Дакел
Публикувано: 07 June 2005 - 09:00 AM
Публикувано: 07 June 2005 - 11:43 AM
Цитат
Мдамм.. защо?! s)
Публикувано: 07 June 2005 - 04:58 PM
Цитат
Слава Богу поне дакелите все още приличат на нещо- но бульонките замене на нищо не приличат вече- направо ми е гадно да ги гледам.Хубавото е че май повечето са по-стари(с такова впечатление съм останала) дано понамалеят и някой вземе да се захване с тази порода...Трябва иначе да се замислим сериозно върхо създаването на порода "Пенсионерска чистокръвна" или "Български бульон микс" и да се обърнем към FCI r) l)
Публикувано: 07 June 2005 - 06:37 PM
А дакелите - вярно, повечето наистина приличат на дакели. Предполагам съхранило ги е фактът, че са по-мънички и по-трудно ще роди женска дакелка например, кученца получени от голям пудел:) Въпреки, че и при тях такива извращения съм виждала, че ми стана жал за кучетата. Има една жена, която твърди, че има дългокоамест дакел - той е с големината на дебел басет, с окраска на дакел и крака, толкова криви, че корема му се влачи по земята s)

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 07 June 2005 - 09:18 PM
Цитат
Нали има няк'фи големи дакели уж.. bl) а за кривината на краката - на дакелите краката трябва да са криви b)
Публикувано: 07 June 2005 - 09:55 PM

Прави каквото трябва, да става каквото ще!
Публикувано: 07 June 2005 - 11:55 PM
Цитат
Ели не се бях замислял до сега, но наистина си права.Булонка, това определение за порода и в мене буди смесени чувства.Ти ме накара да се замисля и да установя, че булонката не е това, което е l) .Т.е. не е това, което срещаме по улиците и апартаментите d) .Леле, не се бях замислял за тази порода просто, защото са ми ...........не са ми хубави.Но явно причината не е в булонката, а в нашата "порода" булонка.Изглеждат по най различен начин b) Смешно е, но и жалко!
Публикувано: 08 June 2005 - 12:01 AM
Публикувано: 09 June 2005 - 09:25 AM
Публикувано: 09 June 2005 - 11:04 AM
Цитат
Уважавам дакелите, защото много си приличат с басетите.Чудя се дали Друпи е годен за лов. r) Доста е спортен така че килца няма да му правят проблеми- но как мога да определя дали обонянието му е достатъчно развито.Пробвала съм го с какво ли не и като че ли си включва дарбите само като става дума за разгонена женска или котка-тогава така силно души че не можеш да го отървеш от следата! l) Ще ми се да организирам една басетска ловна среща r) Чудя се обаче с какво да примамвам кучетата за да ги накарам да го търсят това нещо l) Ако не събера достатъчно басети можем да направим басет-дакел микс r) d) l)
Публикувано: 09 June 2005 - 01:52 PM
Цитат
Ели, това, че души и проявява интерес към котките е достъчно доказателство за това, че ловния му инстинкт не е "загубен".
Подземниците се учат /поне аз така правя/ с котки.Щом един дакел или териер проявява интерес към котки, то това куче наистина може да стане ловец.Лошото при теб е че няма начин да си пуснеш басета да преследва котката b) , а едва тогава ще разбереш за какво става дума.Той ще я преследва по дирята с лай и именно това е удовлствието, да чуваш как твоето куче преследва дивеча.Ако имаш някое село на което можеш да го заведеш, там би могла да опиташ да го пуснеш да преследва b) .Друг вариант е да го заведеш някъде из горите, където има заек, и да го пуснеш да гони.За мен също предствлява интерес как ли ще се справи r) , но съм убеден, че ще тръгне, щом казваш души по котешките дири.
Публикувано: 09 June 2005 - 06:17 PM
Случвало ми се е да го изпусна-и на село е гонил котка но просто си мисля че тръгне ли след котката няма да се върне- малко е объркан горкия l)
А иначе Konak ние щяхме да си вземеме курцхаарче(бебенце) от едни приятели но няколко дена преди да си го изберем баща ми намери Друпи. d)
Баща ми ми разказваше как веднъж спасил майакта курцхаарка(преди да роди)..Била изяла живия заек на стопанина и той я вързал на въже за наказание.И минала котка ли какво по улицата и кучето се метнало към нея но повода се оплел в оградата.Баща ми случайно минавал оттам и видял как то виси във въздуха без да мърда ама слава богу след като я свалил тя била жива w) d)
Публикувано: 09 June 2005 - 07:55 PM
Публикувано: 09 June 2005 - 08:51 PM
Цитат
Е, благодаря много! d) d) d) А това за лова-може и да спретнем някое състезание...Винаги съм се чудела ако не с животно..Ако взема парче сурово месо и леко оставя следи по тревата и го скрия някъде-може ли да подейства за плячка това?
Публикувано: 09 June 2005 - 10:45 PM
Цитат
На този принцип се обучават голяма част от кучетата преследващи дивеча с лай, а така също и кръвоследниците/разликата и в примамката на влачената диря.Обикновено това е заек, лисица, кожа на прасе или нещо друго/.Можеш да вземеш парче месо и завързвайки го с някаква връв да му направиш така наречената влачена диря.В случая е по добре дирята да я остави някой непознат за кучето за да си сигурна, че не се движи по следите оставени от теб.Съществено условие е вятъра да духа откъм гърба на кучето или от мястото от където започваме претърсването.Влачената диря не се изработва при насрещен вятър, т.к. това принуждава кучето да търси с "нисък нос".А ако е насрещен вятъра, то кучето я следва с високо вдигната глава работейки несъсредоточено.И така, след като гореспоменатите условия са налице, можеш да заведеш Друпи до мястото на повод и да му дадеш команда "търси" сочейки към мястото на дирята.Съзнавам ,че в момента ти обяснявам примитивно и непрофесионално, но ако се получи нещо от това ще ти обясня как в действителност трябва да бъде.Отначало дължината на дирята може да е няколко метра, като впоследствие увеличаваме растоянието.Това е един не лош начин да провериш заложбите му. b)
Публикувано: 10 June 2005 - 11:41 AM
Публикувано: 13 July 2005 - 10:41 PM
Публикувано: 14 July 2005 - 10:31 PM

Вход

[br]
Горе
Цитиране +