Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#3981 Потребителят е офлайн   ralitototo Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 June 2010 - 01:33 PM

Aхх какви са сладки всичките!!  :hb_027: :happy: :hb_027:

User's Signature

Качена снимка

#3982 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 June 2010 - 06:36 AM

Здравейте,одавна не съм влизала тук и виждам нови снимки и нови попълнения Честито
А доколкото до бременоста на една дакелка при нас нямаше проблеми на 35 ден,бяхме на ехограф и ренген за да установим колко са дакелчета и дали всичко е наред,всичко останало мина по книга както се казва Джули роди на 49 ден от бременоста,сама без помощза около 2 часа,но контракциите продължиха около8-9 часа,стана неспокоина сама си свали една възглавница и така ми показа къде иска да е мястото на котилото, от 40 ден започнах да и меря температурата и 1 ден при раждането тя е спада и това е сигурен признак че започва раждането приблизително до 12 часа ,самото раждане мина без проблем но затова е хубаво да се знае колко бебета очаквате за да не остане бебе в нея и да има проблеми,преди да идат бебета при моите приятели бяха при нас 32-50 дни зависи ,кое бебе как се развива и колко бързо става самостоятелно в храненето.Сега сме кастрирани,но това не ми пречи да си спомням тези прекрасни моменти.

#3983 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 June 2010 - 01:38 AM

http://www.ustream.t...hshund-whelping
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#3984 Потребителят е офлайн   Long end Strong Икона

Публикувано: 19 June 2010 - 02:41 PM

:flagbg: Сбирка на Национален Дакел Клуб България, след Европейското, за повече подробности на сайта ни: www.ndk.log.bg

#3985 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2010 - 09:12 PM

Здравейте, отскоро започнах да следя този форум, защото от три седмици имам дакелче, което много обичам. Казва се Рони, момченце на 7 месеца,кафяво с малко черничко. Много любвеобилен и жизнерадостен, малко хапва, има хигиенни наавици. Почти нямам проблеми с него. Въпросът е, че от 11.07.2010г. до 21.07.2010г. съм на море и не зная на кого бих могла да го оставя.Бихте ли ме посъветвали, какво да правя. Аз съм от Пловдив.Идеята ми е да намеря хора, които също имат дакелчеи ще се грижат и за Рони. Ще осигуря храна и всичко, което е необходимо през това време. Не искам да е на хотел, защото няма да му обръщат достатъчно внимание, а и е скъпо.

#3986 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 07 July 2010 - 03:07 PM

Сложете снимки на кученцето си и който е присъствал на срещата може да пусне снимки на още дакелски муцунки :be_107:
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#3987 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 July 2010 - 02:27 PM

Не сме били на срещата,но пращам снимки.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3988 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 July 2010 - 01:05 PM

Здравейте, бих искала да попитам някой не подарява ли бебе дакел, искам да зарадвам една позната, на която наскоро и почина кучето, а преди 4 дни и сестра й за която се грижеше. Има нужда от утеха и някой за който да се грижи, но нито аз нито тя имаме финансова възможност да купим куче. Спряла съм се на тази порода, защото е дребна и късокосместа. Ще ви бъда благодарна за всякаква информация
User's Signature

Качена снимка

#3989 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 22 July 2010 - 12:06 AM

Показване на мнениетоДелфин, в 21 July 2010 - 01:10 PM, написа:

Здравейте, бих искала да попитам някой не подарява ли бебе дакел, искам да зарадвам една позната, на която наскоро и почина кучето, а преди 4 дни и сестра й за която се грижеше. Има нужда от утеха и някой за който да се грижи, но нито аз нито тя имаме финансова възможност да купим куче. Спряла съм се на тази порода, защото е дребна и късокосместа. Ще ви бъда благодарна за всякаква информация

За дакел не съм сигурна, че някой ще подарява /моят дакел е с родословно, но е кастрат. ;-)/, а в приютите в Сеславци и особено в Богров има много дребни, късокраки, късокосмести и забавни кучета. И всичките са безплатни. ;-)
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#3990 Потребителят е офлайн   Делфин Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 July 2010 - 09:31 AM

Естествено че най-лесно е да й вземем куче от приют, единственото което ме спира е , че не знам колко голямо ще стане някое от тези кучета, тъй като искаме да е бебе. Жената не е в първа младост - на 67 години, въпреки че е много жизнена, не мога да си я представя да търчи след някое 40 кг. куче, затова сме се спряли на дакел или мопс, нещо от този порядък.
User's Signature

Качена снимка

#3991 Потребителят е офлайн   mimotova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Кучета, кучета, кучета, всякакви животинки и фигурки на дакели!!!

Публикувано: 22 July 2010 - 03:23 PM

Показване на мнениетоДелфин, в 22 July 2010 - 09:36 AM, написа:

Естествено че най-лесно е да й вземем куче от приют, единственото което ме спира е , че не знам колко голямо ще стане някое от тези кучета, тъй като искаме да е бебе. Жената не е в първа младост - на 67 години, въпреки че е много жизнена, не мога да си я представя да търчи след някое 40 кг. куче, затова сме се спряли на дакел или мопс, нещо от този порядък.

Ами то точно след дакелите е голямото търчане. Дакелът има много жизнерадостна и лъжлива физиономия. Познавам не един и два дакела /и един мой/, които изгризват дупки във вратите, висят по пердетата и ги късат, на разходка дърпат каишките на всички посоки, а един дакел може да тегли почти колкото НОК, казвам го от личе опит. А в Богров видях много малки кучета, на възраст 1-2 години. Аз самата съм приемен стопанин на една Стела от Богров, която тежи 8 кг., има всички хигиенни навици, ходи перфектно на повод и е изключително кротка. според мен след няколко посещения на приюта и запознанство с кучетата може да намерите подходящото, а и съм убедена, че хората от Богров ще помогнат при избора. Според мен даже куче на 1-2 години е по-добре, защото се пропуска кофти периода с гризането на мебели, обувки и прочее.
User's Signature

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи

#3992 Потребителят е офлайн   Julieta_Romeo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Всякакви животни (най - вече кучета) 1 куче - Дейзи - дакел - 1 год. 8 месеца и 28 дни :) Др. интереси: интернет ,филми за животни, форуми за животни,музика, тенис,футбол

Публикувано: 22 July 2010 - 10:00 PM

Ето снимки от днес :db_046:

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка

Прикачена снимка
User's Signature

http://i48.tinypic.com/2zq7gb9.jpg <--- by Julieta_Romeo

#3993 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 August 2010 - 09:48 PM

Здравейте, наскоро станах горда собственичка на дакелче- момче Рони, 9 месечно. От Пловдив съм и много бих искала да се познаваме с повече дакелчета, да обменяме инфо за храна, доктори и всичко, което се сетите, а и правим приятелства между животните. Така, че предлагам да организираме за Пловдив и региона, а и който пожелае да дойде още, една дакел среща в началото на септември. Датата и мястото на срещата ще уточним по- късно, но ще е много весело и ще има много емоции. Така, че призовавам за сериозно отношение ида се съберем повече.

#3994 Потребителят е офлайн   L.Aleksieva Икона

Публикувано: 12 August 2010 - 10:37 AM

Здравейте приятели на Дакели! Имам Чоки, роден на 20.10.2008г. и е най-обичния ни! Искам да ви попитам дали е проблем, че много се върти около опашката си, дъвчи одеала, хавлии и др. и много бурно реагира на деца и ги плаши? Наблюдавали ли сте такова поведение при вашите любимци и имате ли обяснение? Нашият личен лекар (ветеринар: д-р Георгиев) намира поведението му за нормално. Поздравявам ви и ви благодаря, че прочетохте въпроса ми, ще е утешение, ако имате отговор.

#3995 Потребителят е офлайн   dakelche5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 August 2010 - 11:32 AM

Според мен,това е напълно нормално..Моят дакел изяде бая неща като беше малък...как искам пак да е толкова див-насладете се на момента и не се тревожете. :ba_025:
User's Signature

Вани и Лори

#3996 Потребителят е офлайн   katia n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 August 2010 - 07:42 PM

Здравейте, нека се представим какви сме хубави, ама и умни и жизнени, .с една дума страхотни.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3997 Потребителят е офлайн   crime Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 August 2010 - 03:01 PM

Здравейте и аз се включвам при вас, моята дакелка е вече на 3 месеца и половина и от няколко дни започнахме с разходките, голяма вселба пада :)
User's Signature

Качена снимка

#3998 Потребителят е офлайн   victoe_A6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 26 August 2010 - 12:14 PM

Показване на мнениетоcrime, в 23 August 2010 - 03:06 PM, написа:

Здравейте и аз се включвам при вас, моята дакелка е вече на 3 месеца и половина и от няколко дни започнахме с разходките, голяма вселба пада :)

:re_037: здравейте, да се включа и аз. Виктор е брат на декелката на Crime, макар и да не се познаваме лично, покрай кучетата станахме добри виртуални приятелки. Всъщност този форум е виновника за виртуалното ни познанство.
Прикачена снимка

за първи път гледам дакел, но пък мъжът ми е израстнал с тази порода и те са страст на цялата фамилия.
Всъщност за първи път гледам и мъжко куче, което малко ме изненадва с поведението си, но мъжът ми ме успокоява, че е нормално. Като цяло е послушен, прави малки бели, на които дори не мога да се ядосам.

#3999 Потребителят е офлайн   Dila Икона

Публикувано: 29 August 2010 - 11:14 PM

Показване на мнениетоL.Aleksieva, в 12 August 2010 - 07:42 AM, написа:

Здравейте приятели на Дакели! Имам Чоки, роден на 20.10.2008г. и е най-обичния ни! Искам да ви попитам дали е проблем, че много се върти около опашката си, дъвчи одеала, хавлии и др. и много бурно реагира на деца и ги плаши? Наблюдавали ли сте такова поведение при вашите любимци и имате ли обяснение? Нашият личен лекар (ветеринар: д-р Георгиев) намира поведението му за нормално. Поздравявам ви и ви благодаря, че прочетохте въпроса ми, ще е утешение, ако имате отговор.

Здравейте,
имам дълхокосместа мини дакелка на 2 години :) Това е 2рия от породата , който гледам :) Невероятни същества изтъкани от грация, нежност, преданност, много любов и доста хитринка :) Жизнени, радостни и невероятни :) Предишния ми обичан и уникален Бари въобще не харесваше деца :) Не им правеше нищо , но много се изнервяше от деца :) Те не обичат да им нарушаваш личното пространоство освен когато не си поискат :) При сегашния ми сурикат случая е обратен :) Много зависи :) А за опашката и за наяждането .........пазете чорапите ...другото е неспасяемо :) Но чорапите ги поглъщат адски бързо и умело :) Обяснението е, че винаги трябва да правят нещо и особено на пук :) Абсолютно нормално му е поведението :)Прикачена снимка

#4000 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 August 2010 - 10:01 AM

Дакелът е куче с което никога не скучаеш.Мишел е третият дакел който гледаме и е най палавата.
На снимката почива и пак е избрала необичайно място. :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 198
  • 199
  • 200
  • 201
  • 202
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема