Подарявам - търся дом /котки/
Публикувано: 24 September 2006 - 07:41 PM
колкото за " Те се привързват към паницата, а не към дома или собственика. Взетото от дом животно е социализирано от поколения, има безусловен рефлекс към домашен живот, докато уличното животно е отново подивяло" бих казала, че това са глупости на квадрат. и двете ми котки са взети от улицата, от кофа за боклук по-точно. и трябва да ти кажа, че по-кротки котки няма. има няколко човека от този форум, които могат да го потвърдят. не искам да навлизам в спорове, най-малкото защото не му е тук мястото. но искам само да кажа, че при всяко животно всичко зависи от възпитанието. има и изключения разбира се.
колкото за храненето пред блока - с това не се помага кой знае колко. но и това е друга тема. и да, и котките са заплаха за хората макар и не в такава степен като кучетата. затова и за тях трябва да има кампания - хващане, кастриране, пускане

Публикувано: 25 September 2006 - 11:22 AM
Цитат
Много ме учудват желанията да се вземат от улицата, отпред блока всички котенца и да се раздадат. Не е възможно. Храня пред блока котките, нося им котешки салам и други работи, но на кого точно да ги предложа? Във форума всички си имат котки.
Как можеш да твърдиш подобно нещо след като никога не си имала котка или котарак взет от улицата?! И предишната и настоящата ми котка са взети от там и мога да кажа със сигурност, че са привързани към мен и семейството ми, а не просто към някаква си паница! Не знам в кой квартал живееш, но при нас, в Центъра на София, положението е следното. След пауза от 5-6 години, в които беше кулминацията в числеността на бездомните кучета, и в които разбира се котки по улиците нямаше, от 3-4 години, отново започнаха да се забелязват котки. От къде според теб се появиха те?! Поколение на бездомни животни ли са те?! Не мисля! По-скоро изхвърлени, избягали, загубени бивши домашни любимци. За какви поколения бездомни и домашни котки изобщо можем да говорим след като нещата са толкова размити .....
И ако си мислиш, че сега е невъзможно да се задомят всички бездомни котенца, то почакай още година две да видиш каква бройка ще станат тогава ..... Не били заплаха за хората (и тук мнения колкото щеш .........), но хората СА заплаха за тях, колите също, кучетата .......... Ако на теб ти понася добре гледката на размазани по улиците животни и гниещи с дни и месеци трупове, то на мен не ми. Единственото решение е да се започне кастрация на бездомните котки и най-сетне хората да загреят, че не могат да си размножават домашните безконтролно! И не ми казвай, че е невъзможно. Примерът на развитите страни показва, че е r) .
Публикувано: 25 September 2006 - 11:25 AM
Наблюдавай ги, може и да научиш нещо.
Публикувано: 25 September 2006 - 06:44 PM
Благодаря предварително
Публикувано: 25 September 2006 - 10:22 PM
Публикувано: 26 September 2006 - 11:51 PM
Малките принцеси са преместени от склада в едно мазе. Но нима мазето е по-уютно? Пак е тъмно, пак е леко хладно, и пак си контактуваме 2-3 пъти дневно, коeто е крайно недостатъчно, но просто толкова са ми възможностите s)
Ето нови, актуални снимки.
Ето я Срамежливка. Гледа сънено, иначе е страшно лъчезарно коте.

Ето я и Малечка Палечка.

Това е новата им придобивка и същевременно любимата им играчка.

Хайде мили хора. Очакваме да ни поискате.

Пишете на green_eyes@mail.bg
Публикувано: 27 September 2006 - 11:38 AM
Цитат
Тази кампания си е в ход, ТУК са адресите и телефоните, кастрират се домашни и улични котки, не виждам за какво чакате да роди някоя котка, и да се чудите какво да правите бебетата, направо я хващайте и под ножа!

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 27 September 2006 - 12:25 PM
Цитат
Цитат
Тази кампания си е в ход, ТУК са адресите и телефоните, кастрират се домашни и улични котки, не виждам за какво чакате да роди някоя котка, и да се чудите какво да правите бебетата, направо я хващайте и под ножа!
Само внимавайте да не скочи през терасата докато си чака ножа.
Параноици
МОД: По-кротко, Еметик, квалификацията "параноици" не е на почит в този форум!!! Моля, считай го за първо предупреждение!
Публикувано: 28 September 2006 - 01:09 PM
MechoPuh Центърът е пренаселен откъм бездомни животни, надявам се, че не чакате аз wink да дойда да ги водя на ветеринар за кастрация. При нас има 2 котарака около нашите блокове и мисля е правилно да ги храня, иначе ще избягат другаде. Всеки заграден двор има нужда от дворска котка заради мишките, а и приятно е като си влезеш в двора да видиш котка или като седнеш ма пейка при розите. Мислихме на събранието да им купим къщичка, посуда и постелки, не знам дали ще ги ползват. За да сте спокойни, че няма да дотичат в центъра ще ги кастрирам при кварталния вет. Но нека първо да поотрастнат.
И последно да трябва да се кастрират бездомните животни кучета и котки, но самите живущи наоколо трябва да ги заведат за кастрация. Законодателството в "белите страни", е бездомните се кастрират, обезпаразитяват и гледат 7 дни в приют, след това ако няма желаещи осиновители се евтаназират. А бездомно животно е всяко на улицата без чип и медалион за платен данък.
emetic Всеки трябва да се примири с това, че не е спец по всичко. Домашните, а и имащите доверие улични или дворски понасят леко кастрацията и да! имат доверие като ги носят на вет.

Публикувано: 28 September 2006 - 05:47 PM
Цитат
Цитат
тази кампания си е в ход в софия и още няколко градове. във велико търново например котките са ужасно много, но няма грам кучета. освен това мен живо ме интересува следния въпрос - след като се кастрира женска котка кога е редно да се пусне обратно на улицата? при мъжките е лесно, те могат веднага да се пуснат. но при женските, както и при кучетата предполагам, операцията е коремна, има шефове, които котките неистово драпат и късат. аз нямам съвест да пусна току що оперирана и излязла от упойка котка на улицата, след 10 дни да я търся отново, за да й махнат шевовете ( ако изобщо я намеря ). имам приятелка на която следях отблизо кастрацията на женската й котка. ми тя първо излезе от упойка точно след 24 часа, второ приятелката ми я наглеждаше цели 10 дни след интервенцията. ако пък се прибере улична котка за 10 дни след операцията после изобщо няма смисъл да се връща обратно. та, какво е вашето мнение?

Публикувано: 29 September 2006 - 12:24 AM
Papyy, напълно споделям, раздаването е адски трудно, съжалявам че навремето не кастрирах сиамките си, вярно беше много отавна, но толкова проблеми нямаше да ги има. Човек се учи от грешките си, Томас и Маги вече са само един мъркащ спомен, но никога повече няма да си позволя разплод на мои животни. /Всъщност за риби и папагали май не се отнася:-)/

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 29 September 2006 - 11:17 AM
И определено искам тези идиоти вкъщи да не изчезнат, да са последните като тях а на против.
Когато погребвахме сиамката ми си знаех ... има някъде 6 сиамчета които имат поне малко от нея. Поне малко не е изчезнала завинаги. Може би е крайно време да потърся коте, но за сега достатъчното е да знам че има шанс.
Съжалявам, прекалено много си ги обичам за да ми пука че най-качествените са тези "произвеждани" в развъдниците. Не са дрехи. Искам си точно мойте, точно техните деца след това. Защото знам че рано или късно ще ги загубя от старост.
А да и споменах ли че искам да са щастливи.
Наречете ме луда ама ... аз ги обожвам. И съм техен роб.
worthy
Публикувано: 29 September 2006 - 11:47 AM
И за всичките им деца които ТАКА ТРУДНО РАЗДАДОХ стопаните не се грижеха адекватно, един от тях ми умря в колата след отравяне с перилни препарати, и една седмица никой не му беше обърнал внимание, друг го размениха за по-пухкава котка че им била омръзнала окраската му, изобщо - мъка, мъка.........
тук един съсед ми се оплака че котките му живеят по половин една година и след това изчезват - кажи ми, кое животно заслужава такава съдба ?
Много трудно се намират грижовни и любвеобилни собственици, по лесно е да отгледаш котета отколкото да им намериш истиснки дом, където да ги обичат и да се грижат за тях. Освен това ако си с 15-20 котки, мислиш ли че няма да са малко "диви", все пак няма да можеш да отделяш на всяка достатъчно внимание, а и по теб няма къде да се накатерят толкова за да се гушкат, при мене 2 броя като се качат и вече става проблемно, всеки иска да го галя - 2 ръце - добре - ами след това?
И аз обичам животните, харесва ми когато са много, ако имам палат със 100 стаи и 50 прислужници, ще има кой да се грижи и за такива количества котки, ама нямам.........

Публикувано: 29 September 2006 - 12:00 PM
А за това дали във всеки двор е хубаво и трябва да има котка, въпросът също е спорен - особено ако единствената причина е да се спре множенето на мишките. Аз в "белите държави", в които съм ходила не видях котки и кучета по улиците пък не останах с впечатление да са ги нападнали мишки и плъхове r) . Ми то по тая логика да си оставим и бездомните кученца - те пък ще контролират котките да не станат много .... Не ми се сърдете, нищо лично не влагам в мненията си. Просто съм видяла, че нещата могат да са и много по-различни, с много повече грижа за добруването на животните 1super .
А това за евтаназията след 7 дни - не е навсякъде така. Дори в САЩ има организации, които действат по описания от теб начин и други, които са т.нар. nokill, т.е. грижат се за животните до когато е необходимо и до когато им се намерят стопани. Щатите така или иначе не са добър пример, защото макар и не в такава степен като нас, също имат проблем с бездомните котки и кучета. За мен лично пример за подражание и цел към която си заслужава да се стремим, са някои западноевропейски страни. В Германия напр. не съм видяла бездомно куче или котка, а дори по новините съобщават като нещо особено възмутително редките случаи на жестоко към животни. Това е! Надявам се този път да ме разберете по-правилно.
@emetic Как мислиш да предпазиш котките си от опасностите, които ги дебнат на пътя, когато вече ще могат свободно да излизат навън s)
Публикувано: 29 September 2006 - 12:10 PM
Вкъщи в софия са една малка агитка от няколко броя, за които търся стопани.
Котките ми са прекалено са социализирани, чустват се хора, ако ги карам да пият лекарство за разстройство достатъчно е д ги помоля "мацо изпий това".
Вярно че са със собствено мнение по всички въпроси ама ... след подходящ скандал от моя страна престрават да ми вадят кабелите на компютъра, да бият и разнасят гсм-а ми или всякакви такива истории.
Ако стана от компютъра те са на клавиатурата да видят аккво точно правя там.
Когато идва нов човек в къщи го приемат без много много да се притесняват, разучават го, понякога дори малко по настоятелно отколкото хората са свикнали. Ако дойдеш вкъщи ще има спор кой от всички да се настани ан кравайче върху теб и да заспи.
Котка не напуска вкъщи без няколко дни разговори + сериозни уговорки + уговорката ако нещо стане задължително да ми се върне. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Също така на несериозни хора които си избират коте по цвета аз не давам котка да вървят да си търсят персиики. Мойте са прекалено чувствителни че да се занимават с идиоти.
Наскоро една лелка ми искаше СПЕШНО коте. Когато и отказах - нейните думи бяха - вие все едно дете давате. Ами ... да. Всъшност са по безпомощтни от деца защото за тях няма закони. И от нас зависи на кой ги даваме.
Ако се дават само с идеята да имат дом и да се раздъдат и да се "отърве" човек от тях по добре да не ги прибира. Аз ако правя нещо го правя КАКТО ТРЯБВА за разнообразие на всички останали около мен.
Публикувано: 29 September 2006 - 12:14 PM
Цитат
Мечопух, родителите ти как са те пуснали да излизаш от вкъщи? Да пресичаш улици? Да говориш със всяакви хора?
Риск има. Едно е риска друго е затвора.
Публикувано: 29 September 2006 - 01:13 PM
Публикувано: 29 September 2006 - 01:43 PM
Цитат
Мня, ти пак не ме слушаш. Казах извън софия, далеч от олигофрените, двор няколко(стотин моля) декара. Гора, блато, езерце, камина, 3 етажна къщичка с локално парно, котета, кучета, кон ... за слонче се замислям. b)
Публикувано: 29 September 2006 - 02:16 PM