Подарявам - търся дом /котки/
Публикувано: 29 September 2006 - 12:24 AM
Papyy, напълно споделям, раздаването е адски трудно, съжалявам че навремето не кастрирах сиамките си, вярно беше много отавна, но толкова проблеми нямаше да ги има. Човек се учи от грешките си, Томас и Маги вече са само един мъркащ спомен, но никога повече няма да си позволя разплод на мои животни. /Всъщност за риби и папагали май не се отнася:-)/

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 29 September 2006 - 11:17 AM
И определено искам тези идиоти вкъщи да не изчезнат, да са последните като тях а на против.
Когато погребвахме сиамката ми си знаех ... има някъде 6 сиамчета които имат поне малко от нея. Поне малко не е изчезнала завинаги. Може би е крайно време да потърся коте, но за сега достатъчното е да знам че има шанс.
Съжалявам, прекалено много си ги обичам за да ми пука че най-качествените са тези "произвеждани" в развъдниците. Не са дрехи. Искам си точно мойте, точно техните деца след това. Защото знам че рано или късно ще ги загубя от старост.
А да и споменах ли че искам да са щастливи.
Наречете ме луда ама ... аз ги обожвам. И съм техен роб.
worthy
Публикувано: 29 September 2006 - 11:47 AM
И за всичките им деца които ТАКА ТРУДНО РАЗДАДОХ стопаните не се грижеха адекватно, един от тях ми умря в колата след отравяне с перилни препарати, и една седмица никой не му беше обърнал внимание, друг го размениха за по-пухкава котка че им била омръзнала окраската му, изобщо - мъка, мъка.........
тук един съсед ми се оплака че котките му живеят по половин една година и след това изчезват - кажи ми, кое животно заслужава такава съдба ?
Много трудно се намират грижовни и любвеобилни собственици, по лесно е да отгледаш котета отколкото да им намериш истиснки дом, където да ги обичат и да се грижат за тях. Освен това ако си с 15-20 котки, мислиш ли че няма да са малко "диви", все пак няма да можеш да отделяш на всяка достатъчно внимание, а и по теб няма къде да се накатерят толкова за да се гушкат, при мене 2 броя като се качат и вече става проблемно, всеки иска да го галя - 2 ръце - добре - ами след това?
И аз обичам животните, харесва ми когато са много, ако имам палат със 100 стаи и 50 прислужници, ще има кой да се грижи и за такива количества котки, ама нямам.........

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 29 September 2006 - 12:00 PM
А за това дали във всеки двор е хубаво и трябва да има котка, въпросът също е спорен - особено ако единствената причина е да се спре множенето на мишките. Аз в "белите държави", в които съм ходила не видях котки и кучета по улиците пък не останах с впечатление да са ги нападнали мишки и плъхове r) . Ми то по тая логика да си оставим и бездомните кученца - те пък ще контролират котките да не станат много .... Не ми се сърдете, нищо лично не влагам в мненията си. Просто съм видяла, че нещата могат да са и много по-различни, с много повече грижа за добруването на животните 1super .
А това за евтаназията след 7 дни - не е навсякъде така. Дори в САЩ има организации, които действат по описания от теб начин и други, които са т.нар. nokill, т.е. грижат се за животните до когато е необходимо и до когато им се намерят стопани. Щатите така или иначе не са добър пример, защото макар и не в такава степен като нас, също имат проблем с бездомните котки и кучета. За мен лично пример за подражание и цел към която си заслужава да се стремим, са някои западноевропейски страни. В Германия напр. не съм видяла бездомно куче или котка, а дори по новините съобщават като нещо особено възмутително редките случаи на жестоко към животни. Това е! Надявам се този път да ме разберете по-правилно.
@emetic Как мислиш да предпазиш котките си от опасностите, които ги дебнат на пътя, когато вече ще могат свободно да излизат навън s)
Публикувано: 29 September 2006 - 12:10 PM
Вкъщи в софия са една малка агитка от няколко броя, за които търся стопани.
Котките ми са прекалено са социализирани, чустват се хора, ако ги карам да пият лекарство за разстройство достатъчно е д ги помоля "мацо изпий това".
Вярно че са със собствено мнение по всички въпроси ама ... след подходящ скандал от моя страна престрават да ми вадят кабелите на компютъра, да бият и разнасят гсм-а ми или всякакви такива истории.
Ако стана от компютъра те са на клавиатурата да видят аккво точно правя там.
Когато идва нов човек в къщи го приемат без много много да се притесняват, разучават го, понякога дори малко по настоятелно отколкото хората са свикнали. Ако дойдеш вкъщи ще има спор кой от всички да се настани ан кравайче върху теб и да заспи.
Котка не напуска вкъщи без няколко дни разговори + сериозни уговорки + уговорката ако нещо стане задължително да ми се върне. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Също така на несериозни хора които си избират коте по цвета аз не давам котка да вървят да си търсят персиики. Мойте са прекалено чувствителни че да се занимават с идиоти.
Наскоро една лелка ми искаше СПЕШНО коте. Когато и отказах - нейните думи бяха - вие все едно дете давате. Ами ... да. Всъшност са по безпомощтни от деца защото за тях няма закони. И от нас зависи на кой ги даваме.
Ако се дават само с идеята да имат дом и да се раздъдат и да се "отърве" човек от тях по добре да не ги прибира. Аз ако правя нещо го правя КАКТО ТРЯБВА за разнообразие на всички останали около мен.
Публикувано: 29 September 2006 - 12:14 PM
Цитат
Мечопух, родителите ти как са те пуснали да излизаш от вкъщи? Да пресичаш улици? Да говориш със всяакви хора?
Риск има. Едно е риска друго е затвора.
Публикувано: 29 September 2006 - 01:13 PM
Публикувано: 29 September 2006 - 01:43 PM
Цитат
Мня, ти пак не ме слушаш. Казах извън софия, далеч от олигофрените, двор няколко(стотин моля) декара. Гора, блато, езерце, камина, 3 етажна къщичка с локално парно, котета, кучета, кон ... за слонче се замислям. b)
Публикувано: 29 September 2006 - 02:16 PM
Публикувано: 03 October 2006 - 11:22 AM
Моля за вашето съдействие да намерим дом на една прекрасна малка глезана която вече десет дни отглеждаме в нашият дом ....но за съжаление не може да остане тъй като кучетата не могат да свикнат с нея !
Ето нейна снимка ....името и е Люси и вече е обезпаразитена както вътрешно така и външно ...създадохме и хигиенни навици и се храни отлично !
Моля ви да и намерим един хубав дом защото найстина е много много мило коте !
Телефона ни е 0888 600 751 Мария
Прикачени файлове
-
IMGP4577.jpg (65.7K)
Брой сваляния: 276

http://yorkanastasia.com
facebook: Mariya Tsaneva
tel za Bg :+359 888 600 751
tel za Croatia :+385 977 600 751
Публикувано: 06 October 2006 - 09:07 AM

Публикувано: 06 October 2006 - 09:30 AM
Публикувано: 06 October 2006 - 11:10 AM
преди 2 дни някакви нещастни гаменчета заклаха зверски майката на тези мъничета:
снимки
ако някой има желание да си осинови някое от тези пухчета, моля пишете ми на gnm@abv.bg
ПС: Авторът на обявата е друг, а аз само я пускам тук. Така, че моля ви пишете направо на посочения мейл.
Публикувано: 07 October 2006 - 12:31 PM

Публикувано: 07 October 2006 - 05:46 PM
Публикувано: 11 October 2006 - 04:50 PM
моляви то е много мило и малко страхливо добре хранено е от нас,но очаква новите си стопани!!! w)
Публикувано: 17 October 2006 - 05:25 PM
Публикувано на: Oct 17 2006, 04:55 PM
една лоша и една добра новина за котето:
започвам с добрата:Намерихме му дом!При хора който познавам много добре и съм сигурна,че ще се грижат мноооогО добре за нея! (дотук добре,но чуйте и лошата):някаква се решила,че шасе грижи за Бю,и сега я е затворила в едно мазе(без светлина и отворен прозорец blink.gif )и не я пуска!
опасявам се,че котето може да е мъртво или отново вън на студа в по0добрия случей!

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.