Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#321 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 November 2005 - 03:23 PM

да са ви живи и здрави, пък не мислете от сега за лошото

използвайте пълноценно времето си за вашите дакелчета b)

мислите ли да ги жените като порастнат? или мислите за кастрация? bl)

#322 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 03:37 PM

Цитат

мислите ли да ги жените като порастнат? или мислите за кастрация? bl)

Аз лично не знам.. може би по-скоро кастрация. bl)

#323 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 05:29 PM

И ние клоним към втория вариант, само че при нас е сигурно, че няма да я заплождаме, но дали ще я кастрирваме не сме решили! Първо ще проучим добре това "чудо", ще се консултираме с лекарката й пък после ще видим, но то е много рано още! Обаче аз съм против размножаването на кучета без родословие. просто не се знае дали двамата "съпрузи" няма съвсем случайно да се окажат братче и сестриче s) Кофти работа! А в БГ повечето кучета се заплождат безогледно и много се ядосвам на такива стопани! Иначе за мен няма значение чистокръвно или не е кучето, но вече щом стане дума за размножаване, там трябва да има правила! :-)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#324 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 05:53 PM

Аз се замислих, защото не знам дали ще го кастрираме.. за разплождане - няма! Няма подходяща мацка за него, той е неотразим l) Шегувам се разбира се w) r)

#325 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 09:16 PM

Разплода според мен е сериозна работа! Трябва доста добре да се замислим преди да пускаме животните за размножаване. А и са дакели, при които "гръбначните" проблеми са и генетически заложени. Тоест колкото и да се пази едно куче, то може пак да се разболее! s) А това се предава по наследство и ако моето куче е болно, не искам и потомството му да наследи тези "увредени" гени! Няма да е честно! s) А в развъдниците се правят сериозни изследвания, пазят връзките и затова поколенията са здрави. Но уви жалко, че в БГ няма развъдници за дакели! a)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#326 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 10:24 PM

Аз като стана независима (от наще).. и почна да работя, ще направя такъв развъдник.. Отдавна го мисля.. няма да е скоро, НО ще имааа!!! l)

П.П. сигурно звучи много несериозно, но всичко давам за теи кучета! cl)

#327 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 09:00 AM

Цитат

Аз като стана независима (от наще).. и почна да работя, ще направя такъв развъдник.. Отдавна го мисля.. няма да е скоро, НО ще имааа!!! l)

П.П. сигурно звучи много несериозно, но всичко давам за теи кучета! cl)

bravo victoryVVV bravo victoryVVV

#328 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 12:10 PM

Това ми е голяма мечта и може би единствената в момента, но има много време.. s) Обичам ги тези дакелунчовци! l)

#329 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 01:15 PM

Супер, стискам ти палци да успееш, а човек когато се стреми силно към нещо и влага сърце и душа в работата си винаги успява! Дано наистина се насочиш в тази посока и направиш нещо. И аз имам една подобна голяма мечта, но моята е по-неосъществима от твоята или поне така си мисля! s) Аз винаги съм си мечтала да се занимавам с коне и да имам конна база! ама, мечтиииииииии .... хич не вървя в правилната посока cl)
User's Signature

Качена снимка

#330 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 01:29 PM

Вие ме накарахте да се замисля за размножаването! Ние не сме мислили за кастрация, но най-вероятно няма и да го пускаме за разплод. Относно мечтите, много са хубави. Аз също си мечтая да се занимавам с животни. Иска ми се след време в БГ да стане като в чужбина, да има такова страхотно отношение към животните както нпр в САЩ. Гледам по Анимал планет всички филмчета за зоополицията, а напоследък и за спасителните акции за животни след Урагана Катрина в Ню Орлиънс - просто нямам думи да изразя колко са напред хората в това отношение. Само факта, че от почти всички крища на САЩ са се стекли доброволци да помагат за спасението на животните е достатъчно красноречив! Аз доста се отплеснах от темата, но ми се иска след време да се занимавам със спасението и защитата на животните!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#331 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 01:40 PM

Наистина сме много назад! Уви, няма и скоро да се оправим! Жалка картинка сме! Но се надявам поне малко по малко да се върви към по-добро!
Хората назапад ценят малко повече природата и животните от нас и създават много организации които да се грижат з атях. Но и там има проблеми и замърсяване, даже повече отколкото при нас! Но полагат услия поне...

User's Signature

Качена снимка

#332 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 03:52 PM

На тази тема се разтройвам.. ние сме непоправими.. не ЕС.. ми нищо не може да ни оправи a)

П.П. Сори за песимизмът! oleeee

#333 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:16 PM

Хайде нещо по-весело :-) Да ви разкажа току що що за цирк ми изигра Шели l) l) l)
Значи седя си пред компа и чета из форума, а тя си ръфа кучето-играчка и скимти нещо под стола ми, та й викнах и я взех в мене! И си чета и пиша мнения, а тя по едно време се надигна и скочи към екрана! Чак ме стресна b) И после взех да я наблюдавам, а тя пък наблюдава екрана и си прелиствам м/у другото страничките. И по едно време стана много съсретоточена и после схванах, че тя следяла курсора на мишката на екрана l) l) l) така ме напуши на смях, че малко я разиграх. Местя мишката насам, натам, а тя гледа екрана и даже започна да го ръмжи! Само за видео беше l)

User's Signature

Качена снимка

#334 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:19 PM

Хахаха.. на Морти любимото му е да стои пред огледалото. Имам огледало на едната вратичка на гардероба и то стига до земята. Като седне там с часове може да се гледа и да се облизва в огледалото. Много е самовлюбен!!! l) l) l) А понякога минавайки покрай него, ако си носи топката (примерно) и мерне кучето в огледалото, че му е взело топката и почва едно ръмжене и мятане!!! l) d) d) Голям е идиот! w)

#335 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:32 PM

хахаха, много са ви смешни дакелчетата!!! b) l) b)

и съм забелязала, толкова са наблюдателни... направо се чудя как в тая малката главичка толкова акъл w)

и много се глезотят, щом видят, че могат да се налагат, такива циркове ще измисят, само и само да си постигнат целта d)

#336 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:32 PM

хаха, симпатяга! Ами пази си играчките детето, ти пък какво сега
l)
Ама така както са сладки и мили, много ме ядосват понякога! Не знам вие как сте, ама Шели науми ли си че няма да се подчинява и направо може да ни извади от релси! Изключително дива е! То все бива, бива, ама чак толкова, голяма побойница ще стане ми се струва! Вие наказвате ли го? В смисъл ... и аз не знам в какъв смисъл. Аз й угаждам повече на Шели, ама Митко й се ядосва понякога много, защото наистина прекалява! n) И я перва по дупето, а тя все едно нищо, пак си знае нейната ouu ouu ouu

User's Signature

Качена снимка

#337 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:35 PM

Цитат

и много се глезотят, щом видят, че могат да се налагат, такива циркове ще измисят, само и само да си постигнат целта d)

Оооо, ужасни могат да са! Ти й викаш НЕ, НЕ, НЕ - тя все едно й казваш ДАВАЙ, ДАВАЙ! Ужас! ouu
Дано отминат тези периоди, че голяма беля ще бъде като порасне oleeee

User's Signature

Качена снимка

#338 Потребителят е офлайн   MeeLa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:36 PM

Силви, прочетох някъде, че Шелито имала пъпна херния?? s)
Какво казаха ветеринарите? Знам, че оперативно се премахва, но тя сигурно е още малка. Ще й създава ли проблеми за в бъдеще?

Ама има много безотговорни стопани на кучета дето ги развъждат без никаква капка мозък, само гледат да ти вземат парите и край, моето куче от такива стопани си отиде s) s) s)

Ето затова трябва всичко да е според правилата!

#339 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 November 2005 - 04:46 PM

Миленка, не се притеснявай! Лекарката на Шели ни обясни как стоят нещата. Като направи 3 месеца, като й минат всички ваксини, да си стъпи по-стабилно на крачетата, както с еказва и ще й се направи операция! Била съвсем лека и без никакви последици! Има и вариант сама да си зарастне хернията, понеже е мъничка, но като гледам май няма да стане. Затова сигурно ще я оперират, но има време. Важното е че не я боли и не й пречи!
Опасно става когато кучето порасне и не е оправена тази херния и примерно е заплодено и ще ражда! Тогава има големи проблеми, но ние до там няма да стигаме!!!

User's Signature

Качена снимка

#340 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 06:44 PM

HERZ, и вие ли сте в ИТА ВЕТ? r)

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18