Дакел
Публикувано: 02 December 2005 - 11:47 AM
Да, наистина Роял Канин са едни от най-качествените гранули. А и щом той ги хапва, значи всичко е ок! Има много обширна тема за храненето тук, също така и тук. Сигурна съм, че ще ти е от полза! r) Изобщо, ако разгледаш добре целия форум ще попаднеш на много полезни съвети за правилното отглеждане на домашния си любимец! r) Аз съм в дружба, но може да направим една срещичка в Борисовата градина (примерно) като почнете да излизате! r)
П.П. Прочети си личните съобщения! super
П.П. Прочети си личните съобщения! super
Публикувано: 02 December 2005 - 12:13 PM
Значи.. предполагам, че се развива като Морти.. 5-6 кг в зряла възраст. Храниш го с Роял Канин Мини Джуниър, нали? На 2 месеца трябва да яде около 100 грама. Като разбира се, разделяй му я на порцийки! r)
Публикувано: 02 December 2005 - 12:22 PM
Внимавай да не го прехраниш, защото е много опасно! Дакелите са много лакоми! Дозирай му храната, особено докато е по-малък! Имаш мерителна чашка предполагам?
Публикувано: 02 December 2005 - 01:35 PM
Ами нямам такава чашка, но ще трябва да си взема и аз съм чувала, че прегхранването е опасно..Но много често той е сам през деня, трябва да се работи, няма как и аз му оставям цялата храна за деня, друг избор нямам, а съм забелязала, че не си я изяжда наведнъж.
Публикувано: 02 December 2005 - 02:26 PM
Цитат
Ами нямам такава чашка, но ще трябва да си взема и аз съм чувала, че прегхранването е опасно..Но много често той е сам през деня, трябва да се работи, няма как и аз му оставям цялата храна за деня, друг избор нямам, а съм забелязала, че не си я изяжда наведнъж.
Много е малък според мен за такова хранене.. дели му храната поне на 2 пъти.. сутрин като излезеш и вечер като се прибереш.
Публикувано: 02 December 2005 - 05:01 PM
Дам, наистина храната трябва да се разпределя. Оказа се, че на Елмо му идваше в повече порцията, която пише на чувала и му претоварихме стомахчето без да искаме - това дакелската лакомия няма равна!!!Сега намалихме порциите и всичко е наред. Хубаво е кучето да има режим на хранене, а не да яде колкото му се яде и другото за после. Попринцип някой кучета имат останал инстинкта от вълка да ядат докато могат, дори после повръщат. В природата вълците правят така, защото може много дълго време да нямат какво да ядат и ядат колкото могат. Но домашното куче не бива да се оставя така!
Публикувано: 03 December 2005 - 02:09 PM
[QUOTE] Cve, здравей и от нас с Лу
Здрасти, много благодаря за посрещането! Много приятно :)
Ваксинирах кученце днес :) Почва нещо обаче да оплешивява, казаха ми, че било нормално за късокосмести породи, стига да няма струпеи по кожата. На мен все пак ми се вижда странничко.. А за яденето, прави сте, но като няма друг начин..
Здрасти, много благодаря за посрещането! Много приятно :)
Ваксинирах кученце днес :) Почва нещо обаче да оплешивява, казаха ми, че било нормално за късокосмести породи, стига да няма струпеи по кожата. На мен все пак ми се вижда странничко.. А за яденето, прави сте, но като няма друг начин..
Публикувано: 03 December 2005 - 02:12 PM
Цитат
Дам, наистина храната трябва да се разпределя. Оказа се, че на Елмо му идваше в повече порцията, която пише на чувала и му претоварихме стомахчето без да искаме - това дакелската лакомия няма равна!!!Сега намалихме порциите и всичко е наред. Хубаво е кучето да има режим на хранене, а не да яде колкото му се яде и другото за после. Попринцип някой кучета имат останал инстинкта от вълка да ядат докато могат, дори после повръщат. В природата вълците правят така, защото може много дълго време да нямат какво да ядат и ядат колкото могат. Но домашното куче не бива да се оставя така!
Все пак тези дакелчета, особено мини, доста се различават от вълка и този инстинкт може малко да е закърнял от много гушкане и глезене nok d) шегичка, иначе си прав
Публикувано: 03 December 2005 - 02:26 PM
Цитат
иначе си прав
Благодаря, че зачиташ мнението ми, само искам да кажа, че съм момиче r) Но и ти си права, че инстинкта е закърнял! Просто при някой има остатъчни инстинкти. Нпр. това, че кучето се валя в боклуци, за да заличи миризмата си също е инстинкт.