Подарявам - търся дом /котки/
Публикувано: 27 July 2011 - 04:48 PM

Публикувано: 27 July 2011 - 04:56 PM
Много интересно и било..аман от префърцунени изказвания и популизъм..и когато майстори ти работят в къщата и не си там 24 часа не е невъзможно да отворят вратите навсякъде МИЛА!
Публикувано: 27 July 2011 - 05:03 PM
blaze, в 27 July 2011 - 01:10 PM, написа:
Противник съм най-вече на бездомните кучета, защото са опасни(бездомна котка няма как да те нарани фатално) . Но осъзнах, че нито радикализъм, нито вайкане по форумите няма да помогне в ситуацията с помярите и като нямам изход, не се и обаждам по темата повече... Ако се намерят собственици за котетата-намерят, засега има къде да живеят, има кой да ги храни ежедневно и никой от моето семейство не мисли да се освобождава от тях без изричното желание на някой да осинови коте.

Направо страхотна перспектива ! Ще си направиш цял прайд! Само да те попитам ти някога била ли си атакувана от такъв прайд?! Щото аз съм била, при това съм била заедно с кучето ми и се чудех кого и как да отърва първо. Искам да ти кажа, че е по-страшно отколкото можеш да си представиш, но хайде, това са редки случаи, да не издребняваме, нали? Само ще спомена, че има заболяване, наречено "котешка рана" и то протича много остро. Не е нужно котката да те изяде за да ти създаде огромни неприятности, но на теб очевидно тези детайли в картинката ти убягват. Е, те са маловажни, пък и ти си против кучетата, не против котките.... т.е. те могат да се размножават на воля и да търпят същите издевателства и негативно отношение, просто ти не си против тях. Защото твоята котка е "уникална" и е родила най-уникалните котета от някой бездомен "уникален" котарак с неизвестни наследствени заболявания. Мда, страхотно! Поздравления за суперлогиката! Просто блондинките ряпа да ядат!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 27 July 2011 - 05:11 PM
Публикувано: 27 July 2011 - 05:22 PM
blaze, в 27 July 2011 - 05:11 PM, написа:
Нерви с теб не мога да си пиля по никакъв начин. Няма смисъл. Доказа, че си бетер блондинките по акъл, така че няма какво повече да се дискутира. Просто констатирам правотата си по отношение на теб и това, че нагледно доказа безотговорността, неинформираността и неграмотността си по отношение на котките, колкото и да ги обичаш, защото това НЕ Е ДОСТАТЪЧНО. Някога може и да го разбереш. Ти си точно толкова неподготвена и неинформирана колкото първата баба в най-задъненото село в североизточна България. Поради тази и още поне 19 причини няма как да пилея нерви по теб. Хората реагират, защото ЗНАЯТ какво следва от това твое "велико дело". За разлика от теб те вече са гледали този филм няколко хиляди пъти.
п.п. - и не си мисли, че тези хора не вдигат скандали по магазини и борси. Просто ти си далеч от тези неща както разбрахме вече от показното, което ни демонстрира.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 27 July 2011 - 05:26 PM
Публикувано: 27 July 2011 - 05:54 PM
blaze, в 27 July 2011 - 03:56 PM, написа:
Много интересно и било..аман от префърцунени изказвания и популизъм..и когато майстори ти работят в къщата и не си там 24 часа не е невъзможно да отворят вратите навсякъде МИЛА!
Ами гледай си ги...Що ги пуcкаш за подаряване в такъв случай, като си спокойна, че можеш и сама да си поемеш отговорност?!
Иначе виждам, че на два пъти ми бъркаш ника, което ще рече , че си бясна...Това е добре...Означава, че все пак някакви емоции има налице...

Сега , ако продължиш по тази линия и се замислиш наистина пълноценно и съсредоточено, защо всъщност предизвика някои мнения, ще е още по позитивна цялата ситуация...
Не се надценявай, а помисли, че някои случаино попаднал на нещо може да пише, защото нещото наистина го вълнува и си губи от скъпоценното време, не с цел да се вкарва в ролята на "лешояд"(държа да отбележа, че за мен Hе е обидно

Съжалявам, че Не си способна на тези действия.Съжалявам, че си поредната безотговорна стопанка, която дори и да намери дом за своите произведени с пълно съзнание, ще лиши точно толкова от същото

В противен случай ще бъда "лешояд" и ще изказвам най тържествено и 'лешоядски' моето мнение по въпроса...

p.с...Един съвет от сърце...
Недей да си толкова тънкообидчива...Напротив, вслушвай се и чети добре нещата, които хора с по голям опит и знания от теб те съветват..На финала ще видиш, че ще се почувстваш по удовлетворена и добре..Вярвай ми, минала съм по този път...
Както и да е...Наистина пожелавам успех и късмет на малките красавчовци, всъщност те не са виновни за нищо...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 27 July 2011 - 06:06 PM
DessyD, в 27 July 2011 - 05:22 PM, написа:
+ 1
Публикувано: 27 July 2011 - 09:10 PM
grigo009, в 27 July 2011 - 04:32 PM, написа:
Не, просто ме е страх от тези операции. И ако моето коте или куче по някаква случайност се окаже забременяло не бих рискувал. Мъжките ми идеи и разбирания не ги коментирам. Ако имаш предвид кастрацията, ще ти кажа, че и кучето си кастрирах. Даже имам и снимков материал за "неверниците".

Чудя се защо е нужно да я нападате след като котките са вече Родени на тоя свят? Те вече няма да се върнат в корема, няма къде да отидат..

Публикувано: 27 July 2011 - 09:42 PM
Публикувано: 27 July 2011 - 09:43 PM
blaze, в 27 July 2011 - 04:11 PM, написа:
Не го приемай лично и свръх-емоционално, както правиш напоследък

1.Ти на колко години си, да твърдиш че си отгледала Mного котки??...Нали си наясно, че няма вариант това да се случи чисто математически и в истинския смисъл на думата...

Престанете с това имам много опит с МНОГО животни и запомнете , че ЕДНО взето от бебешорче и отишло си от старост е достатъчно...

2.Тъй като става ясно, че твоята котка е така желана и търсена майка, за какъв пускаш обява за подаряване тук и по този начин отнемаш реалния шанс на поне 4, които пък може и да не са били чак толкова специални и желани като твоите?!
3.Айде като си толкова устата и надъхана ...Подарявай си ги там когато, където и както смогнеш на твоите познати, които с нетърпение са чакали точно от тоята котка бебета, и недей да отнемаш шанса на няколкото нещастничета, които не са родени с такъв късмет...и най вече замисли се, ако ти е възможно... Беше ли наистина необходимо да произвеждаш поредните котенца(защото няма какво да си кривиш душата, всички са специални и красиви)?!И нямаше ли да се почувстваш по добре и удовлетворена, ако беше намерила дом на 4 бездомничета, на които знаеш, че живота им е обречен и доста кратък сред кучета, коли и безмозъчни двукраки индивиди?!

И стига си играла ролята на възмУтената и огОрчена нацупена ученичка...Гледай да си оправиш забърканите от теб самата бакии и вземи си кастрираи мацата, която Вярвай ми ще се чувства много по добре и пълноценно.
Хайде със здраве и дано малките, които не са виновни с нищо им се усмихне късмета наистина..

Публикувано: 27 July 2011 - 10:02 PM
blaze, в 27 July 2011 - 08:42 PM, написа:
Виж пак не си разбрала...
Не е въпрос за родилата домашна котка на Blaze.Bъпрос е , че такива случаи са стотици и всеки си мисли като теб, че не е това проблема!!!Съжалявам, че ще ти го кажа, но всъщност е проблем,защото не е необходимо да си специалист фелинолог за да знаеш котките с каква скорост се размножават!!
Както и да е...На малките бебешори им пожелавам наистина от сърце да намерят най добрите и достойни човеци, а на теб Вярвай ми без капка ирония(този път) ти пожелавам да се замислиш по обстойно и да пробваш да вникнеш защо някои хора реагират така...Ще видиш, че не е само за идеята и не е защото са някакви ненормални или имат време за губене или още по малко просто искат да се заяждат с Blaze...
Лека вечер от мен.

Публикувано: 27 July 2011 - 11:14 PM
Публикувано: 27 July 2011 - 11:35 PM
blaze, в 27 July 2011 - 11:14 PM, написа:
Е, то ти показа колко те е грижа, няма що!!! Точно защото си спомням първата ми котка, която умря на няма и 5-годишна възраст от генетично предавано заболяване на бъбреците, затова реагирам. Щото точно някой умник като теб и мноооогоооо любящ котките е разплодил своята уникална котка. И мила моя, родна картинке, котката ми беше осиновена от улицата. След нея следват още няколко такива, чиито генетични дертове берях в продължение на години, пак безпородни и безродословни. Затова като прочета такива невероятни откровения от някой умник като теб, направо ми се драйфа! Невероятно готина комбинация - твоята уникална котка и уникалния уличен, неизвестен котарак, получавате скрити лимонки като подарък, но пък милейди е много горда с даровете си към вас! Невероятно просто! И това от човек толкова активно участвал в тема за бездомните животни, който би трябвало поне да е получил някаква информация покрай дискусията! Какво да очакваме от онези, които дори не искат да четат?! Ти с тях ли се сравняваш?! Чудесно! Наистина голям смях! Ама после пискаш, че имало бездомни животни по улиците и те било страх, нали?! Е, ти показа и доказа схемата, за която говорехме преди време, в онази тема за програмите, ама после програмите не работели. Ми как ще работят! То няма как един да мете, а друг след него да сере и да е чисто. Просто няма как да се получи. Егати тъпотията !

Публикувано: 28 July 2011 - 08:18 AM
DessyD, в 27 July 2011 - 11:35 PM, написа:
blaze, в 27 July 2011 - 11:14 PM, написа:
Е, то ти показа колко те е грижа, няма що!!! Точно защото си спомням първата ми котка, която умря на няма и 5-годишна възраст от генетично предавано заболяване на бъбреците, затова реагирам. Щото точно някой умник като теб и мноооогоооо любящ котките е разплодил своята уникална котка. И мила моя, родна картинке, котката ми беше осиновена от улицата. След нея следват още няколко такива, чиито генетични дертове берях в продължение на години, пак безпородни и безродословни. Затова като прочета такива невероятни откровения от някой умник като теб, направо ми се драйфа! Невероятно готина комбинация - твоята уникална котка и уникалния уличен, неизвестен котарак, получавате скрити лимонки като подарък, но пък милейди е много горда с даровете си към вас! Невероятно просто! И това от човек толкова активно участвал в тема за бездомните животни, който би трябвало поне да е получил някаква информация покрай дискусията! Какво да очакваме от онези, които дори не искат да четат?! Ти с тях ли се сравняваш?! Чудесно! Наистина голям смях! Ама после пискаш, че имало бездомни животни по улиците и те било страх, нали?! Е, ти показа и доказа схемата, за която говорехме преди време, в онази тема за програмите, ама после програмите не работели. Ми как ще работят! То няма как един да мете, а друг след него да сере и да е чисто. Просто няма как да се получи. Егати тъпотията !
DessyD, как пък точно на теб като по учебник се случиха тези котки с редки генетични дефекти..много интересна работа, може да ги предложиш като сценарии на д-р Хаус и той борави с недоказани диагнози и малко вероятни такива

Към останалите: Котката ми не абортира и не бих и го причинила, защото не се съмнявам в светлото бъдеще на малките, така че отново ви благодаря за "подкрепата" и помощта с обратен знак, дано не помагате така и на бездомните кучета(пишейки из форумите).
П.П.DessyD, единствената неродословна котка, която ми е умирала е тази, която на 12 годишна възраст беше разкъсана от някой миловиден помяр (аутопсия за рядка болест не сме правили)
Публикувано: 28 July 2011 - 09:04 AM
blaze, в 28 July 2011 - 08:18 AM, написа:
DessyD, как пък точно на теб като по учебник се случиха тези котки с редки генетични дефекти..много интересна работа, може да ги предложиш като сценарии на д-р Хаус и той борави с недоказани диагнози и малко вероятни такива

Към останалите: Котката ми не абортира и не бих и го причинила, защото не се съмнявам в светлото бъдеще на малките, така че отново ви благодаря за "подкрепата" и помощта с обратен знак, дано не помагате така и на бездомните кучета(пишейки из форумите).
П.П.DessyD, единствената неродословна котка, която ми е умирала е тази, която на 12 годишна възраст беше разкъсана от някой миловиден помяр (аутопсия за рядка болест не сме правили)
Безразсъдна моя, дефектите изобщо не са редки и можеше да го знаеш ако си беше направила труда да се ограмотиш. Онези, които разбират от котки са разбрали точно за какво говоря, защото са наясно с проблемите, за чиито названия дори не си благоволила да прочетеш. Става въпрос за определен вид недостатъчности, вируси и малформации, които се получават от близкородствени връзки или от несъвместимости, които при уличните котки са МНОГО често срещани и които няма как да обследваш предварително и на око.
Колко хора биха приели и хранили 2-3-дневни котки?! Ами погледни в съответния раздел по-надолу. Ще видиш колко. Щото за да оцелеят толкова котки, при това изхвърлени като слепи котенца, значи някой се е погрижил за тях. Е, теб, разбира се, това малко те засяга. Ти си само против помиярите, щото са ти разкъсали котката. Що да ти пука дали котките умират на по 5-6 години?! Ти не ги виждаш. Имала си късмет с една котка и това за теб е необходимото и достатъчно условие да продължиш безхаберно да плодиш. След което искаш да те подкрепим! Нали разбираш, че няма как да стане! Не и тук!

Публикувано: 28 July 2011 - 09:20 AM
DessyD, в 28 July 2011 - 09:04 AM, написа:
blaze, в 28 July 2011 - 08:18 AM, написа:

Безразсъдна моя, дефектите изобщо не са редки и можеше да го знаеш ако си беше направила труда да се ограмотиш. Онези, които разбират от котки са разбрали точно за какво говоря, защото са наясно с проблемите, за чиито названия дори не си благоволила да прочетеш. Става въпрос за определен вид недостатъчности, вируси и малформации, които се получават от близкородствени връзки или от несъвместимости, които при уличните котки са МНОГО често срещани и които няма как да обследваш предварително и на око.
Колко хора биха приели и хранили 2-3-дневни котки?! Ами погледни в съответния раздел по-надолу. Ще видиш колко. Щото за да оцелеят толкова котки, при това изхвърлени като слепи котенца, значи някой се е погрижил за тях. Е, теб, разбира се, това малко те засяга. Ти си само против помиярите, щото са ти разкъсали котката. Що да ти пука дали котките умират на по 5-6 години?! Ти не ги виждаш. Имала си късмет с една котка и това за теб е необходимото и достатъчно условие да продължиш безхаберно да плодиш. След което искаш да те подкрепим! Нали разбираш, че няма как да стане! Не и тук!
Не е една, приятеля ми гледа 20 годишна безпородна котка в отлично здраве и още няколко възрастни около нея и така, имам бая опит с котките и преди ти да ме ограмотиш бях с впечатлението, че са доста здрави и безпроблеми за отглеждане (не че нямат ахилесови пети), но ти както обикновено разбираш повече затова не мисля да споря..но обезателно ще попитам нашия ветеринар, дали котките от дворовете на хората наоколо са чистопородни и ако не от какви редки малформации най-често умират

П.П странно ми колко хора са безработни, за да се грижат за бебета котки, защото едва ли след осем часа работа сляпото бебе коте ще те чака живо вкъщи

Публикувано: 28 July 2011 - 09:42 AM

п.п. Малко късно си се сетила да питаш ветеринарния лекар за проблемите на котките, ама дано поне ти е от полза разговора с него. Така или иначе няма да се съобразиш с мнението му. Дано котките ти намерят читави собственици, а опонентите ти тук ще се приготвят за следващия етап, защото той е неизбежен, но ти така и няма да го усетиш, той не те засяга. Ти си раздала "уникалните" котета.

Публикувано: 28 July 2011 - 10:52 AM
DessyD, в 28 July 2011 - 09:42 AM, написа:

п.п. Малко късно си се сетила да питаш ветеринарния лекар за проблемите на котките, ама дано поне ти е от полза разговора с него. Така или иначе няма да се съобразиш с мнението му. Дано котките ти намерят читави собственици, а опонентите ти тук ще се приготвят за следващия етап, защото той е неизбежен, но ти така и няма да го усетиш, той не те засяга. Ти си раздала "уникалните" котета.

DessyD нормално е след като не познаваш мен и семейството ми да говориш за следващи етапи, но нека поне за себе си те успокоя, че бих гледала котетата и сама ако не се намерят собственици (а вече за един ден има 2ма желаещи), така че този вариант отпада. Тъпо е да ме поставяш в една графа с бабите на село дето ги давят и много обидно, но явно ти си съдиш всички с нечистопородни (некастрирани) котки с еднакъв аршин. Както вече писах това, че съм обявила малките във форума не е отчаян ход на безизходица, просто опит да подаря на някой животно, за което да се грижи. Нямам намерение да давам повече обяснения, но абортът на майката никога не е стоял като въпрос, такива крайни мерки при положение, че имам възможност да гледам котките не са ми необходими.
П.П Ти колко котки от улиците хвана и кастрира ако не тайна де..