Dog.bg Форуми : Първата разходка след ваксина - кога?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Първата разходка след ваксина - кога?

#1 Потребителят е офлайн   bellatrixs Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 August 2007 - 10:23 AM

Аз туко-що се регистрирах в този форум и се нуждая от помощ. Имам пекинез на 2 месеца, но не знам дали е възможно да го извеждам навън на разходка. Не знам и дали трябва да му сложа нащийник. Много се извинявам, ако  темата не е за този раздел на форума :(

#2 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 August 2007 - 10:51 AM

Бързам да ти отоворя, преди да си направил/а белята. Никакво извеждане навън преди третата ваксина! Тя се прави на възраст примерно 3 месеца. До тогава рискуваш много, ако го изведеш на улицата.

#3 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 11:01 AM

Цитат

Аз туко-що се регистрирах в този форум и се нуждая от помощ. Имам пекинез на 2 месеца, но не знам дали е възможно да го извеждам навън на разходка. Не знам и дали трябва да му сложа нащийник. Много се извинявам, ако  темата не е за този раздел на форума :(

Вашият ветеринарен лекар не ви ли каза, че кучето може да се извежда на разходка 10-14 дни след 3-тата ваксина r)

*Edit
Темата наистина не е за тук, надявам се някой модератор да я премести.
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#4 Потребителят е офлайн   bellatrixs Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 11:22 AM

Кучето го купихме вчера. Мисля, че вече му е бита 1вата ваксина и са му давани хапчета. За друго нЗ. Относно ветеринара - след няколко часа ще го заведа. Благодаря много за информацията, предполагам че темата вече е ненужда :)

#5 Потребителят е офлайн   Save_The_World Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 01:35 PM

За Дженис ми каза 10 дни след 3 ваксина, която я направиха точно на 3 месеца като стана. Остават още 4 дни и най-после свобода! :)
User's Signature

Save Our Wildlife.
So the Children of Tomorrow Might Know the Animals of Today!

#6 Потребителят е офлайн   MistressLinda Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 August 2007 - 01:37 PM

Цитат

За Дженис ми каза 10 дни след 3 ваксина, която я направиха точно на 3 месеца като стана. Остават още 4 дни и най-после свобода! :)

не по малко от 10 обаче, за да е придобила имунитет !
User's Signature

Аnimals fans and friends are what keep this board alive !!!

#7 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 18 August 2007 - 09:37 PM

И другото, на което не обърнахте голямо внимание: Да, задължително на каишка! Малко бебе, необучено, несвикнало с вас и външния свят се разхожда само на каишка, за да не стане друга, не по-малко голяма беля. След като се понаучи на някои неща и свикне с вас и околния свят тогава можете да започнете да тренирате махане на каишка, но далече от улици и коли.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#8 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 11:51 AM

Здравейте, позволявам си да възкреся таз доста позабравена тем защото мисля, че въпросчето ми е точно за тук и няма смисъл да отварям нова. Значи много противоречия чувам тия дни на тема първа разходка след ваксинация. Тук като чета всеки казва 2 седмици след третата ваксина да го изведа за сефте, НО през последните няколко дни ходих в две ветеринарни клиники и им задавах същия въпрос. Отговорът и на двете места беше, че спокойно мога да го разхождам 15 дни след втората ваксина! Риска бил съвсем нищожен и нямало от какво да се притеснявам ми казаха и в двете ветеринарни клиники. Е кажете ми сега на кое да вярвам.

#9 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 01:19 PM

Да, различните доктори казват различно. Сам решаваш и си поемаш риска.
Аз съвсем наскоро ваксинирах малко кученце, съветът на лекаря беше 10 дни след третата ваксина. Ваксините действат с натрупване, имунитетът е по-силен след третата, естествено.

#10 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 February 2008 - 03:19 PM

И на мен ми го бяха казали, че мога след втората...има си и рискови породи (като ротвайлер до колкото знам), които в никакъв слуай не трябва да се разхождат до като не се постави третата ваксина и съответните седмица-две след това...аз моят го разхождах малко преди третата (основно на вилата), но на него му закъсняха ваксините поради други проблеми и то издивяваше вкъщи...но не съветвам никой да го прави, защото си е рисковано...аз си поех риска и слава Богу нямаше проблем, но не се знае кучето какъв имунитет е придобило от майката и особенно ако е отбито малко е доста опасно...
А за каишката моя съвет е да започнете от сега да я слагате и вкъщи (нашийника), за да не се стресира кучето като излезе и от това допълнително...а иначе в началото задължително на повод! На моя бебо като му сложих нашийника първия път полудя...искаше да го сваля, но свикна бързо де :)
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 February 2008 - 04:15 PM

redika, точно обратното е. Придобитият от майката имунитет пречи на изграждането на самостоятелен такъв, в някои случаи дори може да елиминира ваксината. Затова ваксините се правят на стъпки, затова ефектът на втората е под въпрос (ако все още действа майчиният ваксината няма да "хване"), може да се получи и пролука между отпадането на майчиния имунитет и изграждането на собствен. Няма значение колко време е бозало кученцето, а дали е бозало повече в първите си дни, защото имунитетът се получава с коластрата. Но по тази тема е писано изключително подробно във Ветеринарен кабинет.

#12 Потребителят е офлайн   redika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 February 2008 - 06:56 PM

Не споря...извинявам се за некомпетентността си...просто явно съм си направила грешни заключения :) Извадих си тези изводи от това, че бозаенето укрепва кученцето и съответно това дава "сила и здраве" на малкото куче, но не знаех, че това пречи на изграждането на самостоятелен имунитет...Още веднуж се извинявам за неподготвеното изказване... :)
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   roop Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2008 - 03:11 PM

На мен ветеринара ми каза 1седмица след третата ваксина и вече се мина 1 седмица след ваксината и го разхождам навън.Според мен не рискувайте да го резхождате преди третата,20 дни не решават нещата.

#14 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2008 - 04:58 PM

Както казват др. хубаво е да  мине време след третата ваксина.За да може да изгради кученцето имунитет.Има много болести и ако се разболее може да почине за 24 часа.Нека мине време знам,че имаш мерак да го разходиш,да го покажеш и да му се радваш,но така е по-добре! :wub:

#15 Потребителят е офлайн   anchor Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 02:06 PM

Моето куче го гледам на двора, вързано е, има си къщичка, от време на време го пускам да бяга из двора за 10-15 мин., т.е то е постоянно навън. Има ли някаква опасност да се разболее от нещо. На първа ваксина сме. Ветеринара нищо не каза че го гледам на двора.

#16 Потребителят е офлайн   lusi_ta Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 03:09 PM

Ако нямате др. животни мисля,че няма проблем ама все пак немога да кажа на 100%.

#17 Потребителят е офлайн   kivv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2008 - 05:05 PM

И моя излизаше след втората ваксина просто нямах търпение да се разходим само вета ме предупреди да не го срещам с други кучета преди третата  :blink:
ммда веднага си сложихме каишка която я прие без никакъв проблем просто  бе очарован от полянката от заобикалящата го среда и никакво внимание не обърна на каишката :blink: :wub: :wub:

#18 Потребителят е офлайн   shrekky Икона

• Snowflake*
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2008 - 11:56 AM

Аз знам че кучето трябва да се изведе на парва разходка  10-13 дена след третата ваксина,значи това ще са три месеца,Ърни го имам от 6 месечен и страрите му стопани са го извели точно на третия месец 10-13 дена след ваксината!Не мисля,че е нужно да се извежда на втория месец,защото так може да прихване някой вирус от вън и от друго куче!Аз така мисля. :blink: ;)
User's Signature

"Грижа за тях - Аз помагам, а Ти?"
"Няма злобни кучета, има глупави хора"

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни