Dog.bg Форуми : Дакел

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (204 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Дакел

#581 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 December 2005 - 11:18 PM

Нееееееее, много исках, но ми бяха казали, че не разрешавали с животни в автобусите да се качват хора! s) А после питах една друга фирма и ми казаха, че нямало проблеми, затова след нова година като си ходя пак за лекциите, ще си я взема b)
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#582 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 11:24 PM

А аа ясно!!! Тя Леа обожава на село! Сигурна съм ,че и на Шели ше и хареса в Русе , макар ,че Русе също е големичък..! l) d)

#583 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2005 - 11:29 PM

Цитат

А аа ясно!!! Тя Леа обожава на село! Сигурна съм ,че и на Шели ше и хареса в Русе , макар ,че Русе също е големичък..!  l)  d)

Е, големичък, но аз няма да пропусна да я заведа на село и да ги запозная с ХЕРЦ! w) Нали трябва да се знаят все пак. Те са братче и сестриче в нашето семейство ... хихи l) А и там ще има да тича на воля по поляните. Само да дойде пролет, да поникне новата трева. Лелееее какви игри ще падат! Той ХЕРЦ обожава разходките, така че ще са комбина голяма! Жалко, че не мога и тук в София да ги събера заедно. s) Мислила съм го, но ще ни бъде много трудно, а и ХЕРЦ засега на село се чувства страхотно. Като си бях сега там, толкова мнооооооооого му се радвах!Беше ми супер кофти, че пак го оставям! Ама няма как. Затова пък тук Шелка ме посрещна толкова радостна и щура, голяма радост беше. w)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#584 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 12:29 PM

Здравейте банда!!! Да попиша и аз и да питам знаещите... Йода (моят дакел) страшно обича да се качва по легла и да спи по завивките. Става толкова топъл, 4е 4ак ме е страх, а и се мушка надълбоко, където, според мен, няма въздух... Аз се опотвам да го възпитавам, но останалите вкъщи много го лигавят и той май по4ва да ги оби4а пове4е, малко ревнувам :(((( Те само му се радвам, а за мен остава 4ерната работа. Та в този ред на мисли, дакелът има ли един собственик, който да предпо4ита или е приятел с вси4ки и ме признава стопанина си??? Маля кажете ми - аз като го гледам как иска да ходи при другите у нас и аз по4вам да го лигавя съответно и то какво лигаво ку4е ще излезееее

#585 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 01:45 PM

Ооо спокойно! И Леа много обича така да спи...! Даже като си ляга вечер в къщичката иска да я завивам.. l) d) А по принцип животните си има малко по- голяма температура от човека!!! r) d) А и в наща къща Леа обича не всички по раввно...! l) Примерно мене и майка ми най-много ни обича и след това всички останали! l) b) d) Но всяко куче смята един човек от семейството за главен
,,водач на глутницата,,!!! l) b) d) В случей при нас водача на глутницата е баща ми... b) l) l) b) d)

#586 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 03:16 PM

Eй, Херц, моля те кажи ми коя е автобусната фирма, която позволява возенето на кучета, че на нас това ни е мноого голям проблем - по принцип сме от Велико Търново и сега няма как да си отидем, защото не ни се пътува с влак, а не знаем кои автобусни линии позволяват да се возят кученца.
Относно това, дали дакелчето обича един член от семейството повече от друг, ще споделя следния личен опит - Елмо е повече време с мен, приятеля ми работи много. Аз го лигавя страшно много, но и приятеля ми също. Въпреки, че е повече време с мен, когато си легнем тримата (Елмо спи в леглото между нас) той ни гушка и двамата еднакво, дори не иска да спи от едната или другата страна при единия от нас, а държи да е между двама ни и двамата да го гушкаме!! Така че, смятам, че няма повече предпочитания към единия, обича ни еднакво.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#587 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 08 December 2005 - 03:23 PM

little_mil, няколко пъти съм се возил с автобус. По принцип преди да вземеш билет, можеш да попиташ на самото място, откъдето купуваш билета. Само един път са ме карали да платя още един билет за място, но това също е решение, ако кучето ти е по малко. Можеш да му купиш специална транспортна чанта - продават в магазините и съвсем няма да има проблем. Те са едни такива, за неголеми кучета ... b)
Успех и пиши какво е станало !

#588 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 04:28 PM

Мерси за мненията :) явно ще трябва да свикна с това ... хмм.. аз исках мен да ме обича най-много :)

#589 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 08:18 PM

Е Цве сигурна съм ,че ви обича всичките!!! l) d)

#590 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 December 2005 - 10:21 PM

Дог.Бг, мерси много за информацията. Транспортните чанти сме ги гледали, но Елмо в такова нещо никога няма да стои. Да платим още един билет няма да е проблем, стига да позволят. Само се притесняваме, че Елмо е още доста буен и не се знае дали ще издържи кротко цялото пътуване до Велико Търново, понеже повечето автобусни линии взимат разстоянието без почивка, а това са от 3 до 4 часа. Ще видим как ще се справим с проблема и ще пиша!
User's Signature

#591 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 December 2005 - 01:04 AM

Ако ви е интересно, ето един представител на вашата любима порода, заел второ място на международната изложба за кучета в Загреб при участието на над 1200 кучета от различни породи d) super

Прикачени файлове

#592 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 11:14 AM

Цитат

Е Цве сигурна съм ,че ви обича всичките!!! l) d)

Да, да така е :))

#593 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 11:19 AM

Този дакел на снимката е доста слабичък, авно такъв трябва да бъде.. Никое уважаващо себе си българско семейство обаче няма да го държи така, почти съм убедена, защото детето трябва да е пълничко :) Йода е доста слаб сега също като му давам по 100 гр. на ден и почвам да му ги увеличавам, защото срещам общественото (семейното недоволство), а и аз мислия, че е слабичък.. а и той се издължава :)

#594 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 04:14 PM

По принцип дакелите не трябва са бъдат дебели! И в нащо семейство, всички мислеха ,че е слаба и....така секи като и дава саламче..кренчирш и понапълня..! l) d) Но сега гледаме ...да я държим по така!!! l) d) d) d)

#595 Потребителят е офлайн   little_mil Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 08:06 PM

Елмо е добре според мене. Не е нито слаб, нито дебел. Аз даже все се притеснявам, че не си изяжда всичките гранулки, които му даваме, а уж е количеството е съобразено с породата, възрастта и т.н. Сега ги намалихме, уж всичко изяжда, ама пак понякога оставя по мъничко. Явно му стига на диването, ама и ние сме от тези дето все искат детето да е нахранено b)
User's Signature

#596 Потребителят е офлайн   dakel_fenka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2005 - 09:29 PM

Оооо при Леа проблеми с недояждане...няма! Колкото и сипем...толкова изяжда! Много е лакома ...незнам що така!!! d) l)

#597 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2005 - 06:44 PM

Йода днес повърна 2 пъти жълто и има разтройство - чудя се дали не е нещо сериозно, дали може да е реакция от ваксината, от която мина 1 седмица.. Дали е болест или въобще от какво може да бъде..

#598 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2005 - 06:56 PM

Не съм спец в никакъв случай.. На Морти също му се е случвало да повърне.. обикновенно като изяде нещо (което не е за ядене - не му се е случвало скоро) - това за повръщането.. за разтройството.. той е малък може да си го прехранила.. Как е? Играе ли си, весел ли е? Яде ли, макар че ако е прехранен няма да яде! Морти и вода не пиеше като го прехраних първия ден.. Някакви други признаци да не се чуства добре има ли? Къде ви е ветеринаря.. не е зе да се консултирате!

#599 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2005 - 07:49 PM

Така е, най-добре е да се консултирате с лекаря, че да не е нещо сериозно и после да съжалявате! ... Но ако е било само ден, според мен няма проблеми. Може да е от храната, от нещо което е раздразнило стомахчето... но все пак попитайте ветеринаря за по-сигурно!

А за автобусните линии - ние пътуваме за Русе и фирма "Кра-Кра" разрешават возенето с животни! Но Дог е прав. Просто ходите при шофьорите и ги питате дали разрешават да се качите с животно! Но май има доста които са съгласни ... особено, когато си платите и за кучето ;-)

User's Signature

Качена снимка

#600 Потребителят е офлайн   cve Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2005 - 09:13 PM

Цитат

Не съм спец в никакъв случай.. На Морти също му се е случвало да повърне.. обикновенно като изяде нещо (което не е за ядене - не му се е случвало скоро) - това за повръщането.. за разтройството.. той е малък може да си го прехранила.. Как е? Играе ли си, весел ли е? Яде ли, макар че ако е прехранен няма да яде! Морти и вода не пиеше като го прехраних първия ден.. Някакви други признаци да не се чуства добре има ли? Къде ви е ветеринаря.. не е зе да се консултирате!

Ами .. другият признак е, че много трепери.. посъветваха ме (не ветеринар) да не го храня с гранули, а с кисело мляко със смекта, но аз мисля, че той дриска от млякото. Иначе беше омърлушен, аз днес съм цял ден на работа, но ми казаха, че си е играл, бил е по-весел по едно време, но после пак разстройството.. Мисля още да не го водя на лекар..

• (204 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни