Дакел
Публикувано: 23 August 2007 - 07:43 PM
Родословието има значение. На родителите на бъдещите бебета се правят различни изследвания за разпространени заболявания и до разплод се допускат само кучета, които са здрави. Това е един вид гаранция, че бъдещите бебета няма да имат НАСЛЕДСТВЕНИ заболявания. Не е гаранция, че бебето е задължително качествено, за това има и шоу и пет клас кучета.
Шоу клас кучетата са за хора, които се интересуват от изложби и тн, а пет клас кучетата са чудесни домашни любимци. Често цената на пет клас кучетата, е същата като на неродословните кучета, но аз поне мисля, че пет клас кучето е по-добрият вариянт от неродословно.
Можете да вземете кучето на 45 дена, тоест след първата ваксина, но повечето развъдници ги раздават едва след втората ваксина (тоест на 2 месеца), което 100% е по-добрият вариянт.
Шоу клас кучетата са за хора, които се интересуват от изложби и тн, а пет клас кучетата са чудесни домашни любимци. Често цената на пет клас кучетата, е същата като на неродословните кучета, но аз поне мисля, че пет клас кучето е по-добрият вариянт от неродословно.
Можете да вземете кучето на 45 дена, тоест след първата ваксина, но повечето развъдници ги раздават едва след втората ваксина (тоест на 2 месеца), което 100% е по-добрият вариянт.

В приятелството няма породи!
Публикувано: 26 August 2007 - 09:42 AM
l) l) l) Браво на бонки бонбонки w) супер снимчици w) w) Естествено защото са със супер кученца w) angelpik Радвам се че форума отново живна cheers Разказвайте как минава лятото с малките бандити BEER
Публикувано: 26 August 2007 - 11:58 AM
Ами нашето Лори си отспа цяло лято.Е водим я тук таме,но на море ме е страх.Ходихме заедно на една рекичка и беше голям кеф.А сега може даже да станем майки.Тя де. w) Скоро ще имаме среща с един дакел(от форума) от Ловеч-чАРЛИ.Много си приличат.Голям красавец е.Малко ме е страх защото някои хора ми казват да я кастрирам(разгонваше се много често), а други (доктори) ми казват да я пусна поне веднъж.И така...Някой да знае какво трябва да направяпреди да я пусна.Има ваксини.Скоро я обезпаразитих.Здравичка си,а мрази лекарите. s) Поздрави от Лориче и Вани

Вани и Лори
Публикувано: 27 August 2007 - 10:39 AM
Ее защо ви е страх на море b) Нашата Доличка страаашно много обичаше.Ето я тук на плажа l) l) r)
А относно кастрациите....и аз съм пред същата дилема сега cl) Ноо Долинка я бяха пуснали да ражда веднъж...и от тогава тя започна редовно да си пуска мляко (Да прави фалшиви бременности) ии ... Тъй че аз не мога много да ти поогна тук...В момента и аз самата не мога да реша да кастрирам ли Съни или не s) Поздрави и цунки от нас wink
А относно кастрациите....и аз съм пред същата дилема сега cl) Ноо Долинка я бяха пуснали да ражда веднъж...и от тогава тя започна редовно да си пуска мляко (Да прави фалшиви бременности) ии ... Тъй че аз не мога много да ти поогна тук...В момента и аз самата не мога да реша да кастрирам ли Съни или не s) Поздрави и цунки от нас wink
Прикачени файлове
-
doli_plaj.JPG (117.68K)
Брой сваляния: 127
Публикувано: 02 September 2007 - 03:54 PM
И ние след морето прибрахме Чарли от село. Много ми е мъчно като го оставяме , защото той тежко го приема , но сега е вече вкъщи и изкъпан b) 

Публикувано: 25 September 2007 - 10:42 AM
здравейте и от нас!!гледам дакелче от 6,5год.вече и няма по щуро,животинче от дакела.. :P моята дакелка се казва Бети,много лудичка въпреки че след няколко месеца ще навърши 7 години...радвам се че станахме част от този страхотен форум..!!ако ми помогнете как мога да пусна снимки тук,ще сам ви благодарна,а и как мога да ги смаля??благодаря ви предварително!! :)
Публикувано: 25 September 2007 - 03:47 PM
Здравейте! Имам дакелче на 3 месеца и много му се радвам. Казва се Мак... Много е палав и игрив. Искам да попитам хората с повече опит, как се справят с възпитанието на своите любимци? Моят хич не ме слуша, но имам чувството и, че понякога не разбира какво искам да му кажа, всичко приема на игра. И още нещо - стремя се да не му разрешавам да спи в леглото ми, но той толкова упорито се опитва да се качи там и си мисля, че когато порастне, сам ще си се качва нощно време там. Вие как постъпвате с вашите дакелчета?
Публикувано: 26 September 2007 - 03:17 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com