Най-после си инсталирах кирилица и мога да ви разкажа какво точно се случва с Арда.
Да чукна на дърво кученцето е прекрасно - здраво, любвеобвилно, весело и доста послушно. Досега само дето си игра с една маратонка, и краде чорапи, които крие под дивана, и май това е. А ДА, малко нахапа дистанционното, ама то си работи и така b)
При нея хубавото е че бързо и омръзват тия бели и никога не стига до тотално разрушение на предметите. Пу-пу-пу.
А, сега се сетих и че веднъж ми унищожи една кутия цигари, беше ги разкъсала до една...
И сега да си дойда на думата - преди ок. 7-8 дни приплака леко пред вратата, и аз се зачудих, щото тя никога не скимти, и си помислих, че много и се пишка и иска да я изведа. Отивам там и гледам- на пода малко пишо и в него кръв. И оттогава като се започна - кръв, не ами.... непрекъснато просто капе, подула се е страхотно и само се ближе. Но най-странното е, че психологически се измени - станала е една гальовна, една меланхолична, кротка, разхожда се тука като собствения си призрак
r)
Много съм объркана - Арда ми е първо куче и въобще не знаех, че разгонване означава ТОВА, мислех си, че просто стават по- леконравни, и че разгонването на женската е проблем за мъжките кучета, които полудяват по нея.
Не знаех, че има кръв и прочие.
Сега конкретно - моля ви кажете ми
- Кога горе-долу е нормално да спре кървенето
- винаги ли е така обилно или само първия път
- колко често се разгонват женските
- може ли да общува иззобщо с мъжки кучета или е опасно да се приближават
- купих и едни бебешки гащи, но тя си ги събува, има ли специални кучешки гащи или други приспособления за случая.
- и на полседно, но не по важност - боли ли я
Извинявайте че ви занимавам с тези работи, но просто няма кого да попитам тук.
А сега понеже виждам, че обсъждате зимни дрешки... Тук у Финландско кучешките дрешки са АДСКИ скъпи, едно наи-обикновено плетено пуловерче струва 20/30 евро, представяте ли си. Накрая намерих едно палтенце от магазин за бракувани стоки, много сладко, прилича на палтенцето на малкия принц, и я докарвам с него. За съжаление нямам снимки, но скоро ще я снимам и ще ви я покажа.... много е аристократична bravoS
И последно, за да не разтеглям постинга безкрайно / ужасена съм от факта, че тук болшинството от хората не давата кучетата им да си играят с други кучета, дърпат ги зверски с каишките и не дават дори да се помиришат, това много ме натъжава и ми засилва и без това силната носталгия.... като си дойда през зимата, страшно искам да доведа Арда на някоя от дакелските сбирки, нали ще се събирате през зимата?
Ето една ловна снимка на мен и Арда, която е облечена в стар вълнен чорап, снимката е правена преди около месец и половина, в Лапландия, и това сигурно е първия дакел стъпил по тези земи bgflag