Дакел
Публикувано: 05 June 2010 - 06:36 AM
А доколкото до бременоста на една дакелка при нас нямаше проблеми на 35 ден,бяхме на ехограф и ренген за да установим колко са дакелчета и дали всичко е наред,всичко останало мина по книга както се казва Джули роди на 49 ден от бременоста,сама без помощза около 2 часа,но контракциите продължиха около8-9 часа,стана неспокоина сама си свали една възглавница и така ми показа къде иска да е мястото на котилото, от 40 ден започнах да и меря температурата и 1 ден при раждането тя е спада и това е сигурен признак че започва раждането приблизително до 12 часа ,самото раждане мина без проблем но затова е хубаво да се знае колко бебета очаквате за да не остане бебе в нея и да има проблеми,преди да идат бебета при моите приятели бяха при нас 32-50 дни зависи ,кое бебе как се развива и колко бързо става самостоятелно в храненето.Сега сме кастрирани,но това не ми пречи да си спомням тези прекрасни моменти.
Публикувано: 19 June 2010 - 01:38 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 June 2010 - 09:12 PM
Публикувано: 07 July 2010 - 03:07 PM
Публикувано: 21 July 2010 - 01:05 PM
Публикувано: 22 July 2010 - 12:06 AM
Делфин, в 21 July 2010 - 01:10 PM, написа:
За дакел не съм сигурна, че някой ще подарява /моят дакел е с родословно, но е кастрат. ;-)/, а в приютите в Сеславци и особено в Богров има много дребни, късокраки, късокосмести и забавни кучета. И всичките са безплатни. ;-)

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 22 July 2010 - 09:31 AM
Публикувано: 22 July 2010 - 03:23 PM
Делфин, в 22 July 2010 - 09:36 AM, написа:
Ами то точно след дакелите е голямото търчане. Дакелът има много жизнерадостна и лъжлива физиономия. Познавам не един и два дакела /и един мой/, които изгризват дупки във вратите, висят по пердетата и ги късат, на разходка дърпат каишките на всички посоки, а един дакел може да тегли почти колкото НОК, казвам го от личе опит. А в Богров видях много малки кучета, на възраст 1-2 години. Аз самата съм приемен стопанин на една Стела от Богров, която тежи 8 кг., има всички хигиенни навици, ходи перфектно на повод и е изключително кротка. според мен след няколко посещения на приюта и запознанство с кучетата може да намерите подходящото, а и съм убедена, че хората от Богров ще помогнат при избора. Според мен даже куче на 1-2 години е по-добре, защото се пропуска кофти периода с гризането на мебели, обувки и прочее.

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 22 July 2010 - 10:00 PM
Публикувано: 04 August 2010 - 09:48 PM
Публикувано: 12 August 2010 - 10:37 AM
Публикувано: 26 August 2010 - 12:14 PM
crime, в 23 August 2010 - 03:06 PM, написа:
за първи път гледам дакел, но пък мъжът ми е израстнал с тази порода и те са страст на цялата фамилия.
Всъщност за първи път гледам и мъжко куче, което малко ме изненадва с поведението си, но мъжът ми ме успокоява, че е нормално. Като цяло е послушен, прави малки бели, на които дори не мога да се ядосам.
Публикувано: 29 August 2010 - 11:14 PM
L.Aleksieva, в 12 August 2010 - 07:42 AM, написа:
Здравейте,
имам дълхокосместа мини дакелка на 2 години :) Това е 2рия от породата , който гледам :) Невероятни същества изтъкани от грация, нежност, преданност, много любов и доста хитринка :) Жизнени, радостни и невероятни :) Предишния ми обичан и уникален Бари въобще не харесваше деца :) Не им правеше нищо , но много се изнервяше от деца :) Те не обичат да им нарушаваш личното пространоство освен когато не си поискат :) При сегашния ми сурикат случая е обратен :) Много зависи :) А за опашката и за наяждането .........пазете чорапите ...другото е неспасяемо :) Но чорапите ги поглъщат адски бързо и умело :) Обяснението е, че винаги трябва да правят нещо и особено на пук :) Абсолютно нормално му е поведението :)

Вход

Горе
Цитиране +