Dog.bg Форуми : Подарявам - търся дом /котки/

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (30 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Подарявам - търся дом /котки/

#511 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 28 July 2011 - 11:42 AM

Показване на мнениетоblaze, в 28 July 2011 - 10:52 AM, написа:

DessyD нормално е след като не познаваш мен и семейството ми да говориш за следващи етапи, но нека поне за себе си те успокоя, че бих гледала котетата и сама ако не се намерят собственици (а вече за един ден има 2ма желаещи), така че този вариант отпада. Тъпо е да ме поставяш в една графа с бабите на село дето ги давят и много обидно, но явно ти си съдиш всички с нечистопородни (некастрирани) котки с еднакъв аршин. Както вече писах това, че съм обявила малките във форума не е отчаян ход на безизходица, просто опит да подаря на някой животно, за което да се грижи. Нямам намерение да давам повече обяснения, но абортът на майката никога не е стоял като въпрос, такива крайни мерки при положение, че имам възможност да гледам котките не са ми необходими.
П.П Ти колко котки от улиците хвана и кастрира ако не тайна де..

Определено са повече от теб. Смятам да поместя подробен списък за последните 10-тина години. Понеже предполагам го дължа на хора като теб?! Щото сигурно ми плащате след като ми създавате проблеми?! А сигурно според вас ми е и задължение?! :tb_195:
И да, сравнявам те с бабите, защото по никакъв начин не показа, че си по-различна от тях. Дори не правиш разлика, че осъждам безотговорното плодене, а не притежаването на неродословни и некастрирани котки. Ама хайде, майната му! Що да се прави разлика?! Видно е, че логическите връзки са прекъснати някъде.

п.п. - Разбира се, че обявята ти тук не е "отчаян опит"! Че ти си го направила съзнателно! Какво отчайващо има?! Според теб, очевидно, си извършила геройство или най-малкото полезно действие. Защо да си отчаяна?! То всичко е на гърба на хайваните, не на твоя. Какво да те отчайва?! Айде стига, че ми омръзна да говоря със стената. Давай ги, на който намериш там. То .... друго .... здраве .....
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#512 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 28 July 2011 - 11:58 AM

Показване на мнениетоDessyD, в 28 July 2011 - 11:42 AM, написа:

Показване на мнениетоblaze, в 28 July 2011 - 10:52 AM, написа:

DessyD нормално е след като не познаваш мен и семейството ми да говориш за следващи етапи, но нека поне за себе си те успокоя, че бих гледала котетата и сама ако не се намерят собственици (а вече за един ден има 2ма желаещи), така че този вариант отпада. Тъпо е да ме поставяш в една графа с бабите на село дето ги давят и много обидно, но явно ти си съдиш всички с нечистопородни (некастрирани) котки с еднакъв аршин. Както вече писах това, че съм обявила малките във форума не е отчаян ход на безизходица, просто опит да подаря на някой животно, за което да се грижи. Нямам намерение да давам повече обяснения, но абортът на майката никога не е стоял като въпрос, такива крайни мерки при положение, че имам възможност да гледам котките не са ми необходими.
П.П Ти колко котки от улиците хвана и кастрира ако не тайна де..

Определено са повече от теб. Смятам да поместя подробен списък за последните 10-тина години. Понеже предполагам го дължа на хора като теб?! Щото сигурно ми плащате след като ми създавате проблеми?! А сигурно според вас ми е и задължение?! :tb_195:
И да, сравнявам те с бабите, защото по никакъв начин не показа, че си по-различна от тях. Дори не правиш разлика, че осъждам безотговорното плодене, а не притежаването на неродословни и некастрирани котки. Ама хайде, майната му! Що да се прави разлика?! Видно е, че логическите връзки са прекъснати някъде.

п.п. - Разбира се, че обявята ти тук не е "отчаян опит"! Че ти си го направила съзнателно! Какво отчайващо има?! Според теб, очевидно, си извършила геройство или най-малкото полезно действие. Защо да си отчаяна?! То всичко е на гърба на хайваните, не на твоя. Какво да те отчайва?! Айде стига, че ми омръзна да говоря със стената. Давай ги, на който намериш там. То .... друго .... здраве .....

Е със сигурност няма да е на когото намеря там, но както и да е, важното да се изказваме гръмко във форумите..Това, че се радвам на новите животинки не значи непременно, че съм ги искала, не правиш ли пък ти тази логическа връзка..Какво да ги метна с плика на долната улица или да ги удавя, за да ти докажа че нямам общо-напротив, те ще имат своя шанс да живеят нормално. Незнам колко пъти казах, че ще се грижа за животните, но понеже ти си ме сложила в матрицата "родило неродословно животно със зъл (безотговорен и вероятно РУС) стопанин" и няма измъкванката.. ако ще и да ти сканирам досиетата на бъдещите собственици на котетата пак ще ми кажеш, че съм като бабите..замисли се кой е стената :ae_085:
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#513 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 July 2011 - 12:04 PM

Все се набива в очите, че ще гледаш малките. Ти на колко години си? Защото ако си момичето от снимката, ти нямаш думата за това. А родителите ти надали ще са ентусиазирани да гледат цял прайд котки. Че ако се окаже, че мъжко остава, тогава направо и джунгла ще стане.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#514 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2011 - 12:16 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 28 July 2011 - 12:04 PM, написа:

Все се набива в очите, че ще гледаш малките. Ти на колко години си? Защото ако си момичето от снимката, ти нямаш думата за това. А родителите ти надали ще са ентусиазирани да гледат цял прайд котки. Че ако се окаже, че мъжко остава, тогава направо и джунгла ще стане.

Мерси за комплимента, на 25 съм почти, снимката е правена миналото лято! Както казват възрастните "мома за женене", с нашите не живея вече отдавна..Котките са семейна (неродословна) ценност, така че ангажимент поемат всички..в намирането на стопани включително, идеята е, че ако не ги вземат всички котета до месеци, няма да се озоват след този период на някоя поляна, както предлоложиха колегите от форума :md_064:
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#515 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 28 July 2011 - 12:33 PM

Това си го написала сама, предполагам.

Показване на мнениетоblaze, в 27 July 2011 - 04:48 PM, написа:

Аз пък мисля, че има една групичка във форума, които като надушат скандал и се включват стремглаво..Котенцата не са бездомни, не са нежелани и както вече хиляди пъти повторих ще бъдат отглеждани докогато се налага от мен и моето семейство.

Един път каза, че майсторите я били изпуснали, след което , че "не били нежелани", т.е. желани са. Как точно да го приемаме? Последно какви са ? Само за да възстановим логическите връзки, де..... :md_064: То като се родят вече, нямаш избор и ги гледаш (ако си нормален). Аз съм те обвинила в безотговорност, а не в изродщина. Те и бабите си ги оставят и после кое където намери за добре. Ако оцелее - хубаво, ако не - това е. После дружно се възмущаваме от наличието на бездомни животни, ама ние не сме част от проблема. Невероятно просто.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#516 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2011 - 01:09 PM

DessyD, котката не е пускана на мъжки умишлено, ако изобщо тези неща играят в "дивата природа". Беше затворена на -1 етаж във вилата ни заедно с още една женска(кастрираната наскоро) и майсторите са отворили по неизвестни за нас причини вратата; вариант 1 е да е виела много, а по-вероятното е да са търсили място да спят на хлад.. оттам нататък не виждам каква е разликата в това да са желани или нежелни щом така или иначе ги има, да не им се радвам,незнам каква трябваше според вас да е моята адекватна реакция, отвращение, да си посипя главата с пепел..публична клада, защото са неродословни, станалото-станало..
User's Signature

Качена снимка

#517 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 July 2011 - 01:50 PM

Не,публичната клада,както я наричаш ти,не е толкова за това дали едно животно е родословно или не, а поради факта,че нищо не си предприела,за да предотвартиш появата на нови нещастници.
П.П.Можеше да кастрираш котката,дори и бременна, щеше да си решиш бъдещи проблеми,които тепърва те чакат.Ето ти пример/едното коте го подаряваш,хората не желаят да го кастрират и то започва да се множи,колко мислиш от малките ще попаднат в дом!?повечето ще заминат или на улицата,или ще бъдат блъснати от коли или изядено от помияри ,както ти ги наричаш.Ей, за това говорим.Та в крайна сметка,ти несъсзнателно помогна за увеличавеното на бездомните котки у нас.Мисля,че вече се чувстваш по добре,млада г-це,пожелавам ти чиста съвест и спокоен сън!
User's Signature

#518 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 28 July 2011 - 01:57 PM

Показване на мнениетоkoniarska, в 28 July 2011 - 01:50 PM, написа:

Не,публичната клада,както я наричаш ти,не е толкова за това дали едно животно е родословно или не, а поради факта,че нищо не си предприела,за да предотвартиш появата на нови нещастници.
П.П.Можеше да кастрираш котката,дори и бременна, щеше да си решиш бъдещи проблеми,които тепърва те чакат.Ето ти пример/едното коте го подаряваш,хората не желаят да го кастрират и то започва да се множи,колко мислиш от малките ще попаднат в дом!?повечето ще заминат или на улицата,или ще бъдат блъснати от коли или изядено от помияри ,както ти ги наричаш.Ей, за това говорим.Та в крайна сметка,ти несъсзнателно помогна за увеличавеното на бездомните котки у нас.Мисля,че вече се чувстваш по добре,млада г-це,пожелавам ти чиста съвест и спокоен сън!

koniarska Това с предполагаемите сюжети не важи само за тези котенца, ако се осъмним в съвестта на българина може да правим доста зловещи догадки, нима животните пет клас некастрирани от развъдчика не се заплождат от редица собственици, аз няма как да знам къде ще попаднат котките, дали няма да се разболеят един ден, да скочат през балкон или след като надерат някой диван да бъдат изхвърлени. Кой може да ти даде такава гаранция или според теб няма захвърлени породисти животни??
User's Signature

Качена снимка

#519 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 28 July 2011 - 02:04 PM

Да,де точно за това говоря.Виждам,че стопляш вече :smile: Та поради този факт,можеш ли с ръка на сърцето да кажеш,че в случая не си допуснала грешка?Виж, ако кастрираш майката,за да не се раждат повече нещастници.Изчакаш бебетата да станат на възраст,която могат вече да бъдат кастрирани,намериш добри стопани,проверяваш след това,как са животните,то тогава значи си си взела бележка и има шанс за теб.Помисли реално върху цялата ситуация без емоции и си направи нужните изводи.Това е от мен.Хубав ден и успех на мъниците!
User's Signature

#520 Потребителят е офлайн   IzrodGaden Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 August 2011 - 08:10 AM

koniarska, извинявай за въпроса, но защо трябва да бъдат проверявани котенцата след това ?

#521 Потребителят е офлайн   chocolate80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 August 2011 - 07:54 AM

Попаднах на това в един друг форум,та ако има някой заинтересован....... ще пусна и при персийките,но и тук да има.....

http://prodavalnik.c...godini-i2354183
User's Signature

Качена снимка

#522 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 August 2011 - 11:50 PM

На две седмици :af_089:

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#523 Потребителят е офлайн   Фея Фърфалана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 September 2011 - 06:00 PM

ИКА ИСКА ДОМ!

Това е Ика.

Прикачена снимка

Днес по обяд я видяхме да седи на пътното платно, прехласната по скоростно прелитащите коли... или пък може би вцепенена от страх. Така или иначе, седеше си там и не мърдаше. Никакво чувство за самосъхранение. Цяло чудо е, че е невредима.

Прикачена снимка

Ика е съвсем миниатюрна. Като се свие на кълбенце, се събира в шепата ми. Едва ли е на повече от месец - месец и половина. Говоря за нея в женски род, но това не е 100% сигурно - още е твърде малка, за да определим. Много мъррррррка, спинка, гушка се, не се плаши от хората - напротив, търси човешко присъствие и е страшно любвеобвилна. Невероятна сладурана и послушана!

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Нямам представа как се е озовала на оживения булевард, но е голямо късметлийче. Жалко, че нашите две възрастни писани не понасят пришълци и само се чудят откъде да я захапят.

Прикачена снимка

Затова спешно й търсим стопани, които да си я гледкат, да я обичат и глезунтят.

Прикачена снимка

Ика е от Бургас, но ако се наложи транспорт до друг град, ще се постараем да намерим.

#524 Потребителят е офлайн   Dino57 Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 13 October 2011 - 12:06 AM

Майка Сиси (принцеса) търси дом за своите котенца. Подаряват се две момченца на два месеца. С паспорти и обезпаразитени от "домашните любимци", отговорящи на телефон 0878 588997 или на 0884 279966.
Котенцата са дългокосмести, черно бели, с кафяви ушички и изрисувани очички.

Котенцата са научени да ползват тоалетна. В момента са на смесено хранене - обща храна и кърма. И като всички на тяхната възраст игриви и забавни.

Искаше ми се да пусна снимка, но не успях. Ако някой се интересува може да пише на мейл: r.koprinkova@abv.bg и ще изпратим.

#525 Потребителят е офлайн   Фея Фърфалана Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2011 - 01:21 AM

Искам само да съобщя, че Ика от горния ми коментар вече си има добри и мили стопани :smile:

#526 Потребителят е офлайн   Десина Икона

Публикувано: 25 October 2011 - 12:30 PM

Здравейте!
Казвам се Деси.
Търся дом за женско коте на около два месеца.Намерихме го с децата ми на ул. " Раковски " в София преди окло две седмици,по времето на дъждовете.Стоеше по средата на улицата,без да се притеснява от минаващите коли.Когато го взех,видях,че очичките са напълно слепени и силно възпалени.От нослето течаха секрети,а гърдичките силно свистяха.Занесохме го у дома,извикахме ветеринар и за щастие лечението бе успешно и котенцето вече е добре.Само, когато много играе,леко се задъхва и се появява шум в гърдичките,но лекарят каза,че ще отшуми.
Котето се казва Бубка.Много мило и игриво същество,но вече имам две котки и едно куче и няма възможност да остане при нас.Надявам се да намери дом и обич при добри и отговорни хора.
Ето я и нея:
http://img811.images.../3049/0685j.jpg

Телефон за връзка-0878262059-Десислава
0885128719-Елица

#527 Потребителят е офлайн   rainy_day Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 December 2011 - 12:28 PM

Здравейте,
Преди седмица намерих малко мъжко котенце в района на Руски паметник. Котето е светло рижаво, с много красиви кехлибарени очички, гальовно. Явно е било домашно, защото е свикнало с хора, постоянно търси в кой да се гушне и ползва котешка тоалетна.
Снимка може да видите тук: http://www.kotkite.c...20950342606.jpg

Ако някой се интересува - 0882 55 24 88

#528 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 04:10 PM

Красиви малки котенки търсят приемен или постоянен дом.
Качена снимка

Цялата тема тук:
http://forum.dog.bg/...bd%d0%b0%d1%81/

Ако някой има желание и възможност да отвори дома и сърцето си за котешките, моля обадете се на 0887/62-73-74- Петя

#529 Потребителят е офлайн   Десина Икона

Публикувано: 02 January 2012 - 05:08 PM

Котенцето Бубка вече е осиновено.

#530 Потребителят е офлайн   Diversia Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 10:29 AM

Този сладур си търси стопани, които много да го обичат!!!!! :wub:

Прибрахме го като бебе от улицата, но нямаме възможност да го задържим. Пускала съм на няколко места обяви от както сме го прибрали и нищо.
На 7 месеца е. Вътрешно и външно обезпаразитена, с хигиенни навици, много е кротък и любвеобилен :wub:

Намира се в Хасково

Помогнете!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

• (30 Страници) +
  • « Първа
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28