до мен се държите неуважително и грубо, което е очевидно дори за дете.
Мен не ме е страх какво ще си помислят хората за мен, защото ако се боях от това, трябваше да спра да живея и да започна да съществувам.
Дали ще решат, че е тяхна работа да се месят в неща, които не ги засягат -аз лично не бих на тяхно място, защото няма да знам началото на историята, нито подробностите за нея, а ще трябва само да се доверявам на субективното мнение на едната или другата страна. Не мисля, че зрели и разумни хора биха се забърквали в подобни "каши".
Вие изкуствено се опитвате да създадете някакъв проблем и шум...около Вас.
Незная.
Спомняте ли си разговорите ни по Скайп и начинът по който разговаряхте с мен? Тези разговори на места доста противоречат на сегашната Ви позиция на всеотдаен и загрижен човек.....
Не казвам че не сте такава.
Незная каква сте.
Виждам само, че се опитвате да ме "смажете" с Вашите похвати, да настройвате мнения срещу мен, с каква цел...не ми е известно, за да докажете какво?...пак не е ясно..... Може би за чест и слава, както се казва.
Разчитате на изградено добро реноме за Вас и ме обстрелвате, само защото си позволих да не дам котенцето на ВАС- ДУРИ, както сама се изразихте, помните ли?
Но това беше недоразумение.
Обясних Ви толкова обстоятелствено това, колкото ми бе възможно, вчера в писмото си до Вас.
А Вие го превърнахте в проблем. За това говоря, защото обидите и злостните забележки са всичко друго, но не и липса на проблем от Вас към мен.....
Разбирате ли? Това не е медия. За пореден път го казвам. Не търсете сензация. Не търсете поле за изява на Вашето его.
Не печелите нищо като ме нападате в постовете си. Дори да не издържа на нападките и злословията и дори да напусна форума, това няма да Ви донесе никакво удовлетворение или напротив? Разбирате ли, форумът го е имало много преди аз да се появя в него и ще го има много след мен, аз съм само поредният потребител и незная поради каква причина се превърнах във Ваша мишена от едно известно време насам.
Разбирате ли, от всичко това ще пострадат животните, на които искам да помогна да намерят дом и стопани.
Не вярвам, че ерудиран човек като Вас, помогнал неведнъж на животно в беда иска това да стане.... Или да?
Да бъдат забравени на фона на някакви безмислени постове, призиви, обяснения и т.н. не е начин, по който може да им бъде помогнато.
Нека помагаме за да помагаме, а не за да ни кажат браво! Разбирате ли какво се опитвам да кажа?
Още нещо и това ще е последното: Не става дума за "скрито-покрито", както казвате Вие, а за дискретност, която е не в моя, а във Ваша услуга.
Искате да ме накарате да съжалявам, че съм я проявила. Но аз не съжалявам, защото все още съм на мнение, че тук не е мястото за подобен вид спорове.
Не го превръщайте в циркова арена. Нали?
А сега затварям слушалката и не възнамерявам да я вдигам повече, по тази тема.
Ваше е решението дали ще поискате да дълбаете и тъпчете на едно място.
С провокациите бях до тук! Разбирате ли?
Ако искате да помогнем на мъника,аз съм насреща - дайте да помагаме, а не да се обстрелваме! Както сама казахте, не е нужно да се харесваме, за да помогнем заедно!
Това е!
Публикувано: 26 September 2008 - 09:54 PM
И аз искам да се разберем с Дури.
Междудругото веднага щом аз бях уведомена за промяната, уведомих и Дури.
Не бих си позволила да мотая за такива сериозни неща, когото и да било!
И пак искам да кажа, незнам какво е разбрала Дури и как го е разбрала, но Мъникът все още търси своя постоянен дом. Не е задомен!
Както не са и останалите две котенца!
Ако ги задомя, първата ми работа ще е да пиша тук.
Да, не съм поствала обяви в други сайтове, почивайки на предишен неприятен опит с една жена.
Предпочетох да разчитам на сериозни сайтове, като dog.bg i bezdom.info.
Но това не ми попречи да потърся помощта на хора, които са по-наясно от мен, в кои сайтове е най-добре да се публикува, имам им пълно доверие и знам, че ще постват вместо мен.
Публикувано: 26 September 2008 - 10:02 PM
Моля не пишете толкова дълги и безсмислени постинги, цели изречения без грам смисъл - говорим за мъничкото бяло глухо котенце, нали?
Хайде, моля Ви.
Ураа той е жив!
А сега моля кажете да продължавам ли да се моля да ме видите и прочее или нямате желание?
Както кажете така ще направим..
:blink:
п.с.като прочетох "Мики" рекох, че сте дали това име на Мъника.