Публикувано: 02 July 2006 - 07:22 PM
Здравейте! Аз бях пуснала един постинг (май на 115 стр.) че искам да си взимам дакел и тогава някой ми прати линк към обява за дакели, та значи аз отидох на мястото, много исках червен мъжки дакел, и накрая си тръгнах с черен женски l) Всъщност бяха останали само две душички, първородното и изтърсака, аз като влязох едното веднага тръгна към мен, и се харесахме. Първородното. Кръстих я Арда, утре ще й бия втората ваксина, държа я в Черноморец във вилата, защото там има цял етаж на разположение и безопасна градина за тичане. Аз й бих първата ваксина собственоръчно, кучето (пу-пу-пу) е мн. здраво, кърмена е до 2 месеца, което сигурно има значение, храни се с юношески апетит, никакви проблеми нямаше в прехода към гранулираната храна (сега яде Royal canin и така ще е докато си създаде добър имунитет и после мисля да я захраня с малко по-евтина храна, макар че то пък колко изяжда - по една шепичка на ден) Прочетох тук почти всички постинги, внимавам да не я угоя, 90 гр. на ден 4 пъти дневно и за поощрение малко кисело мляко. Какво още - пишка (има една хубава селска дума - "гади" ) Та Арда гади навсякъде, опитвам да я уча на вестник, ходи и там, ама ходи и другаде. Досега съм я научила на четири неща: Арда, не, долу и Браво. b) Катери се навсякъде, аз се притеснявам за гръбчето, ама не мога да я спра. Единственото, което постигнах, е че през нощта не се качва при мен, а си спи в къщата, която съм сложила така, че да ме вижда оттам като лежи. Много е смела, джафка, но е и мн, целувателна. Онзи ден изкопа първата си дупка в градината (един ветеринар в Бургас ми каза, че няма проблем да я пускам в градината, стига да няма контакт с др. животни. Сега, дали е вярно.... bl) Сравнително бързо спря да скимти - но аз първите 4-5 дни я оставях нарочно да спи сама и игнорирах скимтенето, е, мъчно ми беше, ама нали е за добро - сега хич не скимти, дано да си остане така...
Между другото Арда е сестра на Айра b) Майката е Рони. И знам нещичко за бащата, което никак не е приятно, ама се надявам да не е верно. Историята е следната - в тази кооперация са 4-5 дакела, и някои от тях са роднини. Бащата на Арда също живее там. И сега - точно купих Арда и слизам по стълбите, и бам! насреща гледам един колега от академията, мн. хахав тип, който изсипа водопад от възклицания и накрая се разбра, че е стопанин на бащата на Арда и после се изпусна, че - цитирам: " Ами той моя пецна дъщеря си и ей ги тия се пръкнаха!"
Така че, Арда май има 2 в 1 - дядо и татко. Абе гадно е, ама какво да направя - освен гова се надявам да не е верно, щото това момче е доста хахаво, както вече споменах.
Ох, спирам вече, че се изчерпах.
Ще ви държа в течение с Ардиното безгрижно детство, имам и мн. въпроси, ама айде другия път.