Дакел
Публикувано: 17 May 2006 - 03:18 PM
Дано не си права и да не тръгне да си отмъщава, щото тогава не знам. В клетка ще я сложа, барабар с наморника! n) Кофти, че не я свикнахме от малка в някоя удобна клетка и като излизаме да я оставяме вътре. Но и тя като малка такива бели не правеше. Сега все едно са я обсебили дяволите, просто е луда! Даже и през ноща започна да прави бели. Ние спим, а тя вършее из къщи, ли вършее. Така една сутрин гледам кошчето от банята разнесла из коридора, друг път от масата сваляла чаши, чинии - аз веднъж да ги оставя и тя ги пръснала. изобщо не знам кво й става, ама дано се оправи скоро, че голям бой ще яде!
Днес й е първия ден с наморника. Всъщност не знам дали Митко й е го сложил като е излязъл. Него няма да го има 3-4 часа вкъщи и каза че ще види, но най-вероятно ще й го сложи! Ще видя като се прибера кво е станало!
Но тази немирна глава съм почти 100 % сигурна, че ще намери начин да си го махне сама и тогаваааааааааааа не ми се мисли кви ще ги свърши! n)
Розке, права си затова че трябва да се учат и че ако с наморник решим проблема, то той реално не е решен, а просто временно премахнат! Ама кво да я правя! Разхождаме я, има едно диване улично, с което голяма игра пада, изморява се (нали ти разправях) - и пак като се приберем беснее. Иди го разбери това куче, не знам по 2 км на ден трябва да минава сигурно, че да се измори като хората! n) и после да спи и да кротува!
Дисциплина му е майката, но остане ли сама нищо не върши работа! прави си квото знае и това е!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 17 May 2006 - 03:31 PM
Публикувано: 17 May 2006 - 03:50 PM
RozaLiq Публикувано на May 17 2006, 01:14 PM
--------------------------------------------------------------------------------
Цитат
Мда и аз мисля, че ще ти го върне....много са паметливи нашите кучета и направиш ли им гадно....HERZ, няма ли някоя празна стая или коридор където да я оставяте?
Публикувано: 17 May 2006 - 04:30 PM
Колкото и играчки и лакомства да й оставим, не ги пипва, по-интересно е да руши!
В нея досега не съм забелязала отмъстителни наклонности! По-скоро прави всичко това от прекалено много енегрия в излишък! Играе й се, иска да се забавлява детето, ама не е познала, че това ще става за наша сметка, с апартамента! Защото като прави беля (веднъж тайно я наблюдавахме) някакси си личи че се забавлява и всичко е игра за нея! И като й се скараме знае, че е нещо нередно и се подчинява, ляга, снишава се. И започва да се умилква, че по-бързо да й простим. Абе, понякога като човек се държи направо, то само що не проговори!
Наморника - тоя наморник! Не искам и аз да й го слагам. Но трябва да търсим решение, че определено така не може! То остави всичко съсипано и развалено, ами някой ден ще вземе и себе си да нарани! То нали и от там тръгна цялата тема. Как едно куче нагризало кабелите и го хванал тока! Та затова и идеята с наморника!
Сложно е, но щом сме решили да имаме куче, ще трябва да се справяме!
Ще разказвам по-късно как е минало днес вкъщи s) Дано всички са живи и здрави и няма поразии angelpik

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 17 May 2006 - 06:08 PM
Ние също имахме проблем с очичките. Доктора ни каза, че е алергия към тревата и ни изписа едно човешко мехлемче. Точно за пет дни му мина. Сега обаче като стана толкова голяма тревата на поляната, че той се губи, пак му се появиха гурелчета. Трябва да почна пак да го мажа.
Ах тази Шели w) Тя станала голямо дяволче бе. Вчера на кучешката поляна една жена ми разказа, че слага наморник на кучето си когато е само, за да не прави бели и го е свикнала от малко така. Само че си мисля, че Шели е гояма вече и може и да не свикне s) s) Елмо слава богу не прави бели като е сам (обикновено вкъщи няма никой по 10-12 часа за съжаление) спинка си спокойно, много рядко прави поразии и то по скоро отмъщава като сме се скарали преди да отида на работа. Гледам след работа да си наваксаме целувките и разходките и се надявам да не му липсва нищо. Напоследък сме навън по два часа и е щастлив. А в събота и неделя сме си цял ден заедно и сме много щастливи! w) w) Поздрави на всички дакелчета и на всички собственици от нас и се надявам да мога по често да пиша!
Публикувано: 19 May 2006 - 01:51 PM
Шели може би е още бебе и е толкова загубено куче. Ти му се караш, то ти се радва oleeee Голяма скица е! Като й сложим намордничето се сгушва в одеалата и заспива и е мир и спокойствие вкъщи! А махнем ли й го изведнъж такава енергия се изсипва от нея, като с магическа пръчка! Не проявява симптоми на отмъстителни планове зад гърба ни, дано и не се сети за такива angelpik Вчера такава игра падна с едно черно пуфенце. Уж се беше изморила, ама мина малко време и пак набра енерция. Направо не я знам откъде я взема тая енергия. С тия съки крачка като се затича, мале няма спиране d) d) d)

Публикувано: 19 May 2006 - 07:29 PM
И наща , като беше бебе изяде сумати чершафи,обувки,чорапи и каквото се сетите..! Ама тогава си беше бебе! r) Сега ,ако ще и за цял ден да я оставиш само в къщи няма да и направи впечатление... bl) ще си спинка в къщата b)
Така, че ХЕРЦ, аз мисли че беладжийството ще отмине,с времето, като отмнине детството... b) макара,че то при дакелите е вечно... l)
---
а относно отмъстителността...мойта е супер отмъстителна! Сега особено много ми е обидена,като ходя при морското свинче.. b) Даже оня ден, аз съм се запътила към мойта стая и взимам свинчето и нещо му говоря и Леа като зе, че се изпишка насред стаята n) представяте ли си!?
---
Всъщност най-странно ми е като направи някоя поразия и аз не разбирам, защо го е направила!? bl) То нейните бели са свързани с пишкането де..., но е имало слчеи в които просто така както си седи на стола и пишка... bl)
незнам това какво е отмъщение ли, мързел ли,болест ли???незнам просто, защо го прави! Замислям се да не съм я обидила дори, но....!?Сигурно не е без причина, ама поне аз не и разбирам...
Публикувано: 25 May 2006 - 08:47 AM
1. Цвета Антонова Димитрова
2. Бистра Лазарова Панова
3. Пламен Иванов Митрев
4. Евгения Генадиева Маринова
5. д-р Гергана Маркова Чернева
6. Стефан Димитров Попов
7. Митко Стоянов Бъчваров
8. Емилия Спасова Вълчинкова
9. Тодор Димитров Димов
10. Марин Юриев Белев
11. Антоан Йорданов Хлебаров
12. Елена Иванова Баранова
Пишете ни на мейла на дружеството dackel@abv.bg , тел 0878 399 150 и се присъединете към нас !

[br][br]www.amor.dir.bg [br][br]www.dackelklub.dir.bg
Публикувано: 26 May 2006 - 10:02 AM
1super

[br][br]www.amor.dir.bg [br][br]www.dackelklub.dir.bg
Публикувано: 26 May 2006 - 12:35 PM
Шели е кастрирана, така че не може да се явява за каквито и да било оценки, но утре може би сме при д-р Чернева, така че ще говорим с нея за евентуално членство в клуба. b)
А на всички, които ще се явяват за експертна оценка и ще ходят по изложби от нас успех! super best

Публикувано: 27 May 2006 - 05:42 PM
Цитат
много съм любопитна как ще я оценят :)
Успех, ще има доста изпити, не знам точно какви. Но ви стискаме палци! 1super
А ние с Шели да се похвалим, че вече сме с ЧИП b) Редовни граждани на София l) Сега остава и с общината да се оправим oleeee

Публикувано: 30 May 2006 - 11:25 PM
Цитат
Цитат
много съм любопитна как ще я оценят :)
Успех, ще има доста изпити, не знам точно какви. Но ви стискаме палци! 1super
А ние с Шели да се похвалим, че вече сме с ЧИП b) Редовни граждани на София l) Сега остава и с общината да се оправим oleeee
Мерси много! И честито чипче !!! l) d)
Аз чесно да си призная много не съм наясно с предназначението на чипа!? Разкажете, какво точно представлява и за какво помага!? r) d)
Публикувано: 31 May 2006 - 09:14 AM
А "съдържанието" на самия чип е един 15 цифрен код, който е индивидуален за всяко куче и по него може да се види кое е кучето и кой е собственика му. Въпреки, че аз да си призная в началото мислех че в чипа се съдържа информация за собственика. Като например името и ЕГН, лична карта или нещо такова. Защото реално ако загубя паспорта на Шели и тези лепенки с кода, и примерно загубя връзка с ветеринарната лекарка (при която също има данни за нас), то аз по никакъв начин не мога да докажа, че това куче е мое! bl) Тук малко са ми неясни нещата, но чак дотам се надяваме да не стигаме :-)
Като цяло в БГ сме още в началото на тази инициатива, според мен. Ако мога така да нарека чипирането на кучетата. Защото на много малко места има четящи устройства, а то без тях чипа е излишен. Като няма как да го разчетат, за какво е?! Но се надяваме, че все повече клиники и институции ще се снабдяват с тези уредчета и ще станем по-цивилизовани l) 1super

Публикувано: 31 May 2006 - 09:22 AM
И да тренирате с Лейчето, че да им скриете шапките на останалите super best